BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [U21] Sezona 62

[U21] Sezona 62

Set priority
Show messages by
This Post:
11
320329.1
Date: 08/28/2023 15:20:08
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Pozdravljeni vsi v sezono 62!

Sedaj smo si nekoliko oddahnili od vsega navdušenja po osvojenem tolažilnem turnirju Vse najboljše Evropske ekipe imajo že pokupljene hotelske sobe po vsej Sloveniji in čez točno en teden se začne 2. Evropso prvenstvo v zgodovini, ki se bo odvijalo v Sloveniji.

Tokratna ekipa je podobno pisana in raznovrstna, ko je sedaj že v navadi v zadnjih nekaj sezonah - ponovno bomo lahko računali na prav vse obrambne ter napadalne različice, kar me kot trenerja izjemno veseli. Kot rečeno, na prav vseh tekmah bomo imeli prednost domačega terena, kar je seveda določena prednost, a tudi pritisk in odgovornost - le redko se zgodi, da gostitelj prvenstva ne pride ven iz skupinskega dela in tokrat imamo v skupi izjemno težke nasprotnike - za nami, najboljši dve ekipi preteklega tolažilnega turnirja, ki sta že takrat bazirali in računali predvsem na 20-letne igralce, kar pomeni, da so le-ti sedaj še leto starejši in izkušenejši. Skratka, ne bo nam lahko, a tako je tudi prav.

V letošnji sezoni bo vlogo kapetana prevzel Doris Ploštajner, ki je že danes na prijateljski tekmi proti Nemčiji pokazal, za kako nadarjenega igralca gre - dosegel je kar 47 točk, kar je 5. najboljši strelski izkupiček Slovenske U-21 na eni tekmi vseh časov!

Poleg njega bom celoten seznam ekipe še dopolnih v prihodnjih dneh, ko bo končan popis

Pa še naša skupina na evropskem prvenstvu:


Skupina A

1 Slovenija U21
2 Belgija U21
3 Bosna ii Hercegovina U21
4 Ceška U21
5 Romunija U21
6 Švica U21
7 Irska U21
8 Črna Gora U21

This Post:
33
320329.2 in reply to 320329.1
Date: 09/21/2023 07:38:20
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Pozdravljeni, predvsem tisti, ki niste del našega discorda! Sprva bi se rad opravičil za slabo komunikacijo na forumu v tej sezoni, ter seveda za veliko zamudo pri predstavitvi kadra ter podrobnejših ciljev v prihajajoči sezoni.. žal mi jo je tokrat zagodlo "življenje", saj sem bil od sredine avgusta ves čas na poti (osebno živim v Berlinu, zadnji mesec pa sem preživel na obisku pri starših/prijateljih v Sloveniji kar s seboj prinese ogromno obveznosti.. ampak dovolj o tem, ne bom vas dolgočasil z nepomembnimi stvarmi).

Skratka, kot rečeno - znova imamo izjemno talentirano ekipo, sestavljeno zelo vsestransko.

BRANILCI

Sanel Horvath - del ekipe bolj kot rezerva, Sanel igra in trenira v 3. kitajski ligi, kjer so seveda znani po odličnem treningu, a žal je Sanel treniran izjemno enodimenzionalno in bo svojo priložnost dočakal bolj priložnostno.

Leopold Janžovnik - podobno kot Sanel, bo tudi Leopold tokrat služil bolj kot backup - čeprav je čisto solidno treniran, je trenutno na nivoju leto mlajših branilcev, ki seveda trenirajo hitreje.. ampak širina kadara je tisto, kar je vedno izjemnega pomena.

France Kordeš - pred sezono planiran kot eden nosilcev na položaju OI, a na žalost z velikimi težavami na področju pripravljenosti.. posledično do sedaj kaj dosti še ni odigral, a upam da se situacija znormalizira in popravi v prihajajočih tednih.

Uve Majerhofer - zlati deček trenutne generacije in pravi naslednik Aleša Zakotnika. Že pri samo 20 letih, je glavno napadalno orožje ekipe in verjamem da bo v teh dveh sezonah prišel blizu (ali pa morda celo presegel) dosežkom Aleša. Skratka, generacijski talent.

