BuzzerBeater Forums

BB România > Promovare - Extra Slot

Promovare - Extra Slot

Set priority
Show messages by
This Post:
11
319712.1
Date: 08/05/2023 13:02:30
Brigada Diverse
II.3
Overall Posts Rated:
6262
Second Team:
All-Starters
Salut,
Ma uitam astazi peste Seriile din Romania II si am observat ceva interesant pe care nu cred ca l-am mai vazut pana acum.
Din cate stiu din Liga II in RBBA promoveaza in fiecare sezon cele 4 castigatoare + 1 cel mai bun clasament din sezonul regulat care nu a castigat Seria in care participa.
In acest sezon daca ne uitam pe cele 4 clasamente putem sa observam urmatoarele:

Liga II.1 - Smar2 - fav.1 pentru repromovare + Wuppi/Fun Team Constanta pentru promovare/cel mai bun record.
Daca nu se califica direct Smar2 - avem maxim 20/2, dar cel mai probabil 19/3.

Liga II.2 - Danube Delta - fav 1 pentru repromovare + C.S.S. 6/u.craiova pentru promovare/cel mai bun record.
Daca nu se califica direct Danube Delta avem 22/0, dar cel mai probabil 20/2.

Liga II.3 - Pandurii Targu Jiu - fav 1 pentru promovare + ETI DUAL UNITED/Ares United pentru promovare/cel mai bun record.
Daca nu se califica direct Pandurii Targu Jiu avem 22/0, dar cel mai probabil 20/2.

Liga II.4 - MuzsnajiIgyesulet - fav 1 pentru promovare + aici e mai greu de observat pentru ca exista un clasament ceva mai strans
Daca nu se califica direct MuzsnajiIgyesulet avem 19/4 sau urmatorul cel mai bun 18/4.


Ok, acum ca am trecut prin toate aceste serii putem sa extragem urmatoarele (strict pronostic in acest moment) - daca favoritele gresesc atunci e clar ca o sa fie una dintre Danube Delta/Pandurii Targu Jiu calificate de pe acest loc 5.

Daca favoritele insa castiga promovarea directa atunci avem o situatie interesanta, adica avem egalitate C.S.S. 6/ETI DUAL UNITED cu 20/2. Cred ca intr-o situatie normala aceasta departajare se va face la diferenta de puncte pentru fiecare echipa.

Aici apare insa situatia care ma pune pe mine pe ganduri. In aceasta etapa finala ETI DUAL UNITED a preferat sa isi vanda toti jucatorii din echipa. Astfel s-a prezentat la meci cu 0 jucatorii - deci o sa piarda meciul acesta cu 50-0 iar apoi primul meci din Playoff la fel. Presupun ca a fost planificat pentru a adauga cat mai mult in bugetul pentru sezonul viitor in RBBA. Aceasta estimare este una simpla pentru ca din punctul de vedere al diferentei de puncte nu mai poate fii ajuns de nimeni.

Intrebarea mea este urmatoarea:
Stiu ca abandonul intr-un meci este semnalat cu * si in cazul unei linii de clasament egale echipa in cauza este considerata inferioara.
Acest lucru o sa fie luat in considerare si in acest context (in cazul in care el se va intampla) sau are efecte doar in sezonul regulat in cadrul aceleasi Ligii?


Sincer mi se pare un caz aparte si de asta m-am gandit sa deschid aceast subiect.
Sper ca am expus situatia cat mai bine si cred ca este interesant sa ne spunem parerea pana cand se va intampla sau nu acest scenariu.


From: rr

This Post:
11
319712.2 in reply to 319712.1
Date: 08/05/2023 13:44:52
Pandurii Targu Jiu
II.3
Overall Posts Rated:
99
Second Team:
Pandurii Targu Jiu II
ETI DUAL UNITED nu a luat decizia deliberată de a-și vinde jucătorii, ci a dat faliment. Eu zic ca ar fi aiurea sa promoveze datorită recordului :))

From: LA-macabroo

To: rr
This Post:
00
319712.3 in reply to 319712.2
Date: 08/05/2023 16:06:55
Brigada Diverse
II.3
Overall Posts Rated:
6262
Second Team:
All-Starters
Aha, chiar mai interesant de urmarit care o sa fie rezultatul final.
Multumesc de update si succes in playoff.

This Post:
11
319712.5 in reply to 319712.1
Date: 08/06/2023 02:35:12
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
conform regulamentului abandonul este tie-breaker la nr egal de victorii. ETI dual e ca si cum ar avea cosaveraj minus infiniat, deci nu poate sari CSS 6 din II.2.

matematic nu exista scenariu unde va promova Eti, stati linistiti.

au existat dileme similare in utopia. ar fi putut promova dar acum matematic n-are cum.

