BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [U21] Sezona 58

[U21] Sezona 58

Set priority
Show messages by
This Post:
44
315943.1
Date: 08/03/2022 09:24:30
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Pozdravljeni!

Sprva bi se rad zahvalil vse protikandidatom na volitvah, ki so po dolgem času zadeve naredili malce bolj zanimive - seveda sem malce pogrešal še kakšen program ali pa vzpodbudne besede, s katerimi bi nagovorili volilce, ampak kljub vsemu, lepo videti lep odziv, predvsem pa tud veseli lep odziv volivcev, ki nas je bilo tokrat 64 (torej, slaba tretjina vseh Slovenskih uporabnikov). Ampak dovolj o tem zaenkrat, gremo k bistvu te nitke - sezona 58!

Torej, v letošnji sezoni se bo igrali Evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila Nemčija. Žreb nam vsekakor ni bil naklonjen, vendar pa bi lahko bilo tudi slabše. V skupini smo se znašli z Madžarsko, Francijo, Belgijo, Makedonijo, Avstrijo, Gruzijo ter Črno Goro.

Brez dvoma lahko že v začetku trdimo, da sta Madžarska in Francija velika favorita - Madžarska je predvsem v zadnjih sezonah naredila velik korak naprej, in je redno v vrhu tako Evropske kot Svetovne U-21 smetane, so tokrat sestavili neverjetno močno centersko linijo - kar 2 igralca že v začetku sezone presegata plače 100k, sledita pa jima še dva s plačami 70k in 80k - skratka, strašljivo.
Francija pa se po nekaj sezonah srednje-mlačnih predstav (za njihov renome) kot kaže počasi vrača in so prav tako kot Madžari v tej sezoni sestavili zares izvrstno centersko linijo - ne dvomim pa, da imajo tudi na zunanjih položajih ase, ki jih skrivajo v rokavu.
Nato sledi nekakšen krog ekip, ki spadajo takoj za prvima favoritoma - Belgija, Makedonija, Gruzija ter seveda tudi Slovenija, prav vse od teh ekip lahko na dober dan presenetijo, vendar vsaj na prvi pogled nekako nimajo kvalitete mešati štrene favoritom.
Avstrija in Črna Gora kot kaže tokrat nekih resnih načrtov nimata, vendar to ne pomeni da ne moreta presenetiti - v tako dolgi sezoni je možno marsikaj.

Kar se tiče naše ekipe, je jedro bolj ali manj znano:

Branilci:
-Jonas Laure (Prekmurje Farmers)
-Mido Rupnik (Prekmurje Farmers)
-Roman Debeljak (Straški navihanci)
-Albin Podgornik (Stumbras - Litva)

Krila/visoki branilci:
-Boris Ljubijankič (Straški navihanci)
-Lev Koprivec (Lucas_Drink_Team - Italija)
-Vladimir Štiberc (bimbamboom - Francija/Utopija)
-Žare Stanić (KK Zagradec)

Visoki igralci:
-Rastislav Zoretić (bayernsova team)
-Nejc Leban (Team Suzuki Ecstar)
-Joc Srša (Ljubljana Fat Cats)
-Boško Volčič (arroba bank - Španija)
-Erazem Jerman (Pazzi e scatenati - Italija)
-Franko Sabljič (SIMAGENIO DRAGONS - Španija/Utopija)

To je 14 izbrancev, ki bodo po vsej verjetnosti v tej sezoni igrali v prvem planu - tokrat le en 20-letnik na katerega resno računam. Ogledane imam še 3-4 mlajše igralce, ki se bodo verjetno prej ali slej pridružili ekipi, vendar zaenkrat še ne morejo računati na kakšno resnejšo vlogo.

Cilji so tokrat dokaj preprosti - kot vedno bomo napadali napredovanje oziroma zmago v vsaki tekmi, vendar je realnost takšna, da smo na določenih pozicijah dokaj podhranjeni - to predvsem velja pri visokih igralcih, ki pa upam da bodo zato toliko bolje trenirali tekom sezone in nadoknadili nekaj zaostanka za najbolšimi ekipami. Vsekakor pa obljubim, da bomo vsako tekmo podrobno analizirali in se pripravili na vse možne scenarije ter nato poizkusili z optimalno taktiko.

Hvala še enkrat vsem za zaupanje ter upam da bomo imeli v prihajajoči sezoni več razlogov za veselje kot v preteklih dveh.

Za konec bi tej objavi dodal še vprašanje, saj me zanima mnenje širše javnosti

Poll:  Te vsaj približno zanima "delo" v štabu U-21 reprezentance?

