BuzzerBeater Forums

BB Srbija > srbija u21 - švajcarska u 21

srbija u21 - švajcarska u 21

Set priority
Show messages by
From: kotoor

This Post:
00
143963.18 in reply to 143963.13
Date: 5/18/2010 3:23:17 AM
Overall Posts Rated:
500500
nisam se unapred predao. a da smo kojim slučajem pobedili drugačije bi pričao.
još nešto, osnovni napad je osnovna postavka, pritisni loptu nije...

Last edited by kotoor at 5/18/2010 3:25:37 AM

From: Navaro

This Post:
00
143963.19 in reply to 143963.16
Date: 5/18/2010 4:05:31 AM
Overall Posts Rated:
178178
Naravno da je uspeh, jer nemamo mi jos kvalitet za nesto vise, mogli smo mozda da napravimo neko iznenadjenje jer se odlucivalo u jednoj tekmi.. A takticar nisam nikakav, samo nisam pristalice te taktike zbog loseg licnog iskustva sa njom.. Bice prilika za bolje rezultate za 3 sezone kad stasaju ovi novi :))

This Post:
00
143963.20 in reply to 143963.17
Date: 5/18/2010 4:59:27 AM
BG Samuraj
III.13
Overall Posts Rated:
142142
igrali su i sve važnije mečeve igra na centra i vrabci na grani su znali da će odigrati to. jel sam trebao 2-3 zonu da odigram?

Da li sam ja to rekao?
Ne, rekao sam da si trebao da napadnes negde, da isporistis to sto ce da igra M2M,
ti si sa Push samo rasporedio napad po pola na unutra i spolja, taman toliko da te on sa M2M zatvori u oba pravca.
Push igras kada si nadmocan, pa ti je sve jedno da li ces da pobedis sa 20 ili 40 razlike ili kad ne znas sta da igras.
Ali da te ne bih ja poducavao (pa da to iskoristis protiv mene), radi ti po svome.
Samo je steta da smo imali ovako laganu grupu i da nismo prosli dalje,
greota za sav trud koji je ulozio Flavius prethodnih sezona da dodjemo u mogucnost da budemo u ovakvoj grupi.
P.S.
Ispusmo mu uz Push.

This Post:
00
143963.21 in reply to 143963.20
Date: 5/18/2010 5:09:59 AM
Overall Posts Rated:
202202
hehehehe lagana grupa ??????? ti si samurajko nesto pobrkao..., a sto se taktike tice , vi se proslih sezona pokazali sta (ne)znate. Redovno ste fulali, a ovo nije neki veliki previd.

cestitke na odigranoj sezoni, malo je falilo....

This Post:
00
143963.22 in reply to 143963.20
Date: 5/18/2010 6:34:44 AM
Overall Posts Rated:
500500
fantastična analiza...
mogao bi da diskutjem o ovome što si napisao, ali neću, jer je očigledno da imaš neke probleme iz prošlosti, pa si čekao cele sezone poraz da bi pokazao svoje "znanje".
eto slažem se da smo jači od švajcarske i od letonaca na njihovom terenu. stvarno šteta što sa ovako moćnom reprezentacijom sa 1 plejmejkerom, 1 bekom i 1 centrom nismo uspeli da osvojimo svetsko prvenstvo.

This Post:
00
143963.23 in reply to 143963.21
Date: 5/18/2010 6:36:36 AM
Overall Posts Rated:
500500

hvala shone. bili smo tako blizu, ali na kraju ostali daleko....

This Post:
00
143963.24 in reply to 143963.19
Date: 5/18/2010 6:39:11 AM
Overall Posts Rated:
500500
to što ti nisi pristalica neke taktike, ti ne daje za pravo da komentarišeš kako smo se unapred predali. kad bi svi ovde izneli taktike koje ne vole, ne bi imali nijednu da odigramo...

This Post:
00
143963.25 in reply to 143963.21
Date: 5/18/2010 6:42:14 AM
Overall Posts Rated:
5757
hehehehe lagana grupa ??????? ti si samurajko nesto pobrkao..., a sto se taktike tice , vi se proslih sezona pokazali sta (ne)znate. Redovno ste fulali, a ovo nije neki veliki previd.

