BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt, akt szósty

czik cziak on de najt, akt szósty (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
189076.944 in reply to 189076.942
Date: 1/23/2012 2:58:22 AM
Overall Posts Rated:
00
elo

This Post:
00
189076.946 in reply to 189076.945
Date: 1/23/2012 6:48:46 AM
Overall Posts Rated:
124124

On ma grac a nie narzekać!!! W klubie jakby zaczął narzekać to usiadłby na ławce a tutaj cwaniakuje, niech rozegra z 60 meczy w kadrze i zdobędzie autorytet a nie ledwo zaczyna grać w podstawowym składzie a już chce decydować o powołaniach.

Ale to właśnie Lewandowski gra w tej chwili najlepiej. Czego nie mogę powiedzieć o wyżej wymienionych.

Chyba nie oglądasz meczów Bundesligi ani ligi francuskie, skoro porównujesz je do ekstraklasy.
Sroro Żewłakow wraca z Grecji w wieku emeryta i jest najlepszym obrońcom (zawodnikiem) Legii.

Nie pisałem, że w/w ligi są na poziomie Ekstraklasy, tylko, że ci konkretni grajkowie są na jej poziomie. Ale to moje prywatne zdanie, bo szału nie robią.
To już Legii problem, że emeryt jest jej najlepszym obrońcą .

A co do trenera i jego powołań...nie chce mi się pisać , bo z Wrocławia jestem i człowiek się tylko dziwi, dlaczego nie dostają szansy chłopaki lidera Ekstraklasy. Szansy podkreślam, nie gwarantowanego miejsca w drużynie .

This Post:
00
189076.947 in reply to 189076.946
Date: 1/23/2012 7:15:09 AM
Overall Posts Rated:
445445
dodam tylko że S.Mila raz się pokazał naszemu menago i teraz pan Smuda zapewne bije się w piersi że takiego rozgrywającego nie powoływał wcześniej...

...P.Celeban - najlepszy obrońca w naszej lidze, uniwersalny bo może grać prawie na każdej pozycji w tej formacji bez straty na wartości jego gry i do tego bardzo skuteczny...

...J.Fojut - Celtic sięgnął po tego zawodnika uwarzając że jest to materiał na dobrego obrońcę a jeżeli taki klub zgłasza się po gracza nie może on być z przypadku

...W.Sobota - dla mnie gracz lepszy niż np. S.Peszko albo przynajmniej na podobnym poziomie ale tu akurat się nie czepiam bo co jak co ale na pozycjach skrzydłowych to jak na nasze warunki mamy "kłopot bogactwa"

Co do Sebastiana jest on napewno lepszym środkowym pomocnikiem niż Matuszczyk tyle że spór między panami Smuda i Lenczykiem odbija się na tym zawodniku i w/wymienionych i ma przełożenie na powołania a co za tym idzie jakośc gry naszej kadry.

Sprawa managerów, którzy wkupuja się w łaski selekcjonera to tzw "tajemnica poliszynela", niby nikt nic nie mówi a i tak wszyscy o tym wiedzą...

Po pierwsze będę najlepszy, po drugie będę pierwszy ...
This Post:
00
189076.948 in reply to 189076.946
Date: 1/23/2012 7:18:18 AM
Overall Posts Rated:
773773
oj nie wiesz czego ?? Oresta Franek nie lubi ;-))

From: Tales

To: Jax
This Post:
00
189076.949 in reply to 189076.948
Date: 1/23/2012 7:22:37 AM
Overall Posts Rated:
445445
bo Orest w słowach nie przebiera i prawdę mówi a Frankowi to się nie podoba a że nie ma innych argumentów to po złości nie śle powołań do Wrocławia. Tylko komu on robi źle, Orestowi czy sobie???

Last edited by Tales at 1/23/2012 7:22:57 AM

Po pierwsze będę najlepszy, po drugie będę pierwszy ...
This Post:
00
189076.950 in reply to 189076.946
Date: 1/23/2012 7:25:52 AM
Overall Posts Rated:
9494
Z Wrocławia tylko Fojut powinien być w kadrze, a reszta to słabiaki i obcokrajowcy. Myślisz, że Mila jest dobrym zawodnikiem do kadry? Chyba do podawania ręczników :). Według mnie myli ma tylko dobre uderzenie, ale niestety za wolny (pokazał to mecz z Bośnią i Hercegowiną. A co do Celebana, on nie ma dużego doświadczenia oprócz grania w Polsce.

A Fojut grał w u-20 i w lidze angielskiej.

