BuzzerBeater Forums

Ajuda - Català > [Guia] DRAFT

[Guia] DRAFT (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
66
321779.1
Date: 11/26/2023 16:08:24
Súria Lakers
IV.32
Overall Posts Rated:
30543054
Second Team:
Súria Lakers II
Hola, sóc en Gerard!

No sé quan llegiràs aquesta "Guía", però a l'hora d'escriure això, sóc el seleccionador Andorrà sots21 (estic acabant la meva 6ª etapa, de moment amb el millor balanç victòries-derrotes d'entre tots els seleccionadors).

Veig com hi ha temporades que no podem tenir una millor plantilla degut als jugadors que ens toquen i aquesta és la principal motivació que he tingut per escriure la Guia de Draft tal i com jo l'entenc. Crec amb molta seguretat, que pel que fa a Andorra, es podria arribar a fer una selecció que entrés al top20-25 de BB, i això passa per entrenar eficientment, però primer han de sortir jugadors que puguin ser entrenats.

Igualment i siguis d'on siguis, aquesta Guia et serà ben útil. He intentat parlar una mica de tots els temes que envolten el Draft; des de les explicacions més bàsiques del seu funcionament, a estratègies que pots utilitzar per triar els teus jugadors en funció de les necessitats del teu equip.

Desitjo que gaudeixis tant llegint, com ho he fet jo escrivint!



Abans de seguir amb el tema que ens pertany, m'agradaria explicar-te com he organitzat aquesta Guia i que en pots esperar treure de la mateixa:

El text en negreta significa que allò és molt important.

Les cursives marquen valoracions personals o recomanacions.

Els missatges "quotejats" d'aquesta manera, signifiquen exemples, que poden anar acompanyats, o no, d'una imatge.




Last edited by LA-Gerard (g3rjo) at 11/26/2023 16:16:41

PKT desde la Temporada 4



Para ver la imagen en mayor tamaño:
(https://i.postimg.cc/mDhxMLDX/e3700169252f336ab3c187ad4773...)
This Post:
00
321779.2 in reply to 321779.1
Date: 11/26/2023 16:09:13
Súria Lakers
IV.32
Overall Posts Rated:
30543054
Second Team:
Súria Lakers II
Què és el Draft?

El Draft és el procés pel qual tots els equips reben 3 nous jugadors de 18 i/o 19 anys. Aquests jugadors sempre tenen la nacionalitat de l’equip que els Drafteja, incloses les micronacions, lligues que agrupen equips dels païssos més petits de cada continent.

En el cas de les micronacions, entre un equip de Gales i un d’Andorra que vulguin el mateix jugador; aquest rebrà la nacionalitat del primer equip que esculli. El jugador, però, seria el mateix i rebria les mateixes habilitats fos quin fos el seu destí.


Pel que fa als equips d’Utopia, draftejaràn 3 jugadors amb bandera “Utòpica” i alhora una 2ª nacionalitat totalment aleatòria d’entre tots els països de BB, sense tenir cap influència el país de l’equip principal.



Quan es realitza?

Sol fer-se el dilluns després de l’últim partit de la Final del Play Off, en una setmana que s’anomena “entre-temporades” i que té vàris procesos, sent el Draft un dels primers en completar-se.



En quin ordre s’escull?

Cada equip tria en ordre invers al número de victòries que ha aconseguit durant la temporada regular (22 partits). En cas d’empat, es té en compte la diferència de punts anotats i rebuts.
La posició final de Lliga no va lligada amb l’ordre del Draft.



En la imatge anterior, el 5è classificat de la Conferència OEST (Gekko Go) triarà abans que el 6è de la Conferència EST (Riudarenes Team), ja que té un menor número de victòries, tot i estar en una millor classificat.


Més enllà de les victòries aconseguides, també és important saber que hi ha penalització per aquells equips que durant la temporada facin WO’s (alinear menys de 3 jugadors a un partit, amb el resultat de derrota 0-50).
Per cada WO comès, l’equip perdrà una posició en l’ordre d’elecció.

