BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [U21] Sezona 63

[U21] Sezona 63

Set priority
Show messages by
This Post:
11
322363.1
Date: 12/08/2023 10:59:33
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Zdravo!

Odpiram nitko za novo sezono U-21 - tokrat znova tolažilni turnir. Kot je že bilo omenjeno v zaključku pretekle sezone, bomo znova sodelovali na že prej omenjenem turnirju, kjer je glavna nagrada gostitev Evropskega prvenstva v sezoni 64. To je posledično tudi naš edini cilj in vse manj od tega bo.. razočaranje. Vem, znova visoki cilji, kot vsako sezono, a brez najvišjih možnih ciljev, tudi motivacija ne ostane na najvišjem nivoju.

Imamo eno najboljših (predvsem najbolj "širokih) generacij. Prav na vseh pozicijah imamo vsaj 2 ekvivalenta igralca, ki lahko v vsakem momentu stopita na igrišče - česa takšnega mislim da še nismo imeli. Posledično bo kar nekaj vrhunskih igralcev morda celo ostalo brez nastopa za U-21.. to je to prekletstvo oziroma po angleško "suffering from success". Tega mi je zelo žal, ko me trenerji dotičnih igralcev sprašujejo glede vpoklica, sploh ko so vestno in marljivo trenirali.. a kaj ko so podobno počeli tudi drugi trenerji in uspeli ustvariti še boljše igralce.

Ampak.. vseeno, zares pozivam prav vse, ki imate 20 ali 21 let starega treniranca, pa imate občutek da je dovolj dober/blizu U-21, da me kontaktirate! Sploh če sem ga morda spregledal - opravil sem dokaj podroben popis, a izkušnje pravijo da se sem in tja najdejo primeri, ko koga spregledam.

Trenutno imamo vpoklicanih sicer 13 igralcev.. kar pomeni da je na voljo še 5 mest. Tokrat moram zaradi "gužve", prav namensko pustiti nekaj prostih mest, saj bomo tekom sezone 100% vpoklicali še nekaj dodatnih igralcev. V prvi fazi, torej prvi 4 tedni, imamo dokaj ugoden razpored in tekme bodo namenjene bolj ali manj "nabijanju" koš razlike. Po teh 4-5 tednih, pa bom znova preveril vse igralce, ki so na ožji listi za izbor, saj nas nato čakajo težje in najpomembnejše tekme sezone..

Spored:

Jamajka: Čeprav niso čisti outsiderji, premorejo le enega igralca s plačo 20k, obenem igramo doma, tako da vse razen prepričljive zmage, bi bila tragedija.

Pakistan: Enako kot velja za Jamajko, tudi Pakistan premore zgolje enega igralca s plačo 20k. Tokrat se bomo sicer mudili na dolgem potovanju, a naši fantje vseeno premorejo dovolj kvalitete, da rezultat nebi smel biti vprašljiv.

Kazahstan: Podobno predhodnikom, z razliko da premorejo zgolj enega igralca s plačo 16k, a za razliko od ostalih, imajo potem 4 ostale igralce za rotacijo s plačo okoli 10k. Zmaga nebi smela biti vprašljiva, ne bo pa to čisti walkover.

Bolivija: Podobno Kazahstanu, igralec s plačo 17k, kateremu sledi nekaj igralcev okoli 10k, s čimer seveda lahko sestavija spodobno postavo, a zmaga nebi smela biti vprašljiva.

To je torej ta "lažji" začetek sezone, kjer bo predvsem pomembno, da ne naredimo kakšne taktične napake in poskrbimo za visoke zmage. Temu pa nato sledi "obdobje resnice".

Irska - zelo solidna ekipa, kateri s plačo 70k poveljuje Gareth Lacy. Irska že nekaj sezon sedaje napreduje in redno vzgaja solidno okostje, s katerim meša štrene ostalim ekipam. Tekmo bomo sicer odigrali doma, tako da vseeno imamo nekakšno vlogo favorita, a tu bo treba biti izjemno previden.

Madžarska - kaj sploh reči? U-21 velesila, ki je imela v preteklih sezonah obilo smole z razporedom in žrebom, s čimer so padli v ranku, a rank vara.. imajo eno najboljših ekip na tolažilnem turnirju, centerska linija je 5 igralcev s plačami med 49k - 101k. To pove vse. Podporo pa jim delajo nato še zunanji igralci, kar trije plačani 30k+ ter še trije 20k+. Igramo tudi v gosteh in tole bo daleč najtežja tekma rednega dela sezone.. kjer se bo odločalo domačem terenu v končnici.

