BuzzerBeater Forums

BB Israel > בחירות לנבחרת - דיון

בחירות לנבחרת - דיון (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: LA-dov bear

To: ig
This Post:
00
208863.11 in reply to 208863.4
Date: 2/8/2012 3:12:51 PM
Overall Posts Rated:
114114

ועכשיו כמה שאלות לניסן

1) אני מחתבר מאוד עם פילוסופיה שלך ללכת הכי רחוק שאפשר ולקחת כל סיכון בשביל המטרה הסופית. למעשה זה הצליח מאוד בצעירה בתקופת כהונתך, אך הצליח הרבה פחות בקדנציות שלאחר מכן. האים בעקבות התוצאות הלא הכי מעודדות האלה חשבת לעצמך אולי בכל זאת כדאי למתן טיפה את רמת הסיכון בשביל להעלות את תוכלת ההישגים?

2) מהי עמדתך בנושא הסכמי רגוע?

ולקינוח כמה שאלות לשני המאמנים.

1) ממה שאני קורא לאחרונה יש לנו נבחרת מצויינת. איזה הישג מבחינתכם ייחשב כהצלחה?

2) עד כמה אתם מכירים את הטקטיקות החדשות? עד כמה אתם הולכים להשתמש בהן? עד כמה הן יכולות לעזור בהתמודדות מול נבחרות חזקות יותר?

3) לאורך כל העונות שאני במשחק (כבר העונה ה-11) נראה לי שלא הצלחנו עד כה בבוגרת בגלל הרב-גוניות. לא היה לנו סמול עם 12+ בכל התכונות, לא היה לנו פאואר עם 10 קליעה מבחוץ, וגם לא פ"ג עם 12 ק"פ. אני אישית אוהב את הרב-גוניות, גם אם היא באה על חשבון התכונות הראשיות. האים אתם שותפים לפילוסופיה הזאת, ואם כן, עד כמה אתם מוכנים להרחיק לכת בנושא הראשיות לטובת הגיוון? לצורך העניין, קחו למשל את רן באס שלי (אמנם זה נראה אינטרס אישי, אבל מבטיח לא להצביע לפי התשובה הספציפית לגביו. מה שמעניין אותי זה הפן העקרוני):

קליעת ניתור: נהדר קליעה ממרחק: עלוב
הגנה חיצונית: ממוצע שליטה בכדור: מעולה ↑
חדירה לסל : מומחה ↑ מסירות: מיומן
קליעה מבפנים: עולמי הגנה פנימית: אדיר
כדורים חוזרים: אדיר חסימות: מיומן
סיבולת: עלוב זריקות עונשין: עלוב

נסיון: בינוני

האים תרצו שחקן כזה בנבחרת (ולא על בסיס נער הפוסטר) למרות החיסרון שלו בהגנה, וריבאונד?


1. לדעתי קצת לא יהיה פייר מצידי לנתח בדיעבד ממרחק של כמה עונות את הסיכונים שלקחו מאמנים אחרים גם אם זה לא הצליח להם אז אני ידבר על עצמי: אולי זה יפתיע אבל אני לא מסתכן הרבה בכלל לדעתי- אני משתדל להכיר את היריבות כמה משחקים מראש ולתכנן את העונה עד כמה שאפשר מבחינת טקטיקות התלהבות שחקני מפתח למשחקים והמחליפים במצבי הכושר השונים.אני כן מנסה לייצר כל יתרון כשזה אפשרי ולא במחיר השגת המטרות- התלהבות,כושר ובעיקר טקטיקה מתאימה ליריבה ובחירת שחקנים נכונה לכל משחק מסוים. גם מבחינתי וגם למאמנים אחרים שעובדים ככה אני חושב שהתוצאות מדברות בעד עצמן גם בנבחרת וגם בקבוצה שלי.

2. הסכמי רגוע הם בעייתיים מאוד בעיני ככלל וצריכים להיאסר בחוקים של המשחק ולגרור קנסות, אבל הם חוקיים ולצערי אני יסגור בלי לחשוב פעמיים הסכמים במקרים שבהם אחשוב שזה יעזור לנו פשוט כי אין ברירה- בעולם הנבחרות ממש כולם עושים את זה וכל עוד זה חוקי מבחינת מנהלי המשחק אין ברירה אלא להשתמש בכל הכלים ולא להיות מתחסדים ולהשאר מאחור. יש לי מילה ואני לא אסגור הסכם אם אני לא מתכוון לעמוד בו ולכן לא אסגור הסכמים במקרים שיש לי חשש שירמו אותנו או שיש סיכוי שזה יזיק לנו.

