ניתוח הנבחרת-המשך....
ולסיום - פינלנד. אוי, כמה אכזרי המשחק הזה יכול להיות. אילו רק הכדור לא היה נכנס עם הבאזר... היינו פותחים את המחשבונים וצוללים במגוון האפשרויות של מה צריך לקרות בשביל שנעלה לשלב הבא. אבל אין מה לעשות. גם המזל לא היה לצידינו היום. ראשית, אציין שההפרשים בגישה מול רוסיה ושתי גישות היום די מתקזזים עם רמת ההתלהבות שצברו המתחרות שלנו ואנחנו לא (במקרה של פינלנד יש עדיין הפרש של איזו חצי גישה אחרי הקיזוז, אך לא הרבה מעבר). כך שאני ממש לא מסכים עם כל הירידה על הנבחרת והרמה שלה, כאילו הפכנו ללוקסמבורג. זה לא ממש היה הפרש של 2 גישות היום. אפילו לא גישה אחת. יחד עם זאת, לדעתי המאוד מסוייגת (כי כאמור אני לא מכיר פרטים), אחרי שראיתי את שני ההרכבים ואת הכושר של השחקנים, הדבר האחרון שהייתי עושה זה לעלות פנימה, ואם כבר פנימה, אז עם 3 גבוהים, כפי שעשינו מול הצ'כים.
קצת קשה להאמין לזה, אבל במצב שהגענו למשחק היינו פייבוריטים. גם כושר יותר טוב, כאשר מלבד אשכנזי כולם בכושר, גם עומק הספסל-דבר שכל כך חסר לנו נגד הצ'כים, גם הקראנצ' שמבטל לגמרי את יתרון ההתלהבות העצום שהם צברו., הרי אם לרגע להיכנס לראשו של המאמן הפיני, במצב הכושר של לפני המשחק לעלות עם 3 גבוהים היה הדבר המרכזי שהיינו צריכים להיות מוכנים אליו, ולענות באותו המטבע עם רן באס כסמול, ולו בשביל הריבאונד שכל כך היה חסר לנו היום, אבל כמו שנאמר, זה היה כרוך בסיכון מסויים. כמו כן, כשאני רואה 6 בה"ח שלהם, אני רק מדמיין מה מור ולוז היו עושים אילו היינו עולים ראן. כנראה שהיינו מבטיחים את הפרש הסלים העדיף מרוסיה וצ'כיה, אבל כל זה כמובן בדיעבד

אבל גם ככה ולמרות זאת, ההתקפה שלנו הייתה יותר מסבירה בהתחשב בעובדה שהפינים פגעו בהגנה, אך הבעייה הגדולה הייתה ההגנה הפנימית שלנו והריב, וכל זה כמובן נובע מהעובדה שהיו להם 3 גבוהים ולנו רק 2.
ושוב, מוסר השכל - להיכנס לראש של מאמן היריבה ולראות מה היינו עושים אם היינו במקומו. לנצל את היתרונות שלנו על פני היריבה ולא ללכת עם הראש בקיר. לפעמים הדבר הפשוט הוא היעיל ביותר.
לסיכום, למרות התוצאות הלא טובות, נהניתי מאוד לצפות את הנבחרת הנוכחית. לחמנו כמו אריות והסתכלנו לכל יריבה בגובה העיניים, וזה מעודד. ושלא יספרו לכם סיפורים עם הבדלי הגישות, כי לרוב הם התקזזו עם הבדלי ההתלהבות, סה"כ ,ברגעי האמת אלת המזל סובבה אלינו גב, אבל זה לא אומר שהיא לא תסתובב אלינו שושב בעתיד.
וכדי שלא רק נסתמך על המזל, יש קודם כל להבין שקראנץ' וויתור על משחק הן לא מילות גסות, כל עוד זה משרת את האינטרסים של להגיע רחוק.
צום קל לכולם,
איגור