BuzzerBeater Forums

BB Israel > שם המשחק=כסף. חשוב לקרוא

שם המשחק=כסף. חשוב לקרוא

Set priority
Show messages by
This Post:
11
216351.1
Date: 5/14/2012 1:30:40 AM
Ramat-Ilan Pilots
III.4
Overall Posts Rated:
413413
Second Team:
The Flutzer Fleatzers
כאן אציג בפניכם באריכות את המשנה הכלכלית שלי לגבי המשחק: איך לשדרג את הקבוצה שלך ולשמור על מאזן חיובי בזמן שכל שאר הקבוצות מנסות להתקדם בטבלה.
לאחרונה אני מנותק קצת מהקהילה בגלל עומס כללי בחיים, כך שייתכן שאחזור על דברים שנאמרו בפוסטים העיקריים כאן (אני לא עומד בקצב הכתיבה שלכם, כל הכבוד), אבל יש כאן המון דברים שהחבר'ה הצעירים לא מכירים וגם החבר'ה הוותיקים מכירים אבל לא באמת משתמשים בשיטה בצורה טוטאלית.

התגובה הראשונה שהסתכלתי בה אחרי הבטחת העלייה לליגת העל הייתה מחבר ותיק כאן בבאזר ששלח הודעה אישית. הוא אמר מזל טוב ושמגיע לי על כל הזמן ההשקעה ואמר סחטיין שלמרות שהייתי בעונה כלכלית תפסתי את ההזדמנות ועליתי ליגה. כשהתחלתי להגיב לו הבנתי שאני רוצה שכולם ישמעו מה יש לי להגיד:

ולחשוב שזו העונה שהכי פחות השקעתי בה! זה רק מראה כמה המצב בליגות פה קשה וקבוצות חזקות נעלמו. מצד שני אולי החשיבה הכלכלית היא שם המשחק ושום דבר אחר בעצם. רק למקסם את הרווחים ולהגדיל את האולם כל הזמן. לא יעזור, כשאתה חוסך במאמן ורופא ולא משקיע בדראפט אתה חוסך כסף. אתה שומר על חמישייה חזקה עם מחליפים קצת פחות אבל כזו שתפסיד מדי פעם, (אתה כן משתדל לנצח במשחקי חוץ כי הם משפיעים על הקהל במשחק אחריו בבית, וגם מול קבוצה יריבה או במשחקי טלויזיה) ואתה יוצר מצב שעם הגביע אתה מרוויח 200 אלף שקל כל שבוע. ככה כל כמה שבועות אתה יכול לשדרג בעוד 600 אלף שקל את הקבוצה שלך שזה לבנות אצטדיון ב-200 ולקנות שחקן שעולה 20 אלף יותר משחקן חמישייה קבוע בקבוצה - אתה מוכר את השחקן שמשכורתו 60-80, לוקח את כספי המכירה וה-400 שנשאר לך מההכנסות השוטפות ומשדרג את הקבוצה בשחקן משכורת 80-100 אלף. עכשיו הסגל יקר ב-20 אלף שקלים אבל אם אתה עובד נכון אחרי כמה שבועות גם הכנסת האצטדיון עולה.
לראייה ההכנסות שלי מקהל בעונה האחרונה, כאשר אני מזכיר שכל שלושה שבועות בממוצע שדרגתי את האולם.
הכנסות אולם (באלפים): 288, 315, 317, 310, 342, 326, 359, 358, 360. 328, 339, ואחר כך פלייאוף, שבגלל שארחתי שני משחקים בשבוע ה- 2/3 משניהם הפכו לאחת ושליש בשבוע אחד ועשיתי הכנסה של 485 בשבוע הראשון של הפלייאוף ו- 523 אלף משני המשחקים האחרונים - שני משחקי הגמר.