השאלות הבאות:
1.גביע מכל צבע בארון יהיה הישג מדהים, הצלבה הישג סביר ולא יותר, מיקום גבוה ויכולת טובה גם שם כלומר שבאמת נהיה מועמדים עד ממש הרגע האחרון יחד עם הגדולות- יפה לעונה ראשונה ואז צריך להתקדם בשניה, כל דבר אחר יאכזב אותי מאוד למרות כל מה שנאמר כאן והבית הקשה עם צרפת רוסיה וכו'. חוץ מזה חשוב לי מאוד לראות את כולם שותפים ושתהיה התעניינות והתלהבות ככל שהעונה תתקדם

2. אני מרגיש שאני מכיר את הטקטיקות החדשות(כבר לא כאלה חדשות האמת..)ברמה טובה סה"כ, התנסיתי בהן לא מעט עם הקבוצה שלי בעיקר בליגות הפרטיות אבל לא רק. הן לא יהיו בשימוש גדול מאוד כי יש טקטיקות יותר אמינות אבל בלי ספק יהיו בשימוש במשחקים מסוימים ויקבלו כמה אחוזים מהמשחקים כשהן יתאימו. אני עדיין חוקר אותן כדי למקסם את היכולת לנצל אותן- בעיקר את ההתקפות שעובדות דווקא יפה. ההגנות החדשות פחות הצליחו בנסיונות שלי ולהערכתי ארגיש פחות בטחון להשתמש בהן במשחקים מכריעים במיוחד.

3. כמובן שרב-גוניות היא חשובה ואפשר לוותר על פער תכונות בולטות כשהוא קטן כשהמשניות מאוד מפצה אבל-כל מקרה הוא לגופו וזה מאוד תלוי בטקטיקה שבוחרים, בכושר,ביריב. זה ברמה העקרונית לגבי רן - כמו שאתה זוכר שנאתי לשחק נגדו בליגה שלנו יהיה נחמד שהוא יהיה בצד שלי לשם שינוי. הוא שחקן פנומנלי ויכול לעזור כבר עכשיו במקרים מסוימים לנבחרת וכשהוא בכושר כמיס מאץ' לבידוד מול שומרים ספציפיים אבל ברור שיש יריבות שמולן אין לו מה לחפש עד שלא ישפר עוד את ההגנה למשל. מעבר לזה בעמדה שלו יש דווקא תחרות קשה למזלנו הוא רק בן 25,בגובה טוב ופוטנציאל היכל התהילה ולכן יכול להיות שחקן מעולה בנבחרת בעתיד הקרוב יחסית כי חסר לו ממש מעט להיות במכלול פ"פ מהרמות הגבוהות בעולם

Last edited by LA-dov bear at 2/8/2012 3:26:27 PM

אם למרות כל המאמצים שלך לא הצלחת למצוא דאודורנט טוב הכי חשוב זה לא להרים ידיים...
This Post:
11
208863.12 in reply to 208863.10
Date: 2/8/2012 3:26:03 PM
Overall Posts Rated:
114114
לניסן ולארבל

התחרות היא באמת קשה וכל אחד מהמתמודדים ראוי להערכה על פעולותיו בבאזר

עכשיו לשאלות:
1.איך יתנהל הצוות שלכם,האם זה אתם לבד ,כמה אתם רוצים איתכם, מה החלוקה, כמה השפעה יש לצוות?

2.אם תיתקלו בנבחרת שחזקה בהרבה מהנבחרת שלנו מה תעשו?

בהצלחה לכם

1. בנחרת בוגרת צריך יותר סקאוטינג יריבות מאשר סקאוטינג שחקנים לעומת הנבחרת הצעירה- יהיה צוות יותר מצומצם אבל אתייעץ בקהילה דרך הפורומים בדיון פתוח לפני משחקים, בכמה מאמנים מהמובילים בבאזר ישראל שאני בקשרים טובים איתם ובסוף אבחר בעצמי את הדרך שהכי נכונה בעיניי מכל אלו שהוצעו- זו האחריות שלי בסופו של דבר ולזה אנשים בוחרים בי.אני אצטרך בוודאות עזרה בסקאוטינג יריבות ואולי גם נגייס איזה "כתב לענייני נבחרות" אם מישהו ירצה להוסיף קצת עדכונים וצבע על המשחקים.אני הולך להוסיף מידע ככל שיתאפשר לי אבל אם יהיה עוד מישהו שמעדכן על המצב של הנבחרת ועל היריבות זה יהיה נחמד ויותר מעניין בפורומים לכולם לדעתי.

