BuzzerBeater Forums

Suomi - I.1 > Kausi 64

Kausi 64

Set priority
Show messages by
From: Lappa
This Post:
22
323133.1
Date: 03/06/2024 01:56:42
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
323323
Second Team:
Dragoons Academy
Uusi kausi, uudet kujeet vai onko Hupipalloilijat sittenkin taas nostelemassa kannuja? Yrityksestä ja kilpailusta ei ainakaan jää kiinni, sillä SM Koris on taas tällä kaudella kovempi tasoinen kun ehkä koskaan aiemmin. Peräti neljä joukkuetta yli miljoonan pelaajabudjetilla ja yhdeksän joukkuetta yli 900k palkoilla kun kausi on alkamassa. Kertoo siis siitä, että pelkästään sarjapaikan säilyttäminen vaatii tällä kaudella todella kovan suorituksen, saati jos joukkue haluaa taistella mestaruudesta.

Kirjoitan seuraavaan viestiin lyhyet esittelyt jokaisesta joukkueesta, mutta mitä olisi kausiketjun aloittaminen ilman äänestystä. Valitettavasti ihan kaikkia joukkueita ei ollut mahdollista lisätä äänestysvaihtoehtoihin, mutta otin vapauden listata 9 mahdollista haastajaa Hupareille ja loput 6 joukkuetta jäivät kategoriaan "joku muu, kuka?". On siis aika äänestää kuka on tällä kaudella Hupareiden kovin haastaja mestaruustaistossa!

Poll:  Kuka haastaa Huparit?

Bay City Pirates
Espoo Seals
Lappeenrannan NMKY
RakBa
Rantarosvot
Riksun koripallot
Turku Jazz
teamLINKO
Vesala Basket
Joku muu, kuka?

This poll ends on 06/10/2024 23:59:00.

From: Lappa

This Post:
33
323133.2 in reply to 323133.1
Date: 03/06/2024 02:29:42
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
323323
Second Team:
Dragoons Academy
Sitten niihin ennakoihin:

Mestarikandidaatti

Hupipalloilijat
Huparit pääsee omaan kategoriaansa valtaistuimellaan. Joukkue ei tällä kaudellakaan tehnyt siirtoja suuntaan tai toiseen, vaan luottaa edelleen vahvaan ja kokeneeseen 8 pelaajan rotaatioon, jossa maajoukkuepelaajia vilisee silmissä niin ettei meinaa penkille mahtua. Rotaation keski-ikä on kuitenkin jo tasan 33v, eli mielenkiinnolla odotamme aloittaako Huparit jo tällä kaudella pienimuotoisen nuorennusleikkauksen vai ajetaanko nykyinen rosteri loppuun asti niin kauan kun mestaruuksia tulee.

Kovimmat haastajat

Vesala Basket
Vesalan 7 pelaajan rotaatio on kärjestä terävä kuin kokkiveitsi, mutta penkki kalpenee hieman Hupareita vastaan. Vesalan kärkipelaajat ovat kuitenkin nyt 30-31v iässä, eli primevuodet ovat juuri alkaneet. Kuten sanottu, kärkiosaamisesta homma ei jää kiinni, mutta riittääkö syvyys tälläkään kertaa kaatamaan Huparit?

RakBa
RakBa nousi takaisin SM Korikseen kauden kiertoajelun jälkeen ja avaus on pelottavan kova. Penkiltä ei kuitenkaan löydy oikeastaan minkäänlaisia apuja ja jotenkin olettaisin, että RakBalla on vielä yksi rotaatiopelaaja hankintalistalla. RakBan kärkipelaajat ovat Vesalan tavoin primeiässä (30-31v) ja vähintäänkin lohkon toisesta sijasta tullaan näkemään todella kova vääntö.

Riksun koripallot
Viime kauden finalistia ei voi jättää nimeämättä kovimpiin haastajiin, vaikka palkkabudjetissa Riksu jääkiin hieman jälkeen. Riksun tähtipelaajat ovat vielä selvästi nuorempia kuin kovimmilla kilpailijoilla (28v) minkä takia Riksulta voitaneen odottaa taas nousujohteista kautta. Ongelmana täälläkin, että penkkiä ei oikein ole, mutta Riksulla on poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet hankkia 1-2 vahvistusta ja pitää taloutensa edelleen kurissa.

Mustat hevoset

teamLINKO
LINKO on se neljäs yli miljoonan pelaajabudjetilla operoiva joukkue, joka luottaa kotimaisuuteen ja kaakkois-aasialaiseen koripallotalenttiin. Jos olen muita haastajia kritisoinut penkin kapeudesta, niin LINKOn tilanne on kirjaimellisesti se, että kokoonpanossa on 5 tähtipelaajaa ja minimipalkkaisia. LINKO on tosin edelleen nähty seikkailevan siirtomarkkinoilla, joten jonkinlaisia vahvistuksia on tännekin odotettavissa vielä ennen ensimmäisiä otteluita. Muistetaan, että LINKO on yksi ainoista joukueista, joka pystyi ylipäätään voittamaan Huparit viime kaudella, joten heitä ei voi aliarvioida.

