BuzzerBeater Forums

BB Suomi > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
306101.27 in reply to 306101.26
Date: 09/09/2020 11:59:47
BetoniBasket
III.7
Overall Posts Rated:
25242524
No, nyt on kumminkin sen verran kovat kaverit ehdolla, ettei ihan paskaa manageria tartu Suomen peräsimeen.
Joskus tuntuisi, että pelissä pitäisi olla majuihin sellainen 3:n managerin kombinaato (valittaisiin vaaleilla), päävalmentaja, hyökkäysvalmentaja ja puolustusvalmentaja, joista ensimmäisellä lopulta vastuu ja päätäntävalta pelattavaan otteluun valitusta taktiikasta. Nykysysteemissä tuntuu hieman siltä, että päävalmentaja on ehkä hieman liiankin yksin loppuvalinnoissa ?

From: kbasket
This Post:
00
306101.28 in reply to 306101.27
Date: 09/09/2020 12:26:48
PaaPoo
II.3
Overall Posts Rated:
394394
Tämä kysymys tulee toki osittain omista lähtökohdista molemmille ehdokkaille ja molemmat ovat vähän tarkempaa tietoa kysymykseen liittyvästä pelaajasta saaneet, joten en yleisemmin paljasta tarkkoja taitoja...

Eli, miten koette 3-2 paikan korkean IS:n omaavalla PF:llä?

Johdattelevia mutu ajatuksia... Mielestäni siis aja korille-taktiikalla sentteri ei ota niin paljon heittoja, että tarvitsisi mielestäni todellista sisähyökkäys uhkaa mutta PF on tässä taktiikassa aika olennainen mielestäni. Voisiko siis sentterin rakentaa kuten tähänkin astin mutta PF olisikin rakennettu enemmän kuten oma pelaajani? Toki tässä joutuu sitten antamaan levypalloissa aika paljon eteen mutta 3-2 paikka ei levypalloihin sinällään määräänsä enempää perustu. Tätäkin voi taas vähän paikata nostamalla hitusen lisää SF:n levypallotaitoja jne.. Lisäksi rosterissa voisi olla perinteisempi SF, eli vähemmän ulkopuolustusta ja enemmän sisätaitoja, jolloin voisi myös välillä pelata miesvartioinnilla jne.. Mielestäni tällainen muutos toisi hieman enemmän variaatiota mahdollisuuksia ja välillä saataisiin uhka myös selkeämmin korin alle. Lisäksi vaikka pelattaisiin välillä selkeämmin ulkokautta, toimisi tämä kyseinen PF ihan hyvänä vaihtomiehenä pakkihirmuille.. Ei siis mielestäni tarvitse tehdä isoja muutoksia pelaajien taitoihin mutta monimuotoistaisi pelaamista.

Toivottavasti en vastannut liikaa omaan kysymykseen ja teille jää tilaa tätä edes miettiä..

This Post:
11
306101.30 in reply to 306101.18
Date: 09/09/2020 15:04:42
Kauan tässä henen projektissa vielä kestää? Nyt olisi kuuma manageri kyllä vastaehdokkaana, joten pitääpä miettiä.


No täähän on tavallaan jatkuva projekti, joka jakautuu erimittaisiin sykleihin johtuen käytössä olevasta materiaalista. Mutta menossa olevan syklin "kliimaksi" voidaan sanoa olevan 2 kauden päästä, kun nykymateriaalin (tarkoitan tällä näitä tärkeimpiä pelaajia) vahnin pelaaja eli Esa Kero on 32-vuotias eli uransa huippukaudella (kokemus maksimissa mutta taidot eivät kuitenkaan vielä putoa). Ei se tarkoita tietenkään sitä etteikö menestystä voisi/saisi tulla aiemminkin. Mut näin tän ite koen.

From: hene10

This Post:
22
306101.31 in reply to 306101.19
Date: 09/09/2020 15:59:21
Alotit näköjään tälleen kevyellä? No, kai sitä myöhemmin vielä vähän tehostat tenttausta...


