BuzzerBeater Forums

BB Israel > בחירות לנבחרת - דיון

בחירות לנבחרת - דיון (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
208863.27 in reply to 208863.26
Date: 2/9/2012 11:24:22 AM
Overall Posts Rated:
5858
ניסן וארבל

תודה על התשובות ובהצלחה בהמשך

נ.ב

ניסן אהבתי את החתימה החדשה

From: GM-Arbelon

To: Ehud
This Post:
00
208863.28 in reply to 208863.17
Date: 2/9/2012 12:21:03 PM
Ramat-Ilan Pilots
III.4
Overall Posts Rated:
413413
Second Team:
The Flutzer Fleatzers
דווקא אני חושב שהגילאים בהם כוכבי נבחרת נמצאים בערך בשיאם זה 25 - 26. פוטנציאל היכל התהילה ואמ וי פי מתאמנים לא רע בגילאים אלו ומגיעים לשיאים מבחינת יכולת ותכונות.

מסכים איתך ובאמת הגארדים שלנו צעירים ועם עתיד. הגבוהים ממש במצב קשה כשאין גבוה אחד מתחת לגיל 27 חוץ מקביליו. אילן ארז עוד יכול להתאמן אבל אנחנו צריכים סנטר סנטר. חזק בראשיות ובלי חולשות משניות ואולי באמת כדאי שקבוצות ישראליות ואני ביניהם יתחילו לאמן גבוהים.

From: Ehud

This Post:
00
208863.29 in reply to 208863.28
Date: 2/9/2012 1:34:16 PM
Overall Posts Rated:
274274
בהחלט

אני הייתי מאוד שמח לאמן פוטנציאל שכזה, "לצערי" אני התחלתי פרוייקט שכזה עם שחקן אירי ולא ישראלי
אולי אני אמצא העונה איזה פרטנר ישראלי שיתאמן איתו

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
This Post:
00
208863.30 in reply to 208863.29
Date: 2/9/2012 4:04:04 PM
Seattle SuperSonics!
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
211211
אתם צריכים להבין שלא משנה כמה משניות תהיה לשחקן.
גבוה צריך קודם כל תכונות ראשיות בשביל נבחרת.
רן באס לא מתאים לנבחרת עם 17-15-15 בראשיות למרות שהמשניות יפות.
גם טריפל 16 לא מספיק לנבחרת.
זה או טריפל 17 ומעלה או ריבאונד 16 והגנה וקליעה 18+

בואו לא נעשה צחוק מעצמנו.
הגבוהים הצעירים שלנו לא מתאמנים לרמות האלה וכאן מתחילה הבעיה.
אם זה ישאר ככה אנחנו נמשיך להיחלש כי הגבוהים בנבחרת מתחילים להזדקן. בעוד מספר עונות יתחילו גם לרדת בתכונות.
יש הרבה גבוהים שיצאו מהצעירה עם תכונות ראשיות יפות כמו אורי דוד-דודי ברק-אבנר פישנזון-העונה יש את מנשה ועוד אחרים.
הראשיות שלהם לא מספיק גבוהות בשביל הבוגרת.
צריך למצוא נוסחה איך מאמנים ממשיכים לאמן את השחקנים.
במדינות אחרות בעולם יש הרבה קבוצות חווה שעושות את זה

From: chp3
This Post:
00
208863.31 in reply to 208863.30
Date: 2/9/2012 4:53:58 PM
Overall Posts Rated:
6767
אם מישהו חשב על ההצעה של אהוד אז בבקשה
(14825523)
גידי ארביטמן, ביחד עם קביליו היו צמד קטלני מאוד שלא היה כמותו בניתור בנבחרת צעירה
שחקן שאם יעבדו עליו יכול להיות אדיר, גם מרחק גבוה מאוד

ונחזור למתמודדים-
בעונות האחרונות אני בטוח שכולם שמים לב לתופעה ששמה פולין. הפולנים מציגים גם בצעירה וגם בבוגרת נבחרות אדירות ועונה שעברה שתיהן הביא גביע מוזהב הביתה

ממעקב שלי אחרי המשחקים שלהם נראה שהפער בדקות בין הפותחים למחליפים הוא קטן ביותר, משהו באזור 28-20
רציתי לשאול אותכם מה דעתכם על חלוקת דקות ומה השפעותיה ?

From: ig
This Post:
00
208863.32 in reply to 208863.28
Date: 2/9/2012 5:24:41 PM
Jerusalem TET
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Jerusalem TET Utopia
בעקבות הקפיצה במשכורת של רן והמשכורות בכלל, וגם בשל בעיית הגבוהים בנבחרת, אני שוקל להוציא אותו למכירה, ואפילו לאמן אותו בראשיות לפני כן. השאלה היא אם מישהו בליגת העל מוכן לקחת אותו בסכום שיצדיק ולו במעט את 7 עונות של השקעה בו, אני מוכן להצעות.

