BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 választási vitafórum

U21 választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Cimi

This Post:
00
260408.9 in reply to 260408.8
Date: 7/11/2014 6:55:29 PM
Overall Posts Rated:
146146
Köszönöm. Kell is foglalkozni velük. Én mindenképpen bizok az u21-es kapitányokban mert tudom nem rontják el. Igazából u21-re föskill kell az meg mehet ezerrel. Én a nevelésbe nem nagyon szolok bele 21-év alatt. De akit majd megválasztanak arra szeretném megkérni,hogy a nagyon monos embereket föleg a centereket beszéljük meg.

From: JoeBlack

To: Cimi
This Post:
00
260408.10 in reply to 260408.7
Date: 7/12/2014 9:26:41 AM
Overall Posts Rated:
411411
Eddig is foglalkoztam velük, és ezután is foglalkoznék velük. MIndig arra törekedtem, hogy senki ne legyen kikukázva és mindenkinek megtaláljuk a megfelelő edzést a megfelelő tulajjal.

This Post:
00
260408.11 in reply to 260408.10
Date: 7/13/2014 5:54:09 AM
Overall Posts Rated:
411411
Úgy tűnik nem lesz 3. induló, kettesbe maradtunk. Ha véletlenül én nyernék, számíthatok a további munkádra az u21 mellett, vagy akkor befejezed a scoutolást?

Ha nyersz megkaphatja a játékosok skilljeit az, aki az elmúlt időben rendszeresen ötletelt, taktikázott?

Mit csinálnál máshogy/jobban az eddigiekhez képest, változtatnál valamit?

Last edited by JoeBlack at 7/13/2014 5:54:42 AM

This Post:
22
260408.12 in reply to 260408.11
Date: 7/13/2014 2:12:59 PM
Overall Posts Rated:
190190
Nem tudom a scoutolást, még gondolkodom. A játékosokat természetesen átadom. Mindenképpen úgymond kettős keretet építenék: egy kintit és egy bentit. Gyakorlatilag ez 7-7 emberrel és 4 kiegészítővel megvalósítható. Emellett variálható is bármilyen taktikához. Sajnos az elképzelésemnek elkezdték kihúzni a méregfogát, bár az inkább a felnőtteknél lehetne alkalmazni: nagyon keveset alkalmazzuk egyrészt a pozícióshifteket, másrészt a a blankot jobban i lehetne használni. Fel kellene vinni az erőnlétet hozzá és egészpályás letámadást alkalmazni. Mivel a blank az erőnlét alapján szelektál, magas erőnlétű, magas védekezésű játékosokkal, higgadt játékkal, vagy eltolt támadásokkal szerintem komoly eredményeket lehetett volna elérni. Sajnos nagyon keveset tesztelünk válogatott szinten, ahogyan ezt korábban már felemlegettem, de csak sértődést értem el vele.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
260408.13 in reply to 260408.12
Date: 7/13/2014 3:51:57 PM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Csak megjegyezném, hogy az új tesztelhető meccsmotorban már nem lesz blank. Hosszabb távon nem érdemes tehát erre alapozni. Csak hogy kérdés is legyen: hogy készülnétek fel a blank utáni időszakra? :)

This Post:
00
260408.14 in reply to 260408.13
Date: 7/13/2014 4:28:58 PM
Overall Posts Rated:
190190
Ezért mondtam, hogy kihúzták a méregfogát az elképzelésemnek Számomra egyébként nem világos az új meccsmotor ilyen leírása, szerintem nagyon hiányos és pontatlan. Szerintem mindenképpen tesztelni kellene a rossz MNF beállítás pontos értékeit és az ezzel való játék lehetőségét. Illetve a pontos hatását.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
From: Cimi

This Post:
00
260408.15 in reply to 260408.12
Date: 7/13/2014 6:17:30 PM
Overall Posts Rated:
146146
U21 szinten ne gondolkodj magas erönlètben. Ha erönlêtet edzetsz az komoly skill lemaradás. Max a nagyon jo erönlèttel indulo embereknèl èrdemes. Én minden idös jàtèkosnàl kértem.erönlétet. Sajnos keveset kaptam.

This Post:
00
260408.16 in reply to 260408.15
Date: 7/13/2014 11:22:45 PM
Zero Gravity
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Mindket jelolt fele ket kerdes (bar Dzsevasz valaszat kb tudom).
Vedekezes, vagy tamadas? Merre billentened el az egyensulyt?

Ebbol kovetkezoen, mi lenne egy elfogadhato 21 eves IR/DH, Ecs/C skill osszetetele a szamotokra? (tehat 20. eve vegen, 3 szezon utan)
Koszi elore is!
Sz.