Espoo Seals
Täysin kotimainen joukkue joutsen-merkillä varustettuna, minkä takia espoolaisille ei voi kun hattua nostaa hienosta menestyksestä. Myös penkiltä löytyy laatua riittämiin, mutta kahden avainpelaajan ikä on hieman huolestuttava mahdollisten taitopudotusten kannalta (Paakkinen ja Heikkilä). Martiskaisen johdolla joukkueen seuraava sukupolvi on kuitenkin tulossa jo paikkaamaan taitopudotuksia, joten tilanne ei toki ole aivan hälyttävä. Espoolaisille tavoitteena on varmasti kotietu pudotuspeleihin, jonka jälkeen yksittäisissä otteluissa voi käydä miten vaan.

From: Lappa

This Post:
11
323133.3 in reply to 323133.2
Date: 03/06/2024 02:52:57
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
323323
Second Team:
Dragoons Academy
Iso Kasin pudotuspelitaistelu

Bay City Pirates
Jos Iso Kasin kärki ei ihan meinaa yltää Mahti Kasin tasolle, niin pudotuspelitaisto on sitäkin kiivaampi. Lahden ylpeys Bay City Pirates on rakentanut kärsivällisesti uutta tulemistaan ja 8 pelaajan rotaatio alkaa olemaan jo erittäin laadukas. Joukkue ei vielä kärkipelaajien osalta ehkä riitä mestaruustaistoon, mutta 26-29 vuotiaiden pelaajien runko alkaa jo lähestyä potentiaalinsa kattoa, joten heitä ei voi todellakaan laskea pois pudotuspelitaistosta. Taimisen ja Stathiakisen harteilla on paljon, katsotaan pystyvätkö he kantamaan.

Lappeenrannan NMKY
Lappeenranta on myöskin yksi nousevia joukkueita, joka otti jo viime kaudella kunnioitettavan kolmossijan ja pudotuspelipaikan Iso Kasin puolella. Tulevat tähtipelaajat ovat tällä hetkellä 27 vuotiaita, eli heilläkin on hyviä treenivuosi vielä muutama jäljellä. Hyvin tasainen ryhmä Bay Cityn kanssa, mutta pidän heitä ehkä pientä pykälää heikompana, johtuen joukkueen syvyydestä mikäli siirtolistalla oleva Simeonov vaihtaa maisemaa. Taistelee kuitenkin tälläkin kaudella pudotuspelipaikasta.

Turku Jazz
Viime kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Jazz on hyvinkin mielenkiintoisessa tilanteessa. Joukkue on koostumus uransa ehtoopuolelle kääntyneitä huippupelaajia (34-35v) sekä nuoria uransa huippua lähestyviä pelaajia (25-28v). Itselläni on hieman sellainen kutina, että Jazz hieman hiipuu mitä pidemmälle kausi etenee, mutta ei olisi ensimmäinen kerta kun turkulaiset osoittavat olevansa odotettua parempi joukkue. Joukkue ilmeisesti ajetaan joka tapauksessa loppuun eli ei muuta kuin "ONE MORE YEAR!"

Mahti Kasin alempi keskikasti

Rantarosvot
Sinänsä yli 900k palkoilla operoivien Rantarosvojen sijoittaminen alempaan keskikastiin voi kuulostaa aika tylyltä, mutta se kertonee enemmän Mahti Kasin kärjen tasosta. Prinkkalan johdolla Rantarosvojen avaus on kuitenkin hurja eikä se ihan hirveästi kalpene kärkijoukkueillekaan, vaikka toki hieman paperilla perässä ovatkin. Penkki ei myöskään ole ihan niin laaja, että sillä pystyttäisiin täysin paikkaamaan hieman heikompaa kärkeä, mutta joukkue on silti yllätysvalmis.

Rakuunat
Rakuunoiden kärkipelaajat alkavat pikkuhiljaa lähestyä primeikäänsä, mutta ovat vielä hieman perässä sarjan kärkeä. Rakuunat siis antaa kärjen laadussa hieman tasoitusta, mutta yrittää paikata sitä 8 pelaajan rotaatiolla. Joukkueen ongelmaksi voi muodostua se, ettei sieltä oikein meinaa löytyä korin alle riittävää vääntövoimaa, erityisesti nyt kun levyrohmu Lintumaa vaihtoi maisemaa. Taistelee kuitenkin tälläkin kaudella vähintään sarjapaikan pitämisestä ja jonkinlainen mahdollisuus myös yllättää kärkijoukkueita.