Amir Morsi - tudi Amir ne zaostaja prav veliko za Uve-tom, skupaj tvorita zares vrhunsko branilsko navezo in tudi Amir bo eden nosilcev naše igre tako v tej kot tudi prihajajoči sezoni.

Jernej Mohorič - še tretji treniranec v izvrstni generaciji Prekmurskih Kmetovalcev - trener Petrarcek opravalja zares izvrstno delo s prav vsemi tremi, že od začetka sezone so tudi stalno na vrhunski pripravljenosti in zares je užitek vsak teden imeti na voljo tri takšne igralce.


KRILA

Stojan Seljanar - eden glavnih igralcev trenutne generacije, vsestransko trenirano krilo, ki po možnosti lahko odigra tudi na branilskih položajih. V rotaciji ga pričakujem prav vsako tekmo, saj tudi njegov lastnik sensiman, kot nekdanji U-21 selektor, izvrstno skrbi za njegovo pripravljenost ter trening. Mu pa zaenkrat še manjka nekaj poudarkov, na katerih že pospešeno delamo.

Doris Ploštajner - zelo podoben kaliber kot Stojan, vsestransko trenirano krilo z zelo podobnimi poudarki. Tudi sicer, kot najbolj izkušen ter z najvišjim TSP-jem, kapetan trenutne generacije, bo del rotacije na prav vsaki tekmi, vkolikor bo to dopuščala pripravljenost.


VISOKI IGRALCI

Timotej Kurtušić - Naše glavno orožje pod košem, vsestranski C/KC, okoli katerega se vrti naša igra pod košem. Igralec, kakršnega si želimo imeti v ekipi prav vsako sezono

Herbert Fras - čeprav leto mlajši, Herbert že pri 20 letih trka na vrata 1. postave in ne zaostaja več veliko niti za Timotejem! Zaenkrat predstavlja izvrstno rešitev iz klopi, verjamem pa da bo proti koncu sezone imel resne ambicije tudi v 1. postavi.

Krištof Laurinček - solidno razvit vsestranski KC, ki pa mu manjkajo poudarki v primarnih skillih, tako da ob veliki konkurenci bolj čaka na priložnost iz ozadja.

Ðoni Racak - Alfa in omega naše obrambe pod košem.

Joco Bošković - Kljub zgolj 20-letom, vrhunski defenzivni specialist, ki se kalli v kitajskih rokah - komunikacija z lastnikom sicer nekako ne steče, ampak trenira zares vrhunsko in je tudi velik up in talent slovenske košarke kasneje za člansko ekipo.

Tadej Majdič - še ene 20-letnik, ki bo skupaj z Jocotom ter Herbertom tvoril jedro naše igre pod košem v prihodnji sezoni, že tokrat pa

This Post:
00
320329.3 in reply to 320329.2
Date: 09/21/2023 07:43:44
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Obenem je seveda sezona že globoko v teku. Odigrali smo že 3 tekme skupinskega dela, kjer pa smo na žalost eno tekmo tudi že izgubili.

Brez težav smo z rezultatom 94-64 odpravili izbrano vrsto Irske - tu smo tudi že dobili višjo zavzetost, ki je zagotovo "ukradla" kar nekaj točk razlike, ki bi nam seveda prišla zelo prav, a zmagi se seveda ne gleda v zobe.

Že v drugem krogu pa smo na žalost naleteli na premočnega nasprotnika - reprezentanca Bosne in Hercegovine je bila boljša z rezultatom 84-94, končni rezultat pa na žalost niti ne pove celotne slike dogajanja.. V tej tekmi smo bili brez moči in nasprontik se je praktično poigraval z nami - seveda vse skupaj ni bilo presenetljivo, saj ima Bosna v tej sezoni eno svojih najmočnejših (verjetno celo najmočnejšo) generacij v vsej svoji zgodovini in upravičeno odkrito napadajo najvišja mesta na tem Evropskem prvenstvu.. osebno bom presenečen, če ostanejo brez medalje.

