BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > Vrhunski trener

Vrhunski trener

Set priority
Show messages by
This Post:
00
160727.34 in reply to 160727.33
Date: 11/15/2010 9:26:08 AM
Overall Posts Rated:
170170
Pridružujem se mnenju Cvetotu. Če vzgajaš U-21 reprezentante, je edina opcija trenirati enopozicijsko. Pri dvopozicijskem treningu bodo tvoji igralci vedno na slabšem proti igralcem, ki so treniral enopozicijsko, in zato nikoli ne bodo nosilci U-21 reprezentance. Možno, da bodo prišli noter kot druga ali tretja menjava.

Prejšnji igralci niso izostali iz U-21 reprezentance zato, ker si imel trenerja 4. stopnje, ampak zato, ker si treniral dvopozicijsko in verjetno tudi zato, ker želiš, da so tvoji centri "multi-skillani". Centri so eni najbolj eno-dimenzionalnih pozicij v igri; zunanja obramba in met iz razdalje so skoraj neobstoječi, met iz skoka ni preveč pomemben in edino vodenje žoge ter podaje so zaželjene. Če jih ni, tudi v redu. To pomeni, da če bodo tvoji centri zaradi tega multiskillanja imeli slabši skok ali slabši notranji met od drugih konkurentov za U-21, potem tvoji centri v reprezentanco niti ne bodo prišli oz. bodo, kot sem že napisal, druga ali tretja menjava.

Če bi pa res treniral centre tako, kot se zagre, bi vsak od tvojih treh trenirancev pri 21. letih imel tam med 100k in 150k plače. Ti bi za samo tri igralce tedensko plačeval torej okoli 400k. Prištej še plače ostalih igralcev in predvsem osebja, pa si potem preračunaj, če se ti s temi stroški še vedno splača ostati v četrti ligi. Razen če boš potem te centre prodal...

Moje mnenje je, da je treniranje U-21 reprezentantov finančno nevzdržno v četrti ligi, dvopozicijsko treniranje s trenerjem 7-stopnje pa enostavno metanje denarja skozi okno. Če res želiš pomagati U-21 reprezentanci, moraš po moje najprej začeti pri sebi in razmisliti o stroških in načinu treniranja.

Pa saj to je ravno fora.
Lansko sezono sem treniral obrambo pod košem, to sezono met pod košem, naslednjo skok, čez 2 sezoni blokade, pol spet obrambo pod košem.....

Bolj je da ima več notranjih skillov izenačenih ker bodo zaradi tega imeli tudi manjšo plačo.
lp

From: Cveto

This Post:
00
160727.35 in reply to 160727.34
Date: 11/15/2010 1:32:02 PM
Overall Posts Rated:
3636
Ko si prejšnjič napisal, da boš celo sezono treniral isti skill, sem mislil, da se zajebavaš. Zdaj vidim, da se ne. Če boš treniral samo en skill celo sezono, boš dosegel ravno nasprotno od tega, kar želiš. Igralec katereremu bo en skill v eni sezoni zrastel npr. za 9 stopenj bo imel mnogo višjo plačo, kot pa igralec, kateremu bodo zrastli npr. tri skilli vsak za tri stopnje. S finančne strani se ti torej ne izplača trenirati le en skill celo sezono. Obstaja pa tudi razlog, ki se tiče same hitrosti treninga. Igralci, ki so trenirani uravnoteženo in imajo vse primarne skille na enaki stopnji, bodo napredovali hitreje, kot igralci, ki imajo močno natreniran le en skill.

Če že vseh prejšnjih nasvetov ne upoštevaš, upoštevaj vsaj tega. Verjemi, podan je bil v tvoje dobro...

Lp Cveto

Last edited by Cveto at 11/15/2010 1:32:45 PM

From: ElanNM

This Post:
00
160727.36 in reply to 160727.35
Date: 11/15/2010 2:18:27 PM
NK AFRICA
SKL
Overall Posts Rated:
176176
Obstaja pa tudi razlog, ki se tiče same hitrosti treninga. Igralci, ki so trenirani uravnoteženo in imajo vse primarne skille na enaki stopnji, bodo napredovali hitreje, kot igralci, ki imajo močno natreniran le en skill

moram se strinjat s tvojim komentarjem dejansko igralcu ki ima bolj uravnoteženo natrenirane skille, hitreje rastejo le ti, če so bolj izenačeno natrenirani!!!
drugače pa JamesTheMen mi je zlo všeč tvoje razmišljanje! k če bi imel več takih ki so pripravljeni žrtvovat svojo ekipo in dosežke za dobro reprezentance, bi bili dons dost boljši kot pa da smo na primer dons kljub pravi taktiki, kljub temu d smo se bolj potrudili, vseeno izgubili proti izraelu...

From: DavidM96

This Post:
00
160727.37 in reply to 160727.36
Date: 11/15/2010 4:00:32 PM
Overall Posts Rated:
170170
Obstaja pa tudi razlog, ki se tiče same hitrosti treninga. Igralci, ki so trenirani uravnoteženo in imajo vse primarne skille na enaki stopnji, bodo napredovali hitreje, kot igralci, ki imajo močno natreniran le en skill

moram se strinjat s tvojim komentarjem dejansko igralcu ki ima bolj uravnoteženo natrenirane skille, hitreje rastejo le ti, če so bolj izenačeno natrenirani!!!
drugače pa JamesTheMen mi je zlo všeč tvoje razmišljanje! k če bi imel več takih ki so pripravljeni žrtvovat svojo ekipo in dosežke za dobro reprezentance, bi bili dons dost boljši kot pa da smo na primer dons kljub pravi taktiki, kljub temu d smo se bolj potrudili, vseeno izgubili proti izraelu...

