Hi,
zame je konec sezone, tako kot za Iluzijo, ki se seli v III ligo.
Še hiter Overview na sezono:
Big 8:
1. KK Bonifika (21-1) --> Najresnejši kandidat za napredovanje. Posebne pohvale, ker je vmes treniral Anžica in Navršnika (prišel je v rapretentanco). Tako si je priboril Home court Advantage za končnico
2. KK Šumljak (16-6) --> Do konca sezone je kazalo, da se bo dodatno okrepil na C, ampak na žalost je na službenem potovanju in ni mogel dobiti kvalitetnega centra (sicer sem videl oba na transferlisti, katere je bidnil), ki bi uspel ustaviti notranjo linijo Bonifike.
3. New York Titans (16-6) --> Z razliko od Bonifike in Šumljaka so Titansi najmočnejši iz klopi. Nimajo igralcev kot so Navršnik, Di Taranto, Morariu, Wenceslao,...ampak ne Bonifika in ne Šumljak nimajo rezerv na nivoju Titansov.
4. KK Luckystar (12-10) --> Tudi za Luckystar se je sezona začela obetavno, toda po poškodbi playmakerja Poyata je ekipa radikalno padla toda še vedno zagotovila mesto v končnici.
5. KK Skica (11-11) --> Ko pogledam sezono za nazaj mi v misel padejo tri tekme (tekma proti Peklenščku (koš Peklenščka v zadnji sekundi, tekma z Iluzijo - Koš Iluzije v zadnji sekundi in tekma z Vrtcom, kjer me je vrtec razbil, ker sem totalno zgrešil taktiko. Po tej tekmi sem mislil, da ne bom uspel priti 5. ampak po zmagi Bonifike nad Vrtcem in Skice nad LA Leakersom mi je vendarle uspelo.
6. vrtec (10-12) --> Katastrofalen začetek sezone in potem dvigovanje tempa. Sezona za Vrtec se je končala uspešno in sedaj igra relegation match z botom za obstanek v II ligi.
7. LAleakers (9-13) --> Po moji oceni so LALeakersi igrali super sezono do povratnih tekem s Šumljakom in Titansi, kjer so igrali Crunch Time (za šumjaka sem prepričan, za Titanse sem 99% (Titanski so igrali vse tekme na Normal in pisalo je da so se Leakersi bolj potrudili). Sedaj imajo v boju za obstanek KK Dman, ki ni tako lahek, kot kaže lestvica. Jaz iskreno upam, da se bo LL Leakers izvlekel.
8. KK ILUZIJA (6-16) --> Jah kaj rečt. Upam, da se vidimo čimprej v II ligi. Po možnosti ne past nazaj v II.2, po mojem mnenju najtežja od 2. lig. Nekdo je pač mogel bit 8.
Great 8:
1. Peklenšček (18-4) --> Prvak konference, čestitke.
2. KK Ločan (15-7) --> Pomojem mnenju najboljša ekipa Great 8
3. Grupa TNT (12-10) --> Grupa TNT je vsako sezono dober nasprotnik za bilo katero 2. ligaško ekipo ampak se mi zdi, da ne izkorišča svojega realnega potenciala. Mogoče pa ga bo v končnici.
4. Deam Catchers (12-10) --> Po mojem mnenju najslabša ekipa v končnici, bomo videli kako se bodo odrezali.
5. Lekart (8-14) --> Zadnje uvrščena "aktivna" ekipa je zagotovila obstanek v II. ligi
6. KK Dman (5-17) --> Bomo videli, če se bodo sploh ligirali (zadnji log 18.10.2012)
7. kk liboje (4-16) --> Ekipa postala bot
8. FreshsummerJam.com (1-21*) --> Ekipa postala bot
Sedaj pa da vidimo kaj se bo razpletlo v drugem delu sezone (play-off, play-out).
L.p.