dragonfly84 (52480)
share
Manager: dimac
Country: Makedonija
League: II.2
Rival: Kk Tochila
World Rank: 2835
Country Rank: 17
Last Online: 04/09/2020

Second Team:
dragonfly18
Country: Utopia
League: IV.26
BuzzerBeater Jersey BuzzerBeater Jersey BuzzerBeater Jersey BuzzerBeater Jersey BuzzerBeater Jersey BuzzerBeater Jersey BuzzerBeater Jersey BuzzerBeater Jersey BuzzerBeater Jersey BuzzerBeater Jersey BuzzerBeater Jersey BuzzerBeater Jersey BuzzerBeater Jersey BuzzerBeater Jersey BuzzerBeater Jersey
Switch
Прва куп титула
Posted on 01/31/2013

Случајно или не, последен пат кога пишувавме извештај во весникот, се славеше победа против тогашниот шампион на Македонија - GEMIDZII Veles. Денес, победа против истиот противник, но овој пат во финалето на Борис Трајковски купот. Релативно лесната куп ждрепка му помогна на тимот да остане конкурентен во лигата. Во четврт-финалето имавме среќа, противникот Xsago Phantoms не потцени и тоа максимално го искористивме, а денес во финалниот натпревар во купот, го постигнавме најголемиот успех во 12 годишната историја на dragonfly84, понекогаш исполнета со убави, а повеќе со депресивни моменти. КУПОТ Е НАШ. Иднината на тимот е светла. Идното репрезентативно крило, Сретен Максимовски, заедно со веќе стандардниот репрезентативец Русе Секуловски, денеска беа носители на победата. Воедно тие и ја претставуваат иднината на тимот, дуо кое што треба да донесе многу победи.

Во останатите вести, би сакале да му честитаме и на GEMIDZII Veles за одличната и фер борба во финалето.

share
Trophies (Supporter feature)
Flags (Supporter feature)
Advertisement