שמח לתגובתך, והנה תשובתי אליך:
לא מצפה לי שום אכזבה ולא בטיח, כי אני יודע מה המצב וזה בדיוק מה שהסברתי בטרד שלי.
אני גם לא מצפה "שפתאום יקומו חבורה של פראיירים שיתחילו לאמן את השחקנים שלהם בצורה לא אחראית לנבחרת הבוגרת וכתוצאה מכך יפגעו בקבוצות שלהם", אבל אני כן מצפה שתקבלו, כקהילת באזר ישראל אחת משתי אופציות:
או שתהיה יותר עבודת צוות בקהילה לגבי קידום שחקני נבחרת, או שתפסיקו להתלונן על יכולות אלו או אחרות של שחקנינו בצורה קבועה - אחת מהשתיים.
בוא נפתח את המשפט שלך:
חבורה של פראיירים:
העובדה היא שלא צריך להיות פריירים - למה עובדה? כי אם בכל המדינות האחרות זה עובד אז כנראה שזה אפשרי, ובנוסף (כמו שציין אהוד) שחקני נבחרת הם שחקני ליגת על לגיטימים.
בצורה לא אחראית:
מישהו ביקש משהו לא אחראי? אף אחד לא מחפש מפלצ נוסח דוד מדינה שכבר כולם שמעו עליו. אבל מה לעשות שיש בעולם הנבחרות של הבאזר סטנדרט מסויים? רוצים שנתחרה מול רוסיה ופינלד? תקבלו את העובדה שאנחנו צריכים עוד קביליו ועוד אשכנזי - ושלא נתחיל לדבר על הגארדים שם אנחנו במצב הרבה יותר קשה.
עכשיו לגבי המשפט הבאה שלך:
התשובה שלי היתה שאני יותר ממוכן לאמן אותו לנבחרת במידה ותמצאו לי תוכנית אימונים שתביא אותו לרמה כזאת שגם יהיה אפשרי ומשתלם עבורי להמשיך ולהחזיק אותו בקבוצה שלי, נראה ששניכם נכנעתם עוד לפני שבכלל ניסיתם ולא חזרתם אלי.
תסלח לי על הבוטות, אבל מה אתה מקשקש??? שנמצא לך תכנית אימונים שתביא אות ובר לרמת נבחרת רק בלי השכר??? תתעורר אין דבר כזה!1
ואם כבר העלית את עצמך כדוגמה, אני אעשה זאת גם: הנה משתמש פעיל וחיובי מאוד בקהילה, שאפילו הצטרף לצוות הצעירה, דבר שמעיד על הנכונות שלך לעזור ולתרום לנבחרת. אבל כשזה מגיע לשחקן עם פוטנציאל אדיר שנמצא אצלך אתה מראה אפס נכונות להביא אותו לשם. וובר יכול להתפתח או לפאוור או לסנטר אבל אתה במפורש הסברת שאין בכוונתך לשפר את תכונות הפנים שלו שכרגע לא מגרדים אפילו את הרמה של מחליף בנבחרת - המשכורת של דבר כזה היא 180 אלף לפחות (רוצים שנהיה באמת חזקים אז כן - 200 לפחות) אם אתה לא יכול לעמוד בזה - תמכור למישהו שכן ותעשה רווח נאה. לא רוצה? סבבה אני מבין לגמרי אבל אל תבוא לבקר את זה שאין לנו שחקנים (ואני לא טוען שאתה אישית עושה זאת אני בדבר אל חברי הקהילה בכלליות).1
תקראו טוב טוב את מה שאהוד כתב כתגובה ליותם -
ככה זה עובד. כשכתבתי שאנחנו כקהילה צריכים לעבוד יותר ביחד ולתת מעצמנו קצת למען הנבחרת - לזה בדיוק הייתה הכוונה - אם יש באמתחתכם שחקן שיכול להגיע לרמות הכי גבוהות (ושתבינו שיש 3-4 כאלו גג בכל שכבת גיל- וובר הוא אחד מ4 שחקנים בגילו -שלושה גבוהים וסמול) תאמנו הכי טוב שאפשר ואם המשכורת נהיית גבוה מידי תמכרו .הלאה למי יכול להמשיך לפתח. בלי זה לעולם לא יהיה לנו סגל רחב וחזק באמת. וכיום רמת השיתוף פעולה שיש למען קידום שחקנים היא שואפת לאפס.
יש דרך לעשות את זה בלי פראיירים ובלי הקרבה עצמית, אך היא כן דורשת קצת גמישות, רצון לעזור ובייחוד ברבה שיתוף פעולה. כל קבוצה נמצאת בשלב אחר של התפתחות ולכל שחקן אפשר למצוא מאמן שמתאים לו, לאימון הנכון שלו, ולמשכורת שלו.