Mallikkaat Kuleksijat
Joukkue on ollut jo pitkään SM Koriksen tasoa, mutta huono arpaonni 2.divarissa on pitänyt Kuleksijat poissa parrasvaloista. Nyt on kuitenkin aika näyttää ja vaikuttaisi hieman siltä, että joukkueen rakennus on hieman kesken. Joukkue vilisee U21 joukkueista tuttuja pelimiehiä ihan vaihtopenkin 7-8 pelaajaan asti, mutta kärjen osalta Kuleksijat ei ihan vielä riitä kärkijoukkueiden tasolle. Jotenkin vielä sellainen tunne, että ainakin yksi kärkitason hankinta nähdään vielä kauden alkupuolella.

Tapanila Trailblazers
Tapanila on ehkä se todennäköisin putoajaehdokas kauden alussa, vaikka muistetaan, että joukkueen pelaajabudjetti on vielä sellaiset 300k alle todennäköisen palkkalattian. On siis enemmän kuin todennäköistä, että Tapanila hankkii vielä 1-2 tähtipelaajaa, muuten hieman vaatimattomaan kokoonpanoonsa. Laajuuttahan joukkueessa on mukavaan 7-8 pelaajan rotaatioon asti, mutta joukkueen kärkipelaajat ovat ainakin palkkojen puolesta lähempänä penkkimiehiä kuin SM Koriksen tähtiä. Kuten sanottu, joukkue ei varmasti ole vielä tässä vaiheessa valmis, mutta alkukausi voi olla Tapanilalle hyvin hankala.

From: Lappa

This Post:
44
323133.4 in reply to 323133.3
Date: 03/06/2024 05:00:57
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
323323
Second Team:
Dragoons Academy
Iso Kasin karsintataistelu

Pahalammen Pomppu
Pahalampi varmisti sarjapaikkansa karsintojen kautta ja todennäköisesti tavoite on sama tulevallakin kaudella. Joukkue ei ole juurikaan muuttunut viime kaudesta, mutta Pahalampi hankki toki Jamaikan maajoukkuesentterin suojelemaan koria. Kärkipään taso ei ehkä ihan riitä pudotuspelipaikoille, mutta vahva U21 legendojen edustus takaa sen, että joukkue on yllätysvalmis ketä tahansa vastaan.

Matarin Pojat
Matarin Pojat on täynnä 25-vuotiaita tulevaisuuden supertähtiä, mutta tuleva kausi voi tulla ehkä hieman aikaisin vielä joukkueen kannalta. Sarjapaikan säilyttäminen on varmasti päätavoitteena ja Matari lähtee taistelemaan siitä 8 pelaajan rotaatiolla. Laajuutta siis löytyy, mutta entä ratkaisijoita niissä kauden kovimmissa peleissä? Odotettavissa kuitenkin nousujohteinen kausi joukkueen nuoresta iästä johtuen.

BC Sysmä
Vain 8 kaudessa SM Korikseen noussut BC Sysmä on yksi hienoimpia tarinoita BB-koriksessa. Osaava manageri on laittanut nopeasti areenan kuntoon ja marssittaa kentälle laatujoukkueen. Joukkue on kuitenkin ehkä lähempänä 2.divarin tasoa edelleen ja sieltä puuttuu SM Koriksen kärkitason pelaajat oikeastaan kokonaan. Palkkabudjetti antaa kuitenkin myöten hankintojen tekemiseen, mikäli Sysmä haluaa tosissaan lähteä taistelemaan sarjapaikasta. Odotusarvo on kuitenkin, että Sysmä hakee ensi kaudella vauhtia 2.divarista.

From: IsoBetoni

This Post:
22
323133.5 in reply to 323133.4
Date: 03/30/2024 17:38:43
BetoniBasket
III.7
Overall Posts Rated:
25202520
Hienoa Lappa, noita sun viiltävän tarkkoja analyysejä on kiva lukea !

Elo kolmosessa bottien seassa on aika seesteistä, sen kun vaan treenailee tai kuten "Juti" sanois "reenaa".

Mutta, foorumi on hiljainen kuin kylätie, ei se oikein mulle sovi, mutta noiden parikymppisten kanssa kun ei nousta kakkoseenkaan saati, että pysyttäis siellä !

