BuzzerBeater Forums

BB Israel > 3 גבוהים

3 גבוהים

Set priority
Show messages by
From: Tzachi
This Post:
00
228066.1
Date: 10/6/2012 4:43:13 PM
Maccabi Sharp Tel Aviv!
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
530530
הי,
אני כעת בהתליך בנייה של הקבוצה שלי לקראת הפלייאוף - ואני חושב אולי לשנות את סגנון המשחק ל-3 גבוהים - אני יודע שבעבר שיחקתי בטקטיקה הזו - והלך לי לא רע (אפילו עליתי לליגה 2 באותה עונה) - אבל אני לא יודע האם נעשו שינויים שגורמים לה להיות לא כדאית או לחלופין שישנם סיבות אחרות - אז עליתי לוק אינסייד עם שלושה גבוהים ובעמדת הסמול שמתי שחקן עם תכונות פנים בעיקר אבל גם יותר גיוון מאחרים (כלומר שחקן עם ניתור והגנה חיצונית - שאין בדר"כ לסנטר\פ"פ - ברמה של ליגה 3 -אבל גם פחות כמובן משחקת חוץ..)
כעת יש לי בקבוצה שחקן כזה - ויש לי שוטינג\סמול - בנוסף יש לי פ"פ/סנטר - ואני כאילו מתלבט מה להביא לקבוצה שלי - עוד סנטר ורכז או לחלופין שני שחקני חוץ - ולהישאר עם הטקטיקה אותה משחקים רוב האנשים - כלומר שלושה שחקני חוץ ו2 שחקני פנים - בקיצור - אשמח אם יתפתח פה דיון נחמד על 3 גבוהים - שגם יעזור לי להחליט איך אני רוצה לבנות את הקבוצה שלי - אם אני זוכר נכון בזמנו הייתה קבוצה בליגת העל ששיחקה ככה (נראהלי חיפה משהו אבל ממש לא סגור על זה) - אשמח לדוגמאות מהיום אם יש - ולאישוש הדוגמה מהעבר.
שיהיה דיון פורה!

From: ron1243

This Post:
00
228066.2 in reply to 228066.1
Date: 10/6/2012 4:56:14 PM
Overall Posts Rated:
168168
אני אישית אף פעם לא אהבתי את השיטה הזאת בקבוצה פרטית. כי בקבוצה פרטית כמות השחקנים בסגל מוגבלת, ולכן ההרכב הוא יחסית קבוע (עם שינויים מינוריים בדרך כלל מידי פעם), ולכן קבוצה שנבנית מראש עם שלושה גבוהים, לוקה מאוד במשחק החוץ שלה.
אני תמיד העדפתי להחזיק קבוצה עם 3 גארדים ושני גבוהים, בעיקר מפני שאתה יכול להחזיק גם שוטינג עם 9-10 קליעה מבפנים (או אפילו יותר), או סמול פרוורד עם 10-12 הגנה פנימית. גארדים עם גיוון יפה יש לא מעט, לעומת זאת- למצוא גבוה ששומר 10 בחוץ וקולע 13-10, קצת יותר קשה למצוא. את הקליעה עוד מילא, אבל ההגנה זה לא פשוט.
בסופו של דבר לדעתי זה יכול לעבוד והרבה קבוצות כבר הוכיחו את זה כשזכו בתארים גדולים מאוד עם משחק פנימה כל העונה וציונים של 15-16 בקליעה מבפנים שקשה מאוד לעצור, אבל אני אישית לא אוהב את זה וזה מרגיש לי קצת רע ולפעמים אפילו טיפה שבור.

From: Tzachi

This Post:
00
228066.3 in reply to 228066.2
Date: 10/6/2012 5:29:16 PM
Maccabi Sharp Tel Aviv!
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
530530
גבוה שקולע 10 אפשר למצוא ולי יש אפילו כזה- אבל שומר 10 עולה הרבה.. הרבה מדי..

