BuzzerBeater Forums

BB Israel > הנבחרת הבוגרת עונה 21

הנבחרת הבוגרת עונה 21

Set priority
Show messages by
This Post:
00
225850.89 in reply to 225850.87
Date: 9/26/2012 10:03:20 AM
Overall Posts Rated:
343343
לא מבין איך הגעתם למסקנה שלהחזיק שחקן נבחרת הופך אותך לפראייר

רוב קבוצות ליגת העל מחזיקות לפחות שחקן נבחרת אחד כזה או אחר אני מחזיק 3 למשל תבורי שלנו קוקייה ברזיל וניקורוב בלרוס

שאני עשיתי את המהפך בקבוצה שלי לאחרונה פניתי למאמן של וונאסובר הצעתי לו 1.2 עליו והתושבה הייתה שהוא רוצה באזור ה 2 מליון

העדפתי ללכת על שחקן אחר בסוף שגם מתאים לי יותר לקבוצה וגם יותר זול

הבעיה הגדולה היא לא הנכונות של המאמנים בליגת העל להחזיק שחקני נבחרת היא יותר החמדנות של המאמנים הישראלים מעטים המאמנים שמוציאים שחקני נבחרת שלנו במחירים שפויים וזה לא הפעם הראשונה שאני נתקל בבעיה הזאת

בזמנו שקניתי את תבורי (במחיר קצת מופקע גם בזמנו אני חייב להגיד) חיפשתי עוד שחקן לאמן לכיוון הסמול רק גבוה התשובות שקיבלתי מהמאנים של השחקנים הפוטנציאלים גם הישראלים וגם הזרים (שהחזיקו שחקנים ישראלים) היו מצחיקות ביותר

אז כן בסופו של דבר קניתי את תבורי ואימנתי אותו לפי הצרכים שלי ולצערי הוא נתקל בתקרת הפוטנציאל לפני שהגיע לרמה שרציתי ושהיה תורם יותר לנבחרת אבל מעטים השחקנים המגוונים ברמה שלו בנבחרת

Get your facts firs then you can distort them as you please. Mark Twain
This Post:
00
225850.90 in reply to 225850.87
Date: 9/26/2012 10:13:21 AM
neve hof b.c
III.3
Overall Posts Rated:
111111
כל מילה בסלע!
אני אביא כאן דוגמא הפוכה דווקא למה שהביא גל במקרה של יותם.
יש לנו במאגר השחקנים שהם פוטנציאל לנבחרת עוד שחקן מעולה שלו דוידוביץ(21073356)
שנכון להיום בגיל 22 עומד על 16 בכל אחד משלושת התכונות החשובות לגבוה קליעה מבפנים,הגנה פנימית וריבאונד.
המאמן הקפריסאי של אותו שחקן שאני בקשר עימו מדווח לי על כל קפיצה שלו ברמה(אם יש) והוא בהחלט מראה שיתוף פעולה מלא, הוא גם אמר לי שבסוף העונה אם השכר יהיה כבד עליו יוציא אותו למכירה ורבותי זה לא מאמן ישראלי, הוא לא חייב שום דבר לנבחרת ישראל, אבל מה הוא מבין שהוא יכול לקבל שחקן אדיר לעונה או שניים ואז אחרי אימון אינטנסיבי למכור אותו ואפילו ברווח נאה.

אז אני בהחלט חושב שצריך לקחת ממנו דוגמה.

Last edited by baruch2 at 9/26/2012 10:27:11 AM

From: Ehud

This Post:
00
225850.91 in reply to 225850.89
Date: 9/26/2012 10:41:13 AM
Overall Posts Rated:
274274
מסכים לגמרי.

האינטרס שלי כמאמן ליגת העל זה לקחת שחקנים ישראלים חברי נבחרת ולהרוויח שחקנים טובים מאוד עם שכר גבוהה אבל שמחזירים לי במרצ'נדייס.

אני לא פילנטרופ יהודי טוב, אבל אני כן יכול להגיד ששילמתי אקסטרה על מספר שחקנים בעבר רק בגלל שהיו ישראלים ויכלו להגיע איתי לנבחרת.

בוקרה נקנה אצלי בסכום גבוהה מאוד כשהיה בלי יכולת מסירה, כמוהו גם תמיר שנקנה בסכום גבוהה ממחיר השוק. לא מרגיש שיצאתי פראייר, כי נהנתי מהם ואני עדיין נהנה מספר עונות, והם עזרו לי לקבוצה, אבל כן, הוא בהחלט עלו אקסטרה. העובדה לכך היא שקניתי אותם בהצעה אחת - כלומר, אף אחד לא חשב שחכם להציע מעלי. אגב גם על דודו ברק שלימתי סכום דיי גבוהה כשבאותה תקופה גבוהים עם שכר גבוהה נמכרו בחצי מהסכום...

