1.איך יתנהל הצוות שלכם,האם זה אתם לבד ,כמה אתם רוצים איתכם, מה החלוקה, כמה השפעה יש לצוות?
2.אם תיתקלו בנבחרת שחזקה בהרבה מהנבחרת שלנו מה תעשו?
1. הרעיון הוא ליצור פרמידה ככה שבבסיס שלה נמצאים המאמנים בפורום שמעלים הצעות, רעיונות, מתדיינים בינם לבין עצמם, מעליהם יש את הסקאוטרים והעוזרים שאני אנהל אתם דיון פנימי, עם כל אחד ועם כמה במקביל, כשבראש הפירמידה אני מקבל את ההחלטות לאחר ששקלתי את כל הנתונים. במקביל לפרמידת ההחלטות צריכה להתבצע עבודה שוטפת שלי ושל עוזרים בנוגע לשיחות עם מאמני שחקנים לשמירת כושר ואימונים נכונים לשחקנים בתוך ומחוץ לסגל, סקאוטינג פנימי של השחקנים שלא נמצאים כרגע בסגל והתייעצות בנוגע להכנסת שחקן כזה או אחר. הרעיון הוא להאציל סמכויות כמה שאפשר, אך עדיין בצורה כזאת שאני דואג לכל מה שמתרחש, מעין ג'אגלינג מחושב שכזה. מבחינת כמות האנשים המדוברת - אני לא מאמין ביותר מ-4-5 אנשים ממש קרובים ועוד מספר אנשים דומה שעוזרים פה ושם אבל לא באופן מהותי ורציף. לצוות הזה יש השפעה מאוד גדולה וכל אחד מהם בטוח ירגיש חלק מניהול הנבחרת, לטוב ולרע.
2. אקח את הבית שלנו ואנתח את לוח המשחקים שלנו בשביל לענות על השאלה. על מנת לעלות אנחנו צריכים להיות במקום השני לפחות, מה שאומר יותר נצחונות (או הפרש סלים גבוה במקרה של תיקו) מצרפת או מרוסיה, שתי קבוצות חזקות מאוד ולא לשכוח את אוקראינה שמעלינו בדירוג שגם מעליהם אנו צריכים להיות. מן הסתם חובה עלינו לנצח את כל מי שמתחתנו בדירוג. שלושת המשחקים האחרונים בשלב הראשון הם: צרפת, רוסיה ואז אוקראינה. עכשיו הכל תלוי מצב. על מנת לנצח קבוצה חזקה מאיתנו עלינו להיות בכושר טוב יותר, עם התלהבות גבוהה יותר או ליצור הפרש גישה לטובתנו או לקוות לפגיעה טקטית מוחצת שלא תדרוש גישה עדיפה. בהתייחסות ספציפית לא בטוח שאני אבזבז התלהבות מול צרפת כאשר אני יודע שיש סיכוי שאני אפסיד ואז אפסיד גם לרוסיה וגם לאוקראינה בגלל התלהבות נמוכה. על מנת להצליח, אני אתכנן מראש אילו קבוצות אני תוקף ובאיזו צורה. למעשה התשובה שלי לשאלה היא שאי אפשר לענות עליה בצורה ספציפית, אלא צריך להסתכל על כך בצורה כללית של כל הסיבוב. אנסה כמה שיותר זמן מראש לתכנן ומצד שני להיות עירני להזדמנויות פז של שבוע כושר טוב או הפסד מיותר של אחת המתחרות. תמיד צריך להיות בראש גם שניסיון טקטי מסוכן יכול לעלות בהפרש סלים שלילי.
בקיצור, זה כמו משחק שחמט. עלי להניח עקרונות אסטרטגיים כלליים מנחים לאורך העונה, תוך הסתכלות טקטית ספציפית כל משחק במטרה למצוא איזו תחבולה שאולי תכלול הקרבה מסוימת על מנת להגיע ליעד הנכסף. אני מתנצל אם זה לא ברור לגמרי, אני אשמח להסביר את זה באופן יותר ברור בהמשך.