Seguint l’exemple anterior, “White_Chocolates” ha comès 5 WOs i “club baloncesto valcabadillo” n’ha comès 1, i per tant enlloc de triar 7è i 12è, ho faràn en la 11ª i 13ª posició respectivament.


Per últim, has de saber que els equips bots (controlats per l’ordinador) trien en l’ordre que els hi toca, però la seva selecció és aleatòria ja que no fan el procès manual d’ordenar els jugadors.
Si un equip bot tria per davant teu i et treu el jugador dels teus somnis, no és una conspiració del joc envers el teu equip; tant sols has tingut mala sort!



Com aconseguir punts pel Draft?

A la pestanya “Draft i Scouting” tens un desplegable per triar quina és l’inversió setmanal que vols aportar a aquest apartat.

Sense inversió -> 0 punts.
5k setmanals -> 2 punts d’scouting.
10k setmanals -> 3 punts d’scouting.
20k setmanals -> 4 punts d’scouting.
40k setmanals -> 6 punts d’scouting.

Els punts es reben cada dilluns amb l’actualització setmanal i els pots gastar en qualsevol moment de la temporada a partir que els jugadors ja estiguin disponibles (sol passar la setmana de l’All-Star o posterior).
Cada temporada consta de 14 actualitzacions setmanals, per tant podràs rebre un total de 84 punts amb la màxima inversió.
Aquells punts que no gastis, no es perdràn; els pots guardar varies temporades i utilitzar quan ho necessitis.






Last edited by LA-Gerard (g3rjo) at 11/26/2023 16:17:11

PKT desde la Temporada 4



Para ver la imagen en mayor tamaño:
(https://i.postimg.cc/mDhxMLDX/e3700169252f336ab3c187ad4773...)
This Post:
00
321779.3 in reply to 321779.2
Date: 11/26/2023 16:10:44
Súria Lakers
IV.32
Overall Posts Rated:
30543054
Second Team:
Súria Lakers II
Com puc saber com son els jugadors?

Un cop apareixi el Draft, tindràs una llista de 48 jugadors, tots ells amb característiques i atributs desconeguts.
Cada equip de la teva lliga té els mateixos 48 jugadors, però en un ordre aleatori, per tant el teu Jugador #10 no serà el mateix que el Jugador #10 d’un altre equip de la teva Lliga.

El primer cop que vegis la la llista del Draft, t’apareixerà de la següent manera:



9 jugadors amb 5 pilotes grises.
10 jugadors amb 4 pilotes grises.
10 jugadors amb pilotes grises.
10 jugadors amb 2 pilotes grises.
9 jugadors amb pilotes grises .

Aquestes pilotes grises no tenen res a veure amb la qualitat del jugador, és merament un aspecte visual i no l’has de tenir en compte per triar els teus futurs cracks.

Però no et preocupis en excès; no triaràs a cegues! Tens moltes maneres de gastar punts i descobrir informació valiosa dels jugadors, per ajudar-te a seleccionar millor.

Per començar, tindràs un total de 7 opcions per gastar punts i descobrir molta informació.
Les 2 primeres son altament recomanables i t’ajudaràn a tenir una visió global del teu possible Draft:
“Campus de Draft” et servirà per conèixer l’alçada i edat de tots els jugadors.
“Entrenament de Grup” t’ensenyarà les estadístiques d’un partit inventat* de tots aquells jugadors d’1 i 2 pilotes grises, així com la qualificació en pilotes del seu nivell.**

* S’ha especulat molt amb si les estadístiques tenen o no res a veure amb les habilitats reals del jugador, però la veritat és que tot i que podrien tenir una certa relació, son totalment aleatòries i és que està demostrat que dos equips de la mateixa Lliga, veuràn les estadístiques totalment diferents d’un mateix jugador.
La meva recomanació és que no ho utilitzis com a referència per la teva tria.