איך שאני רואה את העונה הבאה אני ממשיך באותה דרך: נטו עבודה טכנית. שום התייחסות לסנטימנטים, אימון, שחקני בית ודברים שיכולים להשפיע על החלטות כלכליות. אני מעלה את מחירי האולם באופן דראסטי כדי לבדוק בסיבוב הראשון מה המקסימום והאם כמות האוהדים שתתווסף כתוצאה מעלייה לליגת העל דורשת שדרוג רציני של האצטדיון או שזה עדיין לא הרבה צופים ביחס ל- 19 אלף מקומות. אגב, בתחילת העונה היו 15.8 אלף מקומות ובניתי 3000 מושבים כל העונה שהרבה מהם היו מושבים יקרים אבל לא מספיק לצערי, כי עדיין יש 1000 ספסלי צופים ריקים ו-0 מושבי יציע תחתון ריקים במשחק הגמר המכריע. אני במשחק משהו כמו 15-16 עונות. סתם תחשבו כמה מושבים היו לי כרגע אם הייתי משדרג ב-1500 כל עונה. יש ביטוי שחלקכם מכירים מהסרט "שדה החלומות":י
If you built it they will come
אם תבנה את האולם, האוהדים יבואו
:)
אתם מוזמנים להסתכל בפירוט האולם שלי:
(http://www.buzzerbeater.com/team/91809/arena.aspx)

לא משנה מה, אני מציב לעצמי כיעד להרוויח 150 אלף בשבוע לא כולל גביע, בעונות הבאות. כדוגמה קיצונית, גם אם זה אומר אפילו להגיע לרצפת שכר עם רק חמישה שחקנים טובים שמשחקים 48 דקות במשחק אחד בשבוע כשבמשחק השני משחקים נגרים. למה אתם חושבים שיש רצפת שכר מינימום?? בגלל שאנשים הבינו שאפשר למקסם רווחים מיידים עם סגל קצר וממש זול. הם עדיין ירוויחו הרבה כסף מהאולם (משהו שניר אמר בפורום וקראתי ממש עכשיו אחרי שכבר כתבתי את זה).
עצוב לי שלרוב הקבוצות בליגה שלי 2.3 אין אולם ששווה משהו. קבוצות מחזיקות סגל מעולה ומאמנות ומוכרות שחקנים ומגרדות כסף כדי להחזיק את הסגל אבל האצטדיון שלהם עומד על 10 אלף צופים מקסימום. זה מה שהבנתי שעשיתי במשך 6 עונות או יותר של היאבקות בצמרת הליגה. חוץ מהעונה הזאת, העונה השנייה הכי טובה שלי בליגה הייתה עוד עונה כלכלית בה הרווחתי כסף ממשחקי פלייאוף תחתון והוצאתי את ליעד סגלוביץ׳ בדראפט. למה הכי טובה? כי אחרי עונה אחת של מנוחה ורווחים הגעתי חזק מאוד לעונה הבאה לעומת העונה לפני המנוחה.

אגב, לגבי הסקר. אני מבקש שתמלאו אותו רק אחרי שתסיימו לקרוא את המשך הפוסט הזה שהעליתי (שלוש הודעות סה"כ).בנוסף, נא התייחסו למאן כלכלי בממוצע של השנה ולאוו דווקא זה שמופיע לכם כרגע בדף ניהול קבוצה

Last edited by GM-Arbelon at 5/14/2012 1:37:57 AM

Poll:  ?האם אתם כלכליים: מה המאזן השבועי שלכם לא כולל גביע

200+
100-200
0-100
-100-0
-200 - -100
מפסיד המוווון כל שבוע

This Post:
00
216351.2 in reply to 216351.1
Date: 5/14/2012 1:31:42 AM
Ramat-Ilan Pilots
III.4
Overall Posts Rated:
413413
Second Team:
The Flutzer Fleatzers