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
From: ron1243

This Post:
00
225850.92 in reply to 225850.90
Date: 9/26/2012 10:44:27 AM
Overall Posts Rated:
168168
אני מבין א הנקודה שלכם ואת ההיגיון שלכם, אבל מה לעשות שבשביל כל מאמן שפוי- הקבוצה האישית שלו היא בראש מעייניו?
אם אני חושב שכרגע הכי משתלם מבחינתי יהיה להמשיך ולהחזיק את הפוטנציאל המטורף שאני מפתח מגיל 18 ולהפסיק לאמן אותו/לאמן תכונות שלאו דווקא טובות לנבחרת, כי אני חושב שהמשכורת תגדל יותר מידי ואני דואג לכלכלה של עצמי, אני חושב שזאת החלטה לגיטימית לגמרי ואני לא צריך להרגיש רע אם אני מחליט שלא למכור אותו ברגע שאני לא יכול להמשיך לאמן אותו. במיוחד כשמדובר בשחקנים מאוד ייחודיים שקשה למצוא להם תחליף מהיר בשוק.
בסופו של דבר עבור כל מאמן הקבוצה נמצאת במקום הראשון (ואם לא, אז מדובר במקרה מאוד מיוחד), והמטרה היא לפתח את הקבוצה כמה שיותר. אם מטרות הנבחרת נמצאות בדרך, מה טוב. אם לא, אני לא חושב שמאמנים בארץ צריכים לשנות את שיטת המשחק שלהם לשיטה שפחות טובה (או לפחות פחות מתאימה להם), בשביל נבחרת כזו או אחרת.

שלא תבין אותי לא נכון, אני מברך על המאמן הקפריסאי הזה, אבל מצד שני אני גם מבין את יותם שלא מתכוון למכור את רן וובר בטווח הזמן הקרוב, כי זה שחקן שיהיה לו קשה למצוא לו תחליף.

This Post:
00
225850.93 in reply to 225850.92
Date: 9/26/2012 10:49:34 AM
Overall Posts Rated:
492492
ברור, גם אני מבין וגם ציינתי זאת.

אבל צריך להכיר בצד השני של ההתנהלות הזו - שיפור משמעותי בנבחרת לא יהיה

From: ig

This Post:
00
225850.94 in reply to 225850.87
Date: 9/26/2012 10:55:27 AM
Jerusalem TET
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Jerusalem TET Utopia
את האמת, יש עוד דרך לפתח שחקנים שיכולים להיות בנבחרת מבלי להיגרר למשכורות עתק, וזה לפתח שחקנים סטייל שולמן משופר, כלומר לוותר טיפה יותר על הראשיות לטובת הפלואו והגיוון. למשל פאואר עם 16 בה"פ וריב, 12 בה"ח, 6 חסימה ו-14 בכל השאר (כולל קליעת מרחק) משתכר בכ-150 אלף על פי הבאזר-מנג'ר. אם להתחשב בעובדה שעצם הצמאותו של השחקן בנבחרת מעלה את מכירת המוצרים בכ-40 אלף, וגם התפוקה ממנו בלתי ניתנת להחלפה, בהחלט אפשר להחזיק שחקן כזה בנבחרת, ואף לתת לו דקות משמעותיות בתור פאואר או סמול. כנ"ל לגבי הגארדים, שם בעיית השכר טיפה פחותה, כי כבר עכשיו השכר של 150 אלף עם קצת גיוון יכול להספיק.

אז אולי את הקביליו והאשכנזי הבאים יפתחו בליגת העל, עם כל הקושי שבדבר, אבל את השולמן-באסים המשופרים ישאירו לקבוצות בליגות הנמוכות יותר, בעיקר בליגה 2.

דרך אחרת היא לנצל את האפשרות של תחלופה בהגנה ולפתח גארדים אדירים התקפית עם הגנה חיצונית של בסביבות 8-9, והגנה פנימית של 18-19, וההיפך לגבי הגבוהים. יש באסטרטגיה הזאת סיכון מסויים בזה שיום אחד יחליטו לרדת מהעניין של חילופי הגנה, אך בכל זאת זה משהו שיכול להיות מועיל. למשל, הגארד בעל 8 בה"ח ו-17 בשאר 5 הראשיות, בתוספת ל-19 בה"פ ו-10 ריב וק"פ משתכר גם כן בכ-150 אלף. כנ"ל גם גבוה עם 19 ה"ח, ק"פ וריב, 8 הגנה פנימית, 10 קליעת מרחק, 14 קליעת ניתור ו-12 חדירה, שליטה ומסירה.

