BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [U21] Sezona 59

[U21] Sezona 59

Set priority
Show messages by
This Post:
33
317069.1
Date: 11/14/2022 08:10:06
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Zdravo!

Dobrodošli v sezono 59, kjer se bo Slovenska U-21 reprezentanca pomerila v tolažilnem turnirju, kjer smo pred dvema sezonama že bili zelo blizu končnemu uspehu - po nesrečni seriji poškodb naših najbolših visokih igralcev, smo v polfinalu morali priznati premoč Srbiji.. Po tem sm v preteklsi sezoni odigrali sezono za pozabo - na žalost smo bili močno podhranjeni pod košem, kjer nismo imeli niti enega igralca, ki bi zares bil na primernem nivoju za U-21, kar potrjuje tudi dejstvo da sta že po polovici sezone praktično naša najbolša igralca postala (takrat) 20-letni Joc Srša ter samo 19-letni (!!) Matej Letonja. Ampak dovolj o preteklosti - ni potrebno govoriti, da sem bil izjemno razočaran v pretekli sezoni, saj realnih možnosti za boj za uspeh nismo imeli, kljub nekaterim izjemnim igralcem, med katerimi je prednjačil predvsem Jonas Laure.

Kakorkoli - oba zgoraj omenjena igralca bosta seveda tudi v prihajajoči sezoni naši glavni orožji pod košem, katerima bodo iz ozadja pomagali še Ermin Brezovšek (izjemno vsestransko razvit igralec za svojo višino, ki pa bo potreboval še poudarke na primarnih skillih), Ken Vaupotič (izjemno talentiran 20-letnik, ki bo že v tej sezoni v rednih kombinacijah za igralne minute, bo pa potreboval še nekaj treninga primarnih skillov, vsekakor pa bo v sezoni 60 tvoril udarno navezo z Letonjo), Maks Lečnik (še en izjemno talentiran 20-letnik, ki ima že sedaj vrhunsko obrambo, bo pa sedaj potreboval razviti še preostale skille).

Nekje med KC in K se bodo rotirali in izmenjevali Franko Zlobec, Franko Klevže ter Franc Ciglenjak - prav vsi trije prihajajo iz vrst Mesarjev, tako da izjemna zahvala njihovemu trenerju tevz89! Takšen tip igralca nam je nekako manjkal v preteklosti, saj so to igralci ki lahko odigrajo zgoraj omenjeni poziciji, odvisno od našega plana za tekmo - vkolikor bomo igrali bolj zunanje, lahko odigrajo bližje koša, ko pa bo šlo bolj pod koš, se brez težav prestavijo tudi malo dlje.

Tudi na pozicijah nižjega K oziroma visokih B imamo kar nekaj talentiranih igralcev - tu je govora predvsem o izjemnem Timu Verbcu, ki je v zadnjih tednih opravil izjemen napredek in lahko odigra na prav vseh zunanjih položajih na visokem nivoju, kar je kar velika redkost! In močno verjamem da bo tekom sezone temu dodal še veliko. Ob njem gre omeniti še Žareta Kozino, ki po TSP-jih nič ne zaostaja za Verbcem - nasprotno, je celo pred njim, vendar bo potreboval še nekaj poudarkov na glavnih skillih, ki jih napram njemu Verbec že ima. Tudi zanj nimam nobenega dvoma, da bo kaj kmalu prišel do potrebnega nivoja.

Zunanjo linijo bo primarno tvoril dvojec KK Ihan-Dobavice, gre za Stojana Muleja ter Vlada Koblarja. To sta tudi naša igralca z najvišjim TSP-jem, ki bosta narekovala tempo naši igri. Oba bosta tudi tekom sezone še brez dvoma veliko napredovala.

Iz ozadja pa bodo na svojo priložnost čakali še Rok Logar, Damir Tement (oba na pozicija OI/B) ter 20-letni Jure Dundovič.

