hehehehe lagana grupa ??????? ti si samurajko nesto pobrkao..., a sto se taktike tice , vi se proslih sezona pokazali sta (ne)znate. Redovno ste fulali, a ovo nije neki veliki previd.
cestitke na odigranoj sezoni, malo je falilo....
Shone brate, ticu te limmo
Taktika je prethodnih cetiri sezone u mladima bila adekvatna u 90% utakmica, zato jos jednom, ticu.
U prethodnih cetiri sezone ja nisam napravio nesto ovakvo pred odlucujucu utakmicu:
A + B + C = Success
Posted on 5/13/2010
A = Normal
B = Man to Man
C = Push The Ball
napisati ovo, na naslovnoj strani reprezentacije 5 dana pred odlucujucu utakmicu je po meni vrh (necega), neke patriote bi ovo nazvale izdajom, a kladionicari prodatom utakmicom. Da je umesto push, stavio LI ili R&G, pa da i shvatim ovo kao taktiku zavaravanja protivnika, ovako, vrhunac . . .
A sto se taktike tice, ta push taktika se pokazala u prvom kolu kao neadekvatna i kao nesto sto je moglo mnogo ranije da nas izbaci iz kvalifikacija. I greska u ovoj utakmici je napravljena sto se njie islo na to da se iskoristi ono u cemu smo bili bolji od svajcaraca, a to je plej. Odigrati taktiku LI sa ovakvim plejom u ovakvoj formi, koji je mogao biti podpomognut nekim bekom sa malo jacim dodavanjem (ili mozda jos jednim plejom) je po meni mnogo bolje resenje nego napadati push-em, reprezentaciju koja ima podjednako dobru i unutrasnju i spoljasnju odbranu i gde se ocekivalo da ce njihova odbrana biti m2m, em sto su je odigrali najvise puta do sada, em sto se u ovakvim situacijama, kada jedna utakmica resava sve, najcesce, u 90% slucajeva, svi selektori odlucuju da igraju odbranu m2m, pogotovo selektori onih reprezentacija koje su u prednosti, tj. kvalitetnije su. A da stvar bude gora po nas odigrali su spor napad, tako da nam je to razdrndalo i onu prednost koju smo imali u skoku. Moglo je da se igra i spolja i to bi bio dobar potez, ali push je bio najgora moguca opcija, jer to je taktika koja koja se igra uglavnom kada imas veliku prednost u odnosu na protivnika i ta taktika donosi veliki broj suteva i zavisi uglavnom od individualnih ocena igraca i njegove forme i protivnickih igraca za koje se ocekuje da su na vecini pozicija NEkvalitetniji i na kraju, to nije taktika koja se koristi da se probije protivnik koji ima podjednako dobru odbranu i spolja i unutra.
Pored svega ovoga, ja i dalje smatram da je ovo bila dobra sezona u kojoj je ostvaren dobar rezultat, i da se napredak i boljitak reprezentacije vidi iz sezone u sezonu, i pitanje je samo vremena kada ce se probiti ova barijera, a kada se udje u to drustvo "velikih" mislim da ce se tamo boraviti dugi niz sezona.