אני גם מאוד גאה באיך שעבדתי עם משכורות השחקנים העונה. בתחילת העונה היה לי סגל של 450 אלף. מיד בתחילת העונה עם ההצהרה הכלכלית מכרתי שני שחקנים של משכורת 200 אלף ביחד (ליעד סגלוביץ׳ פוטנציאל ענק שלי מהדראפט ושחקן נבחרת צעירה מרכזי היה אחד מהם) ולא קניתי חיזוקים רציניים בכלל חוץ מהצערת הסגל מעט כדי שהערך הכלכלי של השחקנים לא יירד משמעותי בעונה הקרובה: זה כמו הגאונות הכלכלית של רכבים. העיקרון אומר שכל שנתיים או ארבע צריך לקנות רכב יד שנייה או ראשונה. אם תמיד תקנו שחקנים בני 26 ותמכרו בגיל 27 ערך השחקנים בשוק ההעברות לא יירד יותר מדי לעומת שחקן בן 31 שאצלכם שש עונות ופתאום הוא נמכר בממש מעט כסף (הבעיה היא שלא תזכרו את שמות השחקנים כשתעמידו ליין אפ...). בנוסף מכרתי את שחקן הדראפט המאוד מאוד מגוון שלי שבגיל 19 נמכר ב- 715 אלף, עברתי לאמן 3 גבוהים שהיה נחמד קצת אבל כרגע יש לי רק מתאמן אחד בלבד והוא שחקן חמישייה ופוטנציאל די חזק שלמעשה משפר את העמדה שלו כל הזמן. תבינו ששחקנים צעירים נמכרים יותר טוב ואחרי גיל 21 בדרך כלל המשכורת טיפה פגועת במחיר השוק של השחקן וגם הרצון לאמן אותו עבור מאמנים יורד כי יש קצב עליות נמוך יותר. זה גם ממש מעצבן לקבל כמה שבועות גרועים של אימון והשחקן לא משתפר ואתה מבין שהערך שלו ירד בטירוף. בנוסף, ממש לקראת סוף העונה גם נפצע לי שחקן מרכזי וגם עפתי מהגביע אז פשוט מכרתי אותו ועשיתי את זה על זמן משחק ככה שמי שקנה לא ידע שהוא פצוע (אני תמיד בודק אשכרה אם הם הנמכרים בשוק משחקים במשחק במצב כזה כדי לראות שהם לא פצועים ועובדים עליי).
בחצי הראשון של העונה היה לי סגל של פחות מ-300 אלף והרווחתי 200 כל שבוע אחרי שעונה שעברה הפסדתי 70 כל שבוע.
ואז לקראת סוף העונה כשראיתי שיש לי סיכוי חזק לביתיות (היו משחקי הארכה מעניינים וכמעט הפסדתי את הביתיות), אמרתי בוא נראה אם אפשר לשדרג וזה מה שקרה: קניתי שלושה שחקנים יחסית צעירים עם טוטאל 210 אלף משכורת ובמקביל שחררתי שחקני גביע ופיניתי קצת מקום במשכורות ועכשיו אני עדיין מרוויח 50 אלף בשבוע עם סגל של 410 אלף ועוד 600 אלף נזיל, לפני מענק העלייה.
כרגע אני מרגיש שזה הניתוח הכי מדויק של המשחק מבחינה כלכלית. הבעיה תהיה אם בתחילת העונה בליגת העל אני אבין שלא אצליח לנצח משחקים בכלל עם סגל של מקסום רווחים והאוהדים בכלל לא יבואו. אז אצטרך להרוויח רק 100 אלף בשבוע, עדיין זה 100 אלף בשבוע.

This Post:
00
216351.3 in reply to 216351.2
Date: 5/14/2012 1:31:53 AM
Ramat-Ilan Pilots
III.4
Overall Posts Rated:
413413
Second Team:
The Flutzer Fleatzers

