BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [U21] Vodič & Trening

[U21] Vodič & Trening

Set priority
Show messages by
This Post:
33
315240.1
Date: 07/20/2022 05:38:41
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Zdravo!

Z namenom, da bi naša U-21 reprezentanca imela čim večji nabor igralcev, ter seveda predvsem z namenom olajšanja treninga in priprave nanj za vse trenerje, sem se odločil da napišem nekakšen okviren vodič treninga U-21 igralcev. Tukaj bom probal obrazložiti kako in zakaj se odločiti za določenega igralca pri 18-19 letih, na katere skille biti pozoren, kako glede trenerjev ter dodatnih stavb, ter seveda kakšni približno naj bi bili končni produkti teh igralcev, pri koncu 21-leta starosti. Zadevo bom probal vzdrževati ter sproti dodajati nove informacije.

ZAKAJ sploh U-21 trening?

Hja, tu ima vsak svoje mnenje, ampak meni osebno je U-21 trening vedno predstavljal nek "tekoči" cilj v igri, saj vsake 3-4 sezoni v reprezentanco lahko spraviš 2-3 igralce, ki potem predstavljajo tvojo državo. Seveda vsakomur to ni enako zabavno, ampak kot skupnost nam je to lahko zadeva, ki nas žene dalje, nas povezuje in stvari dela še bolj zanimive.

Polega samega "mentalnega" vidika, pa seveda na ta način lahko dobite 2-3 igralce, ki po končani U-21 sezoni ali nadaljujejo pri vas ter so zelo solidni igralci za klop/prvo postavo za 13-15 sezon, ali pa jih prodate in naredite lep dodaten zaslužek.

Pa seveda, nekaj dodatnega denarja za vaš klub od reklamnih prihodkov zaradi igranja v U-21.


KDO se lahko takšnega treninga loti?

Čisto vsak BB uporabnik. Vsakdo lahko trenira svoje igralce, tudi če ni za namen U-21 reprezentance, bodo morda na koncu dovolj dobri, da pridejo zraven, pa tudi če to v začetku ni bil vaš namen. Predvsem je to zadeva, ki jo svetujem novim uporabnikom oziroma ekipam, ki šele počasi gradijo svojo zgodbo.

Seveda za res optimalen trening, ekipa potrebuje določene vložke, ampak tudi do tega se pride lahko ravno s pomočjo U-21 treninga, saj se igralci lahko prodajo za lep denar.

Torej.. potreben je začetni vložek - koliko?

Točnega zneska seveda ni, so pa sledeče zadeve seveda zelo uporabne pri treningu:

Obvezno:

TRENER: vsaj stopnja 5.. takšnega se dobi dokaj ugodno, 50-150k, odvisno od plače. Ta stopnja je res nekakšen minimalen nivo in bi si ga morala privoščiti večina ekip. Z vsakim nivojem nižje, se izgubi nekaj % treninga, ki se pri 21-letih zelo težko prinese notri - za dolgoročni trening morda manj pomembno, za U-21 pa ključnega pomena.

MLADINSKI TRENER: spet vsaj stopnja 5.. te se dobi zelo poceni, tudi za 1k. Hitrost treninga je veliko hitrejša z mladinskim trenerjem, vendar samo za igralce stare 18 in 19 let, saj potem ta trener NE deluje več in je potrata denarja - ampak za U-21 trening pa je ključnega pomena.


Zelo uporabno:

TELOVADNICA: Če bi bila cena nižja, bi rekel obvezno, tako pa.. vsekakor zadeva, ki ogromno pripomore k treningu, saj redno dobivate dodatne "bonus" preskoke skillov, ki niso trenirani. Vsekakor bi vsakomur svetoval, da ko imate dovolj denarja - tole je ena boljših investicij za vse, ki redno trenirate. Preskoki so naključni (pri vsakem treningu, tudi brez telovadnice, igralci dobijo nekaj % naključnega treninga, telovadnica pa to samo pospeši). Cena se začne pri 500k za 1. nivo, dodatnih 200k za 2. nivo in še 300k za dokončanje - torej 1 mililjon vse skupaj (ter 5k tedensko zua vsak nivo, torej 15k po dokončanju)

Če imate dovolj denarja:

TRENING IGRIŠČE: Podobno kot telovadnica - ista cena, vendar gre tu samo za pasivni trening prostih metov. Spet, zelo priporočam, vsaj 1. Stopnjo, saj se nizki prosti meti lahko zelo poznajo, trenirati pa jih je čisto nesmiselno, tako da.. vsekakor zelo zelo uporabna investicija, vendar pa tudi draga.