Slovaška - še en težak nasprotnik, s katerim pa imamo dobre izkušnje. Tekma bo odigrana doma, a samo teden po Madžarski, tako da bodo noge še težke a kiksa si ne smemo privoščiti.

Tunizija - za zaključek pred končnico še nekoliko lažji obisk na Tunizijskih plažah, za sprostitev pred sklepnim delom - a previdnost ne bo odveč.

Last edited by Mod-Rn5ho [SLO U-21] at 12/08/2023 11:31:42

This Post:
33
322363.2 in reply to 322363.1
Date: 12/08/2023 11:17:22
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Sedaj pa še krajši povzetek naše izbrane vrste:

Kot rečeno, imeli bomo izjemno kakovostno zasedbo, s katero bomo lahko odigrali zelo raznovstno košarko. Kapetanski trak bo tokrat romal na roko igralca, ki sliši na ime Uve Majerhofer - igralec, ki je že pri 20-letih pokazal, da zna in zmore, ter na lastna ramena prevzel marsikatero tekmo. Vse te izkušnje bo skušal unovčiti tudi v prihajajoči sezoni, kjer bo nosil dirigentsko palico na poziciji OI/B.

Ob njem imamo v ekipi še 3 igralce, ki bodo kandidirali na poziciji OI/B - to sta Uvetova klubska kolega Amir Morsi ter Jernej Mohorič ter Sako Štajdohar.

Proti krilu oziroma na poziciji visokega branilca bomo v prihodnji sezoni računali na sledeče: Tone Pucnik, Ernest Poštrak in Jeremi Ravnikar. Prav na tej poziciji pa imamo tudi najdaljši "ožji seznam" igralcev, ki čakajo v ozadju na vpoklic - a o tem več kasneje.

Pod košem imamo tokrat rotacijo sledečih igralcev: nosilca igre bosta brez dvoma Herbert Fras, ki bo tudi podkapetan te generacije ter Tadej Majdič, podporo pa jima bodo nudili 20-letni Nejc Petraš, Dalibor Ratkovič in Elvis Rus.

Skratka, to je trinajsterica, s katero bomo najverjetneje začeli prihajajočo sezone.. a v ozadju prežijo sledeči:

Zunanji/krila:

Matej Obrstar - zares super talent, po TSP-ju že pri 20 letih blizu najboljšim, a mu manjka še nekaj poudarkov. Z lastnikom sva že komunicirala in zelo verjetno bo Matej že v tej sezoni priključen treningom ter nabiranju izkušenj, ob dejstvu da je leto mlajši, pa bo tudi treniral hitreje od nekaterih starejših. Skratka, zares lep igralec.

Franc Satler - klubski kolega Končarja, podobno kot Obrstar, vrhunski, generacijski talent, ki pa ima zaradi potenciala oči uprte proti članski reprezentanci - a to še ne pomeni, da zato na U-21 nivoju ne more pustiti svojega pečata. Močno verjamem, da bo že v tekoči sezoni prišel zraven, vkoliko popravi nianse, ki mu še manjkajo.

Andraž Jurčinec - Podobno kot predhodnika, le da je morda za pol koraka za njima. A pri 20-letih se ta razlika hitro nadoknadi.

Luka Kroflič - po pogovoru z lastnikom, bo Luka verjetno podredil trening svoji 21-sezoni, s čimer bo postal eden najboljših igralcev, a žal zaradi manjše luknje, ki bo zapolnjena v drugi polovici sezone, tokrat še ne bom mogel kaj dosti dodati ekipi - a nikoli se ne ve.

Kristjan Pucko - eden redkih v tujih rokah, lastnik si močno prizadeva za priključitev Kristjana ekipi in verjamem da mu z vestnim treningom lahko uspe - a ker je korak za ostalimi, morda malce težje v tej sezoni.

Visoki igralci:

Egon Lovrečič - super obrambni center, ki bi v večini preteklih generacij, predstavljal super okrepitev pod košem.. a tokrat zaradi "gužve" čaka ob strani na svojo priložnost.

Lovro Praznik - odšel je po denarce v Kanado, kjer bo treniran za svoj dolgoročni razvoj, tako da zelo verjetno kaj dosti ne bo pripomogel, je pa že sedaj vrhunski, tako da se nikoli ne ve - lastnik je v komunikaciji z mano in bomo videli.