לסיכום העניין, בצורה הכי פשוטה:
כדי לבחון האם התקדמתם במשחק הדרך הכי פשוטה היא להסתכל בהיסטוריית ההעברות שלכם ולראות אם מאזן ההעברות הכללי שלכם ירוק חיובי או אדום שלילי. חיובי = סימן שמכרתם יותר שחקנים ממה שקניתם. זה נשמע לכם נחמד אבל בתכלס זה אומר בדיוק ההיפך. לאן כל הכסף מהמכירות הלך? למשכורות! כמו בקבוצה שלי, בזבזתם עונות על גבי עונות בניסיון לאמן שחקנים מדהימים ובניסיון לנצח משחקים אבל בתכלס לא השתדרגתם בכלל.
אדום = סימן שקניתם שחקנים יותר ממה שמכרתם שחקנים. איך עשיתם את זה???? מכרתם יותר כרטיסים לאוהדים
תחשבו על זה ככה:
מאיפה מגיע הכסף שלנו? מהאוהדים.
לאן הכסף שלנו הולך? לשחקנים.
אם כל ליגת העל תחליט על דעת עצמה, בלי קשר לחוקי המשחק, לעשות תקרת שכר, להשקיע כל שבועיים בשדרוג האצטדיון, ולהפסיד בכוונה במשחקי בית, נוכל גם לקבל יותר כסף מהאוהדים וגם לחלק פחות כסף לשחקנים, וזה מה שכיף כאן!!! האוהדים לא יכולים להתעצבן על הרמה ולמחות וגם השחקנים לא יכולים להתארגן ולשבות. נשאלת באמת השאלה: אם ג׳רוזלם קנוטס ורויאל ג׳רוזלם היו מחליטים להחזיק סגל תקרת שכר בגמר ליגת העל, אתם חושבים שהאוהדים היו שמים לב? נראה לי שהם היו עדיין באים כי זה גמר ליגת העל ובמכה אחת שתי הקבוצות היו מרוויחות 300 אלף נקי, בלי מפסידים.

אגב, אם תסתכלו על קבוצות ליגת העל תראו שהאלופה הנוכחית ג'רוזלם קנוטס נמצאים במאזן אדום ברשימת ההעברות של 22 מיליון! זה אומר שהם הרוויחו 22 מיליון שקל רק מהמשוואה כרטיסים פחות משכורות. עכשיו זה נכון שברגע שאתה בליגת העל אתה מרוויח הרבה יותר בגביע, בטלוויזיה ובשאר דברים, אבל העיקרון הוא אותו עיקרון, כי המוצרים שקונים בחנות מבטלים את הוצאות על הצוות ואז מה שנשאר זה גביע+טלוויזיה+אולם (צ'ופר ענק זה ליגת האלופות כמובן) פחות משכורות וסקאוטינג. הגביע והסקאוטינג מאוד זניחים יחסית לסכומים האחרים והטלוויזיה זניחה יחסית להכנסות האולם, לא משנה באיזה ליגה אתה משחק. אז ה-22 מיליון שעשה קני הגיע בעיקר בעיקר מהאוהדים ומחשיבה כלכלית נכונה.

הקטע המעניין כאן הוא שבאופן מסוים, אם כולם עושים את זה כל הקהילה הישראלית יכולה לגדול במהירות וככה להחזיק שחקנים ישראלים לנבחרת ולאמן אותם עם מאמני 7. הבעיה היא שהמשחק יכול לשעמם במצב כזה שלא באמת מעניין מי לוקח אליפות. אבל עדיין מאוד מעניין לעשות תקרות שכר רק בתור ניסוי ולא בתור חוק כי אם תשאלו אותי, אני מעדיף שלא תהיה תקרת שכר. אני לא מעוניין בתקרת שכר כי אז שאר הקבוצות בליגה לא יעצרו את עצמם מלבזבז כסף ואני אוכל לעקוף אותם בסיבוב עם הסגל החסכוני שלי, הרופא הסבבה שליי והמאמן הגרוע שלי.

זה היה "על רגל אחת" (רשום לי שאני חורג בכמעט 4000 תווים אז כנראה אצטרך לפצל את ההודעה). אם קראתם את הכל אתם מדהימים ומקווה שנהניתם כמו שנהניתי לכתוב את זה, לפרוק את התסכול שלי על העונות האחרונות וגם להנמיך ציפיות לקראת העלייה הסופסופית לליגת העל. (עד שאני לא רואה את זה בדף הקבוצה שלי אני לא מאמין)י.

אשמח אם תגיבו אבל אני מפציר בכם: תגיבו לגופו של עניין ונסו להבין עד הסוף את מה שאני אומר לפני שאתם מחליטים מה דעותיכם).

אז מזל טוב לי וגם לכל שאר העולות!
מקווה שהתעניינתם לקרוא

ארבל ילין.

