Pridružujem se mnenju Cvetotu. Če vzgajaš U-21 reprezentante, je edina opcija trenirati enopozicijsko. Pri dvopozicijskem treningu bodo tvoji igralci vedno na slabšem proti igralcem, ki so treniral enopozicijsko, in zato nikoli ne bodo nosilci U-21 reprezentance. Možno, da bodo prišli noter kot druga ali tretja menjava.
Prejšnji igralci niso izostali iz U-21 reprezentance zato, ker si imel trenerja 4. stopnje, ampak zato, ker si treniral dvopozicijsko in verjetno tudi zato, ker želiš, da so tvoji centri "multi-skillani". Centri so eni najbolj eno-dimenzionalnih pozicij v igri; zunanja obramba in met iz razdalje so skoraj neobstoječi, met iz skoka ni preveč pomemben in edino vodenje žoge ter podaje so zaželjene. Če jih ni, tudi v redu. To pomeni, da če bodo tvoji centri zaradi tega multiskillanja imeli slabši skok ali slabši notranji met od drugih konkurentov za U-21, potem tvoji centri v reprezentanco niti ne bodo prišli oz. bodo, kot sem že napisal, druga ali tretja menjava.
Če bi pa res treniral centre tako, kot se zagre, bi vsak od tvojih treh trenirancev pri 21. letih imel tam med 100k in 150k plače. Ti bi za samo tri igralce tedensko plačeval torej okoli 400k. Prištej še plače ostalih igralcev in predvsem osebja, pa si potem preračunaj, če se ti s temi stroški še vedno splača ostati v četrti ligi. Razen če boš potem te centre prodal...
Moje mnenje je, da je treniranje U-21 reprezentantov finančno nevzdržno v četrti ligi, dvopozicijsko treniranje s trenerjem 7-stopnje pa enostavno metanje denarja skozi okno. Če res želiš pomagati U-21 reprezentanci, moraš po moje najprej začeti pri sebi in razmisliti o stroških in načinu treniranja.
Last edited by Koperboy at 11/15/2010 3:41:39 AM