This Post:
00
260408.17 in reply to 260408.16
Date: 7/14/2014 2:01:25 AM
Overall Posts Rated:
411411

Köszönöm a kérdést

1. kérdésedre a válasz

Mint a bomba robbant a hir, hogy a mai nappal Scottie Pippen a Chicago Bulls egykori legendas bedoboja, minden idok egyk legjobb vedo jatekosa tanacsadokent segiti a csapat muinkajat az elkovetkezendo par szezonban.

Ha megválasztanak jöhet hozzánk is tanácsadónak!

Viccet félretéve szükség van jó védőkre és jó támadókra is. Nem lehet azt mondani, hogy csak ez vagy csak az. Ennek ellenére én szeretem a csapataimat a védekezésre alapozni, görcsöljön az ellenfél azon, hol tud támadásban jobban érvényesülni.

2.

IR/DH u21-nél nálam nem vehető egy lapon. Támadás függő az, hogy kit játszatnék DH poszton. Benti támadásnál ir-t preferálok 1-2 posztra. Az elmúlt szezonok trendjeit nézve azok a csapatok tudtak elérni bármit, akik ir poszton elfogadható 1:1 skillekkel, védekezéssel és passzolással rendelkeztek.

IR poszton ami számomra elvárható lenne, az 14 kv, 14 passz, 12-13 1:1 skillek mindenhol máshol (tempó, 2 pontos, dobótáv) ami még belefér a srácokba. Ez indulóktól edző szintjétől magasságtól függhet ugyebár!

DH nálam az a játékos akiket kinti támadáshoz használhatok akár 1-2-3 poszton. Szeretnék a jövőben kinti ir-eket is neveltetni mint ahogy réges régen csináltuk. Ezek hibrid dobótávos passzolós játékosok lennének. Mostanában ha jól tudom leszoktunk a dobótáv edzésről, nehezen tudunk kintre csapatokat állítani. Régebben mindig volt nehéz tüzér a csapatban, szeretném visszahozni ezt újra. Le kell ülni a scoutokkal megbeszélni mit lehet mit nem, és mi okozhatja azt, hogy u21-re nincs ilyen opciónk mostanában. 13-14 kv, 12-13 dobótáv, 14 tempó lenne nálam az elvárás tüzérségi posztra+ami belefér a passzolásába és 1:1 skillekbe.

ECS/C

Itt is próbálkoznék 1-2 újdonsággal. Folytatnám domi dobótávos center projektjét, jó ötletnek tartom és támogattam eddig is, és képbe vagyok a fiúval aki ezt az edzést kapja, jól áll, lehet használható lesz. Mivel Domi sikeresen használta a 3 magasos felállást az elmúlt szezonban, valszeg ebbe az irányba gondolkodnék továbbra is többségében. Péterrel már beszéltem ez ügyben, vele próbálnánk meg olyan hibrid benti játékost edzeni u21-re akinek van számottevő kinti védekezése és bentre nagy erőt képviselne. Amikor komolyan foglalkoztam u21-es benti emberek edzésével láttam, hogy 2x 14 + 13 simán kihozható egy játékosból. Ezt a skill mennyiséget lehet tologatni ide oda, attól függ védő, támadó, vagy semleges benti embert akarunk a csapatba. Ez sokszor a nevelőktől és a draft minőségétől is függ. U21 szinten sokszor áldozatokat és kompromisszumokat kell hozni eddigi tapasztalataim szerint. Ezeken a posztokon a multit inkább a magas potos NT-re esélyes játékosoknál próbálnám erőltetni, és a csapatot velük színezni!

Ha megválasztotok, írok még sok-sok mindent az elképzeléseimről, rengeteg minden van a fejemben, de nem akarok ide agymenést csinálni.

This Post:
00
260408.18 in reply to 260408.12
Date: 7/14/2014 6:43:38 AM
Overall Posts Rated:
411411
Köszönöm a válaszod, úgy érzem sok mindenben egyetértünk. Az erőnlét kérdésen sokat agyaltam én is. Mennyire részesítenéd előnybe a jó erőnléteseket? Mekkora lemaradást engednél meg a jobb erőnléteseknek a rossz erőnlétesekkel szemben? Képes lennél azt mondani, hogy mondjuk 5-ös erőnlét alatt nem kerülhet játékos a keretedbe? Szerinted az lehet megoldás, hogy bizonyos taktikákra magas erőnléteseket tartani akár más skillek rovására, bizonyos taktikákra meg a legjobbakat? Egy ötlet pl. hogy 5 magas erőnlétes speciális játékhoz, 5 benti játékhoz, 5 kinti játékhoz + a többi ami marad?