BuzzerBeater Forums

BB Israel > נבחרת בוגרת עונה 20

נבחרת בוגרת עונה 20

Set priority
Show messages by
From: baruch2

This Post:
00
219149.32 in reply to 219149.31
Date: 6/20/2012 2:31:10 AM
neve hof b.c
III.9
Overall Posts Rated:
111111
קודם אני אתחיל ואומר שאני לא אוהב בד"כ לכתוב הרבה כמו הביטוי "קצר וקולע ארוך וצולע"
לעיניינו.
בניגוד אליך אני בהחלט חושב שהפציעה של קביליו הייתה משמעותית ביותר.
כל מבנה המשחק וטקטיקת המשחק נשען עליו כאשר אשכנזי היה אמור להוות שחקן משלים מתחת לסלים.
כמו לך אין לי את הסקילים של שחקני הנבחרת אולם סביר להניח שהמחליף של קביליו שנפצע קוקרל הסקיל שלו בהגנה הפנימית נמוך מזה של קביליו.

אני לא מקבל את ההנחה שדווקא זה שעלינו פנימה דפק את המשחק, אלמלא הפציעה הכל היה נראה אחרת.
ועוד משהו אתה הצגת את טקטיקת הלואו פוסט בתור טקטיקה שהשחקן הגבוה מקבל את הכדור ומחלק אסיסטים לגארדים, זה לא מדויק.
הלואו פסט זה משחק של הגבוהים נטו בנגוד לעדיפות פנימה שגם משחררים את הגארדים מידי פעם למצבי קליעה.
מה שגמר את המשחק זו ההגנה הפנימית ולא החיצונית, כיון ששתי הנבחרות עלו פנימה.
ועוד משהו אם לא לעלות שמירה אישית מה היית עולה איזורית 2-3? היית מקבל עוד יותר על הראש מהגארדים שלהום.
ברמות האלה ההגנות האיזוריות מהוות בעיה כיון שההבדל בין נבחרות הוא לא ממש גדול.
שיהיה ברור הדירוג העולמי של אנגליה מטעה היא נבחרת הרבה יותר טובה ממה שנראה.

מקווה שהבהרתי את עמדתי.

From: Ehud

This Post:
00
219149.33 in reply to 219149.32
Date: 6/20/2012 2:43:16 AM
Overall Posts Rated:
274274
אגב קצת מידע שלי לגבי שחקן שהיה אצלי ומכרתי, בוקרה בהחלט היה פותח בטקטיקה כזאת ותורם הרבה כשוטינג - אבל לצערנו הוא נפצע

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
From: Shadamher

This Post:
00
219149.34 in reply to 219149.31
Date: 6/20/2012 4:07:23 AM
Overall Posts Rated:
492492
קודם כל אני רוצה להגיד שהתגובה שלך מעוררת התפעלות - עשית ניתוח מעמיק ומאוד מעניין שבהחלט יכול ללמד אותנו איך להשתפר ותודה על כך, אבל אם אתה רוצה באמת לתת ביקורת בונה ולעזור להשתפר, אל תאמר משפטים מגוכחים כמו "היינו יכולים לדעתי לנצח את המשחק הזה (ואפילו בקלות)", זה סתם מרגיז ולא רלבנטי (ותכל'ס, גם פשוט לא נכון).1

ועכשיו לצד העינייני:
הבעיה העיקרית בניתוח של המצ' אפים שציינת הוא שזה נשען אך ורק על התכונות של השחקנים, אבל בבאזר יש השפעה גדולה מאוד (מאמר מוסגר: לטעמי לפעמים גדולה מידי) להבדלי גישה. ולכן כשקבוצה ביתית עולה בהתלהבות גדולה יותר השחקנים מקבלים בוסט אדיר, שמן הסתם מתבטא בכל הדברים שציינתי - כמו למשל שהס"פ חנק את שולמן או אחוזי הקליעה של הפ"ג שלהם.

אין מה לעשות הבדלי גישה זה דבר שטורף את הקלפים לגמרי, וכמעט תמיד מכריע משחקים בין קבוצות שהפער בינהם נמוך.

