BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Mundobasket u21 - Season 47 by Topnik

Mundobasket u21 - Season 47 by Topnik

Set priority
Show messages by
From: Topnik
This Post:
00
301293.1
Date: 09/05/2019 13:11:09
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
MUNDOBASKET SEASON 47 - PORTUGAL

Zdravo ekipa

Kao što vidite naziv teme je Mundobasket, a to je znak da počinje Svjetsko prvenstvo za našu mladu reprezentaciju. Naša reprezentacije je bila slobodna prve četiri sedmice jer je jedna sedmica bila za prijateljske utakmice ostale tri su bile predviđene za baraž za Mundobasket. Mi kao Europski prvaci smo osigurali direktan plasman na Mundobasket.

Pa da krenemo redom. U baražu je bilo 16 reprezentacije koje su smještene u četiri grupe po 4 tima. Bilo je nekih nagađa i predviđanja sa moje strane ako se sjećate pa ćemo da vidimo sada koliko sam uspješan bio.
U prvoj grupi sam prognozira Izraelce i oni su opravdali očekivanja. Što se tiče druge grupe tu sam totalno fulio jer su Peruanci napravili veliko iznenađenje. Oni su pobjedom protiv Rusije u posljednjem kolu prošli zbog koš razlike u odnosu na Kinu. Za treću grupu sam pogodio koje će se reprezentacije boriti za prolaz, ali nisam pogodio ko će proći dalje. Na SP se plasirala reprezentacija Čilea koja je iznenadila Turke. Naravno u posljednjoj grupi je bilo sve očekivano jer su Italijani "protutnjali" kroz svoju grupu baraža.

Poslije baraža naravno su žrijebane grupe za sam Mundobasket. Mogu da kažem da smo mi smješteni u težu grupu prvenstva.

Grupa A:

Čile (11)
Njemačka (3)
Egipat (38)
Peru (14)
Filipini (18)
USA (6)

Grupa B:

Bosna i Hercegovina (5)
Kanada (16)
Izrael (4)
Italija (1)
Južna Afrika (39)
Tajvan (8)

U zagradi je trenutna pozicija na rang listi svih u21 reprezentacija na BBu. Ovo prvenstvo se igra u Portugalu i termini utakmice će biti ponedeljkom od 19:30.
Reprezentacije koje su naši protivnici ću predstavljati pred naše utakmice s njima kao što ste i do sada navikli.
Naravno ove sezone će biti teže bez domaćeg terena, ali ja vjerujem u naše momke.
Za vikend ide i spisak naše reprezentacije sa kratkim predstavljanjem svakog pozvanog igrača.

Do narednog čitanja i spiska u21 reprezentacije.
VOLIM TE BOSNO!

From: Topnik
This Post:
11
301293.2 in reply to 301293.1
Date: 09/08/2019 19:18:15
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Zdravo ekipa

Došao je trenutak da objavim spisak za početak Mundobasketa. Za početak sam pozvao 13 igrača i ostalo mi još 5 mjesta na spisku, ali to ćemo vidjeti kakva bude forma u narednom periodu.

Igrači koji su pozvani za početak su:

Matan Nonković
Danilo Prokopijević
Edin Šabanović
Matija Vičan
Lazar Sladić
Roko Pauro
Nemanja Sreckov
Vujadin Nastasić
Adin Hadžiabdić C
Mirhet Smiljanić
Ljubomir Đogo
Rijad Klaić
Suad Salkić

Bekovi:

Matan Nonković 183cm

Matan je član ekipe Hranjen Draco Meteors. U toj ekipi je od samog drafta iz sezone 43. Vlasnik ove ekipe je zamorano1+8. Ovo mu je prvi igrač koji je član u21 reprezentacije. Mogu da kažem da je Matan jedna velika zvijer. Prošle sezone je isto mogao da bude član u21 reprezentacije, ali zbog stvarno jake vanjske linije nisam htio da ga zovem. Na njemu je sada da se pokaže u ovoj sezoni. Najbolju utakmicu u pripremnom periodu je odigrao protiv Filipina kada je imao učinak od 31 poen, 3 asistencije i 3 skoka.

Danilo Prokopijević 183cm

Danilo je član ekipe Iron Man. Vlasnik ove ekipe je Reuf. Mislim da je ovaj vlasnik ekipe i ranije imao ekipu pa je prestao igrati, a sada se ponovo aktivirao. Evo ima igrača koji je član u21 reprezentacije. Na draftu je dobio Danila i do sada ga je dobro istrenirao. Za Danila mogu da kažem da je vrhunski dodavač koji se u ovom pripremnom periodu upisao u historiju u21 reprezentacije Bosne i Hercegovine. On je protiv Filipina imao učinak od 14 asistencija i izjednačio se na prvom mjestu najboljih asistenata naše reprezentacije. Falila mu je jedna asistencija da se probije na prvo mjesto. Trenutno to mjesto drži sa još 3 igrača sa učinkom 14 asistencija na jednom meču.