From: Oakley

To: chp3
This Post:
22
208863.33 in reply to 208863.31
Date: 2/9/2012 9:06:41 PM
Overall Posts Rated:
1616

ממעקב שלי אחרי המשחקים שלהם נראה שהפער בדקות בין הפותחים למחליפים הוא קטן ביותר, משהו באזור 28-20

מיותר לציין שחלוקת דקות היא בהתאם לרוטציית החילוף;בין אם לשחקן הפותח יש מחליף בעמדת הבקאפ, או רק בעמדת הריזרב; כמו-כן, ברור שבמשחק צמוד, השחקן הפותח ישחק יותר מאשר במשחק שהוכרע בשלב מוקדם. בנוסף לאספקטים אשר צויינו קודם, הסטאמינה הינה מרכזית במספר דקות השחקן. הסטאמינה, בפירוש מכליל ביותר, קובעת את משך הזמן שיכול השחקן לספק את מיטבו.ניתן לראות זאת בכך ששחקן שמשחק את כל 48 הדקות, ציונו נמוך מאשר הוא משחק בהתאם לסטאמינה שלו(במקרה בוחן זהה); כלומר, במידה ויש לו מחליף בבק אפ, המחליף ייכנס בהתאם לסטאמינה של השחקן הפותח. בנוסף, ניתן לראות שכאשר שחקנים בקבוצה משחקים קרוב ל 48 דקות מול קבוצה שמבצעת חילופים,בהנחה ששאר האספקטים כמו ההתלהבות, כושר וטקטיקה זהים, הקבוצה עם ריבוי החילופים תנצח רבע אחרון.
בהמשך לנאמר יש כמה דגשים:א. שחקן יכול לתת את מיטבו גם משחק מלא, במידה והסטאמינה שלו גבוהה; ע"פ תצפיות, סטאמינה של 9 שווה כ 40 עד 43דקות בערך, ואילו סטאמינה ברמה 3, כ 30 עד 35 דקות בערך, כדוגמאות.
ב. לא תמיד המחליף ברמה של השחקן הפותח; לפעמים עדיף שהשחקן הפותח יתרום באחוזים נמוכים, מאשר המחליף במיטבו.
ג. חשוב לשים לב שהמחליפים תואמים את נתוני השחקן הפותח. במידה ומשחקים בטקטיקת לוק כאשר יש גבוהים בעמדות הגארד, לא יהיה נכון שהמחליפים יהיו גארדים טבעיים; מיותר לציין את ירידת ההשפעה של הלוק, והבעיה במאצ'אפים.
ד. נכון יהיה להגיד שסטאמינה גבוהה טובה יותר לנבחרת, מאשר לקבוצה.כאשר שחקן עם סטאמינה גבוהה משחק בקבוצה, הוא מתאים למשחק מלא+משחק כמחליף; כאשר שחקן עם סטאמינה נמוכה יכול אפילו לפתוח פעמיים, וכך השפעתו מחולקת נכון יותר במסגרת מספר הדקות האידאלי(בין 48 עד 75 ,בהערכה), כמובן שחשיבות כל משחק משפיעה על החלטת המאמן בסוגייה זו.
לאחר מכלול הדגשים הרשומים מעלה, אחד יכול להבין את חשיבותם של מחליפים.
לגבי הנבחרת הפולנית, ניתן לשער שהסגל הרחב שלהם מאפשר להם להתמודד היטב עם כל האספקטים הרשומים מעלה.
יתרה מכך, חשוב לזכור שלא מאמן הנבחרת מאמן את השחקנים.בעייתי ביותר להכריח מאמן קבוצה לשפר תכונות מסויימות כדי שהשחקן יתאים לנבחרת;לא תמיד הבקשה למאמן קבוצה שמשחק ראן, שיאמן קליעת פנים לגארדים שלו כדי שהמחליף גם כן יהיה מגוון או שיאמן סטאמינה כי אין תחליף לשחקן הזה בנבחרת, תתקבל בהבנה ובחיוב.
בעקבות ההערה האחרונה, והדיון לגבי מאמן הנבחרת, ראוי לציין שחשוב שמאמן נבחרת ידע להוציא את המיטב ממלאי קיים, ולא בהכרח שידע מה לשפר בכל שחקן. לדעתי, יהיה נכון לזמן שחקנים עם ערך נמוך יותר רק בשביל שיתאימו למשימות ספציפיות, כמו גארד עם טווח נמוך יותר אבל עם תכונות פנים, וחדירה גבוהה כאשר משחקים לוק, כדוגמא.
לסיכום, אני רק רוצה לציין שכל הנאמר הינו מההערכות ותצפיות בלבד, ואינו מחוייב במציאות. בנוסף, אני לא מכיר את הנבחרת שלנו מספיק כדי לדון בה, אך אני בטוח שאם תרצה(מופנה לניו אורלינס פול, מאמן הצעירה) תוכל לתעל את הכתוב לכיוונים חיוביים, וליישם במשחקים הבאים.
מצורפת דוגמא למשחק שרואים, כביכול, מהפך של נבחרת פולין ברבעים האחרונים; ראוי להסתכל על הדקות של הנבחרת הפולנית לעומת מקבילתה הצרפתית, ועל הדקות של שחקן המטרה הצרפתי בפיישנט.
(18254)
מעבר להבנתי איך עושים זאת, אך צריך להעביר את דיון זה לפורום הטקטיקה.
כל טוב.