From: Cartesius

This Post:
55
323133.6 in reply to 323133.4
Date: 05/25/2024 16:23:18
Bay City Pirates
SM-Koris
Overall Posts Rated:
331331
Second Team:
Bay City Pirates II
Kausi 64 review

Huikea kausi. Mahti Kasin taso oli historiallisen kova, mutta minkä Iso Kasi palkoissa hävisi niin otti sitten lohkon tasaisuudessa ja mielenkiintoisuudessa kiinni. Kauden alun veikkaukset Huparien haastajista meni aivan pieleen, kun Linko otti hurjan harppauksen ja toisaalta Rakban ammukset jäi vielä tällä kaudella vähän piippuun.

Sarjassa nähtiin myös ainutlaatuinen tilanne, kun kaksi suomalaispelaajaa eli Rakuunoiden Maura ja Bay Cityn Taiminen ylittivät 160TSP! Saavutusta korostaa, että BB-historiassa on tätä ennen rajan ylittäneitä Suomessa tiettävästi vähemmän kuin yhden käden sormia. Todettakoon myös, että uusiakin kandidaatteja on kenties tulossa, joten hyvältä näyttää sekä sarjan että majun kannalta.

Käydäänpä runkosarjan päätteeksi vähän läpi kaikkien joukkueiden kulunutta kautta ja myös niiden tulevaisuuden näkymiä. Hyödynnän tuota Lappan erinomaista analyysiä kauden alusta - tutkitaan siis joukkueita Lappan alkuperäisen ennusteen kategorioiden pohjalta.


Mestarikandidaatti

Hupipalloilijat
Niinhän siinä kävi, että Huparit lingottiin valtaistuimelta - ainakin runkosarjan osalta. Mestaruutta en todellakaan lähtisi vielä jakelemaan muualle, sen verran nerokkaasta managerista on kyse. Tosiasia silti on, että tällä kaudella superjoukkue ei näyttänyt yhtä voittamattomalta kuin viime kausina. Huippuleveä rosteri kapeni kauden mittaan, joskin kärki on yhä hurja. JPT ja Salmi ovat nyt 32-vuotiaita, mutta heidän ympärillään Tuokin lienee käytännössä pakko tehdä ensi kaudelle muutoksia jos haluaa vielä vetää runin loppuun.


Kovimmat haastajat

Vesala Basket
Gary käytti isompaa vesuria ja raivasi rosteriaan loppukaudella reippaasti. Runkosarjan nelossija ei varmastikaan tyydytä verrattuna kauden alun tavoitteisiin, ja Linko lienee pleijareissa liian kova kapealle ryhmälle. Wiberg ja Arrechea ovat kuitenkin parhaassa primessaan, joten veikkaisin että ensi kaudeksi haetaan vielä uusia kikkoja. Muutoksia varmasti tarvitaan jos kärkikolmikkoa halutaan Vesalassa haastaa.

RakBa
Mahti Kasin kolmossija oli varmaan se maksimi, mihin tällä ryhmällä oli tällä kaudella realistiset mahdollisuudet. Mutta enempäänkin on justme:lla sekä osaamista että varmaan myös resursseja. Viitisen kautta sitten Rakba ilmoittautui mestarikandidaatiksi kaudelle 65, joten siitä lähdetään, että ensi vuonna Vassiliadiksen ympärille kasautuu pienillä korjausliikkeillä joukkue, jolla haastetaan Mahti Kasin kylmäävä kärkikaksikko.

Riksun koripallot
Riksu hämmästyttää kyllä joka kausi. Runkosarjassa peli ei näytä mitenkään dominoivalta, mutta niin vaan Lazzen joukkue keikkuu kaudesta toiseen Ison Kasin kärjessä kun pleijarit alkaa. Ja niihin on kiva lähteä kotiedulla. Azran ja Ze kehittyvät yhä, ja muutenkin runko pysynee hienosäätöä lukuun ottamatta ensi kauteen kasassa, joten nuoli osoittaa mieluummin ylös- kuin alaspäin, vaikka kilpailu lohkossa koveneekin.

This Post:
11
323133.7 in reply to 323133.6
Date: 05/25/2024 16:26:16
Bay City Pirates
SM-Koris
Overall Posts Rated:
331331
Second Team:
Bay City Pirates II

Mustat hevoset

teamLINKO
Musta hevonen todella oli tittelinsä veroinen. Jos Lappa kritisoi alkukaudesta joukkuetta rosterin ohuudesta, parilla lisähankinnalla rakennettiin tämän hetken täydellisin suomalaisjoukkue, josta ei oikein heikkouksia löydy. 6 maju-pelaajaa, sarjan paras hyökkäys ja sarjan paras puolustus on usein voittava yhdistelmä. Suomalaiskaksikko Rajas-Salokangas on noussut SM-koriksen ehdottomaan eliittiin ja pitänee myös joukkueensa siellä vielä monta kautta - jos vaan Maunulan työväenyhdistyksen pohjaton kassa pysyy auki.