אבל מצד שני - היא ביתרון בריבאונד ובמשחק הפנים - תסתכל על המשחק האחרון שלי - הוא לא ממש מייצג כי יש לי שם שחקן פנים אחש ושחקן חוץ אחד בעמדת הסמול - אבל די חיסלתי את הקבוצה היריבה ברבאונד - הסמול פנים שלי לקח 15 ריב וזה בלי טקטיקת חוץ. יש לציין כי למרות זאת הסמול חוץ ששיחק שם הציג פלוס מינוס גבוה יותר בפחות דקות..

From: TrinZ

This Post:
00
228066.4 in reply to 228066.3
Date: 10/6/2012 5:35:50 PM
Overall Posts Rated:
134134
בעונה שעברה שיחקתי ככה - בעיקר בגלל שכלכלית לא הייתה לי ברירה אחרת - לקנות סמול טבעי היה הרבה מעבר לעלות שיכלתי להרשות לעצמי... וגבוה עם ג'אמפ והגנה סבירים היה זמין וזול יותר.

זה עבד לא רע בכלל בסה"כ... בגמר הגביע הסמול (עם 10 הגנה חיצונית וג'אמפ 12 וקליעה פנימית 16 קלע 41 נקודות):
http://www.buzzerbeater.com/match/48924083/boxscore.aspx

Last edited by TrinZ at 10/6/2012 5:37:19 PM

This Post:
00
228066.5 in reply to 228066.3
Date: 10/6/2012 5:57:19 PM
Overall Posts Rated:
168168
אמרתי כבר שמבחינת הצלחה- אתה רואה היום המון קבוצות שמשתמשות בזה ומצליחות בצורה מדהימה. רק אמרתי שלפי דעתי זה פחות כיף לשחק ככה, כי בסופו של דבר אתה סגור על טקטיקה ספציפית לכל העונה בערך.
שוב, מבחינת ניצול משאבים ולקיחת הקבוצה הכי רחוק שאפשר- יכול מאוד להיות שזה הפיתרון האידיאלי, כי להביא גבוה עם 12-10 קליעה מבחוץ והגנה 7-8 זה זול בהרבה מאשר להביא גארד עם טריפל 10 בפנים, וזה נותן יתרון ענק בריבאונד ובאופן כללי בצבע. אני אישית לא אוהב את זה ולא רוצה להשתמש בזה, מסיבות שדיי קשה לי להסביר.

From: GM-Eran

This Post:
00
228066.6 in reply to 228066.5
Date: 10/6/2012 6:53:50 PM
Overall Posts Rated:
341341
גם במציאות זה עובד. אני רק יכול לתת דוגמא לחולון (מה לעשות), עונה שעברה היה לנו את טזמין מיצ'ל, בעיקרון 4, הוסב לעמדה 3 כשהיה צריך לתת מנוחה לשון דניאל, ואז העלו את פטריק סאליבן, שבעיקרון היה המחליף שלו ב4. קבוצה במשחק שבאמת רוצה לשחק ברמות הגבוהות, חייבת סמול מגוון. נכון, יש קבוצות שמצליחות עם 4 ללא קליעה והגנת חוץ שמשחק כ-3, אבל נגד קבוצות ספציפיות זה פשוט לא יעבוד, אפילו יהיה קטסטרופלי.