Last edited by Oakley at 2/9/2012 9:27:42 PM

This Post:
00
208863.34 in reply to 208863.33
Date: 2/10/2012 4:57:23 AM
Overall Posts Rated:
114114
אכן הרוב היה יותר קשור לדיונים על טקטיקות, אבל סה"כ לעניין- אני כן ירחיב קצת על משהו שהעלית שהוא נכון בעיני וגם עשיתי את זה לא פעם למרות שהייתה ביקורת על זה - אחד מהיתרונות שיכול לייצר מאמן בנבחרות הוא שניתן להזמין שחקנים למשימות מיוחדות שיש להם כל מיני חריגויות בתכונות מסוימות ולהתאים אותם לטקטיקות שונות. יש שחקנים מסוימים יחידי סגולה שבאמת בפער עצום מכל האחרים שצריכים לשחק כל משחק אבל כל שאר הרוטציה וגם הרוטציה הרחבה יותר שמחוץ לנבחרת ניתנת לזימון לצורך משחקים ספציפיים, כאשר לפעמים שחקנים פחות טובים במכלול הם טובים יותר למשחק ספציפי כרול פליירס או כשוברי שוויון. זה אחד הדברים הכי שונים בנבחרות מבקבוצה שבה אתה כבול לאותם שחקנים לתקופה ארוכה וצריך להביא שחקנים שהם מספיק טובים בכל דבר ולא בהכרח מצטיינים במימד מסוים בצורה יוצאת דופן. זה משהו שיחסית היה חסר לי בחלק מהנבחרות שלנו עד היום ונעשה בו מעט שימוש- כאשר ההרכבים וההיררכיות בנבחרת היו קצת קבועים מידי לפעמים.
אגב, אוקלי כמו צ'ארלס או כמו אנני?

אם למרות כל המאמצים שלך לא הצלחת למצוא דאודורנט טוב הכי חשוב זה לא להרים ידיים...
From: GM-Arbelon

To: chp3
This Post:
00
208863.35 in reply to 208863.31
Date: 2/10/2012 6:32:24 AM
Ramat-Ilan Pilots
III.4
Overall Posts Rated:
413413
Second Team:
The Flutzer Fleatzers
בעונות האחרונות אני בטוח שכולם שמים לב לתופעה ששמה פולין. הפולנים מציגים גם בצעירה וגם בבוגרת נבחרות אדירות ועונה שעברה שתיהן הביא גביע מוזהב הביתה

חלוקת הדקות היא מעולה לדעתי. היא מאוד תלויה באיכות המחליפים ובשיטת המשחק אבל אם נצליח להגיע למצב בו המחליפים ברמה גבוהה כמו הפותחים, נוכל להגיע לחלוקת דקות טובה כזו שתתן לנו יתרון בדקות האחרונות בגלל כושר גופני ירוד של הקבוצה היריבה.

This Post:
00
208863.36 in reply to 208863.31
Date: 2/11/2012 4:57:45 AM
Overall Posts Rated:
114114

ונחזור למתמודדים-

במקרה הספציפי הזה - בגלל רמת הנבחרת הגבוה הדקות מתחלקות כך ולא בגלל שהדקות מתחלקות כך רמת הנבחרת גבוהה. הפולנים מנצחים בקלות משחקים בהרבה מקרים ולכן מגיעים לגרבג' טיים שמוסיף עוד 6-8 דקות יותר מהממוצע למחליפים על חשבון הפותחים. לגבי ההשפעות של חלוקת דקות - פחות עייפות מובילה לפחות ירידה ביכולת ככה שכשאפשר לשים מחליף חזק אין ספק שמומלץ כמובן לשים מחליף נפרד לכל עמדה ולא לשחק עם מחליף לשתי עמדות אם לא חייב ומעבר לזה צריך להודות שדי קשה לשלוט בחלוקת הדקות שיהיו מתחת ל35 במשחק נתון ולכן חשוב ששחקני החמישייה יהיו בעלי סיבולת סבירה. עוד דבר שמשפיע אצל שחקנים ספציפיים על הדקות הוא כמובן העבירות(במידה שהוגדר שמאמן מחליף שחקנים עם עבירות) שמגבילות את כמות הדקות לפעמים ובמקרים של שחקנים שיותר מועדים לעבירות רבות כדאי לשים דגש על מחליף יותר איכותי.

אם למרות כל המאמצים שלך לא הצלחת למצוא דאודורנט טוב הכי חשוב זה לא להרים ידיים...