וכמה דברים לגבי בחירת הסגל:
בכלליות תמיד צריך לעשות פשרות בין ההתאמה המושלמת בהגנה, ולהתאמה המושלמת בהתקפה - אתה ביקרת את הבחירה ההגנתית ללא התייחסות בכלל לפן ההתקפתי - וללא ידיעת התכונות זה קצת חסר משמעות. אולי היה וויתור על אלמנט הגנתי כלשהוא - כדי ליצור יתרון התקפי גדול???

לגבי שולמן - מדובר בשחקן שהמשפט "המשכורת שלו משקרת" קטן עליו, ודווקא מבחינה הגנתית מדובר, לדעתי, בשומר הטוב ביותר באליפות ( בשיקלול שני ההגנות).1

לגבי הגארדים: בנוסף להגנה והתקפה פנימה שציינת חשוב מאוד שיהיה להם הגנה חיצונית גבוהה - ולא רק כדי למנוע קליעות אלא לשבש להם גם מסירת ושליטה בכדור, ובלאו פוסט חשוב לא פחות גם מסירה גבוהה מאוד לשני הגארדים.
ישנם שלושה שחקנים זמינים במאגר (כלומר לא פצועים ובכושר טוב) שגבוהים מהממומצע בכל התכונות שציינתי (מסירה, הגנה החוצה, הגנה פנימה, התקפה פנימה), אבל אחד מהם הוא קלעי גרוע (רק פ"ג) - תנחש מי השניים האחרים....
נכון, ונסובר ובובליל - שאגב, גם מהיחידים שנמצאים בכושר 9 בכל מאגר הגארדים .

ולגבי הפציעה של קביליו - מדובר בשחקן מאוד מגוון - הרבה יותר מכל מחליף שלו, אבל גם מדובר בשומר הכי טוב (והחוסם השני הכי טוב) בנבחרת ולכן האובדן שלו היה מכה קשה בהתחשב בטקטיקות של שתי הנבחרות.

בקיצור, אני מעריך את הניתוח שלך, אבל מבחינת בחירת הסגל לטקטיקה שנבחרה - לדעתי זו היתה הבחירה הטובה ביותר שהיה אפשר לעשות.

Last edited by Shadamher at 6/20/2012 4:16:25 AM

This Post:
00
219149.35 in reply to 219149.34
Date: 6/20/2012 6:48:03 AM
Overall Posts Rated:
343343
נתחילך מלהגיד שאני לא בטוח שהייתי עושה דברים שונים במיוחד במשחק הספציפי הזה בעיקר בגלל הכושר משחק אבל כמה נקודות כן למחשבה

מבחינה הגנתית אני ממש לא מכים שהיה לנו את הכלים ההגנתיים הטובים ביותר בובליל כן השומר החיצוני הטוב ביותר שלנו אבל וונאסובר ושוקי מהשומרים החיצוניים הגרועים ביותר שלנו שניים כאלה במשחק אחד זה פתח לבעיות במיוחד שאתה משחק עם סמול טבעי ברמה של שולמן שמבחינה הגנתית חיצונית אם מסתכלים בלבד הוא נחות מול כל גארד

הערה בונגע לשולמן הוא כנראה אחד הסמולרים הטבעיים הטובים בעולם ואני לא מגזים

השאלה היא אם לא היה מקום גם עם הכושר הרע ברגע שיש לך 2-3 שומרים חלשים חיצונית לשים את אחד השומרים הטובים יותר שלנו (ואני לא אומר בהכרך תבורי שהחליט לדפוק נפקדות השבוע מבחינת כושר) יש לנו עוד שחקן שניים ברמה ההגנתית הזאת

בנוגע ללאו פוט הוא מבוס באופן די מובהק על יכולות האחד על אחד של הגבוהים וכן על יכולת המסירה שלהם הם מקבלים כדור באזור הבקבוק ומישם מנסים ליצור מצב אם לא הולך הם אכן מוציאים כדור החוצה
אבל זה לא רק הגבוהים לכן בטקטיקה כזו עדיף לשחק כאשר יש לך שחקן דוגמאת בוקרה בגארדים ואני פחות אהבתי את ההצבה של שני הפוינטים במשחק הזה לנדאו לדעתי היה מסתדר יותר טוב מאחד מהם ואם זה היה במקום וונאובר שאמנם בכושר טוב זה היה אף משפר את מצב המשחק לדעתי

