קודם כל, תודה על פוסט מרענן ומעניין, בו נחשפו גם כמה דברים שלא ידעתי. אנסה להתייחס לכל נקודה.
הגרלה: הגרלת סדר המשחקים תמיד נעשית באופן בו הקבוצות שמדורגות 1-4 פוגשות קבוצות שמדורגות 5-8 בארבעת המחזורים הראשונים, ובשלושת המחזורים האחרונים הן נלחמות ביניהן. לצד החיסרון של השיטה יש גם יתרון, והוא צבירת התלהבות בשלושת המחזורים האחרונים במידה והיינו בתמונה (וזה ממש לא היה רחוק מזה). לכן שוב אני חוזר ואומר, שלא משנה איזה דירוג נהיה, תמיד נוכל להפיק ממנו מקסימום תועלת. בקמפיין הקודם היינו דירוג רביעי וקיבלנו את מולדובה המוקרנצ'ת, ובקמפיין הזה כולם עלו נגדינו רגוע. זה שלא ידענו למצל זאת לא אומר שההגרלה הייתה יותר קשה. זאת דעתי המוצקה ולא תוכלו לשכנע אותי אחרת.
רמת הנבחרת: בניגוד לרבים כאן, אני לא חושב שהנבחרת שלנו עד כדי כך פחות טובה מהנבחרות שמעלינו, אם בכלל. הבעייה שלנו היא עומק. אין לנו תחליפים מספיק איכותיים לקביליו, ונסובר ואשכנזי. ברגע שהשניים האחרונים לא בכושר, הרמה שלנו יורדת באופן דרסטי, ומכאן אנחנו נאלצים לאלתר. וגם כשכולם כן בכושר, אין לנו מספיק כוח בשביל לסיים משחקים, וזה משהו שאפשר וצריך לתקן באופן מיידי על מנת לתת בוסט לא קטן לנבחרת. הדבר בלט במיוחד נגד צ'כיה ורוסיה. אני לא מודע על רמות הסיבולת של השחקנים שלנו, אבל בטוח שאם הסיבולת של כל השחקנים הייתה גבוהה ב-2-3 רמות, היינו מדברים על היריבות האפשריות שלנו בשלב הבא. לאמן סיבולת לא עולה כסף, וזה המוטו שאפשר להעביר למאמנים.
ניהול הקמפיין: דיברתי עליו מספיק ואין לי יותר די מה להוסיף, מעבר לזה שגם אם 99.9% של הנבחרות משחקים פנימה, זאת לא סיבה לעשות זאת בעצמינו. אני גם אוסיף, שאני מאוד מאריך את התעוזה של הצוות נגד רוסיה וצ'כיה, אך אם נגד צ'כיה אני לגמרי איתכם, מול רוסיה אני נשאר בדעתי שאם כבר הולכים להתפרקה ההגנתית (ואני מדגיש הגנתית, כי התקפית זאת הייתה הפתעה גמורה, מה שהמאמן הרוסי הודה בעצמו) עם שולמן ב-4, היינו חייבים לחזק אותה בקראנצ' במטרה
לנצח. הרעיון להפסיד בכמה שפחות לא מיישר קו עם החורים בהגנה שנוצרו עקב המהלך הזה כשהגישה הייתה רגילה, וזאת למרות שבסה"כ לא הפסדנו בהרבה. אני בטוח שהיה אפשר להפסיד עד 20 הפרש עם טקטיקה בונקריסטית אחרת ברגוע על רגוע.
אימונים: כפי שכבר ציינתי, אימוני סיבולת לא עולים כסף, ואין שום סיבה לא להרים את הנבחרת הנוכחית דרך זה (אלא אם כן, הדבר כבר נעשה. לגבי החזקת השחקנים-בהחלט חידשת לי המון לגבי המאמן הצ'כי, שככל הנראה צבר הון בעונות המוקדמות והחליט להשתמש בו לטובת הנבחרת, מה שהשתלם לו בזכייה באליפות העולם. את האמת, לא אוהב את הגישה בכלל, כי מה שלא יהיה, המנגנון הזה לא יוכל להימשך לנצח ויום אח הוא יקרוס. אני מעדיף מנגנון קבוע ויציב, ושמח שגדל כאן דור גבוהים שייתן מענה למפלצות של היריבות-עוד דבר שלא ידעתי. אם כך, זאת הדרך האסטרטגית הנכונה. לזה חיכיתי ופיללתי.
לסיכום, כל מה שנכתב על ידי, גם אם זה נשמע ביקורתי מדי ואולי גם לא נכון (כי בכל זאת איני מכיר את הכל מבפנים), בא במטרה אחת ויחידה, והיא לנסות ולעזור לנבחרת להתקדם. אני חס וחלילה לא העלתי בדעתי לקטר או משהו כזה. לא בשביל זה הרצתי קמפיין תמיכה גורף ואגרסיבי לטובת הצוות הנוכחי כנגד כוחות הרשע שעכשיו חוגגים על דמינו אך אני בטוח שיגיע זמנם לאכול את הכובע, ואת הכובע כבר הכנתי

חג שמח לכל עם ישראל!
שלכם, יו"ר חוג אוהדי הנבחרת, איגור.