Hehe, "relativno nizke plače", če se ne motim sta najdražji centrski tandem v naši ligi, tako da nista ravno poceni, za II ligo izvenserijska, tko da nimata posebnih pomanjkljivosti. Če pa gledam z vidika SKL potem bi se seveda našla kaka pomanjklivost - Duševič je malo preslab v obrambi za SKL zato ga planiram da bo rezerva v naslednji sezoni če bo še ostal član ekipe, Aroso pa še mora kakšne 3-4 preskoke naredit pa bo klasa igralec tud za SKL, že po trenutnuh preskokih ima sedaj okvirno vrednost plače cca 145k, kar bom začel plačevati zanj z naslednjo sezono, tako da je trenutno boljši kot kaže plača. Dejstvo je da sta dva igralca v z plačo 100k boljša kombinacija kot en z 200k pa drugi z 20k, sedaj si pač malo na silo sestavil sicer zelo dobro ekipo in Kamas je izjemen igralec, ampak je ekipa premalo uravnotežena. Sem prepričan da igralec kot je Duševič igra še bolje ker ima izjemno pomoč soigralcev, predvsem zunanje linije ki izjemno podajata in igra teče gladko, je pa dejstvo da je izjemen ofenzivni igralec (enako Aroso), tako da ga je že tako ali tako težko ustaviti ko igram pod koš, ob dejstvu da ga je pokrival tvoj Kamas in je v gosteh odigral tako tekmo, me samo še dodatno veseli in dokazuje da ni vse v skillih 1na1 ampak kako funkcionira celotna ekipa. Če bi mel slabo zunanjo linijo bi verjetno prihajal do slabših metov in posledično bi imel slabši % meta in manjšo efektivnost. Sicer pa lahko tudi statisika vara, od Magic stars Celje mata oba centra izjemno osebno statistiko, in dajata občutek da sta izvenserijska igralca ampak smo vidli da sklilli so bol tak tak, sploh zunanji, in bi jih moja 2 gladko požrla v medsebojnem dvoboju :)
Drgač pa Zoltan je klasično krilo, in klasična krila imajo po pravilu nižje plače ker imajo razvite vse skille, tko da krila so lahko že za 30k izjemno dobri igralci, za 50-60k vrhunski in za 80-120k najbolši v bb svetu za katere plačuje folk 5M in več. Res je Zoltanova edina slabost so podaje, to sem že enkrat omenil, ampak če ima podaje 8 in igra na krilu in je to njegov najslabši skill potem veš gre za vrhunskega igralca za II ligo in zelo koristnega tudi za SKL, vednar tam ne bo mogel tako dominirati kot v II ligi, je že igral 2 sezoni v SKL eno je biu rezerva eno pa v začetni peterki in je imel pol manjše povprečje točk, ampak takrat še ni bil v celoti razvit, pa tudi 2/3 lanske sezone sem potem tankal in je imel slabo podporo v soigralcih zato, tudi slabša statistika, naslednja sezona bo pravi pokazatelj kako se lahko kosa v SKL.
Drgač pa upam, da ne boš zdej razprodal skoraj celotno ekipo, temelje imaš dobro postavljene, tudi sam si sprva dejal da imaš Kamasa sedaj za naslednjih 5 in več sezon tako da očitno nisi imel v planu da ga kupiš samo za poskus osvojitve naslova, če pa boš že prodajal potem pa prodaj Kamasa ker ima res ogromno plačo in raje kupi 2 centra za cca 100k.
Sicer pa mislim, da bo naslednjo sezono zanimiv boj za naslov, ker verjamem, da si bo zdej marsikdo vzel za zgled mojo ekipo, finančno je kar nekaj ekip zmožnoh okrepitev, tako da naslednjo sezono bo bolj pestro, ne glede na to kdo od SKL se bo pridružil vaši ligi :)
P.s. Še glede entuziazma: Morda pa si imel v finalu celo večji entuziazem, kot sem predvideval, če si ga še nekaj tednov nazaj imel 11-12, ker pod 6-7 težko pade tudi če 2 tedna ne igraš z nižjo zavzetostjo, ko pa igraš pa je spet na 8,9... no 7-8 si imel verjetno na dan zadnje tekme, tko da tu ni bil pretiran handicap, je pa praktično nemogoče ohranjat entuziazem nad 10 ko enkrat izpadeš iz pokala in ne moreš dodatne tekme igrati z levo roko. Jaz sem praktično vse tekme igral z levo roko tudi vse zadnje pred končnico, pa sem mislim, da prišel v playoff na 9,10 in je potem vmes še malo padel ker proti KK Violcni raje nisem upal tvegat :)
Last edited by Mod-Clementino at 2/15/2016 7:32:34 AM