** Aquesta valoració, que va de 1 a 5 pilotes, si és altament fiable i és que va relacionada exclusivament amb el sou del jugador, i per tant, amb les seves habilitats segons la posició que ocupi dins la pista.
En cas de dubte i no disposar de més informació, prioritza els jugadors amb 5 i 4 pilotes de qualificació.

Seguidament, tens 5 possibles despeses de punts més*, les quals et mostraran amb fiabilitat total, les 10 habilitats de tots els jugadors, agrupades en les següents parelles:

Reunió de Tir: Tir i Rebot.
Pilota al perímetre: Abast de Tir i Passades.
Fintes al Pal Baix: Conducció i Tir Inetrior.
Defensa la pilota: Defensa Exterior i Taps.
Tall cap a dins: Penetració i Defensa Interior.

*Si vols conèixer el màxim d’informació possible però no tens els punts suficients, jo et diria que comencis descobrint ambdues defenses, és a dir “Defensa a la pilota” i “Tall cap a dins”.



Exemple de jugador amb totes les habilitats desbloquejades.


I per últim, tindràs l’opció de veure individualment a cada jugador un màxim de 2 vegades.

El primer cop, i sempre que sigui un jugador que no hagi rebut l’opció “Entrenament de Grup”, pagaràs 1 punt d’scout per conèixer la seva qualificació real i veure les estadístiques d’un partit.

La segona vegada que l’observis (o primer cop amb aquells que ja tens desbloquejats amb l’opció “Entrenament de Grup”), coneixeràs el seu potencial d’1 a 5 pilotes*, així com l’alçada i edat, per un cost de 2 punts.


*El potencial de cada jugador segons el seu número de pilotes és el següent:
1 pilota -> Mascota, Locutor o Escalfa-banquetes
2 pilotes -> Suplent, Sisè Home, Titular
3 pilotes -> Estrella o Allstar
4 pilotes -> Jugador Franquícia o Súper-Estrella
5 pilotes -> MVP, Històric o Llegenda

PKT desde la Temporada 4



Para ver la imagen en mayor tamaño:
(https://i.postimg.cc/mDhxMLDX/e3700169252f336ab3c187ad4773...)
This Post:
00
321779.4 in reply to 321779.3
Date: 11/26/2023 16:12:34
Súria Lakers
IV.32
Overall Posts Rated:
30543054
Second Team:
Súria Lakers II
Cal que tinguis present que no tots els jugador son iguals, i que BB ha anat fent petits canvis al Draft fins arribar on som ara.
Per exemple, els jugadors de 18 i 19 anys tenen un límit d’habilitats diferents amb el que poden arribar al teu equip; pel que fa als més joves, el màxim nivell que poden tenir és “respectable” (7) i per tant una suma total d’habilitats o “STH” de 70. Per altre banda, els de 19 anys poden “nèixer” amb les habilitats en “excel·lent” (9) i podrien obtenir un STH màxim de 90 en el moment de la seva arribada al teu club.



Què he de triar?

La decisió de la tria de jugadors és molt personal i no hi ha una única manera viable o perfecte. És important que vegis què és el que necessites al teu equip i que a partir d’aquí vegis què és el que s’adapta millor.

És evident que tots volem el pròxim Michael Jordan, però això és altament improbable, així que aquí et deixo unes valoracions personals (que crec que son força acurades al que podria ser ideal) per a que vegis que es podria ajusatr més a les teves necessitats:


CAS A - Ja tens entrenables i no en necessites més.

1) Tens pocs punts o no t’interessa enredar-te amb el Draft.

No gastis ni un sol punt. Segueix acumulant-ne per a futures temporades on realment els hi donis més valor.

2) T’agrada “jugar” al Draft i veure si treus alguna cosa per vendre.

Realitza “Campus de Draft” i “Entrenament de Grup” per conèixer el nivell dels 19 últims jugadors i alhora saber alçades i edats de tots els jugadors (tot i que tat sols t’interessen aquests 19).
Seguidament, entrevista aquells jugadors de 4 i 5 pilotes de qualificació que tinguin 18 anys (amb sort, en tindràs 3 o 4 que cumpleixin aquests requisits) per veure el seu potencial; si te’n surt algun amb 5 pilotes de potencial, premi!

