BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > REKORD?

REKORD?

Set priority
Show messages by
This Post:
00
164872.8 in reply to 164872.7
Date: 12/1/2010 8:46:05 AM
Overall Posts Rated:
66
Ma vem da bom dobil drobiž zanj, ja je blo kar ene par ki smo bidal zanj. Glede cen in padanja na marketu pa nimam več besed, sploh ne moreš več zaslužit....tak da, ker ma bo mel še naprej, mi bomo pa reveži.

This Post:
22
164872.9 in reply to 164872.8
Date: 12/6/2010 10:55:01 AM
Overall Posts Rated:
1010
To je res katastrofa!!!
Pred eno sezono bi lahko prodal igralca, ki sm ga treneral še celo sezono samo na eni poziciji s trenerjem 6 stopnje za enako denarja kot zdej. Tko da sploh ne vem v čem je fora treniranja. Imel sm samo zgubo glede na to da sm mogu kupt trenerja 6 stopnje in še plača se mu hiter dviguje. Po mojem mnenju bi mobli mal umejit "free agent" igralce. Ker se sploh ne splača kupt 18 let starga igralca z dobrim potencialom, ker boš moral trenirat 4 sezone da bo postane res dobr na koncu pa skor nč ne boš imel profita.

This Post:
11
164872.10 in reply to 164872.9
Date: 12/6/2010 2:17:09 PM
Overall Posts Rated:
3131
Se nebi mogel bolj strinjat. Mogli bodo nardit neko spremembo glede ekonomije. Cene igralcev padajo kot nore. Ali pa vsaj hitrejše napredovanje igralcev, manjše plače oz. nekaj kar bo spremenilo tako nihanje cen.

From: Eli

This Post:
00
164872.11 in reply to 164872.10
Date: 12/6/2010 5:11:16 PM
New York Titans
II.1
Overall Posts Rated:
7272
Glej še z drugega kota, da jih lahko ceneje tud kupte, ne sam prodajate.

From: braco

This Post:
11
164872.12 in reply to 164872.10
Date: 12/6/2010 5:21:23 PM
Overall Posts Rated:
3434
V teh časih se ne splača več trenirati igralca za prodajati, ampak za lastne potrebe.. in res je, glejte tudi z druge strani, mislim da se nobeden ne pritožuje ko vidi da ne da veliko denarja za igralca ko le tega kupuje..
lp

From: KK Rudar

This Post:
00
164872.13 in reply to 164872.12
Date: 12/7/2010 1:15:02 AM
kk rudar 1978
II.3
Overall Posts Rated:
3636
To je rse,vedar ko kupš igralca daš zanj dosti več,kot pa zanj dobiš po prodaji čz par mesecevker cene tako hitro padajo.Pred dvema sezonama sem kupoval centa ter krilo ter zanj takrat plaćal 3 miljone ter 3,3 miljone ,v letošnji sezoni pa jih ves čas prodajam in zanjiju ne dobim po 1,4 miljone.

This Post:
00
164872.14 in reply to 164872.13
Date: 12/7/2010 1:24:52 AM
Overall Posts Rated:
66
Sam to je v vseh špilih problem, ker ni več novih ljudi ki se prijavijo to selektivno pomeni da ni več nove kupne moči. Isto je v realnem življenju, manj je rojstev, manj je ljudi manj je davkov manjša je kupna moč. Kako to rešiti...ne da se.

This Post:
22
164872.15 in reply to 164872.14
Date: 12/7/2010 6:52:31 AM
Overall Posts Rated:
952952
V angleškem forumu poteka dobata o ekonomiji in parkrat je tja pisal tudi BB-Charles, ki je eden glavnih razvijalcev igre. Nižanje cen je posledica več dogodkov; ene dogodke prispevajo igralci sami, druge pa razvijalci igre.

Zakaj so bile v preteklosti cene tako visoke? Jaz vidim glavni problem v tem, da je bilo veliko menedžerjev, od teh pa je bilo malo takšnih, ki so razumeli pomen treninga in kakšen je dober trening. Posledično je bilo malo igralcev, ki so bili zares dobri in ti so bili dragi.

Posledica visokih cen so bili tudi "day-traderji" oz. ljudje, ki kupijo igralca za milijon in ga takoj začnejo prodajati za dva milijona. Zato jaz pred vsakim nakupom igralca pogledam njegovo zgodovino; če vidim, da ga je menedžer kupil pred kratkim in ga dražje prodaja, ponavadi takšnega igralca ne kupim, saj ima umetno napihnjeno ceno.

