Res hvala kolarju, Jamesthemenu, lecu, clementinu in drugim za podporo! Po eni strani mi je všeč, da mi ljudje zaupajo, po drugi strani pa me skrbi, ker nimamo dovolj oz. nobenega kandidata iz prve in druge lige, da bi lahko predstavljali svoje argumente.
Kakorkoli, letos ne bom kandidiral, razlogi pa so trije.
Najpomembnejši je čas, kot je že nekdo omenil in se tudi sam zavedam. Na žalost oz. na srečo, kot jaz na to gledam, se mi obeta en zelo lepo dogodek v zasebnem življenju, ki mi bo najmanj v naslednjih treh mesecih verjetno pobral večino prostega časa, ki ga bom imel.
Drugič, ne čutim se še dovolj močnega v taktikah, ko si nasproti stojijo tako močna moštva, kot je reprezentanca, Vem, da je letos "dovolj" entuzijazem, kar je pravzaprav zaskrbljujoče, kot sem prej povedal, saj se nobeden prvo in drugoligaš še ni javil.
Tretjič, letos bom pomagal bracotu pri U-21 reprezentantih, kjer bom nabiral izkušnje pri taktiki reprezentančnih tekem, vzpodbujanju menedžerjev pri treniraju svojih perspektivnih igralcev itd.
Kot je nekdo na forumu že omenil, imamo letos dokaj švoh reprezentanco, zato je to idealen čas, ko lahko trener postane nekdo, ki mogoče še nima dovolj izkušenj, a ima dosti volje in navdušenja nad igro ter časa, da vse skupaj organizira. Zato bom vsakega takšnega podprl in bom vesel, če mu bom lahko od časa do časa pomagal pri taktiki za tekme, kjer se po moje največ naučiš.
Drugače pa naj navržem še eno moje razmišljanje: to igro sva začela igrati skupaj z bratrancem, ki je že od prej igral Trohpy Manager in ga naštudiral v nulo. Zadnjič mi je rekel, da v takšnih managerskih igrah ni težko biti eden izmed najboljših, le nekaj pravil in nasvetov si moraš prebrati ter vložiti čas; uspeh bo že prišel sproti. Mislim, da se strinjam z njim, kajti če nekdo v BBju začne iz četrte lige, nabere 6 solidnih 18-letnikov in pridno trenira - le kaj ga ustavlja, da ne bo s časom postal eden izmed najboljših?
To mi ni bilo preveč všeč, saj to pomeni, da je edino merilo za uspešnost v igri čas (in nekaj volje), kar ni prav velik izziv (mogoče se bom ugriznil v jezik, ko bom enkrat prišel v prvo ligo...bomo videli

). Na srečo imamo zato mlado in člansko reprezentanco, kjer samo čas ni dovolj, temveč je potrebnega še veliko več in tukaj jaz vidim izziv, ki sem ga čez čas pripravljen sprejeti.
Še enkrat najlepša hvala vsem za besede podpore, potrudil se bom, da v tem letu in naslednjih čimveč naredim za mlado in člansko reprezentanco!