כאן אציג בפניכם באריכות את המשנה הכלכלית שלי לגבי המשחק: איך לשדרג את הקבוצה שלך ולשמור על מאזן חיובי בזמן שכל שאר הקבוצות מנסות להתקדם בטבלה.
לאחרונה אני מנותק קצת מהקהילה בגלל עומס כללי בחיים, כך שייתכן שאחזור על דברים שנאמרו בפוסטים העיקריים כאן (אני לא עומד בקצב הכתיבה שלכם, כל הכבוד), אבל יש כאן המון דברים שהחבר'ה הצעירים לא מכירים וגם החבר'ה הוותיקים מכירים אבל לא באמת משתמשים בשיטה בצורה טוטאלית.
התגובה הראשונה שהסתכלתי בה אחרי הבטחת העלייה לליגת העל הייתה מחבר ותיק כאן בבאזר ששלח הודעה אישית. הוא אמר מזל טוב ושמגיע לי על כל הזמן ההשקעה ואמר סחטיין שלמרות שהייתי בעונה כלכלית תפסתי את ההזדמנות ועליתי ליגה. כשהתחלתי להגיב לו הבנתי שאני רוצה שכולם ישמעו מה יש לי להגיד:
ולחשוב שזו העונה שהכי פחות השקעתי בה! זה רק מראה כמה המצב בליגות פה קשה וקבוצות חזקות נעלמו. מצד שני אולי החשיבה הכלכלית היא שם המשחק ושום דבר אחר בעצם. רק למקסם את הרווחים ולהגדיל את האולם כל הזמן. לא יעזור, כשאתה חוסך במאמן ורופא ולא משקיע בדראפט אתה חוסך כסף. אתה שומר על חמישייה חזקה עם מחליפים קצת פחות אבל כזו שתפסיד מדי פעם, (אתה כן משתדל לנצח במשחקי חוץ כי הם משפיעים על הקהל במשחק אחריו בבית, וגם מול קבוצה יריבה או במשחקי טלויזיה) ואתה יוצר מצב שעם הגביע אתה מרוויח 200 אלף שקל כל שבוע. ככה כל כמה שבועות אתה יכול לשדרג בעוד 600 אלף שקל את הקבוצה שלך שזה לבנות אצטדיון ב-200 ולקנות שחקן שעולה 20 אלף יותר משחקן חמישייה קבוע בקבוצה - אתה מוכר את השחקן שמשכורתו 60-80, לוקח את כספי המכירה וה-400 שנשאר לך מההכנסות השוטפות ומשדרג את הקבוצה בשחקן משכורת 80-100 אלף. עכשיו הסגל יקר ב-20 אלף שקלים אבל אם אתה עובד נכון אחרי כמה שבועות גם הכנסת האצטדיון עולה.
לראייה ההכנסות שלי מקהל בעונה האחרונה, כאשר אני מזכיר שכל שלושה שבועות בממוצע שדרגתי את האולם.
הכנסות אולם (באלפים): 288, 315, 317, 310, 342, 326, 359, 358, 360. 328, 339, ואחר כך פלייאוף, שבגלל שארחתי שני משחקים בשבוע ה- 2/3 משניהם הפכו לאחת ושליש בשבוע אחד ועשיתי הכנסה של 485 בשבוע הראשון של הפלייאוף ו- 523 אלף משני המשחקים האחרונים - שני משחקי הגמר.
איך שאני רואה את העונה הבאה אני ממשיך באותה דרך: נטו עבודה טכנית. שום התייחסות לסנטימנטים, אימון, שחקני בית ודברים שיכולים להשפיע על החלטות כלכליות. אני מעלה את מחירי האולם באופן דראסטי כדי לבדוק בסיבוב הראשון מה המקסימום והאם כמות האוהדים שתתווסף כתוצאה מעלייה לליגת העל דורשת שדרוג רציני של האצטדיון או שזה עדיין לא הרבה צופים ביחס ל- 19 אלף מקומות. אגב, בתחילת העונה היו 15.8 אלף מקומות ובניתי 3000 מושבים כל העונה שהרבה מהם היו מושבים יקרים אבל לא מספיק לצערי, כי עדיין יש 1000 ספסלי צופים ריקים ו-0 מושבי יציע תחתון ריקים במשחק הגמר המכריע. אני במשחק משהו כמו 15-16 עונות. סתם תחשבו כמה מושבים היו לי כרגע אם הייתי משדרג ב-1500 כל עונה. יש ביטוי שחלקכם מכירים מהסרט "שדה החלומות":י
If you built it they will come
אם תבנה את האולם, האוהדים יבואו
:)
אתם מוזמנים להסתכל בפירוט האולם שלי:
(http://www.buzzerbeater.com/team/91809/arena.aspx)לא משנה מה, אני מציב לעצמי כיעד להרוויח 150 אלף בשבוע לא כולל גביע, בעונות הבאות. כדוגמה קיצונית, גם אם זה אומר אפילו להגיע לרצפת שכר עם רק חמישה שחקנים טובים שמשחקים 48 דקות במשחק אחד בשבוע כשבמשחק השני משחקים נגרים. למה אתם חושבים שיש רצפת שכר מינימום?? בגלל שאנשים הבינו שאפשר למקסם רווחים מיידים עם סגל קצר וממש זול. הם עדיין ירוויחו הרבה כסף מהאולם (משהו שניר אמר בפורום וקראתי ממש עכשיו אחרי שכבר כתבתי את זה).
עצוב לי שלרוב הקבוצות בליגה שלי 2.3 אין אולם ששווה משהו. קבוצות מחזיקות סגל מעולה ומאמנות ומוכרות שחקנים ומגרדות כסף כדי להחזיק את הסגל אבל האצטדיון שלהם עומד על 10 אלף צופים מקסימום. זה מה שהבנתי שעשיתי במשך 6 עונות או יותר של היאבקות בצמרת הליגה. חוץ מהעונה הזאת, העונה השנייה הכי טובה שלי בליגה הייתה עוד עונה כלכלית בה הרווחתי כסף ממשחקי פלייאוף תחתון והוצאתי את ליעד סגלוביץ׳ בדראפט. למה הכי טובה? כי אחרי עונה אחת של מנוחה ורווחים הגעתי חזק מאוד לעונה הבאה לעומת העונה לפני המנוחה.
אגב, לגבי הסקר. אני מבקש שתמלאו אותו רק אחרי שתסיימו לקרוא את המשך הפוסט הזה שהעליתי (שלוש הודעות סה"כ).בנוסף, נא התייחסו למאן כלכלי בממוצע של השנה ולאוו דווקא זה שמופיע לכם כרגע בדף ניהול קבוצה
Last edited by GM-Arbelon at 5/14/2012 1:37:57 AM