Skratka, ekipa je tokrat zelo izpopolnjena, širino imamo prav na vseh pozicijah. Težko je sicer presoditi, kjer točno sodimo, ampak osebno bom (znova) ciljal na osvojitev tolažilnega turnirja in vse manj od tega, bo razočaranje.

Še enkrat vabim vse, da se nam pridružite na discord kanalu, kjer bolj redno komuniciram o igralcih, tekmah ter vsem ostalem (tu na forum žal ne morem bolj splošno govoriti o igralcih, saj zadeve berejo in prevajajo tuji trenerji..).

LP

This Post:
00
317069.2 in reply to 317069.1
Date: 11/14/2022 11:55:40
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Še malo pogled v (bližnjo) prihodnost - sezono bomo začeli s tekmama proti Jamajki v gosteh (danes ponoči) ter prihodnji teden proti Novi Zelandiji na domačem terenu. Seveda v obeh tekmah računamo na zmago ter smo absolutni favoriti, vendar nikogar ne gre podcenjevati in potrebno bo odigrati kot se zagre - Nova Zelandija je danes recimo gladko ugnala Škotsko, ki bi vsaj po plačah sicer morala biti favorit..

Skratka, žreb zaenkrat relativno ugoden, sedaj je samo na nas, da opravimo svoje ter si pred nadaljevanjem sezone priigramo čim boljšo koš razliko - le-ta se je pred dvema sezonama že izkazala za pomembno v boju za visoke uvrstitve po rednem delu.

This Post:
22
317069.3 in reply to 317069.2
Date: 11/21/2022 17:46:16
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Po prvih dveh tekmah, smo pričakovano 100%. Jamajka je tekmo proti nam predala, tako da smo jo dobili z izidom 50:0 za zeleno mizo, proti Novi Zelandiji pa smo vknjižili še bolj prepričljivo zmago, z rezultatom 134-73. Osebno bi si sicer želel kakšno prejeto točko manj, ampak zmagi se ne gleda v zobe. Po dveh krogih bomo čisto pri vrhu lestvice sedaj čakali na nadaljni razpored tekem, kjer bo veliko odvisno od sreče.

Vsem trenerjem trenutnih reprezentantov se zares zahvaljujem za trud, skupaj smo uspeli spraviti eno zares zelo solidno ekipo, ki bo še ogromno napredovala tekom sezone, tako da se s primerno pripravljenostjo (to si upam trditi) lahko kosamo z vsakim.

Ko bo opravljen še žreb preostanka tekem, bom podal bolj podrobni vpis še okoli pričakovanj za preostanek sezone, saj bo takrat marsikaj več jasnega

LP

This Post:
11
317069.4 in reply to 317069.3
Date: 11/28/2022 08:56:23
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Danes nas čaka tekma proti Boliviji - smo absolutni favoriti, a bolj kot sama zmaga, me zanima koš razlika, ki bo kot vedno igrala zelo veliko vlogo v tolažilnem turnirju in vsekakor upam, da tudi po tem krogu ostanemo na 1. mestu.

Pripravljenost naših je na res vrhunski ravni in s sestavo ekipe sem imel sladke skrbi - tako da čestitke in pohvale vsem trenerjem.

Še naprej vas vabim na discord, kjer objavlam bolj podrobne podatke in informacije okoli naših tekem, saj tukaj ne moremo objavlati skillov, niti o njih bolj podrobneje debatirati.

LP

This Post:
00
317069.5 in reply to 317069.4
Date: 11/29/2022 04:38:08
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Po pričakovanjih, smo proti Boliviji sodegli gladko zmago, končni rezultat je bil 118-60 v našo korist. S tem smo še povečali prednost na skupni lestvici tolažilnega turnirja, kjer še vedno prepričljivo vodimo s 3 zmagami in imamo sedaj že 25 točk prednosti pred drugouvrščeno Srbijo ter 33 pred tretjeuvrščeno Italijo.