1. KTP-olut
2. Tätä tehdään aika tarkasti, käymällä läpi ensin pelaajisto palkan mukaan järjestäen, sen jälkeen ruvetaan kaivelemaan omia kätköjä eli tsekataan löytyykö kenenkään vastustajan pelaajien taitoja omasta "databasesta", sit hyödynnetään myös "apuvalmentajan" pelaajatietokantaa. Tietenkin perinteiset aiemmat ottelut melko pitkältä aikaväliltä, tsekataan onko vastustajan manageri ollut miten pitkään joukkueen puikoissa, perehdytään kuinka peluuttaa seurajoukkuettaan, käyttää intoa jne. Onhan se melko pitkä prosessi. Toki sitten näitä heittopusseja vastaan saman mittasta operaatiota ei tarvita.
3. Järki yleensä lopulta vie voiton. Muttei aina.
4. Riskinottaminen ehdottomasti. Himmailu, ja keskinkertaisuuteen tyytyminen ei kuulu mun palettiin. All or nothing -meininki.
5. Tästähän aika vähän aikaa sitten puhuttiin aika paljonkin keskusteluissa ihan omassa puussaankin. Eli mun mielipide on, kun sitä ei voi millään ilveellä oikein kitkeä pois (paitsi poistamalla asenne-vaihtoehdon kokonaan) niin sen kanssa on elettävä ja yhtälailla kun rennon sopiminen, myös sen rikkominen kuuluu kuvaan. Mutta molempia yritän välttää niin paljon kun mahdollista. Joskus vaan on joutunut tilanteeseen esim. maajoukkueen peräsimessä missä on ollut vähän pakko hyväksyä ehdotus, koska sen hyväksymättä jättäminen aiheuttaisi kohtuutonta haittaa oman joukkueen mahdollisuuksille.
6. Riippuu pitkälti tilanteesta. Nyt esimerkiksi alkavista EM-kisoista haetaan ehdottomasti jatkolohkopaikkaa "ensitavoitteena" ja lopullinen tavoite selkiytyy turnauksen edetessä, mutta MM-kisapaikka seuraavalle kaudelle on hyvä lähtökohta.


7. Tää on kyllä vaikea, olen myös kyseisen huumorin vilpitön ystävä, joten valinnan varaa on! Sanotaan nyt kuitenkin case Japanin suurlähetystö.
8. Ihan perinteisesti huolehtimalla viikkominuuteista +hierova lekuri +psykologi. Pelikuntotreeniä vaan siinä tapauksessa että on ihan pakko.
9. Heittämällä tärkein, GDP, eli Game-Day Prep, eli kotimaisemmin "arvaukset". Näyttelee todella suurta roolia Maajoukkue-peleissä. OD, ID, SB ja RB onkin ne neljä muuta sit, kaikki lienee tietää mitä ne tarkottavat ja miks just nuo taidot on mulle ne tärkeimmät 🙂 Muista asioista sit melkeen voikin puhua niiden oikeilla nimillä.
10. Pakko sanoa et kun ensimmäisen kerran voitin, kauden 13 vaaleissa, niin sillon oli sellaista hulinaa että oksat pois! Jokainen kuka kaipaa vaikka pientä iltaviihdettä voi käydä lukemassa sen ajan vaalipuita, ovat vähän erinäkösiä kuin vaikka edellisten 30 kauden 😂 Ja ääniä vaaleissakin jaettiin pitkälti toista sataa...tiedän, kuulostaa uskomattomalta tänä päivänä...
11. Hieman yllättäen itseäni kiinnostaa jatkaa nyt maajoukkueen peräsimessä, mutta esim. atsii olisi kiva joskus nähdä maajoukkueen puikoissa, jommankumman. On toki muitankin nimiä, esim. Codemasters mutta siellä ei oikein koskaan ole tsinut olla kipinää näihin pesteihin. Justme:llekkin joskus pestin soisin, mutta en juuri nyt 🙂

12. RnG eiku GnR Tallinnassa Laululavalla 2018
13. Maine on mennyt, kunnianhimo on kyltymätön.
14. Konstit on hyvin rajalliset, mutta kunnon vaalipeijaisethan on tietysti parasta mainosta. Keskusteluissa ylipäätään asioiden puiminen, mutta jos uusi manageri ei sinne eksy niin vaikea sinne on johdattaa. Mitä yhteistyöhön U21-"organisaation" kanssa tulee, sanoisin sen olevan jokseenkin saumatonta ja fps37:n kanssa ollaan tehty erittäin pitkää yhteistyötä, ja tätä kautta tavallaan tulee oltua kontaktissa välikäden kautta näihin uusiinkin pelaajiin jos siellä draftissa onnistaa.

Merkit loppuu, jatketaan alempana...!

From: hene10

This Post:
00
306101.32 in reply to 306101.31
Date: 09/09/2020 16:09:03
15. Kehitteillä on siis perinteisen TSP-listan ohelle hieman toisenlaista listausta, ja mietinnässä muunkin laista ohjelmaa lähinnä keskusteluihin. Esim. aiemmin käytössä olleet pelien ennakkoasetelmat ja jälkipuinnit plussineen ja miinuksineen nykyistä järjestelmällisemmin on harkinnassa.

16. Tietenkin tulosta pyritään tekemään, mutta ilman yhteisöllisyyttä se ei ole mahdollista. Meillä on mahtava treeniyhteisö, js ilman tätä tosiaan ei olisi koskaan mitään tuloksia tullutkaan eikä tulisi jatkossakaan joten pakko valita yhteisöllisyys.

