BuzzerBeater Forums

BB Eesti > U21 National Team Speeches

U21 National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
217067.2 in reply to 217067.1
Date: 05/15/2012 14:19:59
Overall Posts Rated:
7676
Mõtlesin ka ise see hooaeg proovida U21 treeneriks saada., vaadates kuidas Eestis eelmine hooaeg läks siis arvan et kui saan koha siis läheks mul paremini. Minu arust peaks Eesti U21 olema Top15 sees ja seda ma ka prooviks. Eesmärgiks on jõuda see hooaeg U21 EM-il saada poolfinaali. Loodan et hääletatakse minu poolt. Tänud

Message deleted
Message deleted
This Post:
00
217067.5 in reply to 217067.4
Date: 05/15/2012 20:04:22
Overall Posts Rated:
2222
Tervist,

alustan siis enda tutvustusega, kes olen, kust tulen ja miks seda kirja kirjutan. Olen Kenneth, tegelen aktiivselt ise spordiga, käin ülikoolis, päevad on sisustatud ja aega eriti arvutiga mängimiseks ka pole, seetõttu nokitsen Buzzerbeateri kallal. Kogemust on mul nüüdseks nelja hooaja jagu, tõusude ja mõõnadega mängitud, küll aga on plaanis nüüd see asi korralikult ette võtta. Sai eelminegi hooaeg enda klubitreeneri karjääri praktiseeritud, kuid polnud erilist vastupanu, eks nüüd siis näeb mis tulemas on. Põhilisteks motivatsiooniallikateks on siis enda klubiga kõrgemale pürgimise ja kui võimalik, siis ka leides koha koondise juures.

Mida ma olen meie koondise ja juunioritekoondise juures seni tähele pannud ja mida märkimisväärset sealt välja võib tuua? Alustame siis suurte meeste pärusmaast, viimaste hooaegadega on Eesti koondis arenenud väga jõudsalt, palju on uusi kandidaate ja ka härra, kes otsustab, on südamega asja juures. Küll aga on noored kes proovivad koondisesse murda, veel natukene kogenematud ja nõrgakesed, seega on enamasti koondise juures pigem kolmekümnendates mehed kui nooremad. Edasipääsemised on jäänud väga väikeste mängude taha oma alagrupi tippudega, küll on seal läbi hooaegade erinevaid viise proovitud, kuid seniks on jäänud suured riigid veel meie riigi jaoks liiga suureks ampsuks. See aasta lohutusturniiril läheb loodetavasti Eesti meeste koondisel paremini kui läinud aastal valikmängudes.

Juuniorite koondise puhul olen ma märganud seda, et suhtumine meestesse on kui nõrgukestesse ja noortesse. Mina rõhuksin meeste parimatele omadustele ja sätestaksin korra. Ma ei laseks istuda endale pähe ja kui mees ise ei soovi mängida koondise eest, siis seda võimalust talle ka kandikul pakkuma ei hakkaks. Eestist on välismaal mängimas üpriski suurel hulgal korralikke noori, kellel on võimalus esindada oma kodumaad, ma ei saa aru, kuidas on võimalik, et treener jätab mängud ära, kas raha pole või siis pole motivatsiooni, et nende noortega tegeleda? See mõjub ka meestele ja nii ei olegi enam neil soovi tulla siia, et esindada oma kodumaad. Loodetavasti see paraneb ja mehed soovivad ka ise riigi eest mängida.

Vaadates vastaseid kes loositi 21.hooaja turniiri valikmängude alagruppi jääb silma kohe kaks riiki: Saksamaa ja Prantsusmaa.

Saksamaa koondis on harrastanud väga palju korvialust jõhkrutsemist, neil on seal head pikad ja ka tagamängijad annavad ala sisse hästi sööte. Küll aga jääb neil lahjaks realiseerimine, seal annaks aga Eesti tulihingelistel noortel meestel üpriski palju korda saata. Panin juba kaks hooaega tagasi silma peale meie juuniorite koondisesse murdnud keskmängijale, ma usun, et temale selles grupis vastast pole. Iseasi muidugi kas ta soovib meie eest täie jõuga mängida või keskendub ta pigem oma tulevikule.

Prantsusmaa üritab samuti enamjaolt alast tulla, eks see ka kõige targem noorte meeste seas ole. Pole veel nii häid tagamängijaid, kes suudaksid kaugel teha oma töö briljantselt ära, küll aga ma usun, et mõne säravama pliiatsi leiaks kes selle töö ära teeks.

