BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [NT] Sezona 57

[NT] Sezona 57

Set priority
Show messages by
This Post:
44
314744.11 in reply to 314744.10
Date: 07/05/2022 03:53:13
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14971497
Second Team:
Kerlci II
V zadnjih treh tekmah žal nismo uspeli doseči zmage.

Proti Belgiji smo bili relativno blizu (65140), še v zadnji četrtini vodili, a nato je le odločila njihova prednost v entuziazmu in na koncu smo ostali praznih rok. Na tekmi proti Izraelu (65142) nismo pričakovali veliko in le nemočno smo lahko spremljali, kako so se tekmeci skozi celotno tekmo konstantno oddaljevali. Proti Nemcem (65147) smo bili v prvem polčasu blizu, vseeno pa so tudi oni kasneje poželi prednost visokega entuziazma in tudi to tekmo smo, dokaj pričakovano, izgubili.

Prihajata tekmi, kjer lahko upamo na zmago. Prihodnji ponedeljek nas čakajo Srbi, ekipa s katero imamo neporavnane račune, saj so nas pred dvema sezonama premagali za pičlo točko. Če bi takrat zmagali, bi imeli v drugem delu resnično popolno izhodišče in bi se lahko odlično borili, morda celo za medalje. Srbi zaenkrat igrajo po principu toplo-hladno, najprej so prepričljivo izgubili proti Fincem, nato presenetili Nemce, včeraj pa izgubili proti Belgiji.

Za konec bo sledila še tekma proti Fincem, za katere velja podobno. Na prvi tekmi, kot sem že omenil, so z odlično obrambno igro ugnali Srbe, nato popolnoma odpovedali proti Belgiji (poraz 111-66), včeraj prav tako niso bili zelo prepričljivi proti Izraelu.

Obe tekmi bosta zelo izenačeni, vsekakor si želimo dveh zmag in pozitivnega zaključka sezone, za kar bomo morali krepko zavihati rokave. Se opravičujem za neaktivnost zadnjih tednov, poletje in to... Upam na podobno dobro pripravljenost naše ekipe tudi v zadnjih dveh tednih. Glede na to, da se bliža končnica, verjamem, da se boste lastniki še posebej potrudili

Lep pozdrav

This Post:
55
314744.12 in reply to 314744.11
Date: 07/12/2022 04:11:03
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14971497
Second Team:
Kerlci II
Jubilejno 500. zmago v zgodovini slovenske članske reprezentance smo dosegli proti primerno eminentnemu nasprotniku, reprezentanci Srbije, ki je bila dosedaj za nas vedno premočna (65149).

Pred samo tekmo smo imeli nekaj prednosti v pripravljenosti, Srbi pa nekaj prednosti v entuziazmu, tako da je bilo pričakovati izenačen boj. Pri nas v prvi peterki ni bilo večjih pretresov, pogrešali smo sicer prispevek obeh kril; Miha Kordyš še lovi formo po poškodbi, Joc Brezovar je v zadnjem tednu v pripravljenosti nesrečno padel, tako da je na mestu krila zaigral Milan Podobnik. Ob njem so tekmo začeli še standardni Oliver Simčič, Kostja Srnec, Tibor Kološa in Velimir Kerković. V resnici imamo vseeno več globine v kadru kot izgleda glede na naše prve peterke

Po krajšem vodstvu Slovenije s 6-2 in 10-6 so pobudo prevzeli Srbi, ki so na krilih Žikice Vitakića povedli 14-12, ter nato prvo četrtino dobili 17-14. V drugih dvanajstih minutah nam je kazalo že zelo slabo, srbska obramba je ponovno delovala zelo dobro, in njihova prednost je bila v nekem trenutku že 40-33 in nato 42-35. Vrnila nas je naveza Ciril Gorenc-Alfred Podbrežnik, ki nas je z nekaj uigranimi akcijami pripeljala na 42-41, nato je Gorenc v zadnjih sekundah prvega polčasa zadel trojko za 44-44 in na odmor smo se lahko odpravili zelo dobre volje, saj se vrnili v tekmo. Vsekakor veseli tudi dejstvo, da je mlajša generacija sposobna nase prevzeti vedno večje breme in dosega tudi pomembne točke.