From: Ehud

This Post:
00
216351.4 in reply to 216351.3
Date: 5/14/2012 2:19:56 AM
Overall Posts Rated:
274274
כל הכבוד

היה תענוג לקרוא

אם כל ליגת העל תחליט על דעת עצמה, בלי קשר לחוקי המשחק, לעשות תקרת שכר, להשקיע כל שבועיים בשדרוג האצטדיון

חשבתי על זה והצעתי את זה אפילו כמה פעמים, מן הסתם זה לא ריאלי - אבל זה בהחלט הנקודוה, אנחנו כיוזרים הם אלו שדוחפים את הכלכלה לקצה...

בלי קשר לכל מה שכתבת, הדרך הכלכלית שלך תצטרך להיות משמעותית קיצונית יותר אם אתה רוצה לשמור עליה ולהישאר בליגה.

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
From: Ehud

This Post:
00
216351.5 in reply to 216351.4
Date: 5/14/2012 2:28:34 AM
Overall Posts Rated:
274274
קצת בהמשך ליגת העל...

אולי זה לא זמן מצוין לבדוק את זה בגלל שזאת תקופה של שינויי סגל אבל בכל זאת.
מבחינת חמישיה (או לפחות החמישיה שלוקחת הכי הרבה שכר (לא שזאת תמיד החמישיה אבל זה נותן סדר גודל)

עידן עומד על 652 אלף
ערן עם 615 אלף
אורן שירד היה על 605
ניר עם 572 אלף
קני על 562 אלף
גל על 539 אלף

ובגדול הקבוצה עם הכי קצת, של אמיר שעוד לא ירדה מנכסיה (אני לא סופר את אלו שמכרו) עומד על 482 אלף

נכון, ההכנסות גבוהות יותר בליגת העל, אבל על מנת להציג חמישיה תחרותית בלבד ולהשיג נצחונות (ועוד בחוץ כמו שרשמת) צריך להרים חמישיה מאוד חזקה...

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
This Post:
00
216351.6 in reply to 216351.5
Date: 5/14/2012 5:34:36 AM
Overall Posts Rated:
3434
וואו ארבל כל הכבוד על מה שכתבת, העלית כמה רעיונות חדשים והראת קצת צדדים שונים של המשחקים.
אני זוכר את עצמי לפני כמה עונות, לפני שהתחלתי עם הניסיונות לעלות מליגה 2, לא הייתי נותן לעצמי להרוויח בשבוע פחות מ70 אלף.
כן, היה לי סגל טוב אבל לא כזה שהתחרה עם המקומות הראשונים בליגה ויכל לעלות לליגת העל.
אחרי זה הבנתי שעם ה70 אלף האלה אני יכול לקנות עוד שחקן חמישיה מעולה ואולי גם איזה מחליף וככה להחזיק סגל יותר טוב, וזה באמת הביא לי סגל יותר טוב אבל בטווח הארוך, לא עליתי לליגת העל וזה פגע בקבוצה והיה מאוד קשה להתקדם משם.
אני מבין שזאת הנקודה שלך ובאמת אני צריך לחשוב על זה כי אם עלית לליגת העל מזה אולי זה שווה משהו
;)

בהצלחה

From: ig

This Post:
00
216351.7 in reply to 216351.6
Date: 5/14/2012 6:33:44 AM
Jerusalem TET
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Jerusalem TET Utopia
וואו, מרשים! עד היום הייתה לי השקפה של או תחרותיות או כלכלה וחיסכון. הוכחת שאפשר גם וגם, וזה מדהים!

אני אישית בחרתי בתחרותיות על חשבון הכלכלה. רציתי לעלות לליגת העל בכל מחיר, ולמזלי הצלחתי, אך המחיר גרם לי להגיע לא מוכן לגמרי עם שחקן וחצי שמתאימים לרמה. למעשה, בהנחה שהסקסס יתחזקו, נכון להיום אני הקבוצה החלשה בליגה ביי פאר. המחשבה הראשונה שעולה לי זה פשוט ללכת לעונה פיננסית ולנצל את העובדה שהרגע עליתי ושהקהל ימשיך להגיע גם ללא הפסדים, ואז לצבור הון עצום. לא אוהב את זה בלשון המעטה. לא בשביל זה עליתי, וגם רן לא כל כך נכנס לפאזל הזה, אבל כנראה שאין ברירה. כך לפחות חשבתי. אבל עם הפוסט הזה נתת לי השראה בכל זאת לנסות לגרוף משהו מהעונה הזאת, ובמקביל לרווחים גם לנסות לעשות את הבלתי-יאמן ולהישאר בליגה, ועדיין להרוויח סכום נכבד ביותר.