Nato je v 3. krogu znova prišla nekoliko lažja tekma - z rezultatom 91-61 smo znova za 30 točk premagali svojega tekmeca, tokrat je bila to izbrana vrsta Črne Gore. Podobno kot proti Irski, tekma ni bila preveč napeta in smo jo brez težav kontrolirali od začetka do konca.


Torej, rezultat 2-1 po 3 krogih vsekakor ni idealen, a pač je treba priznati, da tudi naši tekmeci odlično trenirajo in igrajo.. tako bomo naše priložnosti iskali v prihajajočih tekmah.

This Post:
44
320329.4 in reply to 320329.3
Date: 09/21/2023 07:47:58
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
V ponedeljek nas torej čaka 4. kolo skupinskega dela, tokrat se bomo pomerili z neporaženo in vodilno ekipo naše skupine, Belgijo. Podobno kot velja za Bosno, ima tudi Belgija (na našo žalost) tokrat eno svojih najmočnejših (verjetno pa tudi kar najmočnejšo) generacij v vsej svoji zgodovini, saj je jedro te ekipe že v pretekli sezoni, kljub le 20-letom, predstavljalo eno najboljših ekip tolažilnega turnirja.

Posledično bodo tudi tokrat, kljub našemu domačemu terenu, v vlogi velikega favorita in na nas bo, da najdemo svoje priložnosti in poizkusimo taktično opraviti najboljše možno delo. Žal bo morebiten poraz že pomenil, da smo praktično izločeni iz boja za napredovanje.. a tudi v primeru morebitne zmage, bi bile naše možnosti izjemno majhne. Seveda se ne predajamo, a na žalost optimizem ter visoka pričakovanja pred sezono kar hitro bledijo, ko se soočamo z realnostjo.

Torej, ne glede na vse - v ponedeljek bomo dali vse od sebe ter upali na presenečenje! Verjamem da nam z odlično pripravljenostjo lahko uspe marsikaj!

LP

This Post:
66
320329.5 in reply to 320329.4
Date: 10/28/2023 07:52:05
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Pozdravljeni!

Kot prvo, bi se rad opravičil za zares slabo komunikacijo na forumu v tej sezoni. Ni izgovorov, čeprav jih seveda imam, ampak kot selektor bi seveda moral svoje delo opravljati bolje. Upam da se v prihodnje to popravi, seveda pa vsi, ki so/ste na discordu, veste da je kljub vsemu tam komunikacija boljša in bolj tekoča.

Kakorkoli, naša sezona je praktično končana. Žal. Kljub domačemu terenu in dejstvu, da smo bili gostitelj Evropskega Prvensta, smo se od tekmovanja poslovili že po skupinskem delu.. vsekakor pod pričakovanji. Ampak, na žalost tudi realnost. Belgija in Bosna, ekipi ki sta nas premagali, sta v sezono prišli z verjetno najboljšima generacijama v vsej svoji zgodovini in razlika v kvaliteti je bila enostavno prevelika, da bi lahko resno računali na uspeh. Vse ostale tekme smo oddelali na nivoju in po pričakovanjih.. tako da nam ne preostane drugega, kot priprava na nove boje v tolažilnem turnirju.

Na tej točki bi se res rad zahvalil vsem trenerjem, ki so skrbeli za trening in pripravljenost naših igralcev.. in iskreno mi je žal, da se je tekmovalna sezona že zaključila. To je na žalost eno ena od slabih lastnosti U-21 reprezentance, kjer večina igralcev lahko računa na eno resno sezono, kjer pa niso odvisni samo od sebe - vkolikor nimajo okoli sebe igralcev, ki so na nivoju, jim vsa kvaliteta tega sveta ne pomaga kaj dosti.. in ravno to se je zgodilo nam, kljub domačemu EP-ju, smo žal imeli generacijo, ki sicer ni bila slaba, ampak vseeno v najboljšem primeru povprečna..