From: rr

To: Otis
This Post:
00
319712.6 in reply to 319712.5
Date: 08/07/2023 14:55:09
Pandurii Targu Jiu
II.3
Overall Posts Rated:
99
Second Team:
Pandurii Targu Jiu II
css6 ar promova după 3 sezoane de cand si a facut echipa în rbba f misto

From: Otis

To: rr
This Post:
22
319712.7 in reply to 319712.6
Date: 08/08/2023 03:34:32
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
se intampla asta. odinioara cand RO avea 4 divizii am reusit 3 promovari la rand. dar oricum ai da o promovarile rapide nu se suprapun cu performanta long term. fara know how financiar te indrepti spre un faliment garantat.

se vede clar ca nu e user vechi ca altfel s-ar fi ocupat de arena

pragul minim de salarii e 677k. chit ca ai juc de 300k salarii. iar la cum isi gestioneaza arena. complet subdezvoltata, el pierzand bani azi, in RBBA face faliment instant. o echipa medie scoate 450k pe meci. el si cu arena la preturi maxime asa din ochi zic ca nu scoate nici 250k.
va pierde 400k $ pe fiecare saptamana doar diferenta salarii arena.

poate ii explica cineva ca tb sa bage bani in arena, nu doar in jucatori. nu doar ca va falimenta dar in general e pacat sa ratezi ajutorul neasteptat al unbei promovari. 1.5 mil. asa conceptual cam primele 4 milioane se baga in infrastructura daca vrei sa ramai in joc. din acest motiv urlam de nervi cand vedeam useri noi tragand HOF pe care le ofeream la suprapret si 2 mil dar se incapatanau sa vanda, se devalorizaru de 4 ori in 5 6 saptamani si practic isi dadeau singur cu piciorul in scurtatura obitnua la loto.

fiecare joaca jocul cum vrea....dar si lipsa asta de curiozitate si inclinare financiara ne tine la un numar mic de useri dedicati care se bucura putin macar de joc.

bafta lui

From: therin

To: Otis
This Post:
00
319712.8 in reply to 319712.7
Date: 08/08/2023 09:09:55
BC Delfinii Purpurii
RBBA
Overall Posts Rated:
7272
ai mare dreptate cu ce spui, dar cred ca problema nu este la neaparat la user.

asa cum este acum prezentata informatia, nu are de unde sa stie efectiv pragul minim de salarii din RBBA. in manual este prezentata ca fiind "245% of TV money", dar ce nu spune este ca cat inseamna TV Money in RBBA.

deci daca ar fi sa ma pun in locul unui jucator nou experienta ar fi cam asa:
- intru in III rup niste boti pe acolo, nu este nevoie deloc sa cresc arena pentru ca fac deja niste banuti.
- urc in II unde cumva ajung sa ii rup pe ceilalti jucatori , nu prea inteleg de ce , probabil acei oameni sunt mai slabi sau nu sunt atenti la echipa.
- ajung in RBBA unde dau faliment pentru ca platesc salarii minime de nici nu stiu ce m-a lovit.


manualul este mare si nici acolo nu gasesti toate informatiile, trebuie sa stai sa sapi pe forumuri.

imi e greu sa spun ce solutie ar exista pentru asta, mai ales cu resursele reduse de care dispune BB. nu mai tin minte daca in acel tutorial de la inceputul clubului iti spune ceva legat de asta, dar probabil ca acolo trebuie facuta clara importanta arenei.


later edit:
Cred ca o metoda prin care s-ar putea rezolva asta ar fi cu recomandarea unor obiective. De exemplu, am echipa in primul sezonu, jocul imi trimite un mesaj in care imi recomanda ce sa fac in primul sezon. Intru in sezonul 2 , primesc o alta recomandare ce ar mai trebui sa fac sau sa-mi aduca aminte ce aveam de facut.

Asta plecand de la presupunerea ca este foarte multa informatia de servit intr-un tutorial la inceput si atunci gradual, sezon cu sezon, sa ii fie readusi jucatorului la cunostinta anumite practici si pe ce ar putea pune accentul.

desigur, pot fi mai multe variante, astfel incat userul sa aleaga. dar sa aleaga informat. de exemplu, isi propune userul sa ajunga in 3 ani in RBBA (chiar daca apoi da faliment) foarte bine, poate sa faca asta, dar macar sa o faca informat de acest pericol

Last edited by therin at 08/08/2023 09:15:25

From: Otis

This Post:
00
319712.9 in reply to 319712.8
Date: 08/08/2023 09:46:42
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
S a discutat subiectul asta la nivel global de nenumarate ori. Pierde orice farmec daca toata info e la vedere. Eventual sa faca si un simulator tactic si din joc cu random devine formula excel.

