BuzzerBeater Forums

Slovenija - II.4 > Sezona 33

Sezona 33

Set priority
Show messages by
This Post:
00
274740.286 in reply to 274740.285
Date: 1/5/2016 1:28:08 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
60-75, od igralca do igralca različno, glede na njihovo vzdržljivost

Si pa tudi sam želim da ne bo več poškodb pri nikomur, bomo v tem primeru gledali res zelo napeto končnico rednega dela v naši konferenci! Verjetno bolj zanimivo kot pa sam playoff

This Post:
00
274740.287 in reply to 274740.286
Date: 1/5/2016 12:27:04 PM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
Kratek komentar zdele ob polcajtu, predvsem za ekipe v modri skupini ki se borijo za playoff:

Toppies - Savlje: Osebno sm se odloču igrat z levo roko, ker sem bil mnenja da tudi z normalno zavzetostjo nekih pravih možnosti nimam.. no ob polčasu vodim 47-42, kar je zame presenečenje, res pa je da Toppies igra brez dveh nosilcev, kar nekako "izenači" moči, ob dejstvu da imam jaz še prednost domačega terena. Na koncu bo pomoje napeto, upam na zmago, ker s tem bi se krepko spremenila situacija v boju za playoff!

Radlje - Helios: ob polčasu vodstvo Heliosa 45-41, spet presenetljiv rezultat, pričakoval sem gladko vodstvo Heliosa in odločeno tekmo ampak je res da Radlje igrajo z višjo zavzetostjo. Me pa čudi da Helios ni preučil tekmeca, ki že celo sezono igra taktiko gibanja in bi ob napovedi gladko dvignil razliko za kar nekaj košev Vseeno na koncu pomoje gladka zmaga Heliosa, v tem ni dvoma.

MSC - AYAAN: po pričakovanjih tekma odločena že ob polčasu, 49-32 je vodstvo ki ga MSC ne bo pustu iz rok.

White Walkers - Too Red: predana tekma Too Red-a, tole je pa že lahko rahlo riskantno s strani Too Red-a, kajti če zmagajo tako Savlje kot Helios in še Strteničan in MSC, bodo v zelo slabem položaju, kajti koš razlike ne bodo nadoknadl do konca sezone kar pomeni da bojo mogl premagat vse tekmece in obenem računat da vsaj ena od ekip zgubi svoje tekme proti neposrednim tekmecem. Riskantno (je pa vprašanje če je playoff sploh v interesu).

Ainmosni - Strteničan: 33-36 ob polčasu, oba igrata dobro obrambo.. ali pa slabo v napadu Priznam da sem pred tekmo v vlogo favorita postavljal Ainmosni, tako da bom reku da se Strteničan "dobro drži", sploh ob dejstvu da Animosni igrajo z višjo zavzetostjo! Mislim da bo na koncu Ainmosni zmagal, ravno zaradi višje zavzetosti in pa ker igra pravo obrambo proti Strteničanovemu napadu. Bo pa napeto ( Sem očitno krepko precenil Ainmosne ozirom podcenil Strteničana, po 3 četrtinah zdej že 20 pik fore..)

EDIT: Še to, v primeru da premagam Toppies, bo s tem zelo verjetno tudi dokončno odločeno katere 4 ekipe se bodo uvrstile v playoff v rdeči skupini! Namreč White Walkerji in Violčni bodo danes zmagali z veliko razliko in potem bodo Toppies 2 zmagi za 4. mestom obenem pa še z 100~ koš razlike zaostanka, torej praktično 3 zmage! To pa bo težko nadoknadit v zadnjih 7 tekmah..

EDIT2: No pa v zadnji četrtini razpad sistema v moji ekipi.. ne razumem zakaj je v zadnji četrtini večino metov imel moj "center" Carlacchiani, pred tem sta večinoma metala Nered in Vara, in tudi imela obadva več kot 50% odstotek meta, potem pa je brez pravega razloga "na sceno" stopu Italjan.. seveda da je vse grešil V pomoč pa mu je bil še Dešman ki je po 3/3 metu v prvem polčasu prišel na sceno s serijo 0/4 in to je bolj ali manj to. Nered in Vara sta začela metat šele v zadnji minuti ko je bila tekma končana, večinoma je Vara metal trojke in seveda večino zgrešil. Škoda te tekme, če nebi gledal v živo se verjetno nebi sekiral tako pa sem 7minut do konca vodil za 4, potem pa razpad sistema

Last edited by Mod-Rn5ho [SLO U-21] at 1/5/2016 1:06:18 PM

This Post:
00
274740.288 in reply to 274740.287
Date: 1/5/2016 1:18:24 PM
Overall Posts Rated:
2525
V naši konferenci pa bo tudi zanimivo za boj v končnico, ostalo je še 5 ekip ki se bojo borile za uvrstitev v končnico. Boj bo potekal tudi za razvrstitev od 2-4, ker verjetno si noben nebo želel imeti celja že prvo kolo tako da borba bo :D To je zelo vredu za ligo da se moremo klubi non-stop krepit in dajat vse od sebe,...

