BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > U21 sezona 34

U21 sezona 34

Set priority
Show messages by
This Post:
00
277517.17 in reply to 277517.16
Date: 2/25/2016 3:53:54 AM
Overall Posts Rated:
2525
Seveda, to popolnoma razumem, sem mislil bolj na to, če si ti mnenja, da bi se tudi za u21 morali trenirati zunanji skilli. Se pa zavedam da za tak trening ni časa, in da so taki igralci, oziroma trening, primerni za NT.

This Post:
00
277517.18 in reply to 277517.16
Date: 2/25/2016 3:53:54 AM
Overall Posts Rated:
2525
Seveda, to popolnoma razumem, sem mislil bolj na to, če si ti mnenja, da bi se tudi za u21 morali trenirati zunanji skilli. Se pa zavedam da za tak trening ni časa, in da so taki igralci, oziroma trening, primerni za NT.

This Post:
22
277517.20 in reply to 277517.19
Date: 2/29/2016 6:32:59 AM
Kerlci
III.6
Overall Posts Rated:
15251525
Second Team:
Kerlci II
Tako, tudi uradno se danes začenja letošnja U21 sezona.

Prejšnji teden sem naredil končni seznam igralcev. Z notranjimi sem kar zadovoljen (vedno je lahko seveda še boljše), z zunanjimi pa precej manj. Podobno je pri pripravljenosti, ki pri zunanjih igralcih že zdaj šepa, upam, da boste njihovi lastniki do do naslednjega tedna popravili.

No, stanje za naprej je bolj razveseljujoče. Naslednje leto bo ekipa v vseh pogledih močnejša, če bodo le lastniki svoje 20-letnike trenirali naprej. Večini sem že poslal maile in odziv je bil kar lep. Stanje trenutnih 19-letnikov tudi ni slabo, čeprav je stvari že težje napovedati. Zaenkrat izgleda, da bo zunanja linija super, notranja pa tudi ne bo kar tako. Pozna se dobro delo prejšnjega selektorja in upam, da bom uspel nadaljevati kjer je on končal.

Seveda pa je treba misli usmeriti k letošnjemu EP. Spored je dokaj neusmiljen. Začnemo s Španci, sledijo Hrvati, Čehi in Nizozemci. Šele nato lažje tekme proti Albaniji, Andori in Malti. Danes sicer poleg tekme Španija-Slovenija še tekme Andora-Češka, Malta-Hrvaška in Albanija-Nizozemska. Pričakovati je torej 3 dokaj lahke zmage favoritov, vprašanje pa, koliko si bo kdo upal tvegati in igrati z levo roko.

Več o tekmi s Španijo in mojih taktičnih odločitvah seveda napišem po tekmi

This Post:
00
277517.22 in reply to 277517.21
Date: 2/29/2016 8:42:46 AM
Prekmurje Storks
III.3
Overall Posts Rated:
162162
Second Team:
Prekmurje Farmers
srečno!

This Post:
00
277517.23 in reply to 277517.22
Date: 2/29/2016 4:20:14 PM
Kerlci
III.6
Overall Posts Rated:
15251525
Second Team:
Kerlci II
No, na prvi tekmi so nas Španci pojedli. Poraz za 30+ točk vsekakor ni razveseljujoč, ni pa to konec sveta, svoje priložnosti bomo tako ali tako iskali proti drugim nasprotnikom.

Očitno sem se zmotil pri predvidevanju taktike nasprotnika, a proti toliko močnejšemu nasprotniku se mi zdi predvidevanje edino smiselno. V primeru, da bi Španec igral z levo roko in da bi jaz zadel njegovo taktiko, bi verjetno še imeli kaj možnosti. No, žal se ni zgodilo nič od tega, očitam si predvsem, ker sem predvidel notranjo taktiko, ki je bila v bistvu najmanj smiselna iz španskega vidika. No, lekcija naučena.

Sem pa vesel, da sem igral z nižjo zavzetostjo, saj so bile naše možnosti na tej tekmi resnično minimalne. Žal so tudi vsi preostali močnejši nasprotniki, Hrvaška, Češka in Nizozemska lahko bildali zavzetost (in nikomur se to ni maščevalo) in spored je tak, da imajo pred in po naši tekmi enega od lahkih nasprotnikov. Torej se ve, da proti nam večinoma ne bo milosti

Na tekmi se je sicer po pričakovanjih izkazala predvsem notranja linija, predvsem Dušan Mikelj je bil z metom 10-13 in 14 skoki naš glavni adut in edini z učinkom katerega sem res zelo zadovoljen.

