BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [U21] Sezona 62

[U21] Sezona 62

Set priority
Show messages by
This Post:
66
320329.5 in reply to 320329.4
Date: 10/28/2023 07:52:05
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
582582
Second Team:
Berlin BC
Pozdravljeni!

Kot prvo, bi se rad opravičil za zares slabo komunikacijo na forumu v tej sezoni. Ni izgovorov, čeprav jih seveda imam, ampak kot selektor bi seveda moral svoje delo opravljati bolje. Upam da se v prihodnje to popravi, seveda pa vsi, ki so/ste na discordu, veste da je kljub vsemu tam komunikacija boljša in bolj tekoča.

Kakorkoli, naša sezona je praktično končana. Žal. Kljub domačemu terenu in dejstvu, da smo bili gostitelj Evropskega Prvensta, smo se od tekmovanja poslovili že po skupinskem delu.. vsekakor pod pričakovanji. Ampak, na žalost tudi realnost. Belgija in Bosna, ekipi ki sta nas premagali, sta v sezono prišli z verjetno najboljšima generacijama v vsej svoji zgodovini in razlika v kvaliteti je bila enostavno prevelika, da bi lahko resno računali na uspeh. Vse ostale tekme smo oddelali na nivoju in po pričakovanjih.. tako da nam ne preostane drugega, kot priprava na nove boje v tolažilnem turnirju.

Na tej točki bi se res rad zahvalil vsem trenerjem, ki so skrbeli za trening in pripravljenost naših igralcev.. in iskreno mi je žal, da se je tekmovalna sezona že zaključila. To je na žalost eno ena od slabih lastnosti U-21 reprezentance, kjer večina igralcev lahko računa na eno resno sezono, kjer pa niso odvisni samo od sebe - vkolikor nimajo okoli sebe igralcev, ki so na nivoju, jim vsa kvaliteta tega sveta ne pomaga kaj dosti.. in ravno to se je zgodilo nam, kljub domačemu EP-ju, smo žal imeli generacijo, ki sicer ni bila slaba, ampak vseeno v najboljšem primeru povprečna..

Vseeno, prihodnostje veliko bolj svetla - sedaj imamo v izdelavi 3 generacije zapored, ki bodo vse imele lepo število aktivnih trenerjev, ki se ukvarjajo z U-21 treningom in osebno verjamem, da se nam tekoča sezona nebo ponovila še nekaj časa. Verjamem da bomo kmalu dodali tudi kakšno "kanto" v našo vitrino.

Last edited by Mod-Rn5ho [SLO U-21] at 10/28/2023 07:52:18

This Post:
33
320329.6 in reply to 320329.5
Date: 12/08/2023 10:37:29
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
582582
Second Team:
Berlin BC
Še nekakšen povzetek in zaključek pretekle sezone - kot že omenjeno, bila je rezultatsko neuspešna, žal se kljub domačemu terenu, nismo uspeli uvrstiti iz skupinskega dela in tako medalja in sodelovanje na svetovnem prvenstvu, še naprej ostaja zgolj želja.

Tako Belgija kot Bosna sta imeli zares vrhunski generaciji in Bosna je na koncu celo osvojila srebrno medaljo! Sem pa mnenja, da bi ob boljši taktični odločitvi, tudi v finalu lahko premagali Španijo. Belgija je na koncu osvojila 5. mesto, torej smo znova imeli to "srečo", da smo v skupino prejeli prektično najtežje možne tekmece.. (na prejšnjem EP-ju smo v skupini imeli kasnejšega prvaka Francijo). A vse to so zgolj izkušnje, na katerih bomo gradili dalje.

Kljub rezultatsko nekoliko slabši sezoni, bi se vseeno rad zahvalil vsem trenerjem, ki so trenirali in pripravili igralce za našo U-21. Tu gre predvsem zahvala vsem, ki so imeli v rokah 21-letne trenirance - zgodnji izpad na EP-ju je zares nehvaležen predvsem za te trenerje, saj gre vse njihovo delo in trud "v nič" po vsega polovici sezone.. in tega mi je resnično žal.

Seraphim - Hvala za delo in trud s Timotejem Kurtušičem! Bil je eden glavnih igralcev in brez njega vsekakor nebi bili niti blizu Bosni in Belgiji. Upam (in verjamem) da v prihodnje iz vaših vrst pridejo še boljši igralci!

matjaz82 - kaj naj rečem? Tvoja sta bila stara zgolj 20 let, pa sta že pobirala glavne minute.. več bo seveda povedanega v prihajajoči sezoni, saj sta Fras in Majdič najboljši centerski par v zgodovini naše U-21. Verjamem da jih bodo igralci v prihodnje še nadgradili, a do tega momenta.. kapa dol

Mr.X - Ploštajner se je na žalost večino sezone boril s pripravljenostjo, predvsem pa je bil trening podrejen dolgoročnim ciljem.. posledično kljub najvišjemu TSP-ju v generaciji, ni prišel do izraza toliko kot bi lahko, a kljub vsemu, najlepša hvala za trud in trening!

sensiman - kaj drugega pričakovati od tako izkušenega "mačka"? Kot bivši selektor, še naprej redno skrbi da imamo praktično v vsaki generaciji vsaj kakšnega "pujsa" in tako je tudi Seljanar redno sodeloval v tekmah pretekle sezone - teplo ga je, da je okoli sebe imel premalo podpore, tako da smo le redko lahko odigrali taktiko, v kateri bi blestel.. a tudi ko je bilo treba nositi vodo, je brez oklevanja opravil svoje!

Petracarek - podobno kot pri matjaz82.. kaj naj sploh rečem? Trije 20-letniki, ki so praktično nosili ekipo na svojih ramenih. Poklon in res najlepša hvala! Žal mi je, da ne bodo dobili priložnosti na svetovnem prvenstvu proti vsem najboljšim, a tako bodo pač imeli še lepšo priložnost da se dokažejo na tolažilnem turnirju in morda Sloveniji prinesejo še drugo zaporedno domače EP!


Upam da nisem koga izpustil.. žal je veliko igralcev vmes že zamenjalo klube, a med nosilci je bilo to po večini to.

Z optimizmom gledamo naprej, na napakah in težavah pretekle sezone pa smo se (in se še bomo) učili. Sedaj pa cilj je en sam - EP znova v Sloveniji!