Ja hvala no.
Čez 2 sezoni mi "navalite" enega resnega U-21 Potenciala, centra, 18 let, najmanj superzvezdnika ki je naprodaj, pa ga bom kupil ne glede koliko bo koštalo in vi povejte v čem ga naj treniram ;)
Edit:SLOVENCA seveda

Drgač se grem pa jaz sedaj nemščino učiti(xD, jebi ga, šola pač).

Lp in lahko noč ;)

Last edited by DavidM96 at 11/15/2010 4:00:58 PM

This Post:
00
160727.38 in reply to 160727.37
Date: 11/16/2010 1:46:25 AM
Overall Posts Rated:
952952
Pa vseeno ti svetujem, da poskusiš napredovati v tretjo ligo, ker bodo stroški vzdrževanja teh centrov že v dveh sezonah preveliki za proračun kateregakoli moštva v četrti ligi.

Prej se glede tistih pozicij nisva razumela..."enopozicijsko" pomeni, da treniraš samo eno pozicijo naenkrat, recimo samo centra. To pomeni, da lahko na teden dobijo samo trije igralci po 48 minut igre na tem mestu in tako tudi dobijo cel trening.
Dvopozicijsko treniranje pa pomeni treniranje dveh pozicij (recimo centra in krilnega centra), kjer lahko polnih 48 minut za cel trening tedensko dobi 6 igralcev. Takšen trening za vzgajanje U-21 reprezentantov ni primeren, ker je malo počasnejši od enopozicijskega.

Drugače pa kar tako naprej in srečno!

This Post:
00
160727.39 in reply to 160727.38
Date: 11/16/2010 9:21:12 AM
Overall Posts Rated:
170170
Pa vseeno ti svetujem, da poskusiš napredovati v tretjo ligo, ker bodo stroški vzdrževanja teh centrov že v dveh sezonah preveliki za proračun kateregakoli moštva v četrti ligi.

Prej se glede tistih pozicij nisva razumela..."enopozicijsko" pomeni, da treniraš samo eno pozicijo naenkrat, recimo samo centra. To pomeni, da lahko na teden dobijo samo trije igralci po 48 minut igre na tem mestu in tako tudi dobijo cel trening.
Dvopozicijsko treniranje pa pomeni treniranje dveh pozicij (recimo centra in krilnega centra), kjer lahko polnih 48 minut za cel trening tedensko dobi 6 igralcev. Takšen trening za vzgajanje U-21 reprezentantov ni primeren, ker je malo počasnejši od enopozicijskega.

Aja, sedaj razumem, jaz sem pa mislu da misliš "enopozicijko" da treniram samo npr. met pod košem

Ok, hvala in
Lp

From: copatar
This Post:
00
160727.40 in reply to 160727.11
Date: 11/17/2010 2:27:04 PM
Overall Posts Rated:
130130

Do kolikšne mere(višina plače) se lahko igralec razvije glede na potencijal?
Nekje na našem forumu je že bila objavljena tabela za vsak posamezen poten.,vendar je ne najdem več.
Prosil bi za ponovno objavo te tabele oz. link
Hvala,l.p.

This Post:
00
160727.41 in reply to 160727.40
Date: 11/17/2010 6:04:35 PM
Overall Posts Rated:
952952
0 Announcer: < 6k
1 Bench warmer: < 8k
2 Role player: < 13k
3 6th man: 15-18k
4 Starter: 26-30k
5 Star: 45-50k
6 AllStar: 60-80k
7 Perennial allstar: 95-140k
8 Superstar: 140-220k
9 MVP: 215-315k
10 Hall of famer: 500k+
11 All time great: 1M+

Upam, da ti pomaga v angleščini. Zraven imaš tudi številke, tako da če si navajen slovenščine, si lahko tudi s tem pomagaš.
Potencial vsebuje tudi "sub-level", kar v številkah pomeni, da je lahko potencial "Star" od 5.0 do 5.9. Zato lahko isti potenciali dosežejo limit malo prej, drugi malo kasneje.

From: leco

This Post:
00
160727.42 in reply to 160727.41
Date: 11/18/2010 8:46:27 AM
Slovenia Suns
II.1
Overall Posts Rated:
4444
Second Team:
Slovenia Suns II
Potencial vsebuje tudi "sub-level", kar v številkah pomeni, da je lahko potencial "Star" od 5.0 do 5.9. Zato lahko isti potenciali dosežejo limit malo prej, drugi malo kasneje.

to je mogoče ni pa sigurno...samo povem

From: Koperboy

To: leco
This Post:
00
160727.43 in reply to 160727.42
Date: 11/18/2010 8:57:03 AM
Overall Posts Rated:
952952
Vem, da je to še v fazi "testiranja" in da je en igralec šele sredi "raziskave", sam pa sem v to vedno bolj prepričan, ker treniram enega igralca s 6th man potencialom in ga nikakor ne morem natrenirati čez 12k plače, medtem ko lahko na trgu najdem igralce z istim potencialom, ki so prišli tudi do 18k plače. Sicer pa to ni kaj dosti pomembno pri U-2 reprezentantih, ki po mojem morajo imeti potencial vsaj allstar (zunanji igralci) oz. perennial allstar (C in KC). Za člansko reprezentanco pa je ponavadi tudi to premalo.

From: leco

This Post:
00
160727.44 in reply to 160727.43
Date: 11/18/2010 9:07:41 AM
Slovenia Suns
II.1
Overall Posts Rated:
4444
Second Team:
Slovenia Suns II
Mogoče imajo ti igralci na trgu drugačne skile? Jaz sem tega, ki to raziskuje razumel, da recimo zunanja obramba skoraj sploh ne vpliva na potencial in to koliko lahko igralce treniraš.... Ali pa mogoče res obstajajo subleveli za potencial.

Advertisement