Joco Boškovič - generacijski defenzivec, ki pa je žal v Kitajskih rokah in nič ne kaže na to, da bi v tej sezoni kaj bolje skrbel za pripravljenost.. resnično škoda. Zaradi tega trpita tudi Lovrečič In Praznik, ki bi mu bila dobra podpora pod košem.

Last edited by Mod-Rn5ho [SLO U-21] at 12/08/2023 11:20:20

This Post:
55
322363.3 in reply to 322363.2
Date: 12/18/2023 08:25:32
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Lep pozdrav!

Se opravičujem za pozno poročilo, toda teden je bil izjemno naporen in poln obiskov, tako da sem bil le malo pri računalniku

Skratka, pretekli teden smo uspešno otvorili novo sezono U-21, brez večjih težav smo z rezultatom 140-71 ugnali izbrano vrsto Jamajke. V prvi polovici prvega polčasa so se nasprotniki uspešno držali, težave nam je povzročal predvsem M. Noonan, ki je tekmo končal pri kar 30 točkah ter 12 skokih, toda že v drugi četrtini smo potem naredili odločilen niz za +33 ob polčasu in zmagovalec je bil bolj ali manj odločen.

Do konca smo nato prednost samo še povečevali, kar nam je po 1. krogu tolažilnega turnirja tudi zagotovilo 1. mesto na lestvici!

Na tekmi se je prav vseh 12 igralcev vpisalo med strelce, kar 8 pa jih je doseglo tudi dvomestno število točk! Najveš, 18, jih je dosegel Stibor Končar, ki je temu s pozicije krila dodal še 8 skokov. Z 11 skoki s klopi, je bil sicer naš najboljši skakalec mladi, 20-letni Nejc Petraš ki je bil le 2 točki oddaljen od dvojnega dvojčka (le-tega pa so sicer dosegli kar trije naši igralci - "twin towerja" Herbert Fras s 16 točkami ter 10 skoki in klubski kolega Tadej Majdič ki je ob ravno tako 10 skokih prispeval še točko več. Tretji dvojni dvojček pa je tokrat pripadel kapetanu Uvu Majerhoferju, ki je 14 točkam dodal še 10 podaj ter bil seveda prvi podajalec tekme.





Že danes pa nadaljujemo s tolažilnim turnirjem, tokrat bomo v gosteh igrali proti izbrani vrsti Pakistana - vse razen visoke zmage, bo seveda razočaranje. Kaj več o tekmi, bo seveda napisanega tekom tedna, ko se bo le-ta seveda odigrala, bi pa predvsem rad dodal, da se je reprezentančnemu taboru pridružil eden najbolj perspektivnih 20-letnikov - Matej Obrstar, ki se kali v vrstah KK Kračeva pod taktirko Bradinha - Matej je v preteklih tednih treniral neverjetno, nabral več kot 10 preskokov in se že pri 20 letih v začetku sezone, bliža meji 100 TSP. Da pa to še ni vse, je poskrbel tudi z vrhunsko pripravljenostjo, tako da bo že ob svojem debiju lahko pokazal svoj širok repertoar znanja

Tudi sicer je pripravljenost na zelo zadovoljivem nivoju, za to stopnjo sezone, tako da lahko zares optimistično zremo v prihodnost in se še naprej borimo za vrh tolažilnega turnirja

LP!

This Post:
44
322363.4 in reply to 322363.3
Date: 01/02/2024 19:24:18
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Po krajšem "medijskem premoru" tekom praznikov in ob koncu novega leta, ko roko na srce.. kaj dosti zanimivega ni bilo za napisati, tokrat krajši povzetek dogajanja v zadnjih tednih ter pogled naprej.

V čast od zadnjega vpisa, smo nanizali 3 zares prepričljive zmage ter smo trenutno z naskokom vodilna ekipa tolažilnega turnirja - prednost v koš razliki imamo več kot 100 točk pred drugouvrščeno Nizozemsko.

Seveda, čeprav je pogled na lestvico čudovit, nismo zares naredili še prav ničesar - v tem času smo premagali sledeče ekipe:

Proti Pakistanu smo bili boljši 131-54, to je tekma na kateri se nas je tekmec lotil.. zgolj s tremi igralci. Tako da v bistvu še sreča, da se je tekma sploh odigrala, saj bi drugače bilo 50-0 za nas, kar je v smislu koš razlike dosti manj od tega kar smo dosegli - zmago za 77 točk.