Naslednji tekem nas čaka tekma proti Hrvatom, ki so danes premagali Malto.

This Post:
00
277517.24 in reply to 277517.23
Date: 3/1/2016 3:35:35 AM
J&J team
II.4
Overall Posts Rated:
9797
Škoda za veliko število izgublkenih žog, vendar delam tudi na tem področju. Upajmo, da bodo naslednji teden vsi igralci na boljši pripravljenosti in gremo pogumno v tekmo :)

This Post:
00
277517.25 in reply to 277517.24
Date: 3/7/2016 2:37:21 PM
Kerlci
III.6
Overall Posts Rated:
15251525
Second Team:
Kerlci II
Žal je na drugi tekmi EP prišel še drugi poraz, tokrat proti Hrvaški: (36498)

Pripravljenost naših notranjih igralcev je bila tokrat res odlična (vse pohvale lastnikom ), žal pa resnično peša naša zunanja linija in tako sem mogel vpoklicati 20-letnega Potiska, ki pa se kot PG ni zelo znašel. Glede na nevtralno taktiko sem pričakoval, da bo večjo vlogo odigral vsaj center Mikelj, a na koncu je večino metov porabil Benčič, ki je sicer s 27 točkami dosegel lep točkovni izplen, a je porabil veliko napadov. Je bil pa realno tudi edini močnejši od svojega nasprotnika, verjetno kljub slabi pripravljenosti.

Od Hrvatov je navdušil predvsem Zvonko Urbanek (36377821), ki je dosegel 25 točk in 13 skokov. Igralec, ki ima pri plači 40k očitno razvite tudi sekundarne skille, takega se zagotovo ne bi branili tudi pri nas

Stanje v naši skupini je trenutno tako, da imajo Hrvati, Čehi, Nizozemci in Španci dve zmagi, Albanija, Malta, Andora in mi pa dva poraza. Tudi naslednji dve koli bosta prinesli tekme favorita in outsiderja.

Nič, na začetku sem ob pregledu sporeda itak v uvodu pričakoval poraze, a sedaj me začenja vse skupaj jeziti, ker za nazaj vedno vidim, kaj sem naredil narobe Čehi so danes seveda spet igrali z levo roko mi pa ne, a seveda predaje ne bo. Sploh ob dobri pripravljenosti igralcev, ki lahko igrajo na pozicijah PG, SG in SF bi lahko presenetili. Tako da predvsem lastnike Benčiča, Verhnaka, Jakovca in Žmaka znova naprošam, da malo popazijo na minute.

This Post:
00
277517.26 in reply to 277517.25
Date: 3/7/2016 2:50:19 PM
Overall Posts Rated:
130130
Pomojem,da bi potreboval pomoč/nasvet kakšnega izkušenega.Praviš,da imamo slabo zunajno linijo in igramo organiziran napad z igralci,ki so v povprečni,zadovoljivi in enim z odl.pripravljenostjo.To je že v osnovi obsojeno na poraz.
Ne vzeti tega,kot nekakšno negativno kritiko,ampak,kot vspodbudo,da se obrni kakšnega bolj iskušenega...jaz ti predlagam sensimena,Koperboxa ali pa koga drugega.

This Post:
00
277517.27 in reply to 277517.26
Date: 3/7/2016 3:06:40 PM
Kerlci
III.6
Overall Posts Rated:
15251525
Second Team:
Kerlci II
Hvala za pozitivno kritiko

Ja, naša zunanja linija je slaba, ni dvoma, ampak tudi hrvaška ni bohve kaj in tu smo bili dejansko enakovredni. Tako da sem pač ocenil, da je to bolj smiselno kot se zaletavati pod koš, kjer imajo še boljše igralce. Plus pričakoval sem, da bo hrvat notranjo taktiko tudi predvidel, ker je res najbolj očitna.

Je pa res, da taktika ni delovala tako kot sem vajen v klubu, kjer imam odličnega zunanjega igralca in potem on natrese tistih 50 točk in je mogoče zmagati tudi proti močnejši ekipi. Glede na to, da gre v osnovi za nevtralno taktiko, sem pričakoval, da bo pač game engine poiskal igralca, ki ima največ možnosti proti svojemu nasprotniku in bo ta izkoristil večino metov. Verjetno se je to tudi zgodilo, res pa, da sem pričakoval, da bo to drug (notranji igralec).

Advertisement