Tudi prihodnji ponedeljek pa nam prinaša zelo ugodnega tekmeca, ki nam bo omogočal še znatneje povečati prednost pred tekmeci - pomerili se bomo namreč z reprezentanco Walesa, ki ne kaže prav nobenih rezultatskih ambicij ali znakov življenja, tako da je seveda pred tekmo znova cilj predvsem narediti čim višjo koš razliko, saj prav noben od igralcev nasprotne ekipe nebi nit od zelo daleč povohal naše klopi - še manj, njihova ekipa bi zelo verjetno izgubila proti našim (trenutno) najbolje treniranim 18-letnikom.

LP

This Post:
00
317069.6 in reply to 317069.5
Date: 11/29/2022 15:29:23
Postojna Blue Jackets
SKL
Overall Posts Rated:
130130
Second Team:
Kremenca Modre Jakne
Mladega debitanta pa ne boš nič izpostavil? :P

This Post:
11
317069.7 in reply to 317069.6
Date: 11/29/2022 17:58:08
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Hehe vsekakor - seveda ni debate o tem, da sem vsekakor kakšnih 7-8 nivojev pod pisanjem Sensiman-a, katerega spise resnično pogrešam - pa čeprav osebno pogledam večino naših tekem, ter imam vse informacije, ki jih je imel on na voljo, enostavno nisem na nivoju kar se tiče pisanja

Darko Ahačič je kljub mizernemu metu iz igre (0-3) zbral eno vrhunsko točko ter tako pripomogel k naši zmagi! (šala). Darko je res vrhunski treniranec, ki bo že v tej sezoni pomagal naši ekipi, prihodnjo pa seveda igral pomembno vlogo, verjetno nosilca. Na začetku sezone sicer ni bil takoj vpoklican, ampak je z izjemnim treningom selektorja že po nekaj tednih "prisilil" v vpoklic ter že takoj odigral pomembne minute - le teh pa bo čedalje več, saj zavoljo nižje starosti, trenira hitreje od sovrstnikov.

This Post:
11
317069.8 in reply to 317069.1
Date: 12/19/2022 09:58:20
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Torej, po gladki zmagi s 108-48 proti Indiji pretekli teden, imam danes še zadnjo "lažjo" tekmo v tej sezoni proti izbrani vrsti Tunizije. Tudi tokrat, je bolj ali manj pretekmo zgolj vprašanje končne razlike, ki lahko na koncu sezone šteje v boju za razrvrstitev na lestvici. V tem segmentu smo trenutno zares odlični - imamo daleč najbolši koš razliko med vsemi ekipami, pred drugouvrščeno Srbijo imamo kar 98 točk prednosti, pred tretjo Italijo pa že 138! Seveda je Italija imela dosti težji razpored od nas, in tudi mi bomo prihodnji teden igrali proti odlični ekipi Finske, tako da se zadeve hitro lahko spremenijo.

Vseeno, cilj je zmaga na vsaki tekmi in kot rečeno - po današnjem dnevu, lahkih tekem več ne bo. Po Finski bomo potem v zadnjem krogu rednega dela igrali proti Izbrani vrsti Bolgarije, ki se še vedno krčevito bori za napredovanje v playoff in kaj lahko se zgodi, da bodo proti nam odigrali na vso moč, tako da je čisto vse še vedno mogoče.

Ne glede na vse pa - zares neverjetno delo trenerjev v tej sezoni, saj so nosilci igre praktično vsak teden na odlični pripravljenosti (ali pa vsaj visoki osmici) in na tak način je zares užitek delat - upam samo, da se situacija ne spremeni v prihodnjih tednih, predvsem pa ta teden, ko je allstar teden in se tekme igrajo malce drugače - ter seveda, da nam prizanesejo poškodbe.