Espoo Seals
Joutsenmerkki-joukkue väänsi kuin väänsikin itsensä jälleen lopulta pleijareihin. Hieno suoritus, vaikka Riksun voittaminen vieraissa tiistaina voikin olla aika kova haaste. Vähän onkin jo merkkejä siitä, että joukkueen huippu voi olla saavutettu, kun pelaajamarkkinat eivät ole käytettävissä. Espoossa aletaan olla vähitellen tienhaarassa joukkueen tulevaisuuden suhteen ison pään vanhetessa, vaikka takamieskolmikko Martiskainen-Haataja-Lindeberg omaakin vielä kehityspotentiaalia.


Ison Kasin pudotuspelitaistelu

Bay City Pirates
Lahdessa kausi meni sarjan osalta vähintäänkin tavoitteisiin, ja kun kaksikko Taiminen-Stathiakis kehittyi nätisti (Taiminen saavutti juuri TSP160), ei voi olla kuin tyytyväinen. Piraatit on yksi sarjan nuorimmista joukkueista, jossa suunnilleen kaikki avainpalaset on kasassa, joten tulevaisuus sen puolesta varsin lupaava. Resurssit eivät ole kuitenkaan parhaiden tasolla, joten peliliikkeille ei ole kauheasti tilaa siinä vaiheessa kun junnujen palkat hyppää ja pitäisi tehdä viimeiset hienosäädöt. Voi hyvin olla, että päätyyn saakka meneminen jää lopulta siitä kiinni.

Lappeenrannan NMKY
Kuten Lappakin kauden alussa totesi, hyvin rinta rinnan piraattien kanssa nouseva jengi. Ekalla pleijarikierroksella päästään heti vastakkain, ja kun molemmilla lienee aiemmista kohtaamisista vähän hampaankolossa, lämmintä tiiistai-iltapäivää on ennustettu Lahteen. Kolmossija tasaisessa Isossa Kasissa tyydyttää kenties nyt hulluediä, mutta ei varmastikaan enää tulevilla kausilla. Ykkösnyrkki Dios tuskin enää jatkaa, mutta täsmäostoksia tukemaan kehittyviä kasvatteja on odotettavissa.

Turku Jazz
Jo ikääntyvä Turku jäi nyt toista kertaa peräkkäin pudotuspelien ulkopuolelle. Karsinnoissa vastaan tulee todella vaarallinen Jekkken jengi, joten sarjapaikka ei kotiedusta huolimatta ole mitenkään varma, vaikka suosikkina sarjaan toki lähteekin. Joukkueessa on kuitenkin yksi sarjan kiinnostavimmista nuorista pelaajista, oma kasvatti Avelin, jonka ympärille olisi vielä täysin mahdollista rakentaa voittava joukkue. Liikkeitä joka tapauksessa nähtäneen Turun suunnalla kauden vaihteessa.

This Post:
44
323133.8 in reply to 323133.7
Date: 05/25/2024 16:30:02
Bay City Pirates
SM-Koris
Overall Posts Rated:
331331
Second Team:
Bay City Pirates II

Mahti Kasin alempi keskikasti

Rantarosvot
Rantarosvot oli jo kauteen lähtiessä vaikeassa tilanteessa, kun Mahti Kasin kärki on niin jäätävän kova. Potentiaalia löytyy: Prinkkala oli kauden ehdottomasti parhaita kotimaisia pelaajia, ja avaus muutenkin laadukas, mutta riittääkö jatkossakaan tätä ylemmäs? Oman kasvatin Veikkolan myynti loppukaudesta vihjaa, että Kapteenin kassa ei liene pohjaton. Karsinnoissa vastaan tulee Matari, ja sitä sarjaa voi luonnehtia yksinkertaisesti epäreiluksi, niin hyvä joukkue siitä joutuu joka tapauksessa putoaa.

Rakuunat
Rakuunat on ehdottomasti yksi niistä jengeistä, joiden nousua parrasvaloihin eniten odotetaan Suomi-BB:ssä - onhan joukkueella ruorissa yksi taitavimmista managereista ja kentällä sarjan lahjakkain kotimainen kaksikko sekä lisäksi yksi omista suosikeistani eli Turto. Nelossija oli varmaan tänä vuonna se optimi Mahti Kasissa, ja karsinnoissa sarjapaikka säilynee. Tulevaisuutta katsoen pikälti sama tilanne kuin Lahdella: ydin on kasassa, mutta ainakin yksi palanen tuohon varmasti vielä tarvitaan. Mihin asti paukut riittää? Potentiaalia kyllä on rakentaa vaikka uusi dynastia SM-Korikseen.