Toata info e pe forum si e alegerea ta daca esti curios sau nu sa intrebi.

Pe mine nu m a ti ut nimeni de mana.

Dar m am uitat la ce salarii since arena faceau cei din alte ligi si am calculat singur.

Jocul e un maraton. Nu un sprint. De aia daca bagi doar in juc si nu infrastructura pur si simplu ce fsci nu e sustenabil.


Te duci la maraton la olimpiada unde se merge pe o anumita voteza.
Tu sprintezi 100m si apoi ceri sa se ooreasca cursa ca sa castigi. Nu...


Am vorbit cu 75% din userii romani. Ca si peste tot...overconfidence si know it all sunt cele mai prevalente trasaturi.
De.aceea performanta in utopia, unde pana si in d4 cu greu dai de boti, ai parte de cei mai destepti useri care incearca fiecare cum stie mai bine. Iar cel mai important. Vor sa si joace.

Altii vor joc instant ca la orice manager pe pc unde joci 3 sezoand in 6 ore. Asta e alt timp de joc.
Si eu cand eram tanar voiam sa acumulez cat mai mult exp cat mai rpd ca aveam timp. Acum la batranete cu job si stres ajung la concluzia ca ritmul actual este numitorul comun.


Decinca sa nuantez, daca user x sau y va promova si nu se va adapta...e treaba lui
E vina noastra ca micronatiune ca n avem suficienti useri in topul ligilor ca astfel de norocuri sa nu survina. La noi dincolo de baseline as zice cu generozitate ca suntem 30 de useri. 16.de prima liga si inca 4 per div.2


Marele unlock de performanta la club si de la NT a venit ca am cercetat.mai mult partea financiara, iar oeicine s a angajat sa ajute Nt long term a primit la cheie info despre cum sa faca profit de 250k in d2.

Eu am promovat 3 sezoane la.rand din primul sezon. In rbba puteam sa raman la limita an de an dar niciodata n as fi doborat echipe cu equity de 20mil+ si altii la fel azi.

Nici im viata n ai menu ca in joc dar ai informatie si sinteze publice de poti face orice. Tb doar sa vrei sa inveti.

Sunt un pic bitter ca nu mai pot astepta pana la meciul b3. Meci impotriva celui mai realizat user din joc. User care nu doar a castigat b3 in soania ci si in utopia. Asa ca ce sa zic.fiecare sa se joace cum vrea.
Pot doar sa sper ca userul de care vorbeam mai devreme va intreba si pe altii ce si cum sa faca. Iar ny in uktimul rand, banii tv depind si de ce salarii s au cheltuit in sez anterior. Deci nu e oncifra fixa. Dar arena poti sa vezi mediile pe toate diviziile la nivel de joc sintragi singur ce concluzii vrei :-)

From: therin

To: Otis
This Post:
00
319712.10 in reply to 319712.9
Date: 08/08/2023 12:21:58
BC Delfinii Purpurii
RBBA
Overall Posts Rated:
7272
pare ca avem o diferenta de viziune asupra jocului, dar e bine ca e asa

dupa mine BB ar trebui sa fie un joc cu informatie completa pentru tot ce inseamna management, tactici si reguli si un joc cu informatie incompleta cand vorbim de jucatori, viteza de antrenare si impactul in joc al atributelor.

asta nu inseamna ca eu sau un jucator nou va reusi performantele ce le-ai obtinut tu fara munca, dedicarea si pana la urma inspiratia de care ai dat dovada.

deci lupta acolo sus ar fi in mare parte intre aceeasi oameni dupa parerea mea.

dar ai oferi mai multe sanse jucatorilor mai noi sa inteleaga mai bine jocul si sa ajunga sa fie prinsi.

eu nu cred ca jucatorii renunta din cauza complexitatii ci din cauza complexitatii opace ce face sa para ca lucrurile se intampla aleator.
jocul este greu, nu are rost sa fie si ascunse informatii de userii noi.

ma rog, asta e parerea mea dar mi-am pierdut speranta ca o sa fie si ceva implementat..asa ca am obiectivul meu (sa il bat pe Jokeru, shhhh) si ii dau inainte cat o sa ma mai tina cheful.

in alta ordine de idei, felicitari pentru traseul in B3 si bafta sapt asta!