This Post:
00
274740.289 in reply to 274740.287
Date: 1/5/2016 2:34:30 PM
Overall Posts Rated:
2525
Too Red se spopada z zelo slabo pripravljenostjo, ter slabim entuzijazmom ( se mi zdi? ). Drugače pa nisem pričakoval tako lahke tekme.

This Post:
00
274740.290 in reply to 274740.289
Date: 1/5/2016 2:49:05 PM
Too Red
III.1
Overall Posts Rated:
2525
Res je, ubadam se s slabo pripravljenostjo, zato sem danes raje predal tekmo, zavoljo boljšega prerazporejanja minut pred tekmami z neposrednimi tekmeci. En res dober vsestranski igralec mi manjka v rotaciji, da ne bi rabil predajat tekem. Vendar primarni cilj je trenutno nabavit dobrega trenerja, s čemer imam pa probleme, ker seveda nisem logiran v igro, ko se posli končujejo. Imam 3 res talente na branilskih položajih, pa jih ne razvijam dovolj dobro. Upam, da mi rata trenerja dobiti še pred koncem te sezone.

From: pevc

This Post:
00
274740.291 in reply to 274740.290
Date: 1/5/2016 3:04:55 PM
Overall Posts Rated:
88
Hahah ja res je savlje! Veliko presenečnje! Ampak moje ekipe ni nobenen podcenjeval--> mojo dvorano ste! Ni dolgo od tega, ko sem se bahal kako dober odstotek domačih tekem imam:)
Igral sem z levo roko z namenom, da Ainmosnega izgubim in raje probam Too Reda premagat, ker ta zmaga šteje 2 ampak se je izšlo:D zadnič sem uvidel, da lahko z normalno zavzetostjo premagam Ainmosnega ampak nisem imel namena, ker sem želel višji entuziazem za zadnje tekme:) Igralci so se izkazali!
Katanec bi rekel: KAPO DOL FANTOM! hahah

Edit: katastrofalen obisk, po 3 zaporednih porazih:s

Last edited by pevc at 1/5/2016 3:08:43 PM

From: Insomnia

To: pevc
This Post:
00
274740.292 in reply to 274740.291
Date: 1/5/2016 3:24:49 PM
Ainmosni
SKL
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Homines ex spatio
Čestitam pevc. Ekipi sta precej enakovredni, upal sem, da bom izničil tvojo prednost domačega terena z našo večjo zavzetostjo in špekuliral, da boš igral zunanji napad. Potihem sem pričakoval več od svojega krila, ki me je res razočaral. Skratka, dal sem od sebe vse, kar sem znal/premogel, pa si me še vseeno gladko premagal. Kapo dol, res. (pa brez jecljanja )

This Post:
00
274740.293 in reply to 274740.291
Date: 1/5/2016 4:07:58 PM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
S to zmago si si tudi bolj ali manj že zagotovil playoff, če računamo na to da boš premagal spodnje 3 ekipe in zagotovo ne boš izgubil vseh 4 tekem proti nepsorednim tekmecem.. z 2 zmagama prednosti in tako ogromno koš razliko prednosti, si pomoje vsaj nekih 90% notr

Jst kljub vsemu kar zadovoljen, sem končno vidu česa je sposoben moja Vara, ki je do zadnjih minut imel 55% met in prebijal nasprotno obrambo brez težav (pol je začeu trojke metat in seveda mu je met padu, niti 1 ni zadeu haha). Tko da se res že veselim da ga vidim v navezi z Žvabom pogruntat moram samo kako ju najbolje izkoristim, da bosta oba dajala maksimalen učinek - to bo zdej mi živce paralo še lep cajt

From: cesky
This Post:
00
274740.294 in reply to 274740.293
Date: 1/6/2016 9:17:28 AM
Overall Posts Rated:
00
jou..ima kdo morda kak nasvet kako najbolje zaceti? sam sem razmisljal delati na mladih igralcih

From: pevc

This Post:
00
274740.295 in reply to 274740.292
Date: 1/6/2016 9:51:58 AM
Overall Posts Rated:
88
Ja tudi jaz bi ti rad čestital, za tako dobro serijo zmag in pa nad svojo suverenostjo:) žal/na srečo se vse enkrat konča!

