Ja glede na to, da igraš od 4. sezone v BBju, bi pričakoval, da boš več igralcev natreniral

Trening je ključnega pomena za izboljševanje ekipe; z nakupi lahko izboljšaš ekipo samo tako, če imaš dovolj denarja. Dovolj denarja pa dobiš od tedenskega prihodka (zelo počasi) ali od preprodaje igralcev (malo hitreje). Glede na to, da si v relativno dolgem času natreniral zelo malo igralcev ter nimaš najboljšega občutka za ekonomijo, je razlog, zakaj še nisi v SKL, na dlani.
Že pet sezon ne treniram dvopozicijsko oz. odkar sem dobil Polha. Polh in Zorin ne trenirata več, razen ko se priključita dvopozicijskim treningom (1 na 1, Polh pa je zraven tudi pri skoku). Zorin je že pred dvemi sezonami dosegel svoj potencial, Polha pa sem nehal trenirati, ker sem kupil Navršnika. To ni bilo najbolj po planu, saj sem nameraval Polha trenirati še vsaj sezono, ampak Navršnik je tako mega igralec, da nisem mogel izpustiti te priložnosti.
Ja, Anžic ima nizko plačo zaradi nizkega meta iz skoka in skoka, ampak druge stvari ima boljše od večine kril...zunanjo obrambo ima skoraj na 12 in samo zaradi nje ne začenja v prvi postavi (Požlep je boljši, čeprav ima precej slabše notranje skille). Žal sem Anžica zaradi Polha treniral v metu iz razdalje po navodilu Bracota, kar sicer ni bila moja želja, ampak zaradi U21 sem si rekel ajde, naj bo - in naslednjo sezono pride Gover, ki Polha do tekme z Makedonci sploh ne zna uporabljati, tako da sta potem slabo izpadla in Polh in Anžic. Če bi treniral Polha tako, kot sem hotel, bi zdaj Anžic bil krilo deluxe.
Samir Anžic (21392854) Krilni center
Tedenska plača: $ 9 583
Vloga: član prve peterke
(BuzzerBeta)
DMI: 136600
Starost: 21
Višina: 6'7" / 201 cm
Potencial: NKI
Pripravljenost: odličen
Met iz skoka: dober Razdalja meta: dober
Zunanja obr.: izstopajoč Vodenje žoge: izjemen
Prodiranje: izstopajoč Podajanje: zadovoljiv
Met pod košem: izstopajoč Obr. pod košem: izstopajoč
Skok: sprejemljiv Blokade: nezadosten
Vzdržljivost: sprejemljiv Prosti meti: povprečen
Kakorkoli...če želiš začeti znova in se v roku nekaj sezon prebiti v SKL (ter imaš dovolj potrpežljivosti), ti svetujem, da prodaš "balast", si kupiš dva 18-letna Slovenca s potencialom MVP in jih s priročnikom za U21 natreniraš za U21. S tem boš dosti boljše spoznal trening, hkrati pa boš dobil dva igralca, ki te bosta v štirih sezonah popeljala v SKL in ju boš lahko uporabljal še dolgo časa.
Samo s kupovanjem in prodajanjem igralcev pa v SKL verjetno ne boš prišel...