LP

This Post:
00
317069.9 in reply to 317069.8
Date: 12/25/2022 09:11:48
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Torej, lahkih tekem je za to sezono konec - sedaj gre zares. Po prepričljivi zmagi nad reprezentanco Tunizije z rezultatom 125-59 nas sedaj čaka zelo neugodna Finska, ki bo poleg vsega igrala na domačem terenu. Finska v zadnjih sezonah postaja nekakšna stalnica na našem koledarju, saj smo tekmo proti njim odigrali prav vsaki sezoni odkar sem selektor - bolj uspešni pa so zaenkrat Finci, ki imajo 2 zmagi.

Finska je zaenkrat s 5 zmagami in 1 porazom sicer na 15. mestu lestvice tolažilnega turnirja in vsekakor za potrebjejo zmago proti nam, če želijo računati na kakšen odmevnejši rezultat v nadaljevanje tekmovanja - seveda pa enako velja za nas, ta tekma je zares ključnega pomena v boju za 1. mesto po rednem delu, kar bi pomenilo prednost domačega terena na vseh tekmah, ki bi jih odigrali v končnici.

Šlo bo torej za tekmo visokih vložkov, vendar sem izredno zadovoljen s pripravljenostjo naših igralcev tako da imam znova "sladke skrbi" pri sestavi postave - kot že ničkolikokrat pa tudi tokrat računam da bo letvico na našo stran prevesila ravno naša širina, ki ji lahko parira le malo reprezentanc.

Tekma bo odigrana v ponedeljek, 26. decembra ob 15.30! Torej, nekoliko zgodnejši termin, za vse tiste, ki si tekmo nameravate ogledati v živo

Kot ponavadi pa vabljeni na "live coverage" na discordu, kjer bom probal podati vtise tekom tekme ter poanalizirati dogajanje.

LP

This Post:
22
317069.10 in reply to 317069.9
Date: 12/26/2022 12:03:17
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Izredno pomembna zmaga danes proti izvrstni ekipi Finske! Končni rezultat sincer ne pove celotnega dogajanja na tekmi, vendar se zmagi za 19 točk res nima smisla gledati v zobe

Končni rezultat je bil 108-89, pri temu pa predvsem veseli solidna obrambna predstava, saj smo nasprotnika ustavili pod 90 točkami, iz igre pa so metali zgolj 37%! Tokrat smo tako mi, kot tudi ekipa Finske odigrali zunanjo napadalno različico. Osebno me je to pri Finski malce presenetilo, saj so do sedaj igrali bolj pod koš, zato smo tudi oddali notranjo napoved, ampak na srečo je bila varovalka v obliki 3-2 cone na pravem mestu.

Tekmo smo začeli dokaj ležerno, šele v zadnjih minutah 1. četrtine smo si priigrali prvo prednost več kot 2 točk. Tudi v 2. četrtini smo se izmenjevali v vodstvu, na koncu pa so polčas dobili Finci s 52-51. Težava je bila, da sta naša glavna strelca do takrat (Koblar in Mulej) ob polčasu oba imela po 4 osebne napake, in tako je bilo kar nekaj sivih oblakov pred začetkom drugega dela. Tudi v 3. četrtini, ko se pogosto naredijo večje razlike, tokrat ni bilo velik razlike med ekipama - dobili smo jo sicer mi, vendar smo pred zadnjimi 12 minutami imeli zgolj 4 točke prednosti.

Na koncu je na sceno stopil še Verbec, ki je zares odlično poveljeval naši ekipi ter 21 točkam dodal še 6 asistenc. Kot najbolši strelec je bil tokrat Vlado Koblar s 27 točkami, najbolši skakalec s 13 skoki je bil Srša.

S to zmago smo se še za korak bolj približali glavnemu cilju prvega dela sezone - 1. mesto po rednem delu. Srbija je danes tudi zmagala, vendar zgolj za 25 točk, kar pomeni da bomo pred zadnjo tekmo imeli kar 77 točk koš razlike prednosti!

Kot že večkrat rečeno, res iskrene čestitke in posebna zahvala vsem trenerjem, ki zares izjemno skrbite za trening ter predvsem pripravljenost naših fantov.