BuzzerBeater Forums

BB Israel > שם המשחק=כסף. חשוב לקרוא

שם המשחק=כסף. חשוב לקרוא

Set priority
Show messages by
From: ig

This Post:
00
216351.7 in reply to 216351.6
Date: 5/14/2012 6:33:44 AM
Jerusalem TET
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Jerusalem TET Utopia
וואו, מרשים! עד היום הייתה לי השקפה של או תחרותיות או כלכלה וחיסכון. הוכחת שאפשר גם וגם, וזה מדהים!

אני אישית בחרתי בתחרותיות על חשבון הכלכלה. רציתי לעלות לליגת העל בכל מחיר, ולמזלי הצלחתי, אך המחיר גרם לי להגיע לא מוכן לגמרי עם שחקן וחצי שמתאימים לרמה. למעשה, בהנחה שהסקסס יתחזקו, נכון להיום אני הקבוצה החלשה בליגה ביי פאר. המחשבה הראשונה שעולה לי זה פשוט ללכת לעונה פיננסית ולנצל את העובדה שהרגע עליתי ושהקהל ימשיך להגיע גם ללא הפסדים, ואז לצבור הון עצום. לא אוהב את זה בלשון המעטה. לא בשביל זה עליתי, וגם רן לא כל כך נכנס לפאזל הזה, אבל כנראה שאין ברירה. כך לפחות חשבתי. אבל עם הפוסט הזה נתת לי השראה בכל זאת לנסות לגרוף משהו מהעונה הזאת, ובמקביל לרווחים גם לנסות לעשות את הבלתי-יאמן ולהישאר בליגה, ועדיין להרוויח סכום נכבד ביותר.

לא מסכים רק עם עניין הדראפט. 10 אלף שבועי, שזה 140 אלף עונתי, זה סכום שבהחלט אפשר להוציא על הסיכוי להוציא דראפט ששווה מיליון כבר ברגע יציאתו. חוץ מזה, פעם חשבתי מה היה קורה אילו היו לי נניח 50 מיליון בכיס. אז הייתי מחזיק במשך שנתיים-שלוש סגל של 3 מיליון בשבוע, זוכה בכל התארים האפשריים בקלילות, כולל אליפות הבאזר, הייתי מרסק את כל מי שעומד בדרכי. ואז נשאלה השאלה, אם הייתי נהנה? לדעתי ממש לא. לכל אחד יש את מידת ההנאה שלו. יש כאלה שפשוט אוהבים לאמן, יש כמוני שאוהבים להתחרות ולהעמיד בפני עצמם אתגרים חדשים, ויש כאלה שאוהבים להרוויח. בסופו של דבר זה משחק

This Post:
00
216351.8 in reply to 216351.3
Date: 5/14/2012 9:12:50 AM
Overall Posts Rated:
134134
פוסט מעניין- תודה!

אני חייב להגיד שאני מסכים חלקית בלבד עם הפוסט ולא במלואו משום שיש כאן עוד כמה דברים שצריכים לקחת בחשבון:

1. רמת הליגה שבה אתה מתחרה (אתה יכלת לעלות ולהרויח 150 אלף לשבוע - כי הליגה שלך הייתה לא תחרותית )- זה לא המצב תמיד בכל ליגה בכל עונה - וצריך להתאים את רמת הרווח לרמת הליגה ולמטרות שלנו מהעונה.

2. לגבי האולם- צריך לעשות את השיקול האם להגדיל אותו או פשוט להעלות מחירים- ההחלטה צריכה להתקבל על פי הדחיפות של השדרוג לקבוצה - לטווח הארוך התכנית שלך מתאימה ומובנת- לטווח הקצר- לפעמים לא שווה להשקיע בבניית האולם אלא להעלות מחירים ולקבל תמורה מיידית ולהשקיע באולם כאשר מגיעים לעונה שבא אין ציפיות לעלייה וכו'.

3. מדבריך משתמע כאילו חשוב לאבד כסף בשוק ההעברות (אני בטוח שלא התכוונת לזה - וברור לי מה כוונתך ) אך רק לשם ההבהרה- שוק השחקנים הוא תחום חשוב שדרכו חשוב למנף את ההכנסה שמקבלים מהאולם ולא לבזבז בו בלי קשר למציאות - כדאי להיות בטווח הירוק גם בו - זה רק יזרז תהליכים של צבירת הון- רק במקביל גם להשתמש באולם כמקור הכנסה ראשי מתפתח ולשמור על רמת משכורות סבירה.

Last edited by TrinZ at 5/14/2012 9:45:01 AM

This Post:
00
216351.9 in reply to 216351.1
Date: 5/14/2012 9:54:00 AM
Seattle SuperSonics!
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
211211
בהמשך לנאמר
קודם כל אני אציין שמאוד נהנתי לקרוא. בדרך כלל אני לא קורא מגילות.
פתחת לי צורת מחשבה חדשה-גיליתי דברים חדשים מהנאמר ואני שמח מאוד להבין את זה.
א- כל הכבוד על עליית הליגה.סופסוף עשית את זה וקיבלת את הזכות להילחם בליגה של הגדולים.