CAS B - No tens entrenables o els necessites renovar.

1) Vols nous jugadors per un projecte sots21.

1a) Comença amb “Campus de Draft” i “Entrenament de Grup”. D’entre els últims 19 jugadors, entrevista els jugadors de 3 o més pilotes de qualificació de 18 anys; t’interessen tots aquells amb 4 o 5 pilotes de potencial.

1b) Si tens punts de sobres, ja que és un mètode que utilitzes cada 3-4 temporades (el temps que dura el projecte de jugadors sots21), seria ideal que busquis els jugadors que més t’encaixin al teu projecte per alçada i habilitats, així que hauries de seguir descobrint totes les habilitats, o com a mínim ambdues defenses.
A part dels jugadors que ja coneixies amb els requeriments que del “CAS B 1a)”, busca entre els jugadors de qualificació desconeguda de 18 anys amb un mínim de defenses que vegis coherent i gasta’t punts en tots ells per descobrir el seu potencial (necessitaràs 3 punts per cada un; el primer per veure la qualificació i els dos següents pel potencial).
Amb una miqueta de sort tindràs una llista de 10-12 jugadors amb aquests criteris i tant sols et faltarà ordenar-los segons quins t’interessi més prioritzar! Recorda també a buscar jugadors amb alçades semblants si els vols entrenar a tots 3 alhora…

2) Vols una futura estrella que per guiar el teu equip moltes temporades.
Troba el millor jugador del Draft! Gasta tots els punts que faci falta per trobar jugadors de 18 anys amb 5 pilotes de potencial (i fes el que calgui esperar que tingui potencial Històric o Llegenda, ja que MVP es quedarà curt) i coma mínim 3 pilotes de qualificació.
Si en trobes només 1, no cal que gastis més punts en veure les seves habilitats, ja que tant sols vols un jugador jove amb gran potencial, per tant t’hauràs de conformar amb allò que t’arribi a l’equip.
Si pel contrari en trobes varis o tens molts punts i vols assegurar-te de triar exactament el millor, descobreix totes les habilitats i ordena al teu gust.

Aquesta opció NOMÉS te la recomano si saps que tindràs la 1ª elecció al Draft, ja que del contrari estaries arriscant a que algú altre et treiés la teva promesa.



Last edited by LA-Gerard (g3rjo) at 11/26/2023 16:17:37

PKT desde la Temporada 4



Para ver la imagen en mayor tamaño:
(https://i.postimg.cc/mDhxMLDX/e3700169252f336ab3c187ad4773...)
This Post:
22
321779.5 in reply to 321779.4
Date: 11/26/2023 16:23:59
Súria Lakers
IV.32
Overall Posts Rated:
30543054
Second Team:
Súria Lakers II
Agraïments

A en Khabibulin, per la predisposició total que ha tingut no tant sols en enviar-me algunes de les fotografies que li he demanat per utilitzar als exemples, sino per "treballar" tants anys per a les selecciones Andorranes.

A en Dave-Pap, pel seguiment i lectura que ha fet a la Guia, aportant la seva visió personal i donant-me indicacions per millorar.

A en Martí, per deixar-se enredar sempre per ajudar-me, tant dins de BB com fora.

A tots/es els qui heu entrenat/esteu entrenant jugadors andorrans. Aquesta Guia em fa especial il·lusió per a la Comunitat Andorrana i els mànagers que la feu crèixer amb els vostres entrenaments. Segur que aviat, podrem competir molt més!

A tots/es que llegireu aquesta Guia; tant si ho feu per utilitat com si ho feu per corregir petites errades que hi puguin haver o aportar nous detalls i conceptes.

PKT desde la Temporada 4



Para ver la imagen en mayor tamaño:
(https://i.postimg.cc/mDhxMLDX/e3700169252f336ab3c187ad4773...)