17. Murea liha.
18. Justme on antanut voitelurahaa.
19. 51
20. Tietenkin.

From: hene10

This Post:
00
306101.33 in reply to 306101.22
Date: 09/09/2020 16:45:55
22 kautta sitten me käytettiin Empty Boxsausta, kuten jo aiemmin mainitsin. Sillä luotiin se ero, joka on välttämätön luoda jotta isojen maiden kanssa pystytään painimaan samalla molskilla. Sitä ei silloin käyttänyt läheskään kaikki joukkueet, ja tosiaan meillä oli siihen erinomaisesti sopivat pelaajat. Käyttäjiä on tietysti vähemmän ympäri maailmaa, mutta niin on Suomessakin. Eli voimasuhteet ovat kutakuinkin samat.

Kuten sanoi, TSP-mittari on heikko tapa arvioida maajoukkueen iskukykyä. Ei siis kannata vetää siitä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Mutta jos nyt käytetään sitten vaikka sitä Kiinaa tässä mittarina, niin onhan se silti iso ero jos sulla on 18 ukon ringissä kaikki yli 150 TSP ukkoja vs. 1-2 ukkoa. Luulen että ymmärrät pointin.

Vastaanottaisin mielelläni lisätietoa näistä Kiinan blokki+sisäpakki-ihmeistä, ovat päässeet uimaan tutkani ohi. Ihme että peluuttavat maaotteluissa sit kuitenki paljo huonompia ID+SB komboja 3-2 paikkaa pelatessaan...


This Post:
11
306101.34 in reply to 306101.27
Date: 09/09/2020 16:54:05
Mulla on oikein mainio "apuvalmentaja", joka on toiminut aikanaan useamman kauden Ranskan maajoukkueen peräsimessä jne. Toimii oikein hyvänä apuna "haastamalla" esim. taktiikoita / pelaajavalintoja jne. Eli ei tätä ihan yksin vedetä vaikkei Mr.Assistant hirveesti pakallisessa mediassa esillä olekkaan 🙂

From: hene10

This Post:
00
306101.35 in reply to 306101.28
Date: 09/09/2020 17:17:35
Kyllähän me on sisätaktiikoitakin käytetty, ihan toimivastikin (voitokkaasti) vaikka usein toisin ajatellaan. Puolustuksessa on se 3-2 paikka enemmän se kiveen hakattu, kun hyökkäysosastolla ulko/kärsivällinen vaikka ne pääroolia ovatkin näytelleet. Mutta sisätaktiikoihin ei silti ole varaa uhrata pelaajaa jolle treenattaisiin ID+SB 20-20 kombon rinnalle kova lähiheitto, koska sillon joudutaan tinkimään niistä levyistä ettei se palkka tosiaan räjähdä käsiin ja kyllähän tässä potentiaalikin näyttelee omaa osaansa. Tämän 3-2 paikan kanssa nimenomaan ei ole varaa PF/C -tonteilla puolustavien antaa yhtään kaverille levyissä eteen, koska ulkopuolustajat eivät niin hanakasti levyihin osallistu. Levyjä omaava SF vaikuttaa tosiaan eniten niihin hyökkäyspään levyihin mikä tietenkin on hyvin suotavaa, mutta ei C/PF kustannuksella. Sillä enemmänkin boostataan, ei korvata. Yllämainituista syistä sisätaktiikoita onkin pyöritetty parilla eri mallilla; joko niin että syöttövoimaiset (mutta lähiheitoissa osamattomat) isot ovat pelanneet pelinrakentajina takakentällä PG/SG paikoilla ja kovimmat lähiheitto+hyppyheitto+kuljettaminen -yhdistelmät ovat taasen hoitaneet SF/PF ja C -tontit. Puolustuksessa sit tietenkin vaihdettu paikat. Tämä on ihan toimiva combo kun vastustaja ei ole mikään levy-hirmu, tässä kun annetaan aika pitkälti hyökkäyslevyt suosiolla pois. Mutta hyökkäys toimii usein mallikkaasti. Toinen tapa on pelata normaali asetuksin, eli isot korin alla jne. Tämäkin toimii ihan hyvin ja saadaan taisteltua myös hyökkäyslevyistä, ja sit on vielä näiden välimalli jossa esim joku kova JS+IS+DR -kombo pelaa PF-paikalla ja sillä paikalla puolustava pelaaja esim SG-paikalla. Eli nyt kun justme on ajanut monipuolisuutta maajoukkueen taktiikkapakkiin, niin kyllä meillä hyökkäys voi iskeä mistä vain.

Puolustuksen muttamista vaan en näe millään tapaa järkevänä, vaikka olisikin molempia puolustuksia hallitseva SF, sillä meidän takamiehillä ei hirveitä sisäpakkeja löydy puhtaasti siitä syystä että se on yksi vähiten merkittävimmistä taidoista jos puolustaa 3-2 paikassa kaarella. Ja "samalla rahalla" voi sitten ottaa muita taktiikkaan istuvia paljon tärkeämpiä taitoja.

Toivottavasti sait vastauksesta jotain irti.

Advertisement