1. Odvisno, za kakšen nivo igralca treniraš. 4 je za malo tu malo tam (bolj nenačrten trening) čisto dovolj, če želiš pa U-21 reprezentante ali še raje članske, pa je trener stopnje 5 obveznost, stremeti pa je treba vsaj k stopnji 6. Za recimo solidnega igralca, ki bo igral v II. ligi je pa dovolj 5.
2. Najbolje je vsaj 48. Okrog 20 minut več se (vsaj po mojih izkušnjah) ne pozna dosti, navzdol pa se ne spušča linearno (če je kdo matematik in še pozna stvari, naj kar razloži). Torej če igra 24 minut, ne bo dobil 50% treninga, ampak precej manj. Se pa tudi kakšna minuta pod 48 še ne pozna toliko.
3. Ne vpliva. Na poziciji, ki jo treniraš, mora odigrati 48 minut. Če treniraš recimo Eden Na Enega za OI/B, je popolnoma vseeno ali igra 48 minut samo na OI, ali pa če igra npr. 18 minut na OI in 30 na B.
4. Enopozicijski trening je najbolj učinkovit (razlika pa je kar velika). Torej če treniraš Podajanje za OI, je to dosti bolj učinkovito kot Podajanje za OI/B (če pa v trening vključiš več igralcev, pa to na trening ne vpliva). Torej če bojo 3 igralci dobili 48 minut na poziciji OI pri Podajanju, bodo vsi dobili 100% treninga.
5. Ko izbiraš trening, se ti ponujajo opcije, za katero pozicijo boš nastavil trening. Če treniraš recimo Podajanje za centre, ti piše kakšna je učinkovitost treninga (v procentih). Torej -> igralca se ti splača trenirati izven poziciji, če mu treniraš sekundarne skille, kot pa si že sam ugotovil, ga je pogostokrat pametno v obrambi dati igrati na svojo primarno pozicijo. In ne, to ne vpliva na trening.
Tako, tole so osnove

Ogromno igralcev ve o treningu veliko več od mene, tako da čakamo še koga

LP, Pero!