Morda Robespierrov citat vseeno ni primeren začetek volilne kampanje. Naj začnem raje s "Kakšni časi, kakšni običaji!".
Nisem navdušen nad relativno apatičnostjo glede reprezentance in nad tem, da neke želje po (zlasti kontinuiranem) vodenju ni. Reprezentanca na BuzzerBeaterju je projekt skupnosti, zato toliko privlačnejša in zanimivejša, a tudi zahtevnejša tako za vodenje, kot tudi za komunikacijo ter seveda s taktičnega vidika. Sebe ne klasificiram kot taktičnega veleuma, tu se bom z veseljem obrnil tudi na mnenje skupnosti (seveda ob privolitvi domačih lastnikov, ki jim deljenje skilov ne bo predstavljalo težave) in na opevane izkušenejše managerje in že na tem mestu ne obljubljam nekega blaznega rezultatskega preskoka in (pre)drznih taktičnih zamislic.
Mnogi me, zlasti z discorda, že precej dolgo časa "poznate" in morda kdaj tudi zavijete z očmi ob vseh modrovanjih, a nekaj kilometrine sem na BB vseeno že nabral od sezone 16, čeprav ~20 sezon pasivnega klikanja, ekipnega treniranja in kupovanja mladih, samo zato, da nimam stare ekipe, ne šteje ravno v neke blazne izkušnje. Pa vseeno, upam, da sem komu kdaj že kaj pametnega povedal in da je kdo dobil kakšen odgovor 🙂
V luči prvega odstavka pa - pogosto sem zavijal z očmi ob neaktivnosti nekaterih selektorjev, ob zamiranju tako foruma kot discorda in zanimanja za trening in za reprezentanco nasploh. Tu vidim največ prostora za izboljšave, z veliko novejšimi managerji sem že komuniciral, veselim se, da bom še z marsikom drugim (tu izkušenejših in starejših nikakor ne zanemarjam) in da bomo naredili neko jedro ljudi, ki jim bo NT trening prinašal zabavo ter da bomo naredili še veliko trening planov.
Reprezentanco čaka nekaj pomladitve, imamo sicer nekaj zelo zglednih nosilcev igre (Fugina, Debeljak, Ljubijankić, Veselić, Vucetić, Letonja in še koga sem izpustil), nekaj poslavljajočih-se igralcev, a prevelikega padca ne bi smelo biti oz. ga vsaj sam ne pričakujem, nekih rezultatskih obljub pa na tej točki brez pregleda igralcev in potencialov ne bi dajal, ker se mi ne zdijo niti racionalne niti smiselne.
Kot ponavadi, sem napisal preveč, če pa poizkušam strniti svoje misli in pointe:
-komunikacija, čim več debat na forumu in discordu, čim več vprašanj in idej tudi s strani bolj "zelenih" managerjev,
-kontaktiranje čim več lastnikov morebitnih NT potencialov, spodbuda za trening, ta se finančno trenutno morda res ne splača, a marsikomu od nas, starejših igralcev in teh, ki trenutno trenirajo za NT, je to najbolj zabaven aspekt igre,
-reprezentanca ne sme biti talec lastnih interesov, vsak "kočljiv" izbor, če bo do njega prišlo, bo argumentiran in premlet v skupnosti,
-sodelovanje z U-21 NT, kar pa ne bi smel biti nek prehud problem.
Dodatek bi bil, če si spišem do konca R kodo, ki bo dovolila samo uploadanje screenshotov in posodabljanje tabele trenutnih in bodočih reprezentantov "avtomatsko" in ne z vpisovanjem, ampak to je lahko že obljuba, ki ne bo uresničena, takšnih pa res ne maram dajati.
Naj na tej točki preklopim na 2. osebo. Če si prišel do konca tega (dosti pre)dolgega spisa in te v individualni igri zanima tudi projekt skupnosti, aktivno vodenje NT z debatami na discordu in forumu ter "ponedeljkov izgovor za prijavljanje v BB", bom tvojega glasu hvaležen!
Pero
Last edited by Nowitzki (SLO NT) at 7/8/2025 9:42:41 AM