אני רק אציין-כסף שמסף. ברור שזה שם המשחק אבל יש ליגה ויש ליגה.
בליגות בדיחה הכל אפשרי ומי שמנצל את זה זוכה.
אם היית משחק בלאומית 1 הכל היה נראה אחרת. בהמשך למה שתומר כבר כתב.
אני בטוח שלא היית מסיים מעל המקום השלישי. בבית הכחול או בבית האדום ככה שבהחלט זכית.

אני כבר מחכה לראות אותך ואת שאר העולות לליגת העל. תפקוד,יכולת וכמובן מאבק לתקוע יתד.

From: Yotamnor

This Post:
00
216351.10 in reply to 216351.8
Date: 5/14/2012 10:20:29 AM
Overall Posts Rated:
173173
לפי מיטב הבנתי הוא פחות התייחס לעניין של לעשות "דילים" טובים בשוק העברות ויותר התמקד בעניין של קצב תחלופת שחקנים גבוה- בזבוז כסף על קניית שחקנים במקום על משכורות שלפי דעתו זאת דרך כלכלית נכונה יותר.

ועכשיו לפוסט עצמו-

אני אישית בזמני הדל במשחק התאהבתי באימון שחקנים ואני מאמין שכל מי שיעיף מבט מהיר בקבוצה שלי לא יתקשה לגלות זאת לבד, ולכן תחלופת שחקנים מהירה גם אם היא באמת יעילה יותר מאימון היא אינה אופציה עבורי לפחות- כי זה חלק אינטגרלי מהכיף שלי במשחק (כמו שאיגור כבר רשם- אם היתה לי כמות כסף בלתי מוגבלת והייתי לוקח את כל האליפויות האפשריות, אני לא חושב שהייתי נהנה מיזה).

עוד דבר שאני מאמין שלא לקחת בחשבון עד הסוף בשיטה שלך ואני מאמין שהרבה אנשים ממעיטים בערכו שלא בצדק זה הרווח ממרצנדייז- מוצרים.
כבר ראיתי אנשים מעידים בעבר שהם הפסידו עד ל60 אלף בשבוע במרצנדייז כאשר הם מכרו שחקן בית מרכזי- סכום ממש לא מבוטל.

בכל אופן שיהיה לך המון בהצלחה בליגת העל, הרבה זמן נלחמת להגיע לרגע הזה ואני מקווה בשבילך שאחרי כל הזמן הזה גם תצליח להתבסס שם כקבוצת ליגת על לגיטימית ולהישאר שם זמן רב- מגיע לך.

From: TrinZ

This Post:
00
216351.11 in reply to 216351.10
Date: 5/14/2012 10:44:58 AM
Overall Posts Rated:
134134
לפי מיטב הבנתי הוא פחות התייחס לעניין של לעשות "דילים" טובים בשוק העברות ויותר התמקד בעניין של קצב תחלופת שחקנים גבוה- בזבוז כסף על קניית שחקנים במקום על משכורות שלפי דעתו זאת דרך כלכלית נכונה יותר.

אני התייחסתי לחלק הזה בפוסט של ארבל:

כדי לבחון האם התקדמתם במשחק הדרך הכי פשוטה היא להסתכל בהיסטוריית ההעברות שלכם ולראות אם מאזן ההעברות הכללי שלכם ירוק חיובי או אדום שלילי. חיובי = סימן שמכרתם יותר שחקנים ממה שקניתם. זה נשמע לכם נחמד אבל בתכלס זה אומר בדיוק ההיפך. לאן כל הכסף מהמכירות הלך? למשכורות! כמו בקבוצה שלי, בזבזתם עונות על גבי עונות בניסיון לאמן שחקנים מדהימים ובניסיון לנצח משחקים אבל בתכלס לא השתדרגתם בכלל.
אדום = סימן שקניתם שחקנים יותר ממה שמכרתם שחקנים. איך עשיתם את זה???? מכרתם יותר כרטיסים לאוהדים
תחשבו על זה ככה:
מאיפה מגיע הכסף שלנו? מהאוהדים.
לאן הכסף שלנו הולך? לשחקנים.

אני פשוט אומר שמעבר ללמכור יותר כרטיסים (שעל זה אין ויכוח שזה מצוין) ניתן למנף את הרווח על יד השארות בטווח הירוק בשוק ההעברות -ושמאזן חיובי בשוק ההעברות אינו דבר שלילי כמו שהפוסט של ארבל מרמז.

