Z današnjo zmago proti Malti
(36517) smo končali nastope na EP U21 reprezentanc.
Danes smo imeli, kljub skoraj katastrofalnem entuziaizmu, ves čas vajeti v svojih rokah. Na začetku so Maltežani še držali priključek, a glede na to, da nekih kvalitetnih menjav za svojo, sicer solidno, prvo peterko nimajo, sem vedel, da se bomo kmalu uspešno odlepili. Organizatorja Benčič in Ferčič sta danes lepo razigravala našo notranjo linijo, ki nam je priigrala večino točk. Glede na taktiko pričakovano.
Na drugih tekmah so Hrvati igrali na polno in za las premagali nezainteresirano Španijo, Čehi pa so le uspeli odbiti napade Nizozemcev in se prebili v drugi krog. Presenečenje je pripravila Albanija, ki je vseh 6 dotedanjih tekem igrala z enako taktiko, no za zadnjo tekmo pa se je selektor očitno aktiviral in tako presenetil Andoro.
Končno stanje v naši skupini:
Španija 6-1
Češka 6-1
Hrvaška 5-2
Nizozemska 4-3
Slovenija 4-3
Andora 1-6
Malta 1-6
Albanija 1-6
Končali smo tam, kamor v tej skupini tudi sodimo. No, vseeno smo eno od teh ekip premagali, resnično škoda, da sem jaz zasral tekmo proti Hrvatom, če bi tisto zmagali, bi bili v igri za napredovanje do konca. Izšlo se verjetno vseeno ne bi, kajti presenetiti boljšega je eno, imeti boljšo koš razliko pa je s slabšo ekipo precej bolj zahtevna naloga. Sicer škoda tudi, da smo imeli tak ''psihično naporen'' razpored in so na začetku prišli porazi, na koncu pa je šele steklo. Če bi lahko igrali kot prve štiri ekipe, torej najprej proti vsem trem outsiderjem in bi si tam lahko nabili entuziaizem, bi bilo letošnje EP vsaj bolj zanimivo, če že ne bolj rezultatsko uspešno.
Sledijo prijateljske tekme, nekaj trenutnih 21- letnikov, ki so redno igrali in imeli stalno dobro pripravljenost bom obdržal, nekaj tistih, ki pa niso nosilci, pa bom odpustil in vpoklical nekaj mlajših. Vsem lastnikom teh igralcev, katere bom odpustil, se opravičujem, a zdi se mi, da je dobra praksa po končanem resnem delu tekmovanja vsaj malo pregledati prihajajoče sile. Ker pa prijateljske tekme tudi malo vplivajo na rejting, pa bomo seveda še vedno igrali z večino najboljših. Entuziaizem je pa trenutno itak na minimumu, tak da škode zaradi tega ne bo.