שניים משחקני הלאו פוסט המפורסמים בהיסטוריה הינם ג'ורדן וקובי שניהם כאמור גארדים בעלי יכולת פידאוואי מטורפת לכן לא חשוב רק יכולות הגבוהים אלא גם יכולות הגארדים

בנוגע לפציעה של קבאליו היא אכן פגעה בצורה משמעותית יותר ממה שאתה חושב במשחק בגלל יכולות של קרקוול אני ממש לא חושב שאני הייתי שם אותו במשחק לאו פוסט בטופס בכלל יש לו יכולות פנים מהטובות בנבחרת אבל למשחק לאו הוא די חור טובי ארז או ב היו עדיפים בהרבה

לכן עם הכושר הנוחכי כנראה שהשאלה היא למה ללכת על לאו פוט שהכלים שיש פחות מתאימים ללאו

Get your facts firs then you can distort them as you please. Mark Twain
This Post:
00
219149.36 in reply to 219149.35
Date: 6/20/2012 7:42:49 AM
Overall Posts Rated:
492492
רק תיקון קטן - וונסובר כבר לא גרוע בהגנה החוצה כמו שאתה חושב - הוא כנראה התאמן והשתפר מאז שראית פעם אחרונה את התכונות שלו.

ושולמן הוא סמול אדיר, כמו שציינת ההגנה החיצונית שלו לא משתווה לזו של גארד - אבל פה נכנס מה שאמרתי על פשרות בין הגנה והתקפה, או בין דגש לפנים ולחוץ. ולכן שולמן מביא הרבה מאוד לעמדה הזו אולי על חשבון קצת הגנה מבחוץ - מה שנראה כמו שיקול טוב כשאתה מעריך שהקבוצה שממול תעלה לוק.

אני לא בטוח כמה ההשוואה לקובי או ג'ורדן רלבנטי לבאזר - מהניסיון שלי בלאו פוסט מככבים כמעט תמיד הפאוור והסנטר.

Last edited by Shadamher at 6/20/2012 7:43:05 AM

This Post:
00
219149.37 in reply to 219149.36
Date: 6/20/2012 10:22:02 AM
Overall Posts Rated:
343343
אתה רוצה להגיד לי שבגיל 30 מישהוא אימן אותו הגנה חיצונית ועכשיו הוא מעל ההגנה החיצונית של שוקי? אם כן קיבלתי טעות אם לא היה התפשרות ענקית בהגנה למשחק הזה

לא אמרתי לא לשים את שולמן נהפוך הוא אבל אמרתי כאשר שולמן משחק וגם וונאסובר פותח קצת קשה שיש לך מחליף ברמה נמוכה בהגנה בסופו של יום היה לך 43 דקות של וונאסובר 43 דקות של שולמן 5 דקות של לנדאו 15 דקות של קוי ו 33 דקות של בובליל אתה קיבלת 33 דקות בלבד עם הגנה טובה של אחד הגארדים עוד 5 דקות עם הגנה סבירה לעמדה אחרת בגארדים עם שמירה ו 10 דקות על המגרש היה עם ההגנה החיצונית הכי נמוכה שהנבחרת יכולה לעלות

לכן יש מקום בתור מישהוא שכן מכיר את התכונות של השחקנים פלוס מינוס להסכים במקצת עם הביקורת של המר בחור שדיבר פה מיקודם לא בצורה תוקפנית כמובן אלא בצורה של ללמוד כמו שאמרתי אכן הטקטיקה נבנתה סביב קבאליו אבל העובדה ששאר הנבחרת לא הייתה בנויה לטקטיקה מעלה את השאלה הראשונית למה לעלות בטקטיקה הספציפית הזאת אם זה חומר השחקנים שיש לך למשחק

בלאו פוסט מככבים כמעט תמיד הפאוור והסנטר

ועכשיו נשאל אותך כמה פעמים שיחקת לאו עם גארדים עם חדירה ושליטה גבוהים עם שילוב של קליעה מבפנים גבוה? דווקא המסירה של הגארדים בלאו פחות משמעותית מאשר בטקטיקות אחרות