Nato je v dvorani Tivoli gostovala izbrana vrsta Kazahstana, ki se nas je sicer lotila z vsemi močmi a.. dosegla še slabši rezultat od Pakistana - to tekmo smo dobili s kar 127-49, torej za kar 78 točk!

Turnejo lažjih tekem pa smo ta teden zaključili proti Boliviji - tudi oni so bili brez moči in znova smo dosegli visoko zmago z rezultatom 130-52 ter koš razliko povišali znova za 78 točk.

V dosedanjem delu sezone sta se še posebej izkazala kapetn Uve Majerhofer, ki je zaenkrat drugi najboljši strelec ter prvi podajalec ekipe (obenem se je tudi prebil že na 4. mesto lestvice asistentov v U-21 vseh časov in brez dvoma bo podrl tudi rekord) ter namestni kapetan Herbert Fras, ki je zaenkrat prvi strelec ter prvi skakalec ekipe.

Seveda so veliko prispevali tudi ostali, navdušuje predvsem mladi Nejc Petraš, ki je odlično izkoriščal nekoliko slabšo formo Tadeja Majdiča in je trenutno tudi 3. skakalec ekipe.




Sedaj pa.. gre zares. Prihodnji trije tedni bodo odločilni, prvo bomo gostili neugodno Irsko, ki ima pod košem Gareth Lacy-a, ki s svojo 70k plačo izgleda naravnost strašljivo in vsekakor bomo potrebovali dati vse od sebe, da ga zaustavimo.

Potem sledi še glavni derbi rednega dela sezone proti Madžarski v gosteh, a o tej tekmi več prihodji teden.

Zaenkrat pa - hvala vsem trenerjem za trening in skrb za minute!

Gremo

This Post:
44
322363.5 in reply to 322363.4
Date: 01/13/2024 09:10:04
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Naša izbrana vrsta je tudi v tem tednu dokazala svojo kvaliteto, ko je, do medsebojne tekme, še nepremagano Irsko, nadigrala za kar 54 točk! Kot je nekako že v navadi, smo tekmo začeli zelo počasi in mlačno, ampak nato stvari postavili na svoje mesto že pred koncem prvega polčasa, na katerega smo odšli s prednostjo 26 točk.

Do konca tekme smo prednost le še povečevali, na koncu pa so zajetno minutažo dobili tudi igralci s klopi. Kot je že v navadi, je ritem tekme kapetansko diktiral Uve Majerhofer, ki je 22 točkam dodal še 6 asistenc ter s tem že sredi sezone prebil na lestvico top 10 U-21 strelcev vseh časov ter že kar na 2. mesto najboljših asistentov vseh časov! Brez dvoma spremljamo "legendarno" sezono igralca, ki bo postavil mejnike, katerim bodo poskušali slediti mlajši v prihodnosti

Izvrstno tekmo je standardno imel tudi Herbert Fras, ki je dosegel 10 točk ter temu dodal kar 18 skokov!

Čeprav je bilo pričakovati bolj napeto tekmo, je slabša pripravljenost nasprotnika zadeve za nas malce poenostavila, tako da smo še povečali prednost na skupni lestvici tolažilnega turnirja

A.. sedaj naš čaka Madžarska. Gre za res izvrstno ekipo, ki bo poleg vsega igrala tudi na domačem terenu. Tudi pripravljenost pri nasprotniku je vrhunska in dosti boljša od naše, tako da bo to vsekakor pravi preizkus in test za naše mladce. Veseli sicer povratek Tadeja Majdiča po poškodbi in sicer kar takoj že v odlični pripravljenosti.

Res vabim vse, da si ogledate obračun v ponedeljek ob 18.40 uri, tekma bo vsekakor veliko povedala o naši kvaliteti in naših možnostih v preostanku tolažilnega turnirja

LP

This Post:
33
322363.6 in reply to 322363.1
Date: 01/30/2024 06:44:59
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Torej, redni del je sedaj za na mi in prihodnji teden se bo začel playoff. Predno se dotaknem tega, še par utrinkov in misli preteklih tednov:

Kot sem omenil že v uvodni objavi te sezone, se je tudi na koncu tekma z Madžarsko izkazala za (pre)težko. Le-to smo na koncu izgubili, kar je bil sicer naš edini poraz v rednem delu sezone. Tekma se je končala z izidom 67-89 za gostitelje in roko na srce.. ni bila niti približno izenačena. To je vsekakor bil pravi "wake up call". Tudi teden za tem, proti Slovaški na domačem terenu, smo izgledali dokaj.. ne vem kako bi se izrazil, a zmaga 95-90 ravno ni rezultat, ki bi človeka navdajal z optimizmom.

