BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 National Team Speeches

U21 National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
55
319956.2 in reply to 319956.1
Date: 08/24/2023 19:16:52
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
882882
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Dragi BB prijatelji

Odlučio sam opet da se kandidujem za poziciju selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine. Smatram da dok god traje ovaj sklad među nama menadžerima i dok god širimo naš tim i zajednicu imam pravo da se kandidujem i nadam Vašoj podršci da vodim našu juniorsku selekciju.

Kao i prethodna dva puta i sada ću napisati kratak presjek urađenog i ostvarenog u vrijeme otkako sam na čelu mlade reprezentacije:

- Reprezentacija je preuzeta na 39. poziciji u svijetu, debelo u 4. šeširu. Sada smo 21. selekcija svijeta i čak 13. selekcija u Europi, na pragu ulaska u drugi šešir što bi u budućnosti uveliko olakšalo život.

- Povećana je baza menadžera koji treniraju mlade igrače te smo na broju od čak 11 timova u utopiji ! Skoro 10% menadžera naše zajednice koristi utopiju isključivo za trening mladih igrača Bosne i Hercegovine.

- Kao selektor mlade reprezentacije imam omjer od 45 pobjeda i 11 poraza što je nekih 80% pobjeda u svim mečevima i 75% pobjeda u takmičarskim utakmicama ( kvalifikacije i utješni turnir ).

- Naše selekcije postaju iz sezone u sezonu sve jače i masovnije, sa sve većim kvalitetom i širim rosterom.

- Prošle sezone igrali smo finale utješnog turnira.

Nadam se da sam sa svim gore pobrojanim zaslužio Vašu podršku za novi mandat i nove pobjede našeg mladog tima te priliku da nastavim kontinuitet dobrih rezultata i napokon, nakon dugo vremena, ostvarimo odlazak na Europsko prvenstvo. Neće biti lako, dobili smo grupu žrijebom koji nas nije mazio i tu se nalaze izuzetno zahtjevni protivnici protiv kojih moramo igrati maksimalno oprezno i požrtvovano kako bismo ostvarili naš cilj, odlazak na Eurobasket u Sloveniji.

U prvom mandatu sam dobio 26 Vaših glasova od ukupno 39 koliko je izašlo na izbore, što je u postotku 67%.

U drugom mandatu sam dobio 40 glasova od ukupno 56 onih koji su glasali. U postotku, 71%.

Nadam se da će odaziv na predstojeće izbore biti još veći i masovniji te da će Vaša podrška biti još masovnija.

I ovom prilikom se zahvaljujem svima na dosadašnjoj saradnji i nadam se da će ona u budućnosti biti još bolja i produktivnija.

Hvala Vam svima !

enynho