No, na prvi tekmi so nas Španci pojedli. Poraz za 30+ točk vsekakor ni razveseljujoč, ni pa to konec sveta, svoje priložnosti bomo tako ali tako iskali proti drugim nasprotnikom.
Očitno sem se zmotil pri predvidevanju taktike nasprotnika, a proti toliko močnejšemu nasprotniku se mi zdi predvidevanje edino smiselno. V primeru, da bi Španec igral z levo roko in da bi jaz zadel njegovo taktiko, bi verjetno še imeli kaj možnosti. No, žal se ni zgodilo nič od tega, očitam si predvsem, ker sem predvidel notranjo taktiko, ki je bila v bistvu najmanj smiselna iz španskega vidika. No, lekcija naučena.
Sem pa vesel, da sem igral z nižjo zavzetostjo, saj so bile naše možnosti na tej tekmi resnično minimalne. Žal so tudi vsi preostali močnejši nasprotniki, Hrvaška, Češka in Nizozemska lahko bildali zavzetost (in nikomur se to ni maščevalo) in spored je tak, da imajo pred in po naši tekmi enega od lahkih nasprotnikov. Torej se ve, da proti nam večinoma ne bo milosti

Na tekmi se je sicer po pričakovanjih izkazala predvsem notranja linija, predvsem Dušan Mikelj je bil z metom 10-13 in 14 skoki naš glavni adut in edini z učinkom katerega sem res zelo zadovoljen.
Naslednji tekem nas čaka tekma proti Hrvatom, ki so danes premagali Malto.