Skratka, na koncu smo iztržili 7 zmag ter 1 poraz, kar nas je po rednem delu uvrstilo na 7. mesto. To pomeni, da bomo imeli (vsaj) v potencialnem 1. in 2. krogu končnice še vedno prednost domačega terena.

Za začetek se bomo sicer udarili z izbrano vrsto Kolumbije, ki je redni del zaključila s 5 zmagami ter 3 porazi. Vmes so se odlično kosali z izbrano vrsto Litve ter Tajvana a proti obema tesno izgubili, v zadnjem krogu pa so z levo roko sicer na gostovanju vpisali poraz proti odpisani Indiji, a na tej tekmi je edna zavzeto igrala ravno slednja.

Skratka.. končnica bo izjemno zahtevna. Že v 2. krogu nas potencialno čaka Litva, ena od velesil U-21 košarke in vkolikor bi nam uspel preboj v 3. krog.. zelo verjetno Kitajska, ki ima enega najboljših U-21 kadrov kar sem jih videl v zadnjih letih.. poleg vsega pa še v gosteh.

Torej, vse skupaj bo izjemno težko in potrebovali bomo obilo sreče, predvsem pa bo izjemnega pomena pripravljenost naših igralcev - v zadnjih tednih je le-ta malce nihala, a verjamem da bomo za ključne tekme te sezone na primernem nivoju!

LP

This Post:
33
322363.7 in reply to 322363.1
Date: 02/12/2024 16:37:29
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Znova z nekaj zamude, a razen današnje tekme, kaj dosti nismo zamudili..

Pretekli teden smo v prvem krogu končnice ugnali mlado izbrano vrsto Kolumbije, kjer se prav preveč sicer nismo pretegnili - končni zmagovalec je bil znan kaj hitro, tekma pa se je končala za rezultatom 96-59 v našo korist. Morda še najbolj "pomemben" podatek te tekme je to, da je Uve Majerhofer tudi uradno postal najboljši asistent v zgodovini naše U-21 reprezentance! Med 10 pa se je prebil tudi klubski soigralec Amir Morsi - ravno tako pa se je med deset Morsi prebil na lestvici večnih strelcev, kjer se Uve vztrajno bliža prvemu mestu.

A to je že zgodovina.. ravno tako pa smo zgodovino pisali danes! Zares infarktna tekma proti izbrani vrsti Litve, ki pa smo po veličastnem preobratu v zadnjih minutah tekme, obrnili sebi v prid - na koncu se je tekma končala z izidom 94-89 v korist naše zasedbe! A ta zmaga sama po sebi sicer nebi bila nič tako posebnega.. če nebi bila dosežena proti eni boljši U-21 reprezentanc v zadnjih letih, ob dejstvu da smo igrali z levo roko, nasprotnik pa je igral na vso moč! Res vsaka časa vsem fantom, ki so pustili srce na igrišču!

Kot rečeno.. tekma se je začela zelo slabo za nas, hitro smo padli v dvomestni zaostanek in praktično do zadnje četrtine se držali to razliko 10 točk. Nasprotnik se je zares izvrstno pripravil na naše glavne zvednike, Uve in Amir sta posledično le s težavo prihajala do meta, sploh Uve pa se je celotno tekmo soočal s podvajanjem in visokim pressingom. A zato je tokrat na sceno in v ospredje stopil mladi Tone Pucnik! Eden redkih reprezentantov v tej sezoni, ki se kali na tujem, je kljub slabemu začetku (met 1-10), ob spodbudi soigralcev, ostal samozavesten in brez predaha napadal nasprotnikov koš, kjer nasprotnik ni našel druge rešitve, kot zaustavljanje z osebnimi napakami - na koncu je zadel prav vseh 11 poizkusov ter se zaustavil pri 24 točkah, 7 asistencah ter 6 skokih! Skratka, zares vsestranska predstava

No, ampak kot rečeno tekma je bila "pripeljana domov" s trudom prav vseh igralcev - tudi tistih, ki so tokrat zgolj nosili vodo, ali pa navijali s tribun! Novinec v reprezentanci je bil tokrat Joco Boškovič, ki je kraljeval predvsem pod našim košem ter nasprotnikom podelil neverjetnih 8 banan! Ter zraven ujel še 12 odbitih žog in vsekakor ogromno pripomogel k temu uspehu - ko bi le bolj redno držal vrhunsko pripravljenost.. ki ga tepe že 2 sezoni.