Day traderji po moje nimajo kaj dosti iskati v igri, ki se ukvarja predvsem s košarko, taktiko, treniranjem...v manjšem številu so sicer dobrodošli, zato da uravnavajo trg, vendar kar se je dogajalo par sezon nazaj, ni bilo za nkamor. Nekateri so vsak dan prečesavali trg igralcev in imeli "bidding wars", zato da so potem služili. Jaz se nisem prijavil za to igro za to, da bom po cele dneve visel na trgu in verjamem, da večina drugih igralcev tudi ne.

Dogodek oz. razlog, ki je znižal cene in za katerega so "krivi" igralci, je ogromno kvalitetnega treninga v zadnjih dveh sezonah. To pomeni, da je na trgu dosti dosti več kvalitetnih igralcev; ker je ponudbe več kot prej, je seveda povpraševanja malo manj in posledično so tudi cene šle dol.

Dogodek oz. razlog, s katerim želijo razvijalci igre znižati cene, pa so seveda Free agents. Čeprav veliko igralcev prosi za redkeje pojavljanje free agentov na trgu, Charles vseeno pravi, da še niso tam, kjer so od vsega začetka želeli - torej da za njih trg še ni dovolj dobro "zreguliran" in da so cene še vedno malo previsoke. To je za razvijalce proces, ki bo trajal še dve-tri sezone, tako da pričakujte še naprej padanje cen.

Treniranje je še vedno dobičkonosno, vendar se ga moraš lotiti pametno. To ne pomeni, da boš na centru treniral tri skille do nezavesti in pričakoval, da ga boš po treh sezonah prodal za mastne milijone. Danes so cenjeni tisti igralci, ki imajo dobro razvite tudi sekundarne skille. Recimo zunanji igralci s solidnim notranjim metom, ali centri s solidnim podajanjem oz. zunanjo obrambo, ali pa krilni centri z zelo dobrim metom iz skoka in razdalje...

Vedno pa bodo najbolje šla krila - dobra krila, torej igralci, ki so univerzalci. Za njih boste še vedno dobili dovolj denarja.

Zato jaz mislim, da je padanje cen samo dobro. Že tako imajo igralci nenormalno visoke plače - da pa bom dajal še par milijonov za enega, je višek. V priblžno treh - štirih sezonah planiram priti v prvo ligo in še vedno si ne morem predstavljati, kako bom takrat vzdrževal moštvo s skupnimi plačami čez 500k.

This Post:
00
164872.16 in reply to 164872.15
Date: 12/9/2010 5:08:56 AM
Overall Posts Rated:
66
Hm dobro si tole spisal.Upam da se to res zgodi, potem bodo tudi bolj izenačene ekipe in ne bo takšnih razlik, tisti ki bodo igro začeli bodo prej konkurenčni. To je ok.
Plan prva liga, ja to je vsem plan in želja, vendar je toliko odličnih ekip v sloveniji da je ta cilj zaenkrat bolj kot ne zelo oddaljen, in se je potrebno tega naskoka bolj sistematsko lotiti, predvsem z dobrim in pametnim treningom.
Kar s epa plač tiče...huh.. Do konca sezone bom prišel na nulo, saj za plače igralcev in trenerjev plačam okol 250.000 na teden, tako da si želim čim prej končat to sezono in it v višjo ligo tam je mal več denarja, in tudi v tretji ligi mislim da je cilj napredovanje takoj v drugo. Bomo videli. Verjamem da se vsi trudijo okoli vseh zadev ki nas mučijo.

This Post:
00
164872.17 in reply to 164872.16
Date: 12/9/2010 7:30:19 AM
Overall Posts Rated:
170170
Kar s epa plač tiče...huh.. Do konca sezone bom prišel na nulo, saj za plače igralcev in trenerjev plačam okol 250.000 na teden, tako da si želim čim prej končat to sezono in it v višjo ligo tam je mal več denarja, in tudi v tretji ligi mislim da je cilj napredovanje takoj v drugo. Bomo videli. Verjamem da se vsi trudijo okoli vseh zadev ki nas mučijo.

Uf, uf, to pa je zelo preveč za IV. ligo ;)

This Post:
00
164872.18 in reply to 164872.16
Date: 12/9/2010 9:31:35 AM
Overall Posts Rated:
952952
Jaz sem prejšnjo sezono zmagal v svoji ligi z eno samo izgubljeno tekmo (pa še to po neumnosti) in skoraj vse tekme vzel z levo roko z več kot pol manjšimi stroški (mislim, da jih je bilo okoli 110-120k na teden). Če se ne prilagodiš ligi, v kateri igraš, stagniraš oz. hodiš v minus z vsako naslednjo sezono, ko se poviša trenirancem plača...

Advertisement