Edin Šabanović 183cm

Ove sezone stvarno imamo nisku vanjsku liniju što pokazuju ova prva tri igrača. Edin je član ekipe KK Ilidža, a vlasnik ove ekipe je saudin. Saudin ima iskustva sa treningom igrača za u21 jer je prošle godine njegov igrač bio MVP naše reprezentacije za prošlu sezonu. To je naravno bio Milan Stekić koji se sada trenira za NT. Edin je takođe potencijal za NT, ali sada je primaran cilj u21 reprezentacija. Draftovan je u ekipu KK Jazine pa ga je Saudin uzeo sebi u ekipu. Najbolju utakmicu je odigrao protiv Južne Afrike kada je imao učinak 12 poena i 2 asistencije.

Matija Vičan 196cm

Evo ga jedan bek koji je viši od 190cm. On je primarno krilo za NT, ali zbog nedostatka bekova u u21 smo ga prebacili u bekove za ovu sezonu. Član je ekipe BC "Bosna xxl", a draftovan je u moju ekipu KK Topnici. Vlasnik ove ekipe je enynho. On je i ranije imao igrača u u21 reprezentaciji, a i u NT. Neki od igrača koje je trenirao su Hasan Obadović trenutni član NT. Najbolju utakmicu je odigrao protiv reprezentacije Južne Afrike kada je ubacio 23 poena i tome dodao 4 skoka i 4 asistencije.

Lazar Sladić 188cm

Lazar je član ekipe Mrkonjić Eagles, a vlasnik ekipe je dejanr. Lazar trenutno kaska malo sa skillovima, ali mu malo fali da bude u ozbiljnim kombinacijama. Nadamo se da će uskoro popraviti te skillove. Sladić je u posljednjoj utakmici ubacio 5 poena i dodao tome 2 skoka.

From: Topnik

This Post:
00
301293.3 in reply to 301293.2
Date: 09/08/2019 19:19:24
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Krila:

Roko Pauro 198cm

Roko je takođe član ekipe BC “Bosna xxl”. O toj ekipi neću previše jer sam je spomenuo u prethodnoj najavi igrača. Draftovan je u ekipu KKŽ Željezničar pa ga je onda enynho uzeo za trening. Najbolju utakmicu je odigrao protiv Filipina kada je ubacio 15 poena i tome dodao 5 skokova i 4 asistencije.

Nemanja Sreckov 196cm

Nemanja je trenutno član ekipe Bosnian Tigers Junior Team čiji je vlasnik Gule. Dugogodišnji član naše zajednice, a jedan od igrača koje je on trenirao za u21 i NT jeste Radoš. Nemanja je bio kod nekog Italijana pa smo aktivirali Guleta da napravi Utopiju i on ga je uzeo. Draftovan je u ekipu Vertizani. Nije nikako igrao na pripremama.

Vujadin Nastasić 201cm

Trenutno je u ekipi Shedinja Berič. Vlasnik te ekipe je njawashiba. On je imao Volareva prije u u21 reprezentaciji. Draftovan je u ekipu Mekinje City Imperators pa ga je njawashiba uzeo sebi. Njemu fali par skillova da bude vrhunski. Odigrao je samo protiv Slovenije kao rezerva i imao je učinak 12 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

Centri:

Adin Hadžiabdić 216cm

Hadžija je naš kapiten za ovu sezonu. Čovjek koji je i prošle sezone bio jako bitan faktor u osvajanju Eurobasketa. Čovjek koji je već prošle sezone bio istreniran za u21 i sada mu se samo treniramo finese. Ima preko 100 tsp već odavno. Imao je prošle sezone odličnih utakmica, a sada na pripremama je odigrao odlično. Od njega sada očekujemo mnogo i vjerujem da će dobro odigrati. Član je ekipe Titanik Išler, a vlasnik te ekipe je Ibrik. Njegova najbolja utakmica u pripremnom periodu je bila protiv Slovenije sa učinkom 23 poena, 13 skokova i 5 asistencija.

Mirhet Smiljanić 206cm

Smiljanić je član ekipe Babylon Carpenters, a vlasnik te ekipe je pibi_. Smiljanić je i prošle sezone bio član u21 reprezentacije i on je upisan u historiju kao osvajač Eurobasketa. On je jedan od glavnih unutrašnjih igrača za ovu sezonu. Smiljanić je u svakoj utakmici na pripremama bio odličan i mogu da kažem možda da je bio naš najbolji igrač u ovim utakmicama. Najbolja mu je utakmica bila protiv Slovenije kada je ubacio 41 poen, a tome dodao 15 skokova i 3 asistencije.