DA! Sliši se zabavno :)
NE! Zanima me samo klub.
NE! Še za klub imam komaj dovolj časa..
Morda.. vendar se mi ne zdi vredno dodatnega časa.

This Post:
11
315943.2 in reply to 315943.1
Date: 10/07/2022 07:13:27
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Zdravo

Tokrat se javljam po malce daljši odsotnosti iz forumov, ki je bila predvsem posledica večih dejavnikov - sezona je bila slaba, čeprav je na koncu 3. mesto nekakšen realni domet te generacije. Obenem smo že na prvi tekmi sezoni doživeli usodni poraz, ki je potem seveda bil nenadomestljiv - vmes je bilo seveda tudi poletje ter dopusti, sem pa zato toliko bolj aktiven na našem discord kanalu, kjer z veseljem debatiram tako U-21 tekme, trening kot seveda tudi individualno v zasebnih sporočilih - zadeve tam tečejo veliko lažje in hitreje.

Generacija je na žalost bila zelo podhranjena pod košem, tako da realno nismo imeli možnosti niti v teoriji proti ekipam iz vrha U-21 košarke - tokrat žal nismo imeli niti enega "pravega" visokega igralca v začetku sezone, do konca sezone smo malce zadeve zakrpali, ampak realno še vedno ne dovolj, da bi se kosali z vsemi 100k "pošastmi" s katerimi razpolagajo preostale ekipe.

Seveda bo v prihodnji sezoni (ter tudi naprej) tu situacija drugačna - veliko bolj se trudim sedaj v smeri, da imamo v vsaki generaciji vsaj 1-2 visoka igralca redno in resno trenirana, med drugim za to skrbim tudi sam v moji drugi ekipi.

V ponedeljek se bo tudi dokončno poslovila trenutna generacija, kjer smo imeli kar nekaj izstopajočih zunanjih igralcev, tako da mi je zares žal, da nismo zraven dobili vsaj 1-2 visoka igralca sposobna igranja na visokem nivoju, saj bi z malo sreče lahko presenetili marsikoga.

Ampak ja.. je kar je Sedaj gledam(o) naprej in seveda bomo v prihodnji sezoni ciljali na visoke uvrstitve v tolažilnem turnirju - veliko bo seveda odvisno od žreba, ampak tam nas je od uspeha v prejšni sezoni ločilo bore malo, tako da.. gremo

LP

This Post:
00
315943.3 in reply to 315943.2
Date: 10/10/2022 11:35:17
Prekmurje Storks
II.2
Overall Posts Rated:
161161
Second Team:
Prekmurje Farmers
Danes ni prijateljske tekme?

Message deleted
Message deleted
This Post:
11
315943.6 in reply to 315943.3
Date: 10/12/2022 04:53:57
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Morala bi biti, ampak na žalost nismo uspeli najti nasprotnika za tekmo

Ta teden sem bolj agresivno pohitel in sedaj imamo nasprotnika.. sem sicer zapisal že na discordu, ampak bom ponovil še tukaj:

"Hja.. tokrat se nam je zgodilo, da nam ni uspelo najti tekmeca za prijatelsko tekmo.. sem poslal več vabil, vendar na nobenega žal ni bilo odziva. Smotano, ampak sistem za prijatelske tekme v reprezentancah je res "gnil" 😦"

Seveda na koncu vseeno moja napaka, saj nisem že takoj prvi dan poiskal nasprotnika, ampak sem trenutno tudi od doma, tako da je dostop do BB vseeno bolj limitiran. Vsekakor lekcija za naprej, sem se morda preveč razvadil avtomatskega iskanja prijatelskih tekem s supporter paketom za moje klube, v reprezentanci moraš pa vse "na roke" delat.

This Post:
00
315943.7 in reply to 315943.6
Date: 10/12/2022 11:36:00
Prekmurje Storks
II.2
Overall Posts Rated:
161161
Second Team:
Prekmurje Farmers
Nic zato, vsakomur se zgodi sem pa tja, da pozabi. Tudi meni se je to ze zgodilo




This Post:
00
315943.8 in reply to 315943.7
Date: 11/14/2022 14:32:16
Prekmurje Storks
II.2
Overall Posts Rated:
161161
Second Team:
Prekmurje Farmers
Pozdravljeni,

v nitki U-21 sem po pomoti stisnil gumb "prezri uporabnika" in tako nehote na svojo "black listo" poslal nasega selektorja

Kje to lahko izklopim?

Hvala in lep pozdrav