בתור אחד שראה את המשחק מהשנייה הראשונה ועד האחרונה, אני יכול להגיד בוודאות שהסיבה העיקרית להפסד שלנו היא הספסל הקצר והעייפות, שאני לא יודע אם נבעה בגלל הדקות המרובות או סיבולת נמוכה או שניהם ביחד. אני מזמין אותך לראות את השחזור של המשחק ואז תבין שברגע שהיינו טריים, ההגנה שלנו חיסלה לחלוטין את ההתקפה הכל כך משובחת של הצ'כים, וגם התקפה עבדה יפה מאוד. ולכן, גם בדיעבד אני חושב שפעלנו נכון טקטית, בכל מה שנוגע לחמישייה, אבל יחד עם זאת, חוץ מעוז לוז, המחליפים לא סיפקו את הסחורה, אך זה היה ידוע מראש. כמו כן, גם כשהחמישייה הראשונה הייתה על הפרקט, לצערי, התפרקנו בסוף הרבע הראשון והתפרקנו עוד יותר בסוף הרבע השני בגלל העייפות. לעומת זאת, הצ'כים חילקו את הדקות בצורה מדהימה, כאשר המחליפים לא הורידו את הרמה, ואף נראה שאפילו העלו אותה. זה היה תסריט ידוע, ורק מה שלא היה ידוע זה עד כמה נתפרק. הסתבר שהנזק היה גדול מדי. מפלוס 10 באמצע הרבע השני ירדנו למחצית במינוס 5, ודברים כאלה אסור שיקרו, ויש לשים עליהם דגש. יכול להיות שדווקא בגלל שהתפרקות שכזאת הייתה צפויה, ושיחקנו מול נבחרת הרבה יותר טובה, היה עדיף לעלות בקצב איטי, וזאת על מנת למזער את הנזקים מהדקות בהן שחקני החמישייה עייפים, אבל כל זה בדיעבד.
עם כל האמור לעיל, אסור לשכוח שהתמודדנו מול אלופת העולם ואחת הנבחרות הטובות בעולם, אם לא הטובה שבהן. אני מודה שכשראיתי את ההרכבים של שתי הנבחרות חשבתי שאנחנו לפחות ברמה שלהם, אך אחרי שראיתי את הפאואר שלהם מחלק 13 אסיסטים וציון 10 בפלואוו, וכל זה על רגוע, הבנתי למה הם זכו באליפות העולם. אנחנו גם כן אחת מהנבחרת המצטיינת דווקא בתחום של שחקנים מגוונים, אך ליד הצ'כים אנחנו פשוט נראים כמו סטודנטים ליד פרופסורים

ואפרופו,אני חושב שאפשר וצריך ללמוד המון מהמאמנים שייצרו אלופת העולם במדינה של פחות מחצי כמות המשתמשים מאיתנו.
לסיכום, למרות שהפסדנו עם יתרון גישה, הוכחנו שיש לנו את היכולות ואת הסגל להתמודד מול כל נבחרת ולהסתכל לה בגובה העיניים. צריך רק לקוות שיהיה לנו סגל רחב יותר בכושר, ששחקני המפתח יחזרו ושנדע להפעיל גם את הספסל ולהפיק ממנו את המירב. וגם שלשם שינוי המזל יהיה לצידינו, כי חסרה לנו טיפת מזל לסנסציה ענקית, ובכלל הוא הפנה לנו גב במשחקי המפתח של הקמפיינים הקודמים.