V drugem polčasu smo bolje začeli mi in povedli na 52-46, ter nato držali prednost med 4 in 8 točkami razlike. Po tretji četrtini je bil rezultat 64-58, ravno toliko, da nam je vse skupaj vzbujalo lažen občutek varnosti. Srbi so seveda to izkoristili, in po nekaj minutah je Vitakić zadel trojko za minimalen zaostanek Srbije, 70-69. Pomemben koš za 76-71 je nato zadel Velimir Kerković, nato še enega za 80-73 4 minute do konca. Vseeno so Srbi zapretili še tretjič, dobro minuto do konca jih je Nikola Todorović približal na 82-80, nato smo izgubili še napad, a tudi Dragan Preradović v nasprotnem napadu ni bil natančen. Kasneje je zadel Oliver Simčič in tekma se je končala s serijo prostih metov naših, pri katerih smo bili stoprocentni.

Z zmago še ohranjamo nekaj tekmovalnega naboja, saj smo še v igri za 3. mesto, ki vodi v kvalifikacije za SP, seveda pa od vseh štirih moštev, ki še ohranjajo upanje na 3. mesto, kotiramo najnižje. Trenutno je stanje v skupini:

Izrael 4 zmage +82
Belgija 3 +45
Finska 2 -49
Nemčija 1 -12
Srbija -13
Slovenija -53

V zadnjem krogu se bomo pomerili s Finci, kjer upamo na še eno zmago. Seveda ne bo lahko, Finci bi si z zmago zagotovili tretje mesto. V polfinale sta se že uvrstila Izrael, ki se bo pomeril s Srbi, ter Belgija, ki bo igrala z Nemčijo. V kolikor obe višjepostavljeni moštvi zmagata, bi se tudi nam na široko odprla vrata do 3. mesta, seveda pa bo to zelo težko, saj je tako s strani Srbov, kot predvsem Nemcev, pričakovati popoln napad (CT) na moštvi, ki bosta tekmo vzeli manj resno in se štedili za polfinale. Seveda je tu še opcija, da nadoknadimo koš razliko, a to je skrajno neverjetno. V vsakem primeru moramo ciljati na zmago nad Finci, potem pa bomo videli, kam nas bo to pripeljalo, morda dosežemo vsaj najboljšo uvrstitev slovenije na EP-jih.

V drugi skupini so si prvo mesto že zagotovili Francozi, za mesta 2-4 se bodo udarili Italija (3 zmage, +16), ter Poljska (-7) in Litva (-2), ki imata obe po dve zmagi. Italija in Litva se bosta pomerili med seboj, Poljaki pa igrajo proti Bolgarom, ki so včeraj nesrečno, za eno točko, izgubili dvoboj za predzadnje mesto proti Estoniji, in so tako še brez zmage.

Poskusimo obdržati tako dobro formo še do naslednjega tedna (seveda boste finalisti lig želeli še dodaten teden dobre pripravljenosti), ter uspešno zaključimo sezono! Lep pozdrav

Last edited by Deschamps at 07/12/2022 04:13:14

This Post:
22
314744.13 in reply to 314744.12
Date: 07/18/2022 16:04:41
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14971497
Second Team:
Kerlci II
V zadnjem krogu evropskega prvenstva smo bili žal zelo daleč od zmage, reprezentanti Finske so zasluženo zmagali in se veselijo uvrstive na kvalifikacije za svetovno prvenstvo (65153).

Težave so se pričele že s posodobitvijo pripravljenosti, naše moštvo, predvsem visoki igralci, so v njej precej padli, finci pa so imeli na voljo kar 13 odlično pripravljenih igralcev, kar je znatno pripomoglo k njihovi superiornosti. Kljub temu, da so finci znani po svoji igri 3-2 cone, sem vseeno poskusil igrati tako, kot smo napadalno (glede na stanje pripravljenosti) močnejši, torej od zunaj, kar se je izkazalo za napačno odločitev, prav tako tudi moji upi, da so Finci že pokurili svoj entuziazem proti Nemcem.