This Post:
00
219149.38 in reply to 219149.37
Date: 6/21/2012 4:09:34 AM
Overall Posts Rated:
492492
כן, וונסובר יותר גבוה ממילו - אתה לא מעודכן

המר בחור דיבר יפה מאוד וגם עינייני מאוד, והביקורת שלו מעוררת מחשבה וראויה להתייחסות רצינית, ועל כן אני הודתי לו. אני מקווה שהוא ימשיך כך וייהפך להיות חבר קבוע בפורום, ואולי ייגלה לנו את שמו כדי שנוכל להפסיק לקרוא לו מר בחור....

אני עדיין חושב שמסירה חשובה מאוד לש"ג בלאו, אולי לא כמו בלוק, אבל בהחלט יותר מאשר טקטיקות חוץ קלאסיות כמו מושיין או ראן אנד גאן, ולכן לנדאו וונסובר הם הכי מתאימים למצב הזה - גבוהים יחסית בכל התכונות שכולנו ציינו פה. וכמובן שוונסובר נבחר בגלל הכושר שלו.

השורה התחתונה שלי - הפסדנו בגלל הפסד גישה (ואולי גם בגלל קביליו שבאמת משמעותי לנבחרת), החלפה של ש"ג זה באחר, או שינוי באחד המחליפים, או שינוי ללוק לא היה משנה את זה.

This Post:
00
219149.39 in reply to 219149.38
Date: 6/21/2012 5:37:47 AM
Overall Posts Rated:
343343
לא מסכים עם ההערה האחרונה שלך זה כמו להגיד לא משנה מה אתה תהיה עם הבדל גישה אתה תפסיד וזה פשוט לא נכון יש משקל לטקטיקות לחומר השחקנים ועוד

גל אתה רוצה להגיד לי שטקטיקה שמבוססת על היכולת האישית של שחקנים בלאו פוסט דורשת יותר מסירה מטקטיקה שמבוססת על מסירות על קו השלוש שמחפשת מישהוא פנוי? (מושיין?) נראה לי קצת מופרח

הפדנו בגלל שילוב של דברים כנראה שהחלפת אחד מהם לא הייתה משנה אבל החלפה של מספר מהם אכן הייתה משנה אני כן חושב שהטקטיקה למשחק הזה עם חומר השחקנים שהיה לנו לא התאימה וזה כן גורם משמעותי

From: Cedar

This Post:
00
219149.40 in reply to 219149.34
Date: 6/21/2012 5:38:25 PM
Overall Posts Rated:
1414
דבר ראשון, אם המשפט שלי שהיינו צריכים לנצח את אנגליה בקלות הכעיס אותך אז אני מתנצל, אבל זו פשוט דעתי.
זו נבחרת נחותה משלנו, שרק פציעה של שחקן מפתח הפכה את המשחק ללא שקול, בהפרש גישות.

לעניין:
אני ביקרתי גם את הצד ההקפי וגם את הצד ההגנתי של הגארדים
הבחירה של לשים את שולמן על הש"ג הייתה טעות, כי פשוט לא הייתה לו את ההגנה החיצונית לעצור את המסירות.
לשים את הש"ג על הס"פ שלנם הייתה טעות מכיוון שלא הייתה לא את ההגנה הפנימית לעצור את החדירות לסל.
לגבי ההתקפה, הנה ציטוט מהפוסט הראשון שלי:
"הפ"ג שלנו סיים עם 20% מהשדה, הש"ג עם 35% ו-4 אסיסטים, הס"פ עם 50% אבל בעיקר בגארבג' טיים"
כל הנתונים האלה מראים שגם בחירת הגארדים להתקפה הספציפית הזו (כפי שכתב הבחור מעליי) לא הייתה טובה.

אז אם היו טעויות בבחירת הגארדים גם בהתקפה וגם בהגנה, וכל המערך נשען על הגבוהים, מה הפלא שהפסדנו כשהמשמעותי ביותר מביניהם נפצע.