לא מסכים רק עם עניין הדראפט. 10 אלף שבועי, שזה 140 אלף עונתי, זה סכום שבהחלט אפשר להוציא על הסיכוי להוציא דראפט ששווה מיליון כבר ברגע יציאתו. חוץ מזה, פעם חשבתי מה היה קורה אילו היו לי נניח 50 מיליון בכיס. אז הייתי מחזיק במשך שנתיים-שלוש סגל של 3 מיליון בשבוע, זוכה בכל התארים האפשריים בקלילות, כולל אליפות הבאזר, הייתי מרסק את כל מי שעומד בדרכי. ואז נשאלה השאלה, אם הייתי נהנה? לדעתי ממש לא. לכל אחד יש את מידת ההנאה שלו. יש כאלה שפשוט אוהבים לאמן, יש כמוני שאוהבים להתחרות ולהעמיד בפני עצמם אתגרים חדשים, ויש כאלה שאוהבים להרוויח. בסופו של דבר זה משחק

This Post:
00
216351.8 in reply to 216351.3
Date: 5/14/2012 9:12:50 AM
Overall Posts Rated:
134134
פוסט מעניין- תודה!

אני חייב להגיד שאני מסכים חלקית בלבד עם הפוסט ולא במלואו משום שיש כאן עוד כמה דברים שצריכים לקחת בחשבון:

1. רמת הליגה שבה אתה מתחרה (אתה יכלת לעלות ולהרויח 150 אלף לשבוע - כי הליגה שלך הייתה לא תחרותית )- זה לא המצב תמיד בכל ליגה בכל עונה - וצריך להתאים את רמת הרווח לרמת הליגה ולמטרות שלנו מהעונה.

2. לגבי האולם- צריך לעשות את השיקול האם להגדיל אותו או פשוט להעלות מחירים- ההחלטה צריכה להתקבל על פי הדחיפות של השדרוג לקבוצה - לטווח הארוך התכנית שלך מתאימה ומובנת- לטווח הקצר- לפעמים לא שווה להשקיע בבניית האולם אלא להעלות מחירים ולקבל תמורה מיידית ולהשקיע באולם כאשר מגיעים לעונה שבא אין ציפיות לעלייה וכו'.

3. מדבריך משתמע כאילו חשוב לאבד כסף בשוק ההעברות (אני בטוח שלא התכוונת לזה - וברור לי מה כוונתך ) אך רק לשם ההבהרה- שוק השחקנים הוא תחום חשוב שדרכו חשוב למנף את ההכנסה שמקבלים מהאולם ולא לבזבז בו בלי קשר למציאות - כדאי להיות בטווח הירוק גם בו - זה רק יזרז תהליכים של צבירת הון- רק במקביל גם להשתמש באולם כמקור הכנסה ראשי מתפתח ולשמור על רמת משכורות סבירה.

Last edited by TrinZ at 5/14/2012 9:45:01 AM

This Post:
00
216351.9 in reply to 216351.1
Date: 5/14/2012 9:54:00 AM
Seattle SuperSonics!
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
211211
בהמשך לנאמר
קודם כל אני אציין שמאוד נהנתי לקרוא. בדרך כלל אני לא קורא מגילות.
פתחת לי צורת מחשבה חדשה-גיליתי דברים חדשים מהנאמר ואני שמח מאוד להבין את זה.
א- כל הכבוד על עליית הליגה.סופסוף עשית את זה וקיבלת את הזכות להילחם בליגה של הגדולים.

אני רק אציין-כסף שמסף. ברור שזה שם המשחק אבל יש ליגה ויש ליגה.
בליגות בדיחה הכל אפשרי ומי שמנצל את זה זוכה.
אם היית משחק בלאומית 1 הכל היה נראה אחרת. בהמשך למה שתומר כבר כתב.
אני בטוח שלא היית מסיים מעל המקום השלישי. בבית הכחול או בבית האדום ככה שבהחלט זכית.

