BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > Eurobasket 2017

Eurobasket 2017

Set priority
Show messages by
This Post:
11
288973.1
Date: 8/31/2017 7:23:47 AM
Postojna Blue Jackets
SKL
Overall Posts Rated:
199199
Second Team:
Kremenca Modre Jakne
Pozdrav!

Ker sklepam, da je v naši BB skupnosti veliko športnih navdušencev, sploh košarkaških, bi lahko naredili eno nitko, kjer bi malo pokomentirali tekme na letošnjem Eurobasketu.

Da ne dam le ideje in poskusim še začeti debato; pričakovanja glede naše reprezentance in vaš favorit? Pa seveda, Randolph. Da ali ne? Bo Omić še želel priti v reprezentanco, za katero je res igral s srcem?

Vabljeni k pogovoru LP Pero

This Post:
11
288973.2 in reply to 288973.1
Date: 8/31/2017 1:21:27 PM
The Butchersi
II.4
Overall Posts Rated:
4040
Second Team:
Mesarji
Živjo,

da na hitro pokomentiram današnjo tekmo. Kot se za prvo tekmo spodobi, je bila v igri vidna nesproščenost oz. živčnost v prvih minutah tekme, ko nam igra ni stekla. Ko se je odprlo je šlo veliko lažje, vmes smo se kar malce poigravali s Poljaki.
Kljub vsemu sam nisem zadovoljen predvsem z obrambo in zapiranjem (skokom). Proti močnejšim ekipam bo veliko težje, če ne bosta ta dva elementa izboljšana. Videli smo, da sta Vidmar in Dimec končala s po 5. osebnimi dobrih 6min pred koncem, pa Poljaki nimajo dobrih centrov, je pa res, da smo ogromno osebnih dobili v napadu, predvsem Dimec (tudi čudne sodniške odločitve).
Ko smo naredili večjo razliko je kot običajno padla koncentracija, kar bi Poljaki skoraj izkoristili in naredili popoln preobrat. Če bi bila kakšna Grčija nasproti, bi se nam lahko ponovila dobro znana zgodba zadnjih 3min tekme proti njim kar nekaj let nazaj
Konec koncev, prva ovira je za nami, tekma je imela nekaj lepih trenutkov (akcij), drugo je za pozabo, pred nami pa nova ovira, domačini s polno dvorano navijačev. Upam da se proti nam ne bodo "razpucali", ker drugače nam trda prede.
Imamo pa ogromno rezerv. Pohvala Dragiću ter Dončiču. Randolph pod nivojem, upam da se dviguje...

Več pa naj napiše še kdo drug

Last edited by tevz89 at 8/31/2017 1:23:23 PM

From: Insomnia

This Post:
11
288973.3 in reply to 288973.2
Date: 8/31/2017 3:46:21 PM
Ainmosni
SKL
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Homines ex spatio
Bom pokomentiral samo Randolpha. Definitivno DA. Vidmar in Dimec ne zaostajata (oziroma Vidmar sploh ne zaostaja) za Omičem, medtem ko na 4ici zeva praznina. Murič je všečen igralec, se trudi, ampak je razlika med njem in Randolphom ogromna. Zagorac pa... saj ste videli, da ga danes Kokoška ni dal v igro. In ja, Omiča mi je iskreno žal, po drugi strani pa mi je žal tudi Hrovata, pa Zorana in Klobučarja...

No, pa še malo potek tekme. Meni se je vodenje Kokoške dopadlo. Običajno gredo naše reprezentance od začetka na vse ali nič, ko pa pride do izločilnih iger, v nosilcih ni več ognja. Imel sem občutek, da Kokoška želi nosilce (sploh starejše, ki se počasneje regenerirajo) imeti dovolj v igri, da se razvije uigranost v pravih tekmah, pa spet ne preveč, da se ne iztrošijo.

This Post:
11
288973.4 in reply to 288973.2
Date: 8/31/2017 3:50:46 PM
FC Leno 2014
III.4
Overall Posts Rated:
7878
Second Team:
BC Leno 2019
Evo da se jaz postanem malo aktiven na forumu.