Ljubomir Đogo 203cm

Đogo nam dolazi iz iste ekipe kao Smiljanić pa možemo reći da su oni uigran tandem pa tu neće biti problema kada se budu nalazili u isto vrijeme na parketu. Đogo je draftovan u moju ekipu KK Topnici pa je otišao u ruke pibia. Najbolju partiju prije početka prvenstva je odigrao protiv Slovenije. Ubacio je 11 poena i tome dodao 7 skokova.

Rijad Klaić 208cm

Rijad je jedan od dva igrača koja se nalaze u Utopiji kod našeg selektora A reprezentacije. On se potrudio da uzme oba igrača za potrebe reprezentacije. Rijad je dobar igrač što se tiče skillova, a njegova prednost su sekundarci koji su odlični. On je još jedan od igrača koji je najbolju utakmicu odigrao protiv Slovenije. Ubacio je 6 poena, a imao je i 1 skok i 2 asistencije.

Suad Salkić 208cm

Suada sam spomenuo u prethodnom postu da se nalazi u ekipi Bosnian Dragons kod našeg selektora A reprezentacije. On malo kaska za Klaićem, ali su i kod njega odlični sekundarci. Salkić nije previše igrao u ovim utakmicama pred početak sezone.


Sutra ide najava za prvu utakmicu na prvenstvu.

From: Topnik
This Post:
00
301293.4 in reply to 301293.3
Date: 09/09/2019 06:41:52
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Bosna i Hercegovina u21 - Kanada u21
9.9.2019. 19:30 - Portugal


Zdravo ekipa

Kao što znate danas počinje Mundobasket za našu reprezentaciju. Nakon što je završen baraž za SP danas počinje pravo takmičenje. Mi smo u grupi B, a današnji protivnik je reprezentacija Kanade.
Kanada je trenutno 16a reprezentacija na rang listi dok se mi nalazimo na 5 mjestu. Kanada na igri ima 17 više aktivnih timova od nas. Oni su odmah iza reprezentacije USA na svom kontinentu. Svih 9 osvojenih medalja su osvojili na prvenstvu Amerike.
Prošle sezone su izgubili od Amerike u finalu rezultatom 76:63. Već sada su kompletirali roster za prvenstvo jer imaju svih 18 igrača u rosteru.

Što se tiče naše reprezentacije ovaj trening u petak je bio odličan. Hadžiabdić je digao unutrašnju odbranu i dodavanje. Salkić je digao unutrašnji šut, Vičan digao dodavanje, Prokopijević podigao JR dok je Šabanović digao vanjsku odbranu.

Forma nam je dobra unutra i na krilu dok je kod vanjskih igrača slabija forma.

Pozivam vas sve da nam se večeras pridružite na utakmici da ispratimo nastup mlade reprezentacije na Mundobasketu.

VOLIM TE BOSNO!


This Post:
00
301293.5 in reply to 301293.4
Date: 09/09/2019 08:12:04
K.K MILLENIUM
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
614614
Second Team:
K.K MILLENIUM II
Haj s hajrom veceras, da se lijepo krene. :D

This Post:
00
301293.6 in reply to 301293.4
Date: 09/09/2019 17:00:28
KK Bihać
II.3
Overall Posts Rated:
127127
cestitke na lijepom otvaranju SPa, samo nastavi tako nepobjedivi selektore

This Post:
00
301293.7 in reply to 301293.6
Date: 09/09/2019 18:09:49
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Hvala.
U inat dušmanima!

From: Topnik
This Post:
11
301293.8 in reply to 301293.7
Date: 09/10/2019 06:22:19
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Bosna i Hercegovina u21 - Kanada u21 108:95 (52716)

Zdravo svima

Evo nas sa sjajnim vijestima iz Portugala. Naša mlada reprezentacija je otvorila prvenstvo pobjedom protiv reprezentacije Kanade. Ja sam se odlučio za inside napad dok je Kanada odigrala patient sa bekom na centru. Probali su sa 2-3 zonom i pogođenim fokusom. Moram da napomenem da su odigrali CT protiv nas.

Utakmicu sam pratio čitavu osim treće četvrtine jer sam se tada iznervirao zbog naše igre. Prva četvrtina je bila dobra za nas jer smo pogađali dosta u napadu. Problem je što nisam ni zapisivao tokom utakmice kao što imam običaj. Pa ću samo ovako ukratko napisati izvještaj o utakmici. Vodili smo nakon prve četvrtine, ali su nas okrenuli onda pa su vodili sve do sredine treće četvrtine. Poslije toga mi prelazimo u vodstvo i to smo držali do kraja. Konačna prednost u našu korist je iznosila 13 razlike.

Najbolji u našim redovima je bio Adin Hažiabdić sa 20 poena, 10 skokova i 4 asistencije. Moram da spomenem Smiljanića koji je odigrao jednu fenomenalnu partiju. Imao je učinak 12 poena, 10 skokova i 7 asistencija. Šutira je 5-7 iz igre.
Kod gostiju je naravno zbog taktike bio najbolji bek koji je postigao 53 poena.

