Hvala za vse napisano! Mislim, da si zelo dobro povzel potek sezone in da mi ni treba napisati praktično ničesar več
Res je, mislim, da bi sezono prej lahko oklicali kot uspešno, kot pa neuspešno, seveda pa si v prihodnje želim skalpov reprezentanc tipa Belgije, Latvije, morda tudi Poljske. Mislim, da s potrpežljivim in konsistentnim delom lahko pridemo do tega nivoja.
Včeraj smo odigrali prijateljsko tekmo proti Argentini
(54254), ki je na tolažilnem turnirju nekoliko presenetljivo izločila Latvijo, nato pa v četrtfinalu klonila proti Bosni. Kljub nekoliko nižjemu entuziazmu, sem zaradi precej boljše pripravljenosti nasprotnika pričakoval precej bolj izenačeno tekmo, kot je kasneje bila. Do polčasa je bil rezultat še kolikor toliko poravnan, nato pa smo se dokaj hitro odlepili dvoma o zmagovalcu ni več bilo.
Pred tekmo sem naredil eno rošado v naši ekipi;
Slavko Plišic se je od reprezentance poslovil, najverjetneje bo reprezentančno kariero končal zgolj s 7 nastopi, je pa treba reči, da se je vedno izkazal. Namesto njega je bil vpoklican mladi
Oliver Simčič, ki je včeraj dočakal premierni nastop in dobro izkoristil 20 minut, ki jih je prebil na parketu (8 točk in 6 asistenc). Zagotovo Oliverju še manjka nekaj preskokov do stalnega mesta med deseterico (dvanajsterico), a ko bo zakrpal vse mladostne pomankljivosti, bo hitro postal nepogrešljivi član reprezentance.
Prihodnji teden igramo še eno prijateljsko tekmo in upamo, da bomo ulovili Nemce in/ali Slovake, ki so pred nami na lestvici, kar bi nas popeljalo v 3. kakovostni boben pri žrebu za naslednje EP. Vsekakor pa razlika med 3. in 4. bobnom ni tako opazna kot razlika med 4. in 5., tako da pomembno je, da smo se najverjetneje izognili zdrsu v slednjega.