תודה, בהצלחה בעונה 19

אם למרות כל המאמצים שלך לא הצלחת למצוא דאודורנט טוב הכי חשוב זה לא להרים ידיים...
This Post:
00
208863.13 in reply to 208863.10
Date: 2/8/2012 3:40:52 PM
Overall Posts Rated:
114114
לניסן ולארבל

התחרות היא באמת קשה וכל אחד מהמתמודדים ראוי להערכה על פעולותיו בבאזר

עכשיו לשאלות:
1.איך יתנהל הצוות שלכם,האם זה אתם לבד ,כמה אתם רוצים איתכם, מה החלוקה, כמה השפעה יש לצוות?

2.אם תיתקלו בנבחרת שחזקה בהרבה מהנבחרת שלנו מה תעשו?

בהצלחה לכם

1. בנחרת בוגרת צריך יותר סקאוטינג יריבות מאשר סקאוטינג שחקנים לעומת הנבחרת הצעירה- יהיה צוות יותר מצומצם אבל אתייעץ בקהילה דרך הפורומים בדיון פתוח לפני משחקים, בכמה מאמנים מהמובילים בבאזר ישראל שאני בקשרים טובים איתם ובסוף אבחר בעצמי את הדרך שהכי נכונה בעיניי מכל אלו שהוצעו- זו האחריות שלי בסופו של דבר ולזה אנשים בוחרים בי.אני אצטרך בוודאות עזרה בסקאוטינג יריבות ואולי גם נגייס איזה "כתב לענייני נבחרות" אם מישהו ירצה להוסיף קצת עדכונים וצבע על המשחקים.אני הולך להוסיף מידע ככל שיתאפשר לי אבל אם יהיה עוד מישהו שמעדכן על המצב של הנבחרת ועל היריבות זה יהיה נחמד ויותר מעניין בפורומים לכולם לדעתי.
2. זה שאלה כללית מאוד שקשה לענות עליה- באיזה שלב בעונה? האם זה משחק שחייבים לנצח או לא? האם המאמן של היריבה צפוי לשחק בגישה מסוימת להערכתי, האם הוא צפוי לשחק בטקטיקה מסוימת , איך הכושר וכו'. כדי בכל זאת לענות חלקית על מה שאפשר אני יגיד שהכל פתוח- אין לי חוק נגד קראנץ' למשל למרות שאשתמש בו רק אם ממש חייב.בנוסף כשהיריבה חזקה יותר צריך לחפש את הנקודות המסוימות שבהן יש סיכוי יותר גבוה להכות בה, לגייס את כל השחקנים המתאימים לטקטיקה ולנסות להפתיע. במשחק שאתה כמעט באותה רמה אתה יכול להפתיע בהרבה מאוד מקרים בזכות עבודה נכונה אבל אם אתה ממש אנדרדוג והסיכויים הם %90 שתפסיד לא תהפוך בשום קסם לפייבוריט אבל הימורים נכונים יגדילו את הסיכוי שלך מ%10 ל%30 נניח.

תודה, בהצלחה בעונה 19

אם למרות כל המאמצים שלך לא הצלחת למצוא דאודורנט טוב הכי חשוב זה לא להרים ידיים...
This Post:
00
208863.14 in reply to 208863.10
Date: 2/8/2012 7:42:27 PM
Ramat-Ilan Pilots
III.4
Overall Posts Rated:
413413
Second Team:
The Flutzer Fleatzers

1.איך יתנהל הצוות שלכם,האם זה אתם לבד ,כמה אתם רוצים איתכם, מה החלוקה, כמה השפעה יש לצוות?

2.אם תיתקלו בנבחרת שחזקה בהרבה מהנבחרת שלנו מה תעשו?