Hahah ja želel si preveč in se opekel tako na Heliosu in meni! Lahko bi premagal enega brez večjih težav ampak odločitev je bla kakršna je bla:DD Moji so odigrali dokaj vredu, imel sem dokaj veliko širino na K, kar mislim da se je dokaj poznalo:D Realno so vsi odigrali dobro, če pogledaš že samo ocene in tudi met je bil dokaj dober, če odmislimo trice in Tortoro hahahah ampak igralec ni tako nekoristen, kot se zdi na 1. pogled:DD

This Post:
11
274740.296 in reply to 274740.294
Date: 1/6/2016 10:09:24 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
Prvo pozdravljen!

Drugo, definitivno je to pravi (v bistvu edini) način Trenutno še nimaš infrastrukture in financ, da bi si lahko privošču boj za najvišja mesta in sam trg igralcev je v tem trenutku milo rečeno "nor" (tudi večina nas ki igramo že dlje časa, si težko privoščimo boljše igralce, ker so cene tako narasle).

Anywayz, najboljš kar lahko narediš je, da si najdeš 3-4 (oziroma vse tja do 6) mlade igralce, ki imajo potencial vsaj 5 (v bistvu še bolje 6, ampak vsaj 5 bo nekako zadostovalo za začetek). Takšni igralci so izjemno poceni, ker večina uporabnikov kupuje igralce z potencialom vsaj 7, večinoma pa 8+. Ampak po večini niti ne vedo zakaj Na kratko: s potencialom 6+ boš brez težav naredil igralca, ki ti bo zadostoval za igranje, zanj boš zapravil minimalno denarja, obenem pa ga boš po potrebi lahko tudi dobro prodal čez nekaj sezon. Več denarja bi v tem primeru zapravil za trenerja.. ampak počasi Torej, idealno v BB-ju (kot bi ti povedala večina uporabnikov) je enopozicijski trening ampak osebno sem mnenja da vsaj za začetek je dvopozicijski trening boljša izbira, ker lahko treniraš več igralcev hkrati, obenem pa se na dolgi rok ne bo toliko poznalo ker bodo imeli nižji potencial in posledično bodo kljub vsemu lahko prišli do maksimuma.

Torej, recimo da si zdej našu 4 trenirance, najbolje bi bilo da je začneš trenirati z treningom 1 na 1 in sicer, ali za branilce ali pa za krila (osebno bi jaz treniral za krila, torej krilo + krilni center, ker s tem pridobijo tudi met pod košem, res pa da v treningu za branilce napredujejo hitreje). Ta trening ti bo treniral igralce v metu, prodorih in vodenju (in met pod košem če treniraš za krila). S tem boš v 2-3 sezonah dobil igralce, ki bodo imeli prodiranje/vodenje/met nekje okoli 15. To je že kar lepa osnova. Recimo da bi ustvaril igralce podobne temu:

Torej, seveda ni nek presežek, ampak je pa to igralec ki je že lahko koristen in ki je bil ustvarjen v samo nekaj sezonah. Če imaš takšne igralce 3-4, seveda pomeni da lahko 2 recimo prodaš.

Primer: (35866831)

Takšni igralci so tudi zelo drobi za igranje v U-21 reprezentanci, kar ti da še dodatno motivacijo! Recimo veliko jih bo prišlo na trg zdej konec sezone, ko bo draft.. jaz osebno bi se seveda odločil za trening slovenskih fantov

Anyway, to je v bistvu najbolje kar lahko narediš v prvih par sezonah - ko izpadeš v 3. ligo, boš tam brez težav konkurenčen za playoff in v roku nekaj sezon boš lahko spet napadal narpedovanje v 2. ligo. Med tem časom treniraš in nadgrajuješ dvorano (to je zelo pomembno, kajti brez dobre dvorane, na dolgi rok pač ne boš preživel) in pa šparaš denar

Še par stvari:
-Kupi si trenerja vsaj stopnje 4 (odlično bi bilo da dobiš stopnjo 5, mislim da je po slovensko "napreden").
-Kupi samo igralce stare 18 let (na tvojem mestu bi počakal na konec sezone, ko bodo prišli novi 18letniki na trg
-Ne obupaj, ta igra se ne igra "na horuk" ampak na dolgi rok. Že zdej ti lahko povem da bo trajalo mesece preden boš zares skupaj sparvil ekipo in uredil vse zadeve, ampak tako to gre tudi v pravem življenju in ko enkrat prideš do točke da se postaviš na noge, igra postane neverjetno zabavna in zanimiva.
-Če imaš ša kakršnakoli vprašanja, samo vprašaj - ali tukaj, ali na slovenskem forumu ali pa mi piši privat

LP!

Advertisement