ממעקב שלי אחרי המשחקים שלהם נראה שהפער בדקות בין הפותחים למחליפים הוא קטן ביותר, משהו באזור 28-20
רציתי לשאול אותכם מה דעתכם על חלוקת דקות ומה השפעותיה ?
מיותר לציין שחלוקת דקות היא בהתאם לרוטציית החילוף;בין אם לשחקן הפותח יש מחליף בעמדת הבקאפ, או רק בעמדת הריזרב; כמו-כן, ברור שבמשחק צמוד, השחקן הפותח ישחק יותר מאשר במשחק שהוכרע בשלב מוקדם. בנוסף לאספקטים אשר צויינו קודם, הסטאמינה הינה מרכזית במספר דקות השחקן. הסטאמינה, בפירוש מכליל ביותר, קובעת את משך הזמן שיכול השחקן לספק את מיטבו.ניתן לראות זאת בכך ששחקן שמשחק את כל 48 הדקות, ציונו נמוך מאשר הוא משחק בהתאם לסטאמינה שלו(במקרה בוחן זהה); כלומר, במידה ויש לו מחליף בבק אפ, המחליף ייכנס בהתאם לסטאמינה של השחקן הפותח. בנוסף, ניתן לראות שכאשר שחקנים בקבוצה משחקים קרוב ל 48 דקות מול קבוצה שמבצעת חילופים,בהנחה ששאר האספקטים כמו ההתלהבות, כושר וטקטיקה זהים, הקבוצה עם ריבוי החילופים תנצח רבע אחרון.
בהמשך לנאמר יש כמה דגשים:א. שחקן יכול לתת את מיטבו גם משחק מלא, במידה והסטאמינה שלו גבוהה; ע"פ תצפיות, סטאמינה של 9 שווה כ 40 עד 43דקות בערך, ואילו סטאמינה ברמה 3, כ 30 עד 35 דקות בערך, כדוגמאות.
ב. לא תמיד המחליף ברמה של השחקן הפותח; לפעמים עדיף שהשחקן הפותח יתרום באחוזים נמוכים, מאשר המחליף במיטבו.
ג. חשוב לשים לב שהמחליפים תואמים את נתוני השחקן הפותח. במידה ומשחקים בטקטיקת לוק כאשר יש גבוהים בעמדות הגארד, לא יהיה נכון שהמחליפים יהיו גארדים טבעיים; מיותר לציין את ירידת ההשפעה של הלוק, והבעיה במאצ'אפים.
ד. נכון יהיה להגיד שסטאמינה גבוהה טובה יותר לנבחרת, מאשר לקבוצה.כאשר שחקן עם סטאמינה גבוהה משחק בקבוצה, הוא מתאים למשחק מלא+משחק כמחליף; כאשר שחקן עם סטאמינה נמוכה יכול אפילו לפתוח פעמיים, וכך השפעתו מחולקת נכון יותר במסגרת מספר הדקות האידאלי(בין 48 עד 75 ,בהערכה), כמובן שחשיבות כל משחק משפיעה על החלטת המאמן בסוגייה זו.
לאחר מכלול הדגשים הרשומים מעלה, אחד יכול להבין את חשיבותם של מחליפים.
לגבי הנבחרת הפולנית, ניתן לשער שהסגל הרחב שלהם מאפשר להם להתמודד היטב עם כל האספקטים הרשומים מעלה.
יתרה מכך, חשוב לזכור שלא מאמן הנבחרת מאמן את השחקנים.בעייתי ביותר להכריח מאמן קבוצה לשפר תכונות מסויימות כדי שהשחקן יתאים לנבחרת;לא תמיד הבקשה למאמן קבוצה שמשחק ראן, שיאמן קליעת פנים לגארדים שלו כדי שהמחליף גם כן יהיה מגוון או שיאמן סטאמינה כי אין תחליף לשחקן הזה בנבחרת, תתקבל בהבנה ובחיוב.
בעקבות ההערה האחרונה, והדיון לגבי מאמן הנבחרת, ראוי לציין שחשוב שמאמן נבחרת ידע להוציא את המיטב ממלאי קיים, ולא בהכרח שידע מה לשפר בכל שחקן. לדעתי, יהיה נכון לזמן שחקנים עם ערך נמוך יותר רק בשביל שיתאימו למשימות ספציפיות, כמו גארד עם טווח נמוך יותר אבל עם תכונות פנים, וחדירה גבוהה כאשר משחקים לוק, כדוגמא.
לסיכום, אני רק רוצה לציין שכל הנאמר הינו מההערכות ותצפיות בלבד, ואינו מחוייב במציאות. בנוסף, אני לא מכיר את הנבחרת שלנו מספיק כדי לדון בה, אך אני בטוח שאם תרצה(מופנה לניו אורלינס פול, מאמן הצעירה) תוכל לתעל את הכתוב לכיוונים חיוביים, וליישם במשחקים הבאים.
מצורפת דוגמא למשחק שרואים, כביכול, מהפך של נבחרת פולין ברבעים האחרונים; ראוי להסתכל על הדקות של הנבחרת הפולנית לעומת מקבילתה הצרפתית, ועל הדקות של שחקן המטרה הצרפתי בפיישנט.
(18254)מעבר להבנתי איך עושים זאת, אך צריך להעביר את דיון זה לפורום הטקטיקה.
כל טוב.
Last edited by Oakley at 2/9/2012 9:27:42 PM