1. הרעיון הוא ליצור פרמידה ככה שבבסיס שלה נמצאים המאמנים בפורום שמעלים הצעות, רעיונות, מתדיינים בינם לבין עצמם, מעליהם יש את הסקאוטרים והעוזרים שאני אנהל אתם דיון פנימי, עם כל אחד ועם כמה במקביל, כשבראש הפירמידה אני מקבל את ההחלטות לאחר ששקלתי את כל הנתונים. במקביל לפרמידת ההחלטות צריכה להתבצע עבודה שוטפת שלי ושל עוזרים בנוגע לשיחות עם מאמני שחקנים לשמירת כושר ואימונים נכונים לשחקנים בתוך ומחוץ לסגל, סקאוטינג פנימי של השחקנים שלא נמצאים כרגע בסגל והתייעצות בנוגע להכנסת שחקן כזה או אחר. הרעיון הוא להאציל סמכויות כמה שאפשר, אך עדיין בצורה כזאת שאני דואג לכל מה שמתרחש, מעין ג'אגלינג מחושב שכזה. מבחינת כמות האנשים המדוברת - אני לא מאמין ביותר מ-4-5 אנשים ממש קרובים ועוד מספר אנשים דומה שעוזרים פה ושם אבל לא באופן מהותי ורציף. לצוות הזה יש השפעה מאוד גדולה וכל אחד מהם בטוח ירגיש חלק מניהול הנבחרת, לטוב ולרע.

2. אקח את הבית שלנו ואנתח את לוח המשחקים שלנו בשביל לענות על השאלה. על מנת לעלות אנחנו צריכים להיות במקום השני לפחות, מה שאומר יותר נצחונות (או הפרש סלים גבוה במקרה של תיקו) מצרפת או מרוסיה, שתי קבוצות חזקות מאוד ולא לשכוח את אוקראינה שמעלינו בדירוג שגם מעליהם אנו צריכים להיות. מן הסתם חובה עלינו לנצח את כל מי שמתחתנו בדירוג. שלושת המשחקים האחרונים בשלב הראשון הם: צרפת, רוסיה ואז אוקראינה. עכשיו הכל תלוי מצב. על מנת לנצח קבוצה חזקה מאיתנו עלינו להיות בכושר טוב יותר, עם התלהבות גבוהה יותר או ליצור הפרש גישה לטובתנו או לקוות לפגיעה טקטית מוחצת שלא תדרוש גישה עדיפה. בהתייחסות ספציפית לא בטוח שאני אבזבז התלהבות מול צרפת כאשר אני יודע שיש סיכוי שאני אפסיד ואז אפסיד גם לרוסיה וגם לאוקראינה בגלל התלהבות נמוכה. על מנת להצליח, אני אתכנן מראש אילו קבוצות אני תוקף ובאיזו צורה. למעשה התשובה שלי לשאלה היא שאי אפשר לענות עליה בצורה ספציפית, אלא צריך להסתכל על כך בצורה כללית של כל הסיבוב. אנסה כמה שיותר זמן מראש לתכנן ומצד שני להיות עירני להזדמנויות פז של שבוע כושר טוב או הפסד מיותר של אחת המתחרות. תמיד צריך להיות בראש גם שניסיון טקטי מסוכן יכול לעלות בהפרש סלים שלילי.
בקיצור, זה כמו משחק שחמט. עלי להניח עקרונות אסטרטגיים כלליים מנחים לאורך העונה, תוך הסתכלות טקטית ספציפית כל משחק במטרה למצוא איזו תחבולה שאולי תכלול הקרבה מסוימת על מנת להגיע ליעד הנכסף. אני מתנצל אם זה לא ברור לגמרי, אני אשמח להסביר את זה באופן יותר ברור בהמשך.

From: ig

To: Ehud
This Post:
00
208863.15 in reply to 208863.9
Date: 2/9/2012 12:43:24 AM
Jerusalem TET
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Jerusalem TET Utopia
ומכאן לשאלתי האחרונה לשני המאמנים ותודה על התשובות המצויינות לשאלותי הקודמות. איחו בעיות אצם רואים בסגח הנוכחי (האם בדומה לאהוד אתם מזהים בעייה במחסור הגבוהים?), וכיצד אתם הולכים להתמודד איתן?

