Tako, tudi uradno se danes začenja letošnja U21 sezona.
Prejšnji teden sem naredil končni seznam igralcev. Z notranjimi sem kar zadovoljen (vedno je lahko seveda še boljše), z zunanjimi pa precej manj. Podobno je pri pripravljenosti, ki pri zunanjih igralcih že zdaj šepa, upam, da boste njihovi lastniki do do naslednjega tedna popravili.
No, stanje za naprej je bolj razveseljujoče. Naslednje leto bo ekipa v vseh pogledih močnejša, če bodo le lastniki svoje 20-letnike trenirali naprej. Večini sem že poslal maile in odziv je bil kar lep. Stanje trenutnih 19-letnikov tudi ni slabo, čeprav je stvari že težje napovedati. Zaenkrat izgleda, da bo zunanja linija super, notranja pa tudi ne bo kar tako. Pozna se dobro delo prejšnjega selektorja in upam, da bom uspel nadaljevati kjer je on končal.
Seveda pa je treba misli usmeriti k letošnjemu EP. Spored je dokaj neusmiljen. Začnemo s Španci, sledijo Hrvati, Čehi in Nizozemci. Šele nato lažje tekme proti Albaniji, Andori in Malti. Danes sicer poleg tekme Španija-Slovenija še tekme Andora-Češka, Malta-Hrvaška in Albanija-Nizozemska. Pričakovati je torej 3 dokaj lahke zmage favoritov, vprašanje pa, koliko si bo kdo upal tvegati in igrati z levo roko.
Več o tekmi s Španijo in mojih taktičnih odločitvah seveda napišem po tekmi