BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [U21] Sezona 63

[U21] Sezona 63

Set priority
Show messages by
This Post:
00
322363.10 in reply to 322363.1
Date: 03/05/2024 09:50:34
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Za konec sezone, je naša mlada izbrana vrsta žal doživela poraz v finalu proti Turčiji - končni rezultat je bil 88-75 v korist gostiteljev.

Tekma je bila ves čas na strani domačinov, nam nikakor ni uspelo razviti svoje igre in kaj hitro smo padli v zaostanek in niti enkrat na tekmi nismo vodili. Totalno nerešljiva uganka je tokrat bil krilni center Tokuzarka, ki je kljub našim odličnim visokim igralcem, tekomo končal z neverjetnimi 41 točkami in 15 skoki! Zares zares dominantna predstava in nasprotniku lahko samo čestitamo.

Pri nas se je tokrat najbolj izkazal Herbert Fras, ki je 24 točkam dodal še 15 skokov a žal ob sebi ni imel dovolj razpoloženih igralcev, saj smo ekipno iz igre tokrat metali zgolj 33%.

S tem se je sezona tudi zaključila - čeprav je razočaranje po finalu ogromno, smo v sezoni vseeno videli ogromno pozitivnega, med drugim velike zmage proti Litvi, Kitajski ter Grčiji in žal je narava tolažilnega turnirja takšna, da razen končne zmage, ne šteje nič drugega - tako da smo kljub vsemu zgolj najboljši poraženci.

Malce daljša objava bo še sledila, kjer se bom posebej zahvalil trenerjem, ki so vzgojili generacijo, a trenutno sem na poti in bom s tem počakal par dni, da sem v miru doma - bom pa vmes probal seveda pregledati malce prihajajočo generacijo, vse pa bo opravljeno do konca tedna.

Obenem seveda tudi sledijo že nove volitve za prihodnji mandat - tokrat se bom znova potegoval za selektorstvo in končno upam da nam uspe napraviti korak naprej ter se uvrstiti na svetovno prvenstvo, vkolikor pa mi znova ne uspe doseči obljubljenih/zastavljenih ciljev, pa bom mesto selektorja na prihodnjih volitvah skoraj zagotovo prepustil komu drugemu, da morda zapiha malce svežega vetra - no, tudi na teh, bo prvo treba sploh zbrati dovolj glasov.

LP

This Post:
55
322363.11 in reply to 322363.10
Date: 03/11/2024 15:13:15
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Kot je bilo obljubljeno, še krajši povzetek pretekle sezone, ter seveda zahvala vsem trenerjem.

Kot že rečeno, sklepno dejanje pretekle sezone, se žal ni izšlo po naših pričakovanjih in upanjih - v finalu smo žal morali priznati premoč mladeničem iz Turčije, ki so zasluženo svoji državi priigrali domač teren na prihajajočem Evropskem Prvenstvu. V finalu sem vsekakor malce "usekal mimo" kar se tiče taktikčne priprave, a po drugi strani bi lahko tudi rekli, da se je odlično na nas pripravil Turški selektor.

Kljub vsemu, smo imeli zares lepo in razburljivo sezono z veliko zanimivimi ter napetimi tekmami, obenem pa so naši igralci tudi pisali zgodovino naše U-21 reprezentance. Daleč glavni posameznik sezone je bil seveda kapetan Uve Majerhofer, ki je podrl cel kup rekordov - postal je najboljši strelec vseh časov (479 točk), obenem tudi najboljši asistent vseh časov (165 asistenc), temu je dodal še najboljšo sezono, kar se tiče asistenv doseženih v eni sami sezoni (92 asistenc). Kaj dosti za njim ni zaostajal niti njegov klubski kolega Amir Morsi, ki se je uvrstil na 5. mesto večne lestvice strelcev (396 točk) ter ravno tako na 5. mesto lestvice asistentov (116 asistenc).

Da pa je mera polna, sta pod košem skrbela Herbert Fras in Tadej Majdič, oba sta se namreč uvrstila na lestvico skakalcev - 7. ter 5. mesto

Čestitke vsem štirim! Ter seveda njihovim trenerjem - Petracarek, trener ekipe Prekmurje Farmers, ki je treniral Uveta ter Morsija (in seveda tudi Jerneja Mohoriča), ter matjaz82, trener ekipe KK Lenart Suns.

Za uspeh pa je vsekakor potrebna ekipa - in ravno v tem segmentu smo bili zelo močni preteklo sezono, imeli kar 18 igralcev, ki bi vsi lahko stopili na parket, a žal jih hkrati lahko igra zgolj 5 (ter skupaj 12 na tekmo). A ravno konkurenca in širina je pomembna, da kot ekipa ostanemo nepredvidljivi ter predvsem da lastniki nosilcev igre, ne smejo zaspati in se iz tedna v teden truditi, da njihovi varovanci ostanejo v prvi postavi.

Brez posebnega vrstnega reda:

Slovenia Suns - leco
Telički - guchy
KK Audi - ElvedinElvedin
Ljubljana Pigs - sensiman
KK Kračevo - Bradinho
Postojna Blue Jackets - Nowitzki

Ter od tujih trenerjev še Sumici - Sumko, ki je odlično skrbel za Tonega Pucnika



Iz vsega srca, hvala prav vsem in upam da bomo še naprej sodelovali v prihodnjih generacijah

This Post:
33
322363.12 in reply to 322363.11
Date: 03/12/2024 17:52:27
Prekmurje Storks
II.2
Overall Posts Rated:
161161
Second Team:
Prekmurje Farmers
Škoda za zadnjo tekmo, ampak tako pač je Enkrat dobiš, drugič izgubiš. Ampak sedaj se je začela nova sezona z novimi talenti

Hvala tudi tebi za odlično vodenje