Днес, в леко екзотичният час 12 на обяд откриваме сезона с гостуване на Япония - лично за мен най-симпатичният отбор след нашите национали. Както споредлих и по-рано, чака ни тежък мач, който ще зависи най-вече от взетите решения на двамата мениджъри - гостуване на равностоен отбор с равен ент, форми и задължителен домакински нормал се бият трудно, но не и невъзможно.
Признавам си, че уикенда доста го мислих този мач. На няколко пъти сменях и тактиката, докато си избера какво да играем днес. В интерес на истината, тази сутрин и аз останах озадачен от началният час - мислех си, че имам още един следобед за окончателното си решение

С какво разполага Япония?
Дори диагонален преглед дава много ясна представа за силните и слабите страни на опонента ни - имат сериозни играчи под коша, които освен това са и в прилична форма. Гардовете им обаче са проблемни (явно вървят 3-4 сезона пред нас в развитието си) - най-добрият им стрелец номинално се води леко крило и практически СГ в отбора си нямат. Въпреки това, Brurus не се плаши да играе и външни тактики с нелош успех. Не трябва да забравяме и Цунами, който е One man army в националният им отбор - великолепен играч!
Ние?
Ние си се знаем - играчите са почти същите от миналия сезон + двамата нови, анонсирани по-рано.
Какво ще играем?
Това беше голяма дилема, но в крайна сметка реших да е пуш. Харесвам ни играчите под коша и се надявам да успеят да ни задържат в мача, без да бъдем размазани с разлика. Споменатият Цунами вероятно ще успее да надиграе Васко и Текера на лекото крило, но пък разчитам с 9-те форма на Салихчо като ПГ и 8-те на Евдокимов да успеем да наклоним везните в наша полза в крайна сметка.
Играем нормал на нормал, а ние имаме и половин тото - дано стигне