Ostali rezultati iz naše grupe:

Izrael - Tajvan 98:86
Južna Afrika - Italija 78:129

Grupa A:

Filipini - Peru 109:104
Njemačka - USA 103:113
Egipat - Čile 91:100

Naredno kolo nam je utakmica protiv Južne Afrike. Do narednog izvještaja toliko...

This Post:
88
301293.9 in reply to 301293.8
Date: 09/10/2019 14:39:19
_FK CRVENA ZVEZDA_
III.4
Overall Posts Rated:
876876

Problem je što nisam ni zapisivao tokom utakmice kao što imam običaj


Ahahahahahaha... 😂😂😂😂😂👏👏👏👏👏👏👏👏👏


From: Topnik
This Post:
11
301293.10 in reply to 301293.9
Date: 09/15/2019 16:04:11
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Bosna i Hercegovina u21 - Južna Afrika u21
16.9.2019. 19:30 - Portugal


Zdravo raja

Sutra igramo protiv reprezentacije Južne Afrike u drugom kolu Mundobasketa. Pobjedom protiv reprezentacije Kanade smo vjerovatno obezbjedili prolaz dalje, ali bitne su pobjede koje se prenose. Sutrašnja utakmica je jedna od najlakših u grupi i trebali bi da dobijemo bez većih problema. Sa njima smo igrali na pripremama i u utakmici bez entuzijazma smo došli do pobjede od 11 poena razlike. Trenutno su 39a reprezentacija na rang listi i imaju samo 13 aktivnih timova.
Pošto očekujemo laganu pobjedu onda ih nećemo previše predstavljati jer se radi o manjoj zajednici.

Kod nas je forma odlična samo je Nonković u formi 7 jer vlasnik nije imao sreće pa mu se povrijedio starter i onda je Nonković odigrao više kao rezerva.
Trening je bio korektan. Nonković je digao JR što je strašan trening za njega. Došao je na već 107 tsp. Strašno je ovo ljudi moji. Klaić je podigao unutrašnji šut, Vičan digao JS i JR, Nastasić napokon digao vanjsku odbranu, Sladić takođe vanjsku odbranu i Šabanović je digao JR.
Očekujem naredni petak da trening bude još bolji jer očekujemo da ovi unutrašnji dignu bitne skillove.

Sutra pored nas u grupi igraju Izrael vs Kanada i Italija vs Tajvan. Ova druga utakmica je jako bitna jer se ta pobjeda prenosi u drugu fazu turnira. Tajvan je već izgubio u prvom kolu pa ćemo vidjeti kako će sutrašnja utakmica proći.

Pozivam vas sve na sutrašnju utakmicu.

VOLIM TE BOSNO!

Last edited by Topnik at 09/15/2019 16:04:30

From: Topnik
This Post:
00
301293.11 in reply to 301293.10
Date: 09/17/2019 18:59:29
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Bosna i Hercegovina u21 - Južna Afrika u21 126:59 (52720)

Dobro veče ekipa

Jedna lagana utakmica za nas kao što sam i najavio, a tako se upravo i desilo. Od prvog trenutka je krenulo sve u našu korist. U prijateljskoj utakmici je bio malo sporiji tempo sa naše strane, a ovdje smo krenuli odmah žestoko. Odlučio sam se za vanjski napad dok je Južna Afrika odigrala patient. Probao je da nas iznenadi sa 3-2 zonom, ali naravno to nije uspjelo.

Strašna igra u odbrani je opet donijela pobjedu jer uglavnom naša igra se zasniva na odbrani. Naravno tri vanjska su bila najbolja na ovoj utakmici. Prokopijević je ubacio 18 poena, a tome je dodao 6 skokova i 4 asistencije. Nonković i Vičan su ubacili po 16 poena, a tome su dodale 3 odnosno 7 asistencija.

U našoj grupi je odigrana jedna bitna utakmica, a igrali su Italija i Tajvan. Italija je došla do pobjede od 15 poena razlike.

Za našu reprezentaciju slijede tri glavne utakmice u kojima se borimo za pobjede koje ćemo prenijeti u drugi dio takmičenja jer smo se već plasirali dalje.
U ponedeljak prvo igramo protiv reprezentacije Tajvana. Oni su izgubili od Italije i Izraela. Njima je kao i nama jako bitna utakmica jer njima isto zavisi od ovoga da li će prenijeti jednu pobjedu u drugu fazu takmičenja. Kako sada stvari stoje minute za formu bi trebale biti dobre pa ćemo vidjeti u petak kakva će situacija biti.

Toliko od mene do narednog posta na forumu vezano za u21 reprezentaciju.