Last edited by therin at 08/08/2023 12:22:41

From: Otis

This Post:
11
319712.11 in reply to 319712.10
Date: 08/08/2023 14:30:40
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
Incep cu finalul. Multumesc pentru aprecieri si urari. Sper sa reusesc. Ar fi o realizare a tarii nu doar a mea.

Referitor la joc. Avem viziuni diferite fiindca avem experiente diferite.

Iti semnalez niste chestii in ideea in care poate iti schimba pozitia.

Cand am incsput jocul totul a inceput de la skill 8. Nu ca era opac. Erq bezna. Nu stiam nimic ca comunitate si parte din farmec a fost sa descoperim impreuna.

Aveai juc de NT cu skill 12. Ce vremuri.

Economia.
Un trainer superior costa 1 milion.

Un draftat mvp chelios te sarea de 1 milion.

Aveai juc cu secundarw zero fiindca antrenamentul era prohibitiv. Nu exiata youth coach. Un HoF chiar era hof, nu ca avum ca la scoala unde daca iei doar nota 9(mvp) esti dezamagire pt parinti.

Cine castiga odinioara incepea un ciclu aproape infinit de dominatie.

Multi useri la inceput. Cere mare, oferta limitata = inflatie. Eu am ieait din joc intre sezoanele 6 -20 si m am trezit cu useri care au facut transferuri de milioane. A venit o recesiune, marfa. Cu bani putini puteai lua jucatori de calitate unde cu ceva taxtica si gandire strategica luteai sari. Problema era ca useri puturoai care au facut 2 3 transferuri de 5 mil bucata s au trezit cu 15 mil in cont. Puteau lua orice oricat oeicum.


Pentru a limita ecartul intre useri s a bagat limita de 20mil. Probabil ca e 22 sau 24 dar in mintea mea mereu a fost 20 pe care abia recent o atinsesem dupa mega acumulari care pt altii erau crypto din cer.

Alta masura compensatorie, limitarea arenei. Putini inteleg ca arena e limitata. Da. Luxury si courtaide sunt fizic limitate. Dar bleachers sunt soft limitate si vezi pooandaincare in loc sa se uite in alte ligi baga peste 18k bleachers si nu fac nimic in lower tier. Eu si cativa am analizat china si inca cateva tari, pornind de la cine performa in b3 la acel moment si am dedus cifra buna de lower tier. Cu o intuitie moderata urmata de experimente am batatorit terenul lt inca o duzina de useri viluntari NT sa treaca de la nota 6 lan8+ xa expertiza financiara.

Draftul a foat adaptat pt a trage mai bine. Mai mare performanta decst ca joc b3 e ca am ajuns aici cu 2 homegrowns. Daca nu era echipa elite astia erau titulari.

Ultima idee referitor la elita de la varf. Cand am reusit primul titlu efectiv am macelarit 6 sezoane de competivitate pt a fi tare pkate nici 3 dar mai marea realizare e ca am doborat campioana de la acea data. Odata ce pierzi boostul de camlion toata rcobomia se schimba pt club la varf.


Ori daca vrei sa vb de cine e azi la varf....itinzic ca acum 15 sezoane unul risca faliment sinretrogradare in d3. 2 retrogradasera cu fan boycot si infrastructura 0. Am ajutat echipe nou infiintate ca in 5 ani sa joace multiple mexiurinPO in rbba. Echipe care au stat 30 de sezoane in joc brusc au depasit conditia de a fi blocati in middle class.

De aia zic ca mandria si izolarea sunt cele mai mari pacate in autodezvoltare.

Uswrii vechi ny sunt deloc incantatinde aceasta schimbare de status quo, cum nici imposibilitatea de a concura contra celor mai disciplinati si bine dotati nu e o placere.

Asa cum e zicala wanna go fast go alone wanna go far go together. In final am ajutat si dusmani care nu raspundeau nici la cele mai de bun simt itnrebari pe bb mail. Dar ma rog. Whatever. Jocul adevarat pt cine are ceva de dovedit e in utopia. Iar oana si acolo poti acelera dezvoltarea ajutand u21.


In continuare sper ca am starnit macar interesul unora. Eu am imbatranit, in RL si in joc dar tot ce am putut sa transmit am transmis altora. Unii mai doritori sa share decat altii, asa ca jocul chiar n are secrete. Singura ingerinta e ca totusi tb sa te hiti pe foeumul de help, nu cel de romania, ca asta chiar e arid sinsarac in informatii din lipsa de interes.

Succes