Posebna omemba gre tokrat še mlademu Nejcu Petrašu - ko je že kazalo, da tokrat zanj minut ne bo, je 6 osebnih napak zbral Tadej Majdič, obenem pa do pete prišel tudi Herbert Fras.. tako je v zadnji minuti priložnost za igro dobil tudi ta bodoči nosilec naše reprezentance ter v vsega 60 sekundah uspel pobrati 2 odbiti žogi ter prispevati 3 točke! Ter v tem času nabrati -/+6 in preobrniti potek tekme!

Torej, zares zares velika zmaga naših danes, ki nam vliva upanje in samozavest tudi za prihodnji teden.. ko bomo potovali na Kitajsko. To bo vsekakor najtežja tekma v zadnjih sezonah, kjer poraz pomeni konec sezone.. Kitajska poraza v tej sezoni še ne pozna, igrajo in premagujejo tekmece z izjemno suverenostjo in verjetno bi tudi na Svetovnem prvenstvu v tej sezoni mešali štrene najboljšim.. skratka, v gosteh bo vse skupaj skoraj misija nemogoče, a predali se seveda ne bomo.

Zahvala vsem trenerjem še naprej za trening in zagotavljanje odličnih minut! Brez tega ni osnovnih pogojev za uspehe - predvsem pa bi se rad še zavhalil tistim, katerih igralci morda igrajo nekoliko manj, pa vseeno skrbijo za trening in so glede na okoliščine razumevajoči.. žal bolj ali manj na tekmi lahko nastopi zgolj 10 igralcev, 12 vkolikor tekma ni napeta in potrebno je vedno izbrati najboljše.

LP

This Post:
66
322363.8 in reply to 322363.7
Date: 02/19/2024 08:31:02
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
NOVA ZMAGA!

Tokrat je v gosteh padla izbrana vrsta Kitajske, naši mladci so bili tokrat po podaljšku boljši z rezultatom 92-79!

Prav od prve pa vse do zadnje minute smo spremljali zares napeto tekmo, kjer sicer nismo uživali od lepote v napadu, a zato toliko bolj od trde igre v obrambi! Prav nobena od ekip pa si v rednem delu ni uspela ustvariti prednosti višje od 5 točk.. na koncu pa je za podaljšek 12 sekund pred koncem rednega dela s polaganjem poskrbel Tone Pucnik.

V podaljšku so na parket stopile menjave, preko katerih smo hitro naredili razliko 7 točk in le te več ne spustili iz rok - še več, podaljšek smo dobili kar 20-7!

Zmaga ima seveda veliko težo - igrali smo v gosteh, proti ekipi, ki ima neverjetno kvaliteto na prav vseh pozicijah a še enkrat več pokazali, da se ne bojim nikogar in da zmaga proti Litvi pretekli teden ni bila naključje.

Znova so se izkazali prav vsi igralci, predvsem pa vsi lastniki/trenerji igralcev - postavili so me pred situacijo, kjer so odlično pripravljeni igralci morali navijati iz tribune.. sladke skrbi, a vseeno - hvala hvala HVALA vsem! Upam da nam uspet držati tak ritem do konca sezone. A kar se tiče statistike - tokrat je v napadu prednjačil odlični organizator igre Amir Morsi, ki je odlično vodil našo igro ter 23 točkam dodal še 5 podaj in 4 skoke. Kaj dosti ni zaostajal niti junak tekme proti Litvi Tone Pucnik, ki je predvsem v prvem polčasu držal v igri našo reprezentanco z odlično igro v napadu ter na koncu končal pri 19 točkah.