Last edited by TrinZ at 5/14/2012 10:46:48 AM

From: Idan

This Post:
00
216351.12 in reply to 216351.11
Date: 5/14/2012 10:55:04 AM
Overall Posts Rated:
2929
אני אנסה להבהיר את מה שארבל אמר.

תחשוב שאם באמת הרווחת ממאזן חיובי בהעברות, כלומר מכרת שחקנים ביותר כסף מאשר קנית אותם, אז אתה אמור להיות עם הפלוס הזה בבנק.
אם אתה לא עם הפלוס הזה בבנק, אז שילמת אותו במשכורות.
זאת הכוונה.

ואם אתה במאזן שלילי בהעברות, ובלי כסף בבנק, אז השקעת את הכסף שהרווחת ממכירת כרטיסים ומזכרות בקניית שחקנים.

ההפרש בין הקניות למכירות, בהנחה של חשבון בנק 0 זה כמות הרווח/הפסד מהתקציב השוטף של הקבוצה (כרטיסים, מזכרות נגד משכורות)

From: TrinZ

To: Idan
This Post:
00
216351.13 in reply to 216351.12
Date: 5/14/2012 11:02:50 AM
Overall Posts Rated:
134134
זה ברור לי לחלוטין - אבל זה לא לחלוטין נכון מהסיבה הפשוטה שאם קנית שחקן ב 100 אלף ומכרת אותו ב 300 אלף ואז קנית שחקן ב200 אלף עם משכורת דומה ונתונים טובים יותר (או מתאימים יותר לסגנון המשחק של הקבוצה שלך)- שידרגת את הקבוצה ועדיין אתה בבנק באפס או בפלוס .

העניין הוא שניתן להרוויח בכמה דרכים ואין סיבה להגביל את עצמך לאחת בלבד- אני לא אומר תהיה במאזן חיובי ותבזבז הכל על משכורות מנופחות בלי פרופורציה... אני אומר תרוויח מהאולם ותמנף את הרווח מהאולם על ידי קנייה נבונה של שחקנים שניתן למכור אותם ברווח לאחר עונה או שתיים.

פשוט מהצורה שהוא כתב את זה השתמע כאילו אין טעם בלהשקיע בשוק השחקנים (הדוגמא של ג'רוזלם קנוטס)- וברור לי שזו לא כוונתו - אך רציתי להבהיר זאת גם לאחרים שקוראים את ההסבר.

Last edited by TrinZ at 5/14/2012 11:07:54 AM

This Post:
00
216351.14 in reply to 216351.1
Date: 5/14/2012 12:05:56 PM
Overall Posts Rated:
134134

איך שאני רואה את העונה הבאה אני ממשיך באותה דרך: נטו עבודה טכנית. שום התייחסות לסנטימנטים, אימון, שחקני בית ודברים שיכולים להשפיע על החלטות כלכליות. אני מעלה את מחירי האולם באופן דראסטי כדי לבדוק בסיבוב הראשון מה המקסימום והאם כמות האוהדים שתתווסף כתוצאה מעלייה לליגת העל דורשת שדרוג רציני של האצטדיון או שזה עדיין לא הרבה צופים ביחס ל- 19 אלף מקומות. אגב, בתחילת העונה היו 15.8 אלף מקומות ובניתי 3000 מושבים כל העונה שהרבה מהם היו מושבים יקרים אבל לא מספיק לצערי, כי עדיין יש 1000 ספסלי צופים ריקים ו-0 מושבי יציע תחתון ריקים במשחק הגמר המכריע. אני במשחק משהו כמו 15-16 עונות. סתם תחשבו כמה מושבים היו לי כרגע אם הייתי משדרג ב-1500 כל עונה. יש ביטוי שחלקכם מכירים מהסרט "שדה החלומות":י
If you built it they will come
אם תבנה את האולם, האוהדים יבואו
:)
אתם מוזמנים להסתכל בפירוט האולם שלי:
http://www.buzzerbeater.com/team/91809/arena.aspx

למרות שעונה הבאה אנחנו יריבים- בוא אני אחסוך לך הוצאות מיותרות- יש תקרה רכה של קהל שעומדת על אזור ה 20 אלף מושבים- גם אם תבנה אולם של 50000 זה לא יעלה בצורה משמעותית.

זה עבד עד היום כי עדיין לא הגעת לתקרה- אבל אתה מאוד קרוב לשם וחבל לך לזרוק סתם כסף.

Last edited by TrinZ at 5/14/2012 12:08:46 PM

This Post:
00
216351.15 in reply to 216351.14
Date: 5/14/2012 2:16:12 PM
Overall Posts Rated:
114114
מסכים איתך. התקרה לא כזו רכה.. אפילו מגוחכת- אתה יכול לנצח רצף משחקים ארוך וברמה הכי גבוהה -וכשהגעת למקסימום תראה את אותו מספר במדויק(נניח 16379 - מספר שממש לא סביר הסתברותית במציאות שיגיעו בדיוק בכמות זו 3 פעמים ברציפות) בכל אחד מסוגי היציעים משחק אחרי משחק כמעט....