Vseeno, prihodnostje veliko bolj svetla - sedaj imamo v izdelavi 3 generacije zapored, ki bodo vse imele lepo število aktivnih trenerjev, ki se ukvarjajo z U-21 treningom in osebno verjamem, da se nam tekoča sezona nebo ponovila še nekaj časa. Verjamem da bomo kmalu dodali tudi kakšno "kanto" v našo vitrino.

Last edited by Mod-Rn5ho [SLO U-21] at 10/28/2023 07:52:18

This Post:
33
320329.6 in reply to 320329.5
Date: 12/08/2023 10:37:29
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Še nekakšen povzetek in zaključek pretekle sezone - kot že omenjeno, bila je rezultatsko neuspešna, žal se kljub domačemu terenu, nismo uspeli uvrstiti iz skupinskega dela in tako medalja in sodelovanje na svetovnem prvenstvu, še naprej ostaja zgolj želja.

Tako Belgija kot Bosna sta imeli zares vrhunski generaciji in Bosna je na koncu celo osvojila srebrno medaljo! Sem pa mnenja, da bi ob boljši taktični odločitvi, tudi v finalu lahko premagali Španijo. Belgija je na koncu osvojila 5. mesto, torej smo znova imeli to "srečo", da smo v skupino prejeli prektično najtežje možne tekmece.. (na prejšnjem EP-ju smo v skupini imeli kasnejšega prvaka Francijo). A vse to so zgolj izkušnje, na katerih bomo gradili dalje.

Kljub rezultatsko nekoliko slabši sezoni, bi se vseeno rad zahvalil vsem trenerjem, ki so trenirali in pripravili igralce za našo U-21. Tu gre predvsem zahvala vsem, ki so imeli v rokah 21-letne trenirance - zgodnji izpad na EP-ju je zares nehvaležen predvsem za te trenerje, saj gre vse njihovo delo in trud "v nič" po vsega polovici sezone.. in tega mi je resnično žal.

Seraphim - Hvala za delo in trud s Timotejem Kurtušičem! Bil je eden glavnih igralcev in brez njega vsekakor nebi bili niti blizu Bosni in Belgiji. Upam (in verjamem) da v prihodnje iz vaših vrst pridejo še boljši igralci!

matjaz82 - kaj naj rečem? Tvoja sta bila stara zgolj 20 let, pa sta že pobirala glavne minute.. več bo seveda povedanega v prihajajoči sezoni, saj sta Fras in Majdič najboljši centerski par v zgodovini naše U-21. Verjamem da jih bodo igralci v prihodnje še nadgradili, a do tega momenta.. kapa dol

Mr.X - Ploštajner se je na žalost večino sezone boril s pripravljenostjo, predvsem pa je bil trening podrejen dolgoročnim ciljem.. posledično kljub najvišjemu TSP-ju v generaciji, ni prišel do izraza toliko kot bi lahko, a kljub vsemu, najlepša hvala za trud in trening!

sensiman - kaj drugega pričakovati od tako izkušenega "mačka"? Kot bivši selektor, še naprej redno skrbi da imamo praktično v vsaki generaciji vsaj kakšnega "pujsa" in tako je tudi Seljanar redno sodeloval v tekmah pretekle sezone - teplo ga je, da je okoli sebe imel premalo podpore, tako da smo le redko lahko odigrali taktiko, v kateri bi blestel.. a tudi ko je bilo treba nositi vodo, je brez oklevanja opravil svoje!

Petracarek - podobno kot pri matjaz82.. kaj naj sploh rečem? Trije 20-letniki, ki so praktično nosili ekipo na svojih ramenih. Poklon in res najlepša hvala! Žal mi je, da ne bodo dobili priložnosti na svetovnem prvenstvu proti vsem najboljšim, a tako bodo pač imeli še lepšo priložnost da se dokažejo na tolažilnem turnirju in morda Sloveniji prinesejo še drugo zaporedno domače EP!


Upam da nisem koga izpustil.. žal je veliko igralcev vmes že zamenjalo klube, a med nosilci je bilo to po večini to.

Z optimizmom gledamo naprej, na napakah in težavah pretekle sezone pa smo se (in se še bomo) učili. Sedaj pa cilj je en sam - EP znova v Sloveniji!