Shone brate, ticu te limmo
Taktika je prethodnih cetiri sezone u mladima bila adekvatna u 90% utakmica, zato jos jednom, ticu.
U prethodnih cetiri sezone ja nisam napravio nesto ovakvo pred odlucujucu utakmicu:
A + B + C = Success
Posted on 5/13/2010

A = Normal
B = Man to Man
C = Push The Ball

napisati ovo, na naslovnoj strani reprezentacije 5 dana pred odlucujucu utakmicu je po meni vrh (necega), neke patriote bi ovo nazvale izdajom, a kladionicari prodatom utakmicom. Da je umesto push, stavio LI ili R&G, pa da i shvatim ovo kao taktiku zavaravanja protivnika, ovako, vrhunac . . .
A sto se taktike tice, ta push taktika se pokazala u prvom kolu kao neadekvatna i kao nesto sto je moglo mnogo ranije da nas izbaci iz kvalifikacija. I greska u ovoj utakmici je napravljena sto se njie islo na to da se iskoristi ono u cemu smo bili bolji od svajcaraca, a to je plej. Odigrati taktiku LI sa ovakvim plejom u ovakvoj formi, koji je mogao biti podpomognut nekim bekom sa malo jacim dodavanjem (ili mozda jos jednim plejom) je po meni mnogo bolje resenje nego napadati push-em, reprezentaciju koja ima podjednako dobru i unutrasnju i spoljasnju odbranu i gde se ocekivalo da ce njihova odbrana biti m2m, em sto su je odigrali najvise puta do sada, em sto se u ovakvim situacijama, kada jedna utakmica resava sve, najcesce, u 90% slucajeva, svi selektori odlucuju da igraju odbranu m2m, pogotovo selektori onih reprezentacija koje su u prednosti, tj. kvalitetnije su. A da stvar bude gora po nas odigrali su spor napad, tako da nam je to razdrndalo i onu prednost koju smo imali u skoku. Moglo je da se igra i spolja i to bi bio dobar potez, ali push je bio najgora moguca opcija, jer to je taktika koja koja se igra uglavnom kada imas veliku prednost u odnosu na protivnika i ta taktika donosi veliki broj suteva i zavisi uglavnom od individualnih ocena igraca i njegove forme i protivnickih igraca za koje se ocekuje da su na vecini pozicija NEkvalitetniji i na kraju, to nije taktika koja se koristi da se probije protivnik koji ima podjednako dobru odbranu i spolja i unutra.

Pored svega ovoga, ja i dalje smatram da je ovo bila dobra sezona u kojoj je ostvaren dobar rezultat, i da se napredak i boljitak reprezentacije vidi iz sezone u sezonu, i pitanje je samo vremena kada ce se probiti ova barijera, a kada se udje u to drustvo "velikih" mislim da ce se tamo boraviti dugi niz sezona.

From: Navaro

This Post:
00
143963.26 in reply to 143963.24
Date: 5/18/2010 7:12:56 AM
Overall Posts Rated:
178178
Pravo da komentarise ima svako, nema potrebe da se ljutis, nista ti zlonamerno ne govorim.. Da si pogresio sa taktikom to mislim, svako ima pravo na svoje misljenje, a ti kao selektor naravno odlucujes, ali to ne znaci da bi sa nekom drugom pobedili jer su jednostavno jaci od nas, i bice jaci od nas i u naredne 2 sezone sigurno jer su nam i sledece generacije igraca iste kao i ova, tacnije prosecne.. Posle toga ce se videti sadasnji rad i tebi ce moci nesto da se zameri ili ne, a sada radis sa onim sto ti je ostavljeno i nerealno je ocekivati da se odmah napravi neki rezultat.. A da ti pojasnim onu recenicu oko predaje, unapred se znalo kakve mi a kakve oni rejtinge prave, dakle sa nasim pritisni loptu i covek na coveka oni sta god da odigraju imace jaci i napad i odbranu, nas napad dobar i dobar ne moze da probije njihovu odbranu odlican i odlican, takodje tako nasa odbrana dobar i dobar ne moze da zaustavi njihove odlicne napade.. Samim tim mislim da je trabalo da rizikujes i pojacas neku od obranu gde mislis da ce igrati jer nismo imali sta da izgubimo a isto tako i sa napadom..