אז נכון, לפתח שחקנים כאלה מאוד קשה, אך בהחלט אפשרי. אני אנסה לבנות משהו כזה עם גבי שן שלי, שההגנה הפנימית שלו מאוד נמוכה.

Last edited by ig at 9/26/2012 10:57:00 AM

From: ron1243

To: ig
This Post:
00
225850.95 in reply to 225850.94
Date: 9/26/2012 11:06:19 AM
Overall Posts Rated:
168168
זה לא ריאלי. פיתוח שחקנים כמו שאתה מציע פוגעת בקבוצה אפילו יותר מאשר מכירת הכוכב הגדול של הקבוצה בשיאו.

From: LA-Nir
This Post:
00
225850.96 in reply to 225850.93
Date: 9/26/2012 11:06:25 AM
Overall Posts Rated:
343343
שחקנים מובילים בנבחרות לא אמורים להיות בליגות נמוכות זה לא קורה בשום מקום בעולם (במציאות)י

מצד שני קבוצות צברת במדינה לא יכולות להרשות לעצמם לפתח שחקן מ 0 הדוגמא היחידה שאני רואה לשחקן נבחרת שפותח מ 0 בקבוצה במתנדנדת בליגות העל והשניה זה פרישמן של צ'ארלס וגם הוא הקריב 2-3 עונות בליגה 2 כדי לאמן אותו כמו שהוא רצה

העובדות בשטח הם פשוטות קבוצות בליגת העל לא מאמנות שחקנים בגילאים נמוכים הם קונים אותם שהם כמעט מוכנים ונותנים להם שיפצורים אחרונים

יהודה היה עושה על זה אחלה כסף על אימון שחקנים מגיל 19-20 ואז מוכר אותם לקבוצות ישראליות בעיקר בסכומים גדולים (תבורי שלי הוא רק דוגמא אחת מזה אבל יש עוד לפחות 3 שאני חושב עליהם עכשיו)י אבל חוץ ממנו מאמנים אחרים נקשרים לשחקנים שלהם בטירוף ואז מה שקורה זה שהשחקנים האלה נמצאים בקבוצות ליגה 2-3 אבל כדי לא להגיע למשכורות גבוהות הם מפסיקים לאמן אותם במה שהנבחרת רוצה

ואם פונים אליהם אז הם מנפיצים סכומים מטורפים כדי שיקנו את השחקן הזה

הרעיון בגדול בגבול ההכנסות בבאזר הוא די פשוט קבוצות בליגות נמוכות יכולים לאפשר לעצמם לאמן שחקנים צעירים אבל שהם גדלים על הקבוצה הם מוכרים אותםלקבוצות בליגות גבוהות יותר שממשיכים לאמן אותם עד שהם נהיים יותר גדולים מהמיקום של הקבוצה וכך הלאה

אבל זה אל עובד פה בארץ אם אתם רוצים להיקר לשחקן שיכול להיות פוטנציאל נבחרת ולהיות בליגה 2-3 אין שום בעיה אל תבואו בטענות לנבחרת אחרי זה שאין לה מגוון שחקנים

העובדות מדברות בשטח אין כיום שחקן נבחרת אחד שלא נמצא בליגה הראשונה במדינה כלשהיא אפילו לא אחד
חלק לא קטן מהם נמצאים או היו בליגת העל שלנו אפילו

אז זה מאוד פשוט רוצים בהצלחת הנבחרת? תלמדו למכורת את השחקנים שלכם בזמן ולהפסיק להיקשר אליהם
לא רוצים ל? גם טוב תפסקו לבכות על הגיוון וכמות השחקנים בנבחרת

Get your facts firs then you can distort them as you please. Mark Twain
This Post:
00
225850.97 in reply to 225850.87
Date: 9/26/2012 11:14:17 AM
Overall Posts Rated:
173173
אתה מציג פה רשימה של דברים שאני יכול לעשות עם רן שלכאורה לא יפגעו בקבוצה שלי אבל לפי הבנת המשחק שלי הם כן יפגעו, ובגדול.