From: GM-Arbelon

To: ig
This Post:
00
208863.16 in reply to 208863.15
Date: 2/9/2012 6:57:10 AM
Ramat-Ilan Pilots
III.4
Overall Posts Rated:
413413
Second Team:
The Flutzer Fleatzers
קרעת אותי עם שגיאות הכתיב.
יש כמה בעיות שאפשר לנסות לשפר אותן במיידי וכמה שאפשר לנסות לשפר אותם תוך 2 עונות ויש כאלה שבחרר לא.
קודם כל עניין הכושר והיציבות. זו תמיד הייתה בעייה גדולה, ואסור להתייחס רק לדודו מדינה שכבר מי יודע כמה זמן אין לו קבוצה. זה אומר להציק למאמנים ולשבת להם על הראש ולהזכיר להם כמה חשוב המשחק הזה או המשחק הזה. לתת להם הרגשה גם שהם תורמים לנו. זה יכול לעזור ואנחנו יכולים גם לפול על אוזניים ערלות.
בעיה נוספת היא הגיוון שפוגע לנו בכל העמדות כולל הגבוהים ומן הסתם עמדת הסמול. זוהי בעיה שלוקח המון זמן לטפל בה. זה יכול להיות לקדם שחקן כזה או אחר, כמו שניר אמר שקידם את קביליו. זה יכול להיות עזרה למאמנים צעירים כדי למנוע מצב שמתפתח שחקן כמו חזי קרני - משכורת ענקית ותכלס שחקן בעייתי.
הייתי רוצה לקחת את הארי ברדפורד, השחקן היחיד שלנו שבגיל צעיר עם הפוטנציאל הכי גבוה שיש במשחק והייתי מנסה לגוון אותו. לאמן המון מסירה ואולי שיהיה שחקן פוינט מעולה או אפילו לאמן תכונות פנים כמו קליעה ולנסות להביא אותו לשחקן אפשרי לסמול. מה שבטוח הייתי משתגע אם המאמן שייקח אותו ייאמן אותו רק קליעה.
הבעיה המאוד קשה של הנבחרת זה הגיל שלה. לא הגיוני שממוצע הגילאים כזה גבוה. צריך לעבוד קשה קשה בגילאים צעירים ובדראפט כדי לעשות שינוי, במיוחד מבחינת הבוגרים. אנחנו לא רוצים להגיע למצב עוד 5 עונות שהנבחרת שלנו במקום להשתפר נהיית גרועה יותר....

From: Ehud

This Post:
00
208863.17 in reply to 208863.16
Date: 2/9/2012 7:22:29 AM
Overall Posts Rated:
274274
דווקא אני חושב שהגילאים בהם כוכבי נבחרת נמצאים בערך בשיאם זה 25 - 26. פוטנציאל היכל התהילה ואמ וי פי מתאמנים לא רע בגילאים אלו ומגיעים לשיאים מבחינת יכולת ותכונות.

אני מסכים איתך בנושא של הגיוון, בעיקר בגארדים, שחקן כמו בראדפורד למשל חייב לתת יותר מקליעה והגנה, בשביל זה יש מספיק שחקנים, עם פוטנציאל כזה צריך להוציא דברים מגוונים משמעותית

גם בגבוהים אנחנו צריכים לייצר את זה - אין הרבה מאמנים בארץ ברמות הגוהות שמאמנים גבוהים ישראלים לרמת הנבחרת לעומת גארדים שיש כמו את תמיר, בוקרה, קרני, ואסנבאור, מילו, ברוכיאן ואולי שכחתי כמה. הסיבה היא המשכורות כמובן של הגובוהים האלו. אבל צריך למצוא דרך לייצר גבוהים ישראלים שנותנים את האקסטרה עם שכר גבוהה סביר (200 ככה) שיהיה רצון ואפשרות לשמור אותם ולאמן אותם


"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
This Post:
00
208863.18 in reply to 208863.11
Date: 2/9/2012 10:39:00 AM
Overall Posts Rated:
00
אני הגשתי מועמדות למשרת מאמן הנבחרת
אני יודע שרבים יגידו שאני לא מתאים לתפקיד , וזה כנראה נכון כי אני לא מנוסה כמו המועמדים האחרים אבל אני רוצה שלכולם תינתן היזדמנות שווה להכניס אחד מהשחקנים שלו לנבחרת ולא רק לטובים ביותר.
אני רוצה שישפטו כול שחקן על פי היכולת שלו ולא על פי היכולת של מנהל הקבוצה.
אני פונה לכל מי שרוצה להיות חלק מנבחרת ישראל להצביע לי ולקבל זכויותשוות מבחינת בחירת השחקנים.
צריך לזכור שאנחנו משחקים בישביל הדגל ולא כול אחד לעצמו.
i have a dream

Message deleted
Message deleted
Message deleted
Advertisement