אני כבר מחכה לראות אותך ואת שאר העולות לליגת העל. תפקוד,יכולת וכמובן מאבק לתקוע יתד.

From: Yotamnor

This Post:
00
216351.10 in reply to 216351.8
Date: 5/14/2012 10:20:29 AM
Overall Posts Rated:
173173
לפי מיטב הבנתי הוא פחות התייחס לעניין של לעשות "דילים" טובים בשוק העברות ויותר התמקד בעניין של קצב תחלופת שחקנים גבוה- בזבוז כסף על קניית שחקנים במקום על משכורות שלפי דעתו זאת דרך כלכלית נכונה יותר.

ועכשיו לפוסט עצמו-

אני אישית בזמני הדל במשחק התאהבתי באימון שחקנים ואני מאמין שכל מי שיעיף מבט מהיר בקבוצה שלי לא יתקשה לגלות זאת לבד, ולכן תחלופת שחקנים מהירה גם אם היא באמת יעילה יותר מאימון היא אינה אופציה עבורי לפחות- כי זה חלק אינטגרלי מהכיף שלי במשחק (כמו שאיגור כבר רשם- אם היתה לי כמות כסף בלתי מוגבלת והייתי לוקח את כל האליפויות האפשריות, אני לא חושב שהייתי נהנה מיזה).

עוד דבר שאני מאמין שלא לקחת בחשבון עד הסוף בשיטה שלך ואני מאמין שהרבה אנשים ממעיטים בערכו שלא בצדק זה הרווח ממרצנדייז- מוצרים.
כבר ראיתי אנשים מעידים בעבר שהם הפסידו עד ל60 אלף בשבוע במרצנדייז כאשר הם מכרו שחקן בית מרכזי- סכום ממש לא מבוטל.

בכל אופן שיהיה לך המון בהצלחה בליגת העל, הרבה זמן נלחמת להגיע לרגע הזה ואני מקווה בשבילך שאחרי כל הזמן הזה גם תצליח להתבסס שם כקבוצת ליגת על לגיטימית ולהישאר שם זמן רב- מגיע לך.

From: TrinZ

This Post:
00
216351.11 in reply to 216351.10
Date: 5/14/2012 10:44:58 AM
Overall Posts Rated:
134134
לפי מיטב הבנתי הוא פחות התייחס לעניין של לעשות "דילים" טובים בשוק העברות ויותר התמקד בעניין של קצב תחלופת שחקנים גבוה- בזבוז כסף על קניית שחקנים במקום על משכורות שלפי דעתו זאת דרך כלכלית נכונה יותר.

אני התייחסתי לחלק הזה בפוסט של ארבל:

כדי לבחון האם התקדמתם במשחק הדרך הכי פשוטה היא להסתכל בהיסטוריית ההעברות שלכם ולראות אם מאזן ההעברות הכללי שלכם ירוק חיובי או אדום שלילי. חיובי = סימן שמכרתם יותר שחקנים ממה שקניתם. זה נשמע לכם נחמד אבל בתכלס זה אומר בדיוק ההיפך. לאן כל הכסף מהמכירות הלך? למשכורות! כמו בקבוצה שלי, בזבזתם עונות על גבי עונות בניסיון לאמן שחקנים מדהימים ובניסיון לנצח משחקים אבל בתכלס לא השתדרגתם בכלל.
אדום = סימן שקניתם שחקנים יותר ממה שמכרתם שחקנים. איך עשיתם את זה???? מכרתם יותר כרטיסים לאוהדים
תחשבו על זה ככה:
מאיפה מגיע הכסף שלנו? מהאוהדים.
לאן הכסף שלנו הולך? לשחקנים.

אני פשוט אומר שמעבר ללמכור יותר כרטיסים (שעל זה אין ויכוח שזה מצוין) ניתן למנף את הרווח על יד השארות בטווח הירוק בשוק ההעברות -ושמאזן חיובי בשוק ההעברות אינו דבר שלילי כמו שהפוסט של ארבל מרמז.

Last edited by TrinZ at 5/14/2012 10:46:48 AM