This Post:
00
315240.2 in reply to 315240.1
Date: 07/20/2022 05:39:00
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Ok.. Imam interes. Kaj pa sedaj?

Odlično! Vkolikor si mnenja, da te trening za U-21 zanima, svetujem eno (ali več/vse) od sledečih opcij:

-Pišite selektorju na zasebno sporočilo
-Pridružite se discord kanalu, kjer je komunikacija lažja in bolj tekoča
-Pišite v katero od U-21 reprezentančnih nitk tu na forumu

Kaj so naslednji koraki? Treba je porazporediti “sile”, saj se nam pogosto dogaja da preveliko število trenerjev trenira igralce, ki so isti letnik ter na koncu še isti build in se s tem v določenih generacijah zgodi gužva, medtem ko imamo potem v sledečih generacijah manjko dobrih igralcev na kakšnih pozicijah - naš cilj pa je, da imamo v vsaki generaciji (torej vsako sezono) relativno pokrite vse pozicije v U-21 reprezentanci.

Osebno sem velik pristaš discord kanala, saj je tam komunikacija veliko lažja in bolj tekoča, zadeve se lahko zmenimo v 2 minutah, medtem ko tukaj v BB-ju traja lahko tudi par dni da si odpošljemo vsa zasebna sporočila. Tudi deljenje skillov je tam veliko lažje - enostavno vzameš screenshot in ga prilepiš, tu pa moraš deliti skille vsakega posebej, in potem imamo nekateri v angleščini, drugi v slovenščini in pride do dodatne zmede glede skillov.. Ampak nikakor pa discord NI obvezen!







Spodaj lahko vidite še primere igralcev - to so dokončani primeri buildov, torej nekaj proti čemur stremimo kot končni produkt pri koncu 21-let. Nekakšno (ne)pisano pravilo pri meni je, da se vedno prvo poskrbi za obrambne skille, po večini naj bodo ti maksimalno 2-3 preskoka od optimalnega pri začetku 21-leta. Tudi podaje so zelo pomembne, sploh pri zunanjih igralcih - vsaj 8-9, je nekakšen minimalni nivo, razen če gre za res izvenserijskega igralca v preostalih skillih.


Približni buildi po pozicijah:

Organizator igre:
Zunanji:(https://i.imgur.com/kdAosNt.png)
Vsestranski: (https://i.imgur.com/3T50mNV.png)
Notranji: (https://i.imgur.com/sW4mnFM.png)

Branilec:
Zunanji: (https://i.imgur.com/cWoBbAW.png)
Vsestranski: (https://i.imgur.com/vXQppZf.png)
Notranji: (https://i.imgur.com/9URVOa0.png)

Krilo:
Zunanji: (https://i.imgur.com/iFivpoB.png)
Vsestranski: (https://i.imgur.com/rMjlqKO.png)
Notranji: (https://i.imgur.com/9f8ksC1.png)

Krilni center:
Zunanji: (https://i.imgur.com/RsxQx09.png)
Vsestranski: (https://i.imgur.com/crnqC1B.png)
Notranji: (https://i.imgur.com/HzfZADQ.png)

Center:
Zunanji: (https://i.imgur.com/uSa1wZg.png)
Vsestranski: (https://i.imgur.com/6jqEZbc.png)
Notranji: (https://i.imgur.com/IK3GJQi.png)
Obrambni: (https://i.imgur.com/WhfphJi.png)
Težki: (https://i.imgur.com/Y15aJWK.png)


Last edited by Mod-Rn5ho [SLO U-21] at 07/20/2022 05:41:35

This Post:
00
315240.3 in reply to 315240.2
Date: 07/20/2022 05:39:09
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Rezervirano

This Post:
00
315240.4 in reply to 315240.3
Date: 07/20/2022 05:39:20
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Rezervirano


2 dodatna posta sem rezerviral, saj imam namen v prihodnosti vse skupaj še dopolniti in vsak post je omejen s številom znakov.

Last edited by Mod-Rn5ho [SLO U-21] at 07/20/2022 05:40:12