קודם כל אני רוצה להגיד שהתגובה שלך מעוררת התפעלות - עשית ניתוח מעמיק ומאוד מעניין שבהחלט יכול ללמד אותנו איך להשתפר ותודה על כך, אבל אם אתה רוצה באמת לתת ביקורת בונה ולעזור להשתפר, אל תאמר משפטים מגוכחים כמו "היינו יכולים לדעתי לנצח את המשחק הזה (ואפילו בקלות)", זה סתם מרגיז ולא רלבנטי (ותכל'ס, גם פשוט לא נכון).1
ועכשיו לצד העינייני:
הבעיה העיקרית בניתוח של המצ' אפים שציינת הוא שזה נשען אך ורק על התכונות של השחקנים, אבל בבאזר יש השפעה גדולה מאוד (מאמר מוסגר: לטעמי לפעמים גדולה מידי) להבדלי גישה. ולכן כשקבוצה ביתית עולה בהתלהבות גדולה יותר השחקנים מקבלים בוסט אדיר, שמן הסתם מתבטא בכל הדברים שציינתי - כמו למשל שהס"פ חנק את שולמן או אחוזי הקליעה של הפ"ג שלהם.
אין מה לעשות הבדלי גישה זה דבר שטורף את הקלפים לגמרי, וכמעט תמיד מכריע משחקים בין קבוצות שהפער בינהם נמוך.
וכמה דברים לגבי בחירת הסגל:
בכלליות תמיד צריך לעשות פשרות בין ההתאמה המושלמת בהגנה, ולהתאמה המושלמת בהתקפה - אתה ביקרת את הבחירה ההגנתית ללא התייחסות בכלל לפן ההתקפתי - וללא ידיעת התכונות זה קצת חסר משמעות. אולי היה וויתור על אלמנט הגנתי כלשהוא - כדי ליצור יתרון התקפי גדול???
לגבי שולמן - מדובר בשחקן שהמשפט "המשכורת שלו משקרת" קטן עליו, ודווקא מבחינה הגנתית מדובר, לדעתי, בשומר הטוב ביותר באליפות ( בשיקלול שני ההגנות).1
לגבי הגארדים: בנוסף להגנה והתקפה פנימה שציינת חשוב מאוד שיהיה להם הגנה חיצונית גבוהה - ולא רק כדי למנוע קליעות אלא לשבש להם גם מסירת ושליטה בכדור, ובלאו פוסט חשוב לא פחות גם מסירה גבוהה מאוד לשני הגארדים.
ישנם שלושה שחקנים זמינים במאגר (כלומר לא פצועים ובכושר טוב) שגבוהים מהממומצע בכל התכונות שציינתי (מסירה, הגנה החוצה, הגנה פנימה, התקפה פנימה), אבל אחד מהם הוא קלעי גרוע (רק פ"ג) - תנחש מי השניים האחרים....
נכון, ונסובר ובובליל - שאגב, גם מהיחידים שנמצאים בכושר 9 בכל מאגר הגארדים .
ולגבי הפציעה של קביליו - מדובר בשחקן מאוד מגוון - הרבה יותר מכל מחליף שלו, אבל גם מדובר בשומר הכי טוב (והחוסם השני הכי טוב) בנבחרת ולכן האובדן שלו היה מכה קשה בהתחשב בטקטיקות של שתי הנבחרות.
בקיצור, אני מעריך את הניתוח שלך, אבל מבחינת בחירת הסגל לטקטיקה שנבחרה - לדעתי זו היתה הבחירה הטובה ביותר שהיה אפשר לעשות.
Last edited by Shadamher at 6/20/2012 4:16:25 AM