Pokaż kto jest lepszy w Polsce od Polańskiego? Przecież on grał regularnie w Hiszpanii i teraz gra w Niemczech. Obraniak zmienił klub i teraz zaczyna grać i bierzmy pod uwagę, że liga francuska jest 2/3 razy silniejsza niż polska liga.

Najbardziej mnie wkurza to, że Wisła Kraków nie da pograć chodziaż 5/6 polakom w pierwszym składzie. Nie wspomnę o Małeckim, po za szybkości dużo nie potrafi. Lepszy od niego jest Peszko, Grosicki, Obraniak, Mierzejewski, Błaszczykowski i Wolski, bo według mnie chłopak ma talent i mam nadzieję, że BVB go wykupi za 2/3 lata.

This Post:
00
189076.951 in reply to 189076.946
Date: 1/23/2012 7:26:21 AM
Overall Posts Rated:
9494
Z Wrocławia tylko Fojut powinien być w kadrze, a reszta to słabiaki i obcokrajowcy. Myślisz, że Mila jest dobrym zawodnikiem do kadry? Chyba do podawania ręczników :). Według mnie ma tylko dobre uderzenie, ale niestety za wolny (pokazał to mecz z Bośnią i Hercegowiną. A co do Celebana, on nie ma dużego doświadczenia oprócz grania w Polsce.

A Fojut grał w u-20 i w lidze angielskiej.

Pokaż kto jest lepszy w Polsce od Polańskiego? Przecież on grał regularnie w Hiszpanii i teraz gra w Niemczech. Obraniak zmienił klub i teraz zaczyna grać i bierzmy pod uwagę, że liga francuska jest 2/3 razy silniejsza niż polska liga.

Najbardziej mnie wkurza to, że Wisła Kraków nie da pograć chodziaż 5/6 polakom w pierwszym składzie. Nie wspomnę o Małeckim, po za szybkości dużo nie potrafi. Lepszy od niego jest Peszko, Grosicki, Obraniak, Mierzejewski, Błaszczykowski i Wolski, bo według mnie chłopak ma talent i mam nadzieję, że BVB go wykupi za 2/3 lata.

From: Tales

This Post:
00
189076.952 in reply to 189076.949
Date: 1/23/2012 7:37:56 AM
Overall Posts Rated:
445445
This Post:
00
189076.953 in reply to 189076.952
Date: 1/23/2012 7:57:22 AM
Overall Posts Rated:
9494
Ten Lenczyk to głupoty gada. Mówił, że zanim Smuda kadrę objął to wszystko rozwalił. Przypomnę sobie, że większość kadrowiczów za czasów Benkahera nie grała w klubie, tylko w kadrze czasami udało im się coś wygrać, ale niestety na długo rozwój nie trwał tylko się zatrzymał. A teraz zanim kadrę Franek objął to większość zawodników gra w Turcji, Niemczech, Francji.

I tak dla porównania, kto więcej sukcesów osiągnął? Smyda, czy Lenczyk. I jeszcze sobie przypomnę, że drużyna Lenczyka dostała baty od Rapidu i to ostro!! A Legia Warszawa dwukrotnie ich pokonała. Przecież Smudę wybrali obywatele(kibice), a nie zarząd PZPN!!! :):):).

This Post:
00
189076.954 in reply to 189076.946
Date: 1/23/2012 8:13:02 AM
Overall Posts Rated:
9494

Nie pisałem, że w/w ligi są na poziomie Ekstraklasy, tylko, że ci konkretni grajkowie są na jej poziomie. Ale to moje prywatne zdanie, bo szału nie robią.

Zwrócę Ci uwagę, że Polański jest defensywnym pomocnikiem i ma zadanie defensywne, czyli odbieranie piłki i rozegranie do przodu, że to Messi ominął dwóch obrońców i strzelił gola, bo Lionel to zawodnik ofensywny.

Obraniak w debiucie zaliczył asystę i widać, że jest typowym zawodnikiem do gry w ofensywie. Czasem coś strzeli. To jego zasługa, że Lilie zdobyło mistrza Francji oraz Puchar Francji, czy coś tam już nie pamiętam ( strzelił gola z wolnego i zaliczył asystę przeciwko PSG). O Boenischu za dużo nie mogę mówić, bo miał kontuzję i dopiero powoli wraca do zdrowia. Zagrał u nas pozytywne 2 mecze z Ukrainą i Australią. Pokaż mi jakiś lewonożnych obrońców w Polsce? Kaczmarek? Nie ośmieszaj ten to już stary dziad i dobry w ŁKS-ie.

Advertisement