This Post:
00
143963.27 in reply to 143963.26
Date: 5/18/2010 7:31:03 AM
Overall Posts Rated:
500500
naravno da imaš pravo da komentarišeš, ali mi je zasmetala ta rečenica da smo se unapred predali. niko se ne predaje unapred. odlučio sam se za onakvu taktiku, jer sam mislio da sa njom možemo najviše. i pored toga što oni imaju jače rejtinge i što nas svuda zatvaraju imali smo egal utakmicu, protiv jačeg protivnika.
Samim tim mislim da je trabalo da rizikujes i pojacas neku od obranu gde mislis da ce igrati jer nismo imali sta da izgubimo a isto tako i sa napadom..

nije tačno da nismo imali šta da izgubimo. ja sam sve vreme verovao u našu pobedu. imali smo da izgubimo utakmicu i odlazak na EP i uspeli smo u tome...
p.s. ne ljutim se ja. nego sam ti samo odgovorio pre svega zbog one rečenice da smo se unapred predali.

This Post:
00
143963.28 in reply to 143963.25
Date: 5/18/2010 7:32:05 AM
Overall Posts Rated:
7676
Taktika je prethodnih cetiri sezone u mladima bila adekvatna u 90% utakmica, zato jos jednom, ticu.
U prethodnih cetiri sezone ja nisam napravio nesto ovakvo pred odlucujucu utakmicu:
A + B + C = Success
Posted on 5/13/2010

A = Normal
B = Man to Man
C = Push The Ball

napisati ovo, na naslovnoj strani reprezentacije 5 dana pred odlucujucu utakmicu je po meni vrh (necega), neke patriote bi ovo nazvale izdajom, a kladionicari prodatom utakmicom. Da je umesto push, stavio LI ili R&G, pa da i shvatim ovo kao taktiku zavaravanja protivnika, ovako, vrhunac . . .
A sto se taktike tice, ta push taktika se pokazala u prvom kolu kao neadekvatna i kao nesto sto je moglo mnogo ranije da nas izbaci iz kvalifikacija. I greska u ovoj utakmici je napravljena sto se njie islo na to da se iskoristi ono u cemu smo bili bolji od svajcaraca, a to je plej. Odigrati taktiku LI sa ovakvim plejom u ovakvoj formi, koji je mogao biti podpomognut nekim bekom sa malo jacim dodavanjem (ili mozda jos jednim plejom) je po meni mnogo bolje resenje nego napadati push-em, reprezentaciju koja ima podjednako dobru i unutrasnju i spoljasnju odbranu i gde se ocekivalo da ce njihova odbrana biti m2m, em sto su je odigrali najvise puta do sada, em sto se u ovakvim situacijama, kada jedna utakmica resava sve, najcesce, u 90% slucajeva, svi selektori odlucuju da igraju odbranu m2m, pogotovo selektori onih reprezentacija koje su u prednosti, tj. kvalitetnije su. A da stvar bude gora po nas odigrali su spor napad, tako da nam je to razdrndalo i onu prednost koju smo imali u skoku. Moglo je da se igra i spolja i to bi bio dobar potez, ali push je bio najgora moguca opcija, jer to je taktika koja koja se igra uglavnom kada imas veliku prednost u odnosu na protivnika i ta taktika donosi veliki broj suteva i zavisi uglavnom od individualnih ocena igraca i njegove forme i protivnickih igraca za koje se ocekuje da su na vecini pozicija NEkvalitetniji i na kraju, to nije taktika koja se koristi da se probije protivnik koji ima podjednako dobru odbranu i spolja i unutra.

Pored svega ovoga, ja i dalje smatram da je ovo bila dobra sezona u kojoj je ostvaren dobar rezultat, i da se napredak i boljitak reprezentacije vidi iz sezone u sezonu, i pitanje je samo vremena kada ce se probiti ova barijera, a kada se udje u to drustvo "velikih" mislim da ce se tamo boraviti dugi niz sezona.

Nisam juče imao vremena da napišem ovakav post, ali je evo to Flavius uradio i pokazao da slično mislimo.

Mislim da si generalno gledano dobro odradio kvalifikacije, sem sitnih taktičkih grešaka protiv slabijih repki zbog kojih smo i došli u situaciju da moramo da dobijemo Švicu i ove poslednje tekme gde nas je taktika zaklala, a za malu razliku kojom smo izgubili možemo da zahvalimo samo povredi njihovog najboljeg centra u 15.minutu.

Elem, sledi utešni turnir gde se nadam da ćeš najmanje ponoviti finale i zadržati nas u dobrom šeširu za sledeće kvalifikacije.

Advertisement