This Post:
00
228066.7 in reply to 228066.6
Date: 10/6/2012 8:08:37 PM
Overall Posts Rated:
168168
ראשית כל, אני חושב שזה המקום האחרון שאפשר להשוות בין המציאות לבין באזרביטר. במציאות (ובמיוחד בליגה שלנו), אתה רואה גם הרכבים של 4 גארדים ביחד, ואלו דברים שיכולים להשתנות יופי תוך כדי המשחק. אצלנו בבאזרביטר- אתה יכול לעלות עם 4 גארדים (ואני בטוח שיש פה כאלה שעשו את זה מתישהו), אבל זאת התחייבות לכל המשחק ואתה בבעיה עם זה. בכל מקרה, לדעתי ההשוואה פשוט מיותרת ולא מראה על שום דבר.
בנוגע לדבר השני שאמרת- שקבוצה שרוצה לשחק ברמות הגבוהות באמת חייבת סמול מגוון? אני לא מסכים איתך. בהחלט ניתן לראות בהרבה מאוד מקומות בעולם שקבוצות מגיעות רחוק מאוד עם גבוה שנותן הגנה חיצונית ומשניות גבוהה מאוד, אבל בהחלט שחקן שאם אתה רואה אותו אתה מגדיר אותו כשחקן פנים ולא כשחקן שווה פנים-חוץ. בסופו של יום, סמול פרוורד מגוון ככל שיהיה, לרוב לא באמת מגיע עד לרמות הגבוהות. או שהוא יהיה שחקן שחזק יותר בצד אחד, או שהוא יהיה שחקן שהוא חור בכל התכונות. כי היום, שחקן עם 14 הגנה חיצונית לא מספיק בשביל קבוצה בטופ של ליגת העל- כי שחקנים קולעים יותר מזה, וגם גבוה עם 14 הגנה פנימית לא מספיק. באותה מידה סמול פרוורד עם 14-14 הגנות זה לא מספיק. ואם הוא כבר נותן 17-17 הגנות (דבר שאני בטוח שדיי נדיר), קשה לי להאמין שהוא גם קולע ברמות הגבוהות ביותר גם בפנים וגם בחוץ, עם אחד על אחד גבוה, ועם מסירה וריבאוד שלא מביישים אותו. בכל אופן, יכול להיות שקיימים שחקנים כאלה- אבל הם בודדים בעולם וזה לא דבר שאפילו הקבוצות בטופ העולמי יכולות לבנות על כך שיהיה להן.

This Post:
00
228066.8 in reply to 228066.7
Date: 10/7/2012 4:08:53 AM
Overall Posts Rated:
173173
דווקא בגלל שהמצב כיום שרוב הקבוצות משחקות עם 3 גארדים אני מאמין שלשחק עם 3 גבוהים זה רעיון לא רע בכלל.

מה שצריך לזכור הוא שלכל מטבע יש 2 צדדים, אם הסמול של הקבוצה היריבה הוא בעצם גארד והוא יכול לקלוע מבחוץ יחסית בקלות על הסמול שלך, רוב הסיכויים שגם הסמול שלך יקלע מבפנים דיי בקלות עליו.

From: GM-Eran

This Post:
00
228066.9 in reply to 228066.7
Date: 10/7/2012 6:56:09 AM
Overall Posts Rated:
341341
אני חושב שלקיחת דוגמא ספציפית והשלכתה למציאות היא לא טאבו, בטח כשמדובר בסימולטור כדורסל ולא סימולטור פוטבול. אם אתה חושב שנתתי את ההשוואה כדי לחזק טענה מסוימת, קרא את מה שכתבתי שוב, הפעם התייחס לכל המילים המקשרות בין חלקי המשפט.

לגבי סמול, בקש יפה מאלופת העולם להראות לך את הנתונים של הסמול שלה. אתה חושב שהוא לוקה בתחום מסוים במשחק שלו? יכול להיות שתופתע.

כשאני אומר מאוזן אני לא מתכוון שוויון מוחלט קומוניסטי בין יכולות החוץ והפנים. אני מתכוון לשחקן שהנטייה שלו אינה בבירור לתחום מסוים. אם אתה שם בסמול שחקן עם 15 הגנה פנימית ו6 הגנה חיצונית, אתה יכול להיות בטוח שהוא יהיה שומר יותר טוב מסמול עם 12 הגנה פנימית ו12 הגנה חיצונית? אתה יכול להגיד בוודאות שהתפקוד שלו הגנתית יהיה טוב יותר מהסמול היותר מאוזן?

יש מספיק קבוצות בצמרת הכי הכי גבוה שמי שמשחק אצלם בסמול אכן מוגדר כסמול בעמדה המועדפת, וזה מספיק לי כדי לדעת שבמשכורת שלו, אין ספק שהוא מאוזן.