דבר אחרון (לא מעוניין לנגח אף אחד, אם יצאתי מפרופורציות אז אני מתנצל מראש):
אני מעריך את זה שאתם אומרים שאתם מעוניינים לקבל ביקורת ולהשתפר, אבל זה לא מתיישב עם זה שאתם לא מוכנים לקבל את העובדה שכנראה עשיתם טעויות במשחק הזה.
אם אתם מבטלים את הניתוח שלי ושל משתמש נוסף במשפט:
אבל מבחינת בחירת הסגל לטקטיקה שנבחרה - לדעתי זו היתה הבחירה הטובה ביותר שהיה אפשר לעשות".
כאשר: א. אם זו הייתה הבחירה הכי טובה של שחקנים לטקטיקה, אז הטקטיקה הייתה טעות או ב. בחירת השחקנים לטקטיקה לא הייתה טובה (גם בחירת ההגנה של הגארדים הוכחה כטעות).
בכל מקרה טעות נעשתה. אם תמשיכו להתחבא מאחורי הפציעה של קביליו, לא נתקדם לשום מקום.
אם אתם לא מעוניינים בביקורת, אז תגידו. אני אקבל את זה ואשתוק.
אם אתם מעוניינים לקבל ביקורת, אז תפסיקו להתנהג כמו ילדים. תבינו שכל אחד עושה טעויות, או כמו שאומרים בצבא "מי שלא עושה לא טועה" (מה לעשות, בכל זאת קצין).
כל טעות אפשר לנתח ולהפיק ממנה לקחים להמשך, כל עוד מקבלים את העובדה שהייתה טעות.

This Post:
00
219149.41 in reply to 219149.39
Date: 6/22/2012 8:44:54 AM
Overall Posts Rated:
492492
אני לא אומר שהבדל גישה תמיד מנצח - אבל במשחקי נבחרות (שאלו קבוצות שבד"כ עולות עם שחקן איכותי בכל עמדה והם די מאוזנות) אם הקבוצות הן שקולות בכוחן, אז להבדלי גישה וביתיות יש השפעה מכרעת, בייחוד מול שמירה אישית שמאוד נפצוה במשחקי נבחרת - לא אידיאלי אבל אני חושב שזה נכון.

ניר- כן אני חושב שמסירה זו תכונה סופר חשובה לש"ג כשעולים לאו- וההתרשמות שלי עד היום מהמשחק מחזקת את זה -
לא נראה לי מופרח בכלל
אגב, מבט קצר בתכנת הניתוח של יוסף קה אומרת ששתי הטקטיקות שבהן יכולת המסירה של הש"ג הכי משפיע (יותר מיכולת הקליעה שלו) על ציוניי הקבוצה הן מושיין ולאו (ופרינסטון לא רחוק מאחורה), ככה שאולי שנינו צודקים...1

From: Shadamher

This Post:
00
219149.42 in reply to 219149.40
Date: 6/22/2012 8:58:08 AM
Overall Posts Rated:
492492
קודם כל הבהרה:
אתה כותב בהודעה שלך את הכל בגוף שני רבים (אתם, שלכם...) אז אני חייב שתבין-

אני אמנם חלק מצוות הנבחרת אבל בדיון הזה אני לא מייצג אותה ואך ורק מייצג את דעתי האישית וההתרשמות שלי מהצד בדיוק כמוך - אני לא מייצג את ניסן והאמת אין לי מושג מה הוא חושב על הדיון הזה.
אני לא שותף בהחלטת הסגל, החמישייה, הטקטיקה או הגישה וגם לא מתייעצים בי לפני המשחקים- כך שצריך להתייחס לדברים שאני כותב כעוד חבר בקהילה שמביע את דעתו רק במקרה היא מנוגדת לשלך.

ושוב (כבר אמרתי את זה פעמיים) - אני מאוד הערכתי את הביקורת שלך, ציינתי שאני חושב שצריך לקחת אותה ברצינות ושאפשר ללמוד ממנה לא מעט. אולי נעשו טעיות, אבל דעתי היא שהטקטיקה והחמישיה שנבחרו הם ראויות ונכונות.

לא ניפנפתי ולא ביטלתי שום דבר ממה שאמרת - אני רק חולק על חלק מהם - מותר לי

Last edited by Shadamher at 6/22/2012 9:01:05 AM

Advertisement