Kar pohvalna igra nasih, predvsem Dragic fenomenalen. Poljska ni lahka prepreka, videli smo da so se Francozi in Litvanci ze danes opekli. Bo pa treba res izboljsat obrambo, ceprav se mi zdi da se bo le ta ze ustimala, danes fantje res niso deloval povsem motivirani glede tega.
Za moje pojme je Randolph odlicen igralec, ki bo mocan clen repke, vendar se ne morem znebit obcutka, da zadeva ni postena do Omica, ki je igral za naso repko vedno 100%.
Napovedujem borbo z Grcijo za prvo mesto v skupini in upam da z malce srece naskakujemo kasneje polfinale. Izbirati favorite pa je kar precej nehvalezna zadeva, nobena reprezentanca ni povsem popolna, presencenja so mozna, upam da bodo nasi eno od njih :)

Veliko srece vsem v zakljucku sezone

Lp

This Post:
11
288973.5 in reply to 288973.4
Date: 8/31/2017 4:19:21 PM
J&J team
II.4
Overall Posts Rated:
9797
Tako kot ste vsi že omenili, obramba je res problematična. Za napad me ne skrbi, imamo dovolj dobre posameznike, pa tudi na splošno je igra izgledala lepše kot na pripravljalnih tekmah. Ko so naredili veliko razliko na začetku drugega polčasa, je obramba delovala bistveno bolje in veseli veliko številodoseženih točk iz kontre. Še ena stvar se mi zdi zelo pomembna in sicer pretirano ukvarjanje s sodniki. Brezvezno trošenje energije. Naj se osredotočijo na igro pa bo vse vredu :)

Kar se Randolpha tiče sem velik nasprotnik naturalizacije igralcev, ki nimajo nobene povezave s Slovenijo. To medto si zaslužijo takšni kot sta Mirza Begič in Alen Omić. Omić mi je resnično žal, sem ga imel priložnost tudi poslušati govorit o tej temi in se vidi da mu ni enostavno.ampak sedaj ko so šli v takšno potezo se mi zdi Randolph dobra izbira, vendar deluje še malo iz forme. Upam da se bo na naslednjih tekmah bolj angažiran v obrambi, kjer je bil čez sezono velik plus reala,

This Post:
22
288973.6 in reply to 288973.5
Date: 8/31/2017 5:16:34 PM
Postojna Blue Jackets
SKL
Overall Posts Rated:
199199
Second Team:
Kremenca Modre Jakne
Spodoben odziv (Y) Sem vam potalal par žogic

Glede kvalitete Randolphu ne gre ničesar očitati (današnja predstava je bila bolj nedeljska, ampak mislim da bo s kvaliteto tekmeca tudi njegov motiv rasel), a res ni fer do Omića ali pa do kogarkoli domačega, ki je imel solidno sezono in bi morda postal 12. igralec. Je pa res, da smo poanto možnosti naturalizacije zgrešili že lep čas nazaj.

Z igro danes sem pa tudi jaz zadovoljen, precej rutinska zmaga in občutek, da smo igrali točno toliko, kolikor je bilo treba.

So me pa presenetili Islandci prvi polčas, hitra košarka, dosti metov, fanatična obramba. Upam, da jih bomo strli prej kot Grki, ki so se prvi polčas pošteno mučili.

Je pa vrh zaradi odpovedi postal širši - Francozi so več kot očitno premagljivi, Srbi so precej oslabljeni, s Hrvati če igramo bo itak borba... morda se še najbolj "bojim" Špancev in Grkov. Ampak upam, da en dan ena tekma princip končno proradi tudi v naše dobro

Message deleted
This Post:
00
288973.8 in reply to 288973.1
Date: 9/6/2017 10:34:47 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
Super predstava naših danes proti Franciji

This Post:
11
288973.10 in reply to 288973.9
Date: 9/13/2017 1:27:37 AM
Ainmosni
SKL
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Homines ex spatio
Še sedaj imam utrip na 220...
Se mi pa zdi, da vlahko sedaj si dvomljivci v smiselnost naturalizacije Randolpha mirno spijo. Brez njega bi nam Porzingis dal točk, kolikor bi hotel.
In vsa čast naši homogeni četici, vključno s spremljevalno ekipo.

This Post:
00
288973.11 in reply to 288973.10
Date: 9/13/2017 3:23:08 AM
J&J team
II.4
Overall Posts Rated:
9797
Se strinjam odlična tekma! :D glede naturalizacije pa ne glede na dobro igro Ranolpha še vedno trdim na ni to pravi način.