A kot omenjeno, to je bila tekma bazirana na obrambi.. in naravnost brlijirali so v tem segmentu naši vioski igralci! Joco je tokrat 5 blokadam dodal še 2 ukradeni žogi in 16 skokov (kar 7 sicer v napadu!), ob njemu pa je pod košem kraljeval še Herbert Fras, ki je ujel neverjetnih 21 odbitih žog ter prispeval še 2 blokadi. Oba sta bila tudi najbolj zaslužna, da smo skok na tej tekmi dobili kar 66-50, kar proti ekipi s tako močno centersko linijo na domačem terenu.. ni lahko.

Skratka, zares lep začetek tedna za našo reprezentanco! Sedaj smo uvrščeni v polfinale in z zanimanjem bomo spremljali dogajanje na preostalih tekmah ter se nato primerno pripravili na tekmeca

LP

This Post:
77
322363.9 in reply to 322363.8
Date: 02/26/2024 14:04:50
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
FINALE!

Nova vrhunska predstava Uveta in kompanije! Tokrat je v gosteh padla domača Grčija z rezultatom 86-79! Tekma je bila, ko je bilo v navadi zadnjih tednov, znova napeta in izenačena prav od začetka pa do konca.. ekipi sta se redno menjavali v vodstvu, vendar prav vsakič ko je kateri od ekip uspel niz, je druga ekipa taktično klicala time out in niz prekinila in obrnila v svojo korist.

Grki so nas tokrat presenetili z zares vrhunskim metom izza črte 6.25, kjer so do zadnje minute metali kar 40% in zdelo se je že, da ne bomo našli rešitve, a... to je bil račun brez krčmarja. Tokrat gre zares zares pohvaliti predvsem naše igralce s klopi! Ti so nam tokrat prinesli preobrat in razliko, saj smo imeli dosti večjo širino kadra in bolje pripravljene igralce, ki so vsopali v igro kot menjave - tu sta izstopala predvsem mladi, 20-letni Nejc Petraš, ki s svojo mirnostjo in preudarnostjo že celotno končnico kaže, za kakšen talent gre in dokazuje, da se za prihodnost reprezentance ni za bati! Tokrat je ob dejstvu, da smo z njim na igrišču naredili razliko kar +15 (!!) točk, v statistiko dodal še 8 točk, 7 skokov ter 3 blokade! Odlično pa je sodeloval tudi Ernest Poštrak, ki sicer v tej sezoni ni dobil toliko priložnosti, ko bi si je zaslužil, a je "eksplodiral v najbolj pomembnem trenutku in tokrat ob dejstvu da smo z njim na terenu naredili razliko +14, v statistiko dodal še 12 točk, 3 skoke ter 3 ukradene žoge!

Seveda ni odveč omeniti, da je "v skladu s standardi" znova bil prvi strelec in motor igre kapetan Uve, ki je 20 točkam (s katerimi je postal najboljši strelec U-21 reprezentance vseh časov!!) dodal še 7 podaj ter 4 skoke. Pod košem pa je znova dominiral dvojec Joco&Majdič, ki sta vsak pobrala po 13 skokov.


Ampak, sedaj nas čaka še vrhunec sezone! Finale proti TURČIJI! Kot je že v navadi, bomo znova gostovali, tekma bo odigrana prihodnji ponedeljek ob 17.00 po lokalnem času Zmaga bi seveda bila zlata vredna (čeprav to tekmovanje ne podeljuje odličij..), saj bi znova gostili Evropsko Prvenstvo v prihajajoči sezoni, ter s tem dobili novo priložnost, da oplemenitimo našo vitrino z odličji

Torej, čestitke vsem navijačem ter trenerje, a sedaj treba opraviti še zadnji korak - pazimo na minute in pripravljenost!

This Post:
00
322363.10 in reply to 322363.1
Date: 03/05/2024 09:50:34
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Za konec sezone, je naša mlada izbrana vrsta žal doživela poraz v finalu proti Turčiji - končni rezultat je bil 88-75 v korist gostiteljev.

Tekma je bila ves čas na strani domačinov, nam nikakor ni uspelo razviti svoje igre in kaj hitro smo padli v zaostanek in niti enkrat na tekmi nismo vodili. Totalno nerešljiva uganka je tokrat bil krilni center Tokuzarka, ki je kljub našim odličnim visokim igralcem, tekomo končal z neverjetnimi 41 točkami in 15 skoki! Zares zares dominantna predstava in nasprotniku lahko samo čestitamo.

Pri nas se je tokrat najbolj izkazal Herbert Fras, ki je 24 točkam dodal še 15 skokov a žal ob sebi ni imel dovolj razpoloženih igralcev, saj smo ekipno iz igre tokrat metali zgolj 33%.