אני גם רוצה קצת לאזן את התמונה כאן לפני שכל מיני מאמנים יקראו את הפוסטים ויילכו לעונה "פיננסית" (ולא כיפית- זה משחק והמטרה היא להתחרות ולא לחכות שהזמן יעבור והקופה תתפח) אני חושב שכמעט כמו תמיד האמת נמצאת באמצע בין הדעות שהוצגו כאן- זה לא כלכלה על חשבון תחרות ולא תחרות על חשבון כלכלה. שילוב ואיזון נכון של שניהם הוא המפתח לשמירה על קבוצה חזקה ותחרותית לאורך זמן. כשאתה תחרותי אתה גם תורם לכלכלה שלך(אוהדים,מרצנדייז, מענקי גביע/עלייה וכו') וכשאתה לא תחרותי אתה פוגע בה.

מצד שני אם תחזיק סגל יקר מדי תפסיד ולאורך זמן לא תוכל להמשיך להחזיק אותו ולכן צריך תמיד לשאוף להחזיק בסגל הטוב ביותר שביכולתך להרשות לעצמך(דגש על היכולת להרשות לעצמנו...) כדי לנצח כמה שיותר משחקים , לאזן נכון מחירי כסאות ומדי פעם אם הכסאות מלאים באחד היציעים להגדיל מעט נקודתית בלי לגמור כסף שיוכל להחזיק אותנו תחרותיים וככה בהדרגה להשתפר.צריך מחד לשמור על תחרותיות כל הזמן שתמקסם ההכנסות בכל עונה ומאידך גם לחסוך מעט פה ושם, למכור ולקנות במחירים טובים ככל האפשר.

לא ממליץ על פירוקי קבוצות שלמות וגם לא להיפך על רכישות מסיביות- כשיש הזדמנות נקודתית לשדרג את הקבוצה משדרגים ולאט לאט מעונה לעונה מתקדמים. לא בונים קבוצה טובה ביום וצריך סבלנות ועבודה נכונה. כולם עושים טעויות פה ושם וחלקן מתבררות רק בדיעבד אבל מי שיעשה פחות טעויות, ינהל זהיר וחכם את הקבוצה שלו יישאר תחרותי ובטופ.

רוב הקבוצות בליגת העל הן קבוצות שהמאמנים שלהם איזנו בין הדברים- אם הם לא היו תחרותיים הם מזמן לא היו בליגת העל כי הרמה גבוהה ותחרותית ואם הם לא היו מאזנים ככל יכולתם כלכלית הם היו מתפרקים מנכסיהם ומתחילים מחדש כמו שגם קרה רק בעונה האחרונה לאחת הקבוצות שספציפית הפעם לא שמרה על כלל הזהב הזה.

אם למרות כל המאמצים שלך לא הצלחת למצוא דאודורנט טוב הכי חשוב זה לא להרים ידיים...
This Post:
00
216351.16 in reply to 216351.15
Date: 5/14/2012 4:09:55 PM
Ramat-Ilan Pilots
III.4
Overall Posts Rated:
413413
Second Team:
The Flutzer Fleatzers
אני מאוד נהנה לקרוא את התגובות ושמח שהם עוררו בכם עניין. באמת חשוב לי להדגיש שלמרות הראייה הכלכלית, המטרה שלי עדיין היא להישאר בליגת העל העונה ולהתחרות ולנצח. פשוט בעבר הייתי יותר מדי תחרותי ולא שמתי לב לפן הכלכלי של המשחק. חוץ מזה, אני מוצא את הפן הכלכלי של המשחק מאוד מאוד מעניין ומהנה, במיוחד שאחרי המון עונות במשחק, קשה לי באמת להתרגש ממשחק נתון.
היו לי תקופות שכל מה שרציתי זה לנצח, תקופות שכל מה שרציתי זה לאמן שחקן ישראלי לנבחרת וכרגע תקופה כלכלית שכזו. אני מאמין שבעתיד תבוא תקופה שמטרתה תהיה לאמן את השחקן האולטימטיבי, זה שכולם מדברים עליו: מאמן 7, פוטנציאל אחד הגדולים, 198-202 סנטימטרים, סמול פורוורד אמיתי עם משכורת סבירה.

From: ig

This Post:
00
216351.17 in reply to 216351.16
Date: 5/14/2012 4:24:19 PM
Jerusalem TET
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Jerusalem TET Utopia
אם תמשיך עם תוכנית כלכלית, תוכל לקנות כמה שחקנים צעירים עם פוטנציאל להיות כאלה ולפתח אותם, ואז באמת אף אחד לא יוכל לעצור אותך

Advertisement