לאמן אותו עד שיהיה לו שכר גבוה ואז למכור- יופי, אז אני אאמן אאמן אאמן אקבל מפלצת שאף קבוצה תחרותית לא יכולה להחזיק ואמכור אותו בשני גרושים, איך זה בדיוק טוב עבור הקבוצה שלי?
ואז מה אם בכל המדינות האחרות זה עובד?
אני יודע איך ולמה זה עובד? לא! אני לא יודע, זה למה ביקשתי את עזרת צוות הנבחרת במחשבה שזה כן אפשרי. שיתנו לי עצות לאך לאמן את וובר.

ולגבי ה"מה אני מקשקש"- אתה רציני? אתה באמת חושב שאני מצפה שלא יעלה לו השכר בכלל?
אולי כן כי אפילו לא טרחת לברר למה אני מתכוון, ישר שמעת סוג של "לא" ועברת הלאה, דווקא מזה הנחתי שכן יש לכם הרבה פוטנציאלים ושרן לא כל כך חשוב לתוכניות שלכם.
מה שאני מצפה זה שיהיה לי שחקן שאני מסוגל להחזיק בליגה 2 עם סגל סביר מסביבו, וזה הכל, אם את זה אתה לא יכול להבטיח לי אז באמת אין לנו על מה לדבר.

בסופו של דבר כל התוכניות גם שלך וגם של ברוך עבורי מסתכמות בכך שאני אמכור את רן, בין אם אחרי אימון או ישר, ואני לא מאמין שזה צעד נכון עבור הקבוצה שלי.
יופי טופי לעזור לנבחרת זה תמיד נחמד אבל יש גבול והוא עובר כשהקבוצה שלי מתחילה להיפגע (בנוסף תחסוך ממני את כל ה"אין לכם זכות לבקר כי אתם לא תורמים" כי דבר ראשון עוד לא יצא לי לבקר את התוצאות ודבר שני בתור חלק מצוות הנבחרת אתה צריך לצפות לקצת ביקורת אם אין הצלחה אין מה לעשות זה העולם), אם אני מוכר את רן מה אני עושה עם הכסף שאני ארוויח ממנו? אקנה שחקן אחר בעמדה שלו כמובן, רק שמהשחקן הזה אני לא ארוויח כל שבוע כסף ממרצ'נדייז (כרגע ההכנסות שלי ממרצנדייז גבוהות פי 1.5 מההכנסות ההמוצעות של הליגה שלי שזה דיי הרבה לעולה חדשה לליגה 2) כמו שאני מרוויח מרן והוא גם כנראה יהיה בנוי פחות לטעמי כי מין הסתם שחקן שבניתי בעצמי נראה בדיוק כמו שאני רוצה ויהיה קשה מאוד למצוא שחקן שנראה בדיוק אותו דבר, ובגלל כל אלה למכור את רן זאת לא אופציה מבחינתי.

לסיכום (בדיוק עשיתי פסיכומטרי אז אני חייב :) ) בכל הדרכים שנתתם לי להביא את רן לרמה של נבחרת בסופו של דבר יוצא שהקבוצה שלי נפגעת קשה בכל אחת מהן, בין אם למכור ולהביא שחקן שיהיה הרבה פחות טוב עבורי במקומו ובין אם לאמן ולהיתקע עם מפלצת של 250 אלף שכר ובכלל האופציה ההזויה של לאמן ואז כשאני כבר תקוע עם מפלצת שכר למכור אותו ולצאת בהפסד ענק, ולכן אני לא רואה סיבה שאני או אחרים (שהם לא בליגת העל) יפעלו על מנת להביא שחקנים לנבחרת הבוגרת, כאשר התנאים הכרוכים בכך יפגעו בקבוצתם, ללא אלטרנטיבה הולמת.

From: Shadamher

To: ig
This Post:
00
225850.98 in reply to 225850.94
Date: 9/26/2012 1:00:08 PM
Overall Posts Rated:
492492
פעם אחרונה שאני בדקתי באס מרוויח 199 אלף בשבוע - ככה שנראה לי שבאס משופר זה לא יהיה ממש זול....

שולמן הוא שחקן נדיר, מדהים וגורם לי לבכות בלילות אבל לייצר שחקן כזה זו באמת משימה בלתי אפשרית ופעם בדור נראה אחד כמוהו - זה יהיה אדיר אם יהיו כמה שייקחו על עצמם לייצר איזה כמה שולמנים כאלו - זה דורש תכנית אימונים רצינית ומדויקת מאוד.