Eesti juuniorite koondise käik minu käe all?

Üks asi on kindel, kui ma selle töö endale võtan, siis ma võtan seda asja täie tõsidusega, see on auasi ja seda ei jäeta külma kõhuga suvaliselt enda teiseks tööks. See oleks prioriteet number üks. Lisaks räägiksin ma meestega keda ma koondisesse plaanin kutsuda väga põhjalikult kõik tingimused läbi, kui neile ei sobi, ei võta ma ka teda riiki esindama. Ma koostaksin meeskonna kui ühtse löögirusika, muidugi aitab see, kui on mõni teistest enamarenenud mees pundis, kuid üldjuhul tuleb jääda lootma siiski kogu meeskonna, mitte ühe mängija peale. Igale mängule eelneb põhjalik analüüs ja ka meestega eraldi rääkimine, et nende motivatsioon piisavalt kõrgel hoida. Palju annab sõprusmänge korraldada, loodan et mehed õpivad sealt midagi ja ka ise näen kuidas kes keda kaitses kõige paremini võtab.

Oskan õelda vaid üht, teen kõik mis võimalik, et võita see hooaeg

From: Mulk
This Post:
00
217067.6 in reply to 217067.5
Date: 05/16/2012 16:12:27
Overall Posts Rated:
10991099
Mulk kandideerib U21 peatreeneriks.
Olulisema kirjutasin eile ja postitasin selle meie U21 foorumisse selleks, et kõik noori puudutav oleks ühes pajas. Paraku on mu jutt sealt kustutatud, kui teemasse "U21 tegemised" mittesobiv.
Täna teen jutust lühikokkuvõtte, sest juba kirjutatud ja avaldatud loo uuesti kirjutamine ei mahu minu tänasesse ajaplaani.

Kandideerimise põhjused
Haistan uue EM-tsükili alagrupist edasipääsuvõimalust. Konnasööjad paigutan mõttes reitingus eespool olevatest saksa poistest ettepoole. Põhjuseks pean prantslaste enam kui 2x suuremat mängijate kogukonda - see = suurem arv mängijate silmi, suurem arv arvajaid/abilisi ja loomulikult suuremat arvu mängijaid, kelle vahel peatreeneril valida.
eesti koondise mängugraafik on ideaalne. Reitingu nõrgim (AZE) on esimese vastane, teine (MOL) teine jne (DAN, SLO), kuni sakslasteni. Saab entut ja vastaste kohta luureandmeid koguda.

Täna ei sa rääkida ei meie ega vastaste meeskondade võimalustest ning taktikatest, kuivõrd lõviosa U21 koondises senistest mängijatest on vanuse tõttu koondistest lahkunud. Valitakse uued treenerid ja eks hakka needki oma äranägemise järgi mehi värbama ja taktikaid hauduma.

Lisaks himule meeskonda alagrupist edasi vedada, soovin minimaliseerida BB-Eesti mänageride suhtlemisleigust ning kaasata neid senisest kõvasti enam koondise käekäigule kaasa elama ja rääkima.
Sedasi, olles teemas sees, saame kokku rohkem tarku mõtteid ja kindlasti rohkem silmapaare, kes mängijateturul ringi konnates avastavad ehk mõne eest talendi aga kindlasti näevad mõnd konkurentide U21 koondises mängivat ja müüki paisatud meest, kelle skillidest peab Eesti U21 peatreener olema VÄGA huvitatud.

Veel. Palju hooaegu tagasi alustas toonane U21 peatreener Villem suure ja väärt ettevõtmisega - korjas ühte andmebaasi kokku võimalikult palju 18-, 19-, 20- ja 21- aastaste eesti noorte mängijaandmeid. Siis räägiti sünergiast põhikoondisega ja võimalike talentide arendamisest U21st koondisemeesteks välja.
Ideelt sarnast aga väiksemamahulist kavandan ka ise teha.

Kui eelöeldust oli veel vähe, siis ... kandideerin ka selleks, et enese BBs mängimise motivatsiooni tõsta. Eelmise hooaja keskel olin üksvahe üsna resigneerunud. Sain üle. Nüüd on tunne, et BB pole ennast minu jaoks veel ammendanud. :)
Hääletada saad siin: http://www.buzzerbeater.com/country/41/ntelection.aspx

Mulk kõrgliigast,
--------------------------------
U21 peatreeneri kandidaat