Tako smo bili slabši praktično v vsem, od pripravljenosti, entuziazma, na koncu tudi taktično, in rezultat je bil poraz s 26 točkami razlike. V prvi postavi so sicer pričeli standardni Simčič, Srnec in Kerković, katerim sta se pridružila še Ciril Gorenc in Karel Mandel. Žal se naš kapetan Srnec, katerega sem premaknil na pozicijo krila, tokrat v napadu ni znašel, prav tako ne mladi Mandel, še posebej pa je izstopala nemoč Velimirja Kerkoviča, ki je iz igre metal 0-13. V resnici se je tekma odločala v skoku, ki smo ga izgubili 67-41 (21-12 napadalno) in veliko teh odbitih žog so finci potem v drugo spravili skozi obroč. Žal, ena slabših predstav naših v zadnjem obdobju.

Končno stanje v skupini je tako: Izrael 5 zmag, Belgija 3, Finska 3, Nemčija 2, Srbija 1 in Slovenija 1. V drugi skupini so napredovali Francozi (5) in Italijani (4), tretje mesto, in s tem kvalifikacije za SP, so si priigrali Poljaki (3), četrti so Litvanci (2(, Estonci (1) in Bolgari (0) pa so po scoreu slabši od nas, in tako si lahko pripišemo končno 10. mesto.

Letošnje evropsko prvenstvo je bilo za nas vsekakor prvenstvo vzponov in padcev. Začeli smo slabo, domačine francoze sicer dobro taktično prebrali, a bili preslabo pripravljeni, da bi jih presenetili. Sledil je grenak poraz proti Rusom, tudi tu je odločala pripravljenost, pa nato medla zmaga proti Norvežanom. Sledila je odlična napdalna predstava proti Azerbejdžanu, čeprav je bil nasprotnik seveda šibak, je bila ta tekma znanilec obrata. Nato smo dokaj rutinirano premagali Hrvate, ter nato v eni najboljših predstav v zadnjem času, odpihnili močne Turke. Te tekme mi je v resnici žal, naše možnosti za napredovanje so bile tedaj dokaj pičle in igral sem obupano, ter pokuril preveč entuziazma, česar ostale ekipe, ki so se uvrstile naprej, tokrat niso. Sledila je še lahka zmaga proti Luksemburgu, solidna predstava proti Belgiji, kjer smo žal zaradi manjka entuziazma izgubili, dva pričakovana poraza proti Izraelu in Nemcem, pa nato končno zmaga proti Srbom, ter sedaj končni poraz proti Finski. Škoda, bilo bi lepo, če bi prvenstvo zaključili z zmago.

Prihodnjo sezono bomo igrali na tolažilnem turnirju z nekoliko pomlajeno ekipo, prihodnji ponedeljek bo svojo zadnjo tekmo odigral Kostja Srnec, ki je splezal že precej visoko (3. mesto) na all-time lestvici strelcev za reprezentanco. Morda bo celo vztrajal še kakšno tekmo. Prav tako se bosta dokončno poslovila Lado Brljak in Stanko Kozlar, ki sta bila prav tako pomembna člana naše izbrane vrste. Upam, da ju bodo mladci dostojno nasledili in tudi nadgradili, kvaliteto vsekakor imajo, tako da je na njihovih lastnikih, da jim zagotovijo primerno pripravljenost.

Če pogledam tekmece - ponovno bo tolažilni turnir osvajalo nekaj zelo močnih ekip - Španija in Litva najbolj sekata ven, seveda pa so tu še drugi - Ukrajina, Bosna, Grčija, Turčija, Rusija... in seveda mi. Ponovno bo veliko odvisno od sreče pri žrebu, zato držimo pesti že od začetka.

Lep pozdrav in srečno vsem, ki se v tej sezoni še borite