Mallikkaat Kuleksijat
Kuleksijat pystyi pitkin kautta parhaimmillaan haastamaan hyvin aivan sarjan kärkipään jengejäkin, mutta voittosarake jäi lopulta ohueksi. Karsinnat Turkua vastaan tulevat olemaan paha rasti, mutta kun tätä joukkuetta on jo pitkään päässyt seuraamaan, en yllättyisi jos yllättäisi. Joka tapauksessa runko on yhä nuori, ja sen varaan voi rakentaa vaikka SM-polulla tauko tulisikin,

Tapanila Trailblazers
Tapanilalla ei vielä tässä kohtaa rahkeet riittäneet SM-tasolle. Joukkue ei kuitenkaan ollut suinkaan mikään heittopussi, mistä kertovat voitot Turusta ja Rosvoista ja muutamat hyvät haastot kärkijengejä vastaan. Omia kasvatteja tai muuten isompaa kehityspotentiaalia ei joukkueessa oikein ole, joten Coach Roylla on varmasti edessään pohdinta lähteekö vielä uuteen yritykseen vai alkaako rakentaa nousua pidemmän rebuild-kaavan mukaan draftista.


Ison Kasin karsintataistelu

Pahalammen Pomppu
Pahalampi vakiinnutti kauden mittaan seiskapaikkansa lohkossa muutamalla kovalla voitolla. Karsinnoissa Rakuunat lienee liian kova vastus, vaikka runkosarjan peli päättyikin Pompulle. Nuori joukkue käynee siis hakemassa vauhtia alempaa. Viime kauden tulokkaan Kiviahon ja muiden nuorukaisten ympärille on kuitenkin hyvä rakentaa edelleen. Sarjan taso on vaan nykyään niin kova, että ilman todellisia huippupelaajia tätä ylemmäs on aika mahdoton päästä.

Matarin Pojat
En ole Discordissa peitellyt fanitustani Leparin joukkuetta kohtaan. Sarjan nuorin rosteri osotti jo tulokaskaudellaan pystyvänsä haastamaan lähes minkä tahansa joukkueen, ja oli lopulta todella lähellä pudotuspelipaikkaa. Karsinnoissa Rantarosvot saa todella venyä kotiedulla pelaavia Poikia vastaan, jos aikoo sarjassa pysyä. Jos vain managerin ahteri kestää treenikkeiden nousevat palkat, parin kauden päästä Matarissa pelataan säännöllisesti pleijareita.

BC Sysmä
Sysmän upea kehitystarina jäi SM-koriksen osalta tällä kertaa kauden mittaiseksi. Joukkkue ei tehnyt yhtään hankintoja sarjaan, joten loppukauden faniboikotista huolimatta kassan pohjalle jäi vierailusta ihan mukavasti ekstraa. Nuoren Tatu Mustosen johdolla joukkue tulee viimeistään muutaman kauden päästä takaisin ja silloin todennäköisesri ihan eri moodilla.

Tsemppiä kaikille pleijareihin ja karsintoihin!

From: Lappa

This Post:
22
323133.9 in reply to 323133.8
Date: 05/27/2024 07:53:16
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
323323
Second Team:
Dragoons Academy
Kiitos mahtavasta yhteenvedosta! Onneksi sentään suurin osa omista veikkauksistani osui edes lähes lankulle, mutta LINKO oli kyllä itselleni pieni yllätys. Tosin kokoonpanohan oli koko ajan laadukas ja syvyyttä hankittiin kauden aikana, joten jälkikäteen katsottuna ei ollutkaan niin suuri yllätys.

Jotta ei päästä liian helpolla, niin otetaanpa seuraavaksi pudotuspeli- ja karsintaveikkaus!

Iso Kasi

Riksun koripallot (1) - Espoo Seals (4)
Riksu lähtee luonnollisesti ennakkosuosikkina, mutta Espoo on todella yllätysvalmis. Riksun etuna on, että se on saanut hieman himmailla kauden loppua kohti ja hakea parempaa intoa, mutta valitettavasti pelikunnot joukkueen avainpelaajilla eivät ole aivan täyttä priimaa. Espoolla kunnot paremmalla tasolla, mutta Paakkisen hidastunut jalka on valitettavasti sellainen tekijä, joka vaikeuttaa Espoon mahdollisuuksia taistella voitosta. Näin ollen kotietu, hieman laadukkaampi kärki ja oletettavasti parempi peli-into kääntänevät ottelun Riksulle.