אבל! עם כל הקומפלימנטים על שולמן צריך להבין ששחקנים מסוגו (עם כל הגיוון המדהים שלהם) לא יכולים להיות השלד של הנבחרת, זה שחקן שמתאים רק לסיטואציות מסוימות - אל תשכח שמול הרוסים שולמן היה חור בהגנה ובכ"ח.
אין איך לסובב את זה - חייבים שומרים טובים! חייבים שחקנים של 200 בפנים ן180 בגארדים ל-פ-ח-ו-ת

שאתם חושבים על מה מתאים לנבחרת ומה לא - תסתכלו על מי היריבות שלנו ותחשבו שהשחקנים שלנו צריכים לעצור אותם.

This Post:
00
225850.99 in reply to 225850.97
Date: 9/26/2012 3:07:09 PM
Overall Posts Rated:
492492
טוב, תראה, אני לא הולך להכנס איתך לוויכוח אישי על רן.

העובודות הן שהתקשורת ביננו היתה של יותר ממייל אחד וגמרנו, הבהרת את עמדתך, כיבדתי אותה ועברתי הלאה - אני לא אחד שיושב על הורידים ואני לא מתכוון להציק לאף אחד - לא שמעתי "סוג" של לא - שמעתי לא חד וחלק - אם אתה חושב אחרת אתה לא מבין מה הרמה שדרושה לנבחרת.

אני לא מתכוון לחזור על דברים שנאמרו - תקרא טוב את מה שנאמר פה ע"י ניר ואהוד - זאת הדרך לייצר שחקני נבחרת. או שתעלה איתם ליגה או שתמכור - לא רוצה? סבבה אין בעיה, אבל קבל את העובדה שאם כולם יעשו כמוך לא תהיה נבחרת חזקה- אין דרך אחרת.

בוא אני אסביר את הבנתי בעניין - שחקן עם פוטנציאל 10 או 11 שווה, בגיל צעיר, אקסטרה כסף רק בזכות הפוטנציאל (גיל צעיר כלומר עד 24) מעבר לכך המחיר יורד כי הפוטנציאל כבר לא רלוונטי. אם מאמן של שחקן כזה מחליט להפסיק אימון (לא כשהשחקן מגיע ל200 אלא הרבה לפני) הוא למעשה מפסיד ולא מרוויח, אסביר עם דוגמא:
מאמן של שחקן בן 22-24 שהגיע לנק' שבה המאמן מחליט לאמן אותו - מאותו רגע ערך השחקן יורד משמעותית כל עונה - המעשה הנכון כלכלית הוא למכור ולקנות שחקן דומה בגיל מבוגר יותר 25-27 בחצי מחיר
תחשוב על זה ככה: עד גיל 24 בערך לפוטנציאל יש משמעות כלכלית אדירה, ואם אתה רוצה שחקן שיישאר אצלך ושלא יעבור (סתם אני זורק) את ה100 אלף - תקנה פוטנציאל 8 - אבל לקחת פוטנציאל גבוה ולעצור זה פשוט הפסד.

שוב פעם - מי שרוצה לייצר שחקן חלומותיו שייחשב כמה המשכורת שלו הולכת להיות שיביא צעיר עם פוטנציאל
מתאים. שחקנים עם פוטנציאל 10-11 ועם נתוני התחלה טובים הם נדירים ומי שנופל על אחד כזה ולא מתכוון להביא אותו לרמה של הפוטנציאל הזה שיהיה קצת פחות חמדן וקצת פחות אגואיסט וימכור למישהו שכן יביא אותו למיצוי פוטנציאל. - זה גם כלכלי וגם נכון לנבחרת זה בדיוק מה שאני מתכוון כשאני אומר עבודת צוות בקהילה והתאמת שחקנים למאמן.

וזה כל העניין שמדובר פה - אף אחד לא מבקש מאף אחד לפגוע בקבוצה שלו - מה שכתבתי םה למעלה זה מה שצריך כדי לייצר שחקני נבחרת ברמה גבוהה יותר ולדעתי זה לא בקשה מוגזמת.

ותקרא כמו שצריך את מה שאמרתי - לא אמרתי שאי אפשר לבוא בטענות לנבחרת - אמרתי שאל תבואו להתלונן על איכויות שחקנינו ועל העומק של הנבחרת - טענות כמו "צריך יותר הגנה מול לוק אינסייד" וכאלו.

ביקורת על החלטות המאמן תמיד לגיטימיות ואף נדרשות.

Last edited by Shadamher at 9/26/2012 3:11:51 PM

Advertisement