S tem se je sezona tudi zaključila - čeprav je razočaranje po finalu ogromno, smo v sezoni vseeno videli ogromno pozitivnega, med drugim velike zmage proti Litvi, Kitajski ter Grčiji in žal je narava tolažilnega turnirja takšna, da razen končne zmage, ne šteje nič drugega - tako da smo kljub vsemu zgolj najboljši poraženci.

Malce daljša objava bo še sledila, kjer se bom posebej zahvalil trenerjem, ki so vzgojili generacijo, a trenutno sem na poti in bom s tem počakal par dni, da sem v miru doma - bom pa vmes probal seveda pregledati malce prihajajočo generacijo, vse pa bo opravljeno do konca tedna.

Obenem seveda tudi sledijo že nove volitve za prihodnji mandat - tokrat se bom znova potegoval za selektorstvo in končno upam da nam uspe napraviti korak naprej ter se uvrstiti na svetovno prvenstvo, vkolikor pa mi znova ne uspe doseči obljubljenih/zastavljenih ciljev, pa bom mesto selektorja na prihodnjih volitvah skoraj zagotovo prepustil komu drugemu, da morda zapiha malce svežega vetra - no, tudi na teh, bo prvo treba sploh zbrati dovolj glasov.

LP

This Post:
55
322363.11 in reply to 322363.10
Date: 03/11/2024 15:13:15
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Kot je bilo obljubljeno, še krajši povzetek pretekle sezone, ter seveda zahvala vsem trenerjem.

Kot že rečeno, sklepno dejanje pretekle sezone, se žal ni izšlo po naših pričakovanjih in upanjih - v finalu smo žal morali priznati premoč mladeničem iz Turčije, ki so zasluženo svoji državi priigrali domač teren na prihajajočem Evropskem Prvenstvu. V finalu sem vsekakor malce "usekal mimo" kar se tiče taktikčne priprave, a po drugi strani bi lahko tudi rekli, da se je odlično na nas pripravil Turški selektor.

Kljub vsemu, smo imeli zares lepo in razburljivo sezono z veliko zanimivimi ter napetimi tekmami, obenem pa so naši igralci tudi pisali zgodovino naše U-21 reprezentance. Daleč glavni posameznik sezone je bil seveda kapetan Uve Majerhofer, ki je podrl cel kup rekordov - postal je najboljši strelec vseh časov (479 točk), obenem tudi najboljši asistent vseh časov (165 asistenc), temu je dodal še najboljšo sezono, kar se tiče asistenv doseženih v eni sami sezoni (92 asistenc). Kaj dosti za njim ni zaostajal niti njegov klubski kolega Amir Morsi, ki se je uvrstil na 5. mesto večne lestvice strelcev (396 točk) ter ravno tako na 5. mesto lestvice asistentov (116 asistenc).

Da pa je mera polna, sta pod košem skrbela Herbert Fras in Tadej Majdič, oba sta se namreč uvrstila na lestvico skakalcev - 7. ter 5. mesto

Čestitke vsem štirim! Ter seveda njihovim trenerjem - Petracarek, trener ekipe Prekmurje Farmers, ki je treniral Uveta ter Morsija (in seveda tudi Jerneja Mohoriča), ter matjaz82, trener ekipe KK Lenart Suns.

Za uspeh pa je vsekakor potrebna ekipa - in ravno v tem segmentu smo bili zelo močni preteklo sezono, imeli kar 18 igralcev, ki bi vsi lahko stopili na parket, a žal jih hkrati lahko igra zgolj 5 (ter skupaj 12 na tekmo). A ravno konkurenca in širina je pomembna, da kot ekipa ostanemo nepredvidljivi ter predvsem da lastniki nosilcev igre, ne smejo zaspati in se iz tedna v teden truditi, da njihovi varovanci ostanejo v prvi postavi.

Brez posebnega vrstnega reda:

Slovenia Suns - leco
Telički - guchy
KK Audi - ElvedinElvedin
Ljubljana Pigs - sensiman
KK Kračevo - Bradinho
Postojna Blue Jackets - Nowitzki

Ter od tujih trenerjev še Sumici - Sumko, ki je odlično skrbel za Tonega Pucnika



Iz vsega srca, hvala prav vsem in upam da bomo še naprej sodelovali v prihodnjih generacijah