Bay City Pirates (2) - Lappeenrannan NMKY (3)
Kaksi maajoukkuetason 27-vuotiasta laituria, suomalainen laatupelaaja kolmantena laiturina, kokenut liigatason heittäjä takakentällä, huipputason korivahdit ja laaja penkki. Jos pohditte kumpaa joukkuetta luonnehdin, niin ihan molempia Bay City ja Lappeenranta ovat hämmästyttävän tasaisia ja täysin samasta puusta veistettyjä kopioita toisistaan hyvin marginaalisin eroin. Ei siis liene kenellekään yllätys, että ennakoin tästä ottelusta pudotuspelien tasaisinta vääntöä. Taktiikkavalinta tulee olemaan kriittinen, erityisesti kun Bay Citylla on kotiedun tuoma ennakkosuosikin viitta löyhästi käden ulottuvilla, jos ei ihan harteilla asti. Näiden kokeneiden ja taitavien managereiden välillä on todella vaikea tehdä eroa, joten sanotaan tylsästi, että Bay City menee jatkoon kotiedun turvin.

Mahti Kasi

teamLINKO (1) - Vesala Basket (4)
Molemmat joukkueet ovat saaneet jo monta kierrosta verytellä jalkojaan ja peli-intojaan, sijoitusten varmistuttua hyvissä ajoin. LINKO on kasannut B3 tason kokoonpanon, jossa 6 maajoukkuepelaajan rotaation täydentää Ranskan maajoukkueen porteilla kolkutteleva laituri. Materiaali on siis riittävän laaja ja laadukas mestaruustaisteluun, johon LINKO lähteekin alkukaudesta poiketen suurena ennakkosuosikkina. Vesalan puolelta viime hetken siirrot antavat hieman välikauden makua, sillä joukkueen laajasta rungosta on toukokuun aikana siirtynyt kolme pelaajaa muihin sarjoihin. Näin ollen, pidän ottelua LINKOlle välipalana ennen välieriä ja LINKO menee siis jatkoon.

Hupipalloilijat (2) - RakBa (3)
SM-Koriksen kuningas Huparit ja entinen kuningas RakBa ovat oikeastaan täysin päinvastaisissa tilanteissa tällä hetkellä. Hupareiden avainpelaajat Tanhuanpää ja Salmi ovat tällä hetkellä primessa, mutta heidän osaltaan ikkuna on auki enää tämän kauden lisäksi noin kaksi kautta. Huparit lähtee kuitenkin tähän otteluun edelleen ennakkosuosikkina. RakBa on tehnyt vahvaa nousua kohti SM-Koriksen kärkeä ja joukkueessa onkin tällä hetkellä neljä maailmanluokan pelaajaa johtamassa joukkoja. Valitettavasti kokoonpano on kuitenkin kapea vielä tälle kaudelle ja huutaa 1-2 laatupelaajaa, jotta se pystyisi taistelemaan voitosta, erityisesti vierasottelussa. Ennakoidaan siis, että Huparit menee tästä parista jatkoon.

From: Lappa

This Post:
11
323133.10 in reply to 323133.9
Date: 05/27/2024 08:34:58
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
323323
Second Team:
Dragoons Academy
Välierät

Riksun koripallot (1) - Bay City Pirates (2)
Kumpikaan joukkue ei todennäköisesti pääse rentoilemaan ensimmäisellä kierroksella, joten näiltä osin Riksu ja Bay City ovat todennäköisesti samalla viivalla. Riksun kokoonpano on kategorisesti hieman kokeneempi, mutta käytännössä tehokkaat treenivuodet ovat aikalailla tasan molemmilla. Kokoonpanot ovat muutenkin hyvin tasaiset ja palkkatehokkaasti rakennetut laaturyhmät, joista on hankala löytää heikkouksia. Jos haetaan jonkinlaisia etuja, niin Riksun merkittävin etu on kotietu, Bay Citylla kokoonpanon laajuus (Riksulla 7-8, Bay Citylla 9). Haetaanpa tästä siis pudotuspelien ensimmäinen yllätys, jossa laajemmalla rosterilla operoiva Bay City menee finaaleihin.

teamLINKO (1) - Hupipalloilijat (2)
teamLINKO lähtee tähän otteluun ennakkosuosikkina, vaikka hallitsevan mestarin syrjäyttäminen ei ole koskaan yksinkertaista. Hieman erikoista, mutta itseasiassa Hupareilla on edelleen hieman laajempi materiaali 8 pelaajan rotiaatiolla, vaikka kato onkin käynyt. Kärkiosaamisen osalta joukkueet ovat aikalailla rinta rinnan, mutta mitä pidemmälle rostereita katsellaan, sen enemmän LINKO ottaa lievää niskalenkkiä, erityisesti 5-6 pelaajien kohdilla, vaikka laatuero ei mikään tähtitieteellinen olekaan. Odotettavissa siis, tasainen vääntö, josta kuitenkin LINKO selviää voittajana ja näin ollen SM-Koris saa uuden mestarin.

Finaali
teamLINKO (1) - Bay City Pirates (2)
LINKOlla kotietu ja terävämpi kärki, Bay Citylla kokoonpanon laajuus. Odotettavissa siis tiukka vääntö, joka mielestäni ratkeaa siihen, pystyykö LINKO pelaamaan koko pudotuspelikevään ilman loukkaantumisia. Mikäli pystyy, en näe Bay Citylla vielä tällä kaudella mahdollisuuksia mestaruuteen, mutta LINKOn ohuempi materiaali voi hyvinkin kääntää kelkan toiseen suuntaan, jos yksikin pelaaja putoaa kokoonpanosta sairastuvalle. Bay Citylla on tältä osin enemmän varaa, koska 9 pelaajan rotaatio antaa enemmän liikkumatilaa. Riskeistä huolimatta, pidän LINKOa kuitenkin selvänä ennakkosuosikkina, jo ottaa kovan väännön jälkeen mestaruuden suoraan kahdessa ottelussa.

Seuraavaksi vielä karsintataisteluita....

From: Lappa

This Post:
22
323133.11 in reply to 323133.10
Date: 05/27/2024 09:10:13
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
323323
Second Team:
Dragoons Academy
Putoamiskarsinnat

Turku Jazz (5) - Mallikkaat Kuleksijat (7)
Kahden huippumanagerin kohtaaminen, jossa joukkueiden suunnat menevät aikalailla vastakkain. Jazzien vanha runko alkaa olemaan jo primen ohittanut ja uusi tulevaisuus enemmän tai vähemmän on vielä valmisteilla tai jopa kokonaan hankkimatta. Mallikkaat Kuleksijat ovat taas vielä sen parin kauden treenirupeaman ja parin nappihankinnan päässä SM-Koriksen pudotuspelitaistosta, vaikka rotaatio sinänsä onkin hyvin laadukas. Taktiset valinnat tulevat olemaan todella merkityksellisiä eikä kotietukaan välttämättä pelasta Turkua putoamiselta, vaikka paperilla joukkue onkin ehkä pykälää laadukkaampi. Kyllähän tämä hiekan kolikonheitoksi menee, mutta veikataan, että Mallikkaat Kuleksijat jatkaa SM-Koriksessa voitoin 1-2.

Matarin pojat (6) - Rantarosvot (6)
Matarin pojat aloitti kauden vähän hitaasti, mutta näytti loppukaudesta, että se on tullut SM-Korikseen jäädäkseen. Sarjan nuorin joukkue, jonka tulevat avainpelaajat ovat 25-vuotiaita, otti jo tällä kaudella 10 voittoa kovassa Iso Kasissa. SM-Koris paikkansa jo vahvasti sementoinut Rantarosvot onkin hankalassa paikassa, kun se joutuu hakemaan säilymistä vierasjoukkueena. Rantarosvojen tilannetta heikentää myös se, että joukkue on myynyt loppukauden aikana kolme rotaatiopelaajaansa, joten laadukkaan avauksen jälkeen Rantarosvojen penkki on huomattavasti heikompi kuin Matarilla. Kotiedun ja laajemman materiaalin ansiosta uskon siis, että Matari säilyttää paikkansa voitoin 2-1.

Rakuunat (5) - Pahalammen Pomppu (7)
Allekirjoittaneen joukkue Rakuunat lähti kauteen säilyttämään sarjapaikkaansa ja Pahalammen Pomppu on viimeisenä esteenä tämän tavoitteen edessä. Rakuunoiden kokoonpano on hyvin tasainen 8 pelaajan rotaatio, jossa nuoret suomalaiset maajoukkuepelaajat pitävät huolta kärkiosaamisesta. Pahalampi luottaa myöskin suomalaiseen laatuun, mutta hieman nuorempi 25 vuotias runko ei ole ihan vielä samalla tasolla Rakuunoiden kanssa. Lisäksi Pahalampi koki viime hetkellä todella pahan loukkaantumisen, kun heidän aloittava SF sai ilmeisesti pahan virustartunnan harjoitusottelussa ja on poissa vähintäänkin ensimmäisestä osaottelusta. Pahalampi yritti vielä viime hetkellä korjailla tätä ongelmaa hankkimalla kiinalaisen kokeneen laiturin, mutta pelikuntoa ei valitettavasti ole ehditty saada korjailtua. Näin ollen Pahalampi antaa valitettavasti hieman tasoitusta kärkiosaamisen ja myös rotaation leveyden osalta. Näiden tekijöiden sekä kotiedun ansiosta ennakoin, että Rakuunat pitää sarjapaikkansa voitoin 2-1. Toki sellainen vastuuvapautuslauseke tähän, että en tietenkään olisi missään tapauksessa voinut ennakoida omaa joukkuettani vastaan, joten jokainen voi ottaa tämän ennakon